X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    kiti wrote:
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?

Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka

można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiej :) co do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
    ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleć:P i życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki ;-)

teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!

Shagga_80, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra wrote:
    kiti wrote:
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?

Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka

można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiej :) co do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
    ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleć:P i życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki ;-)

teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!

Ja to się nie doczekam... Dopiero weszła kobieta z 17:45... Także jeszcze poczekam:D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor ja szybciutko uzupelnic wykresik

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak...
    Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
    nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
    Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...

Kaja, Fedra, Blondi22, kiti, aisa, Shagga_80, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, mauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
    Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
    Karoam..................3......27lat………FASOLINKA………egipt
    Blondi22................1.... .23lat...........04.05..................mazowieckie
    Ola_czeka.............21…32lat...........07.05..................Wielka Brytania
    Plemniczka............2......28lat...........12.05..................śląskie
    Gunia....................4......30 lat..........13.05..................podlaskie
    Mała29...............93......29lat............13.05...................Wielka Brytania
    a-koczek………....9 .…32lata………. 14.05……………war-maz
    Zbikowa…………..4……26lat...........17.05..................Wielka Brytania
    kiti.........................7......25lat…….….19.05……….….małopolskie
    Kaja.......................4......32lat...........19.05……….…..pomorskie
    natusia.................6.......27lat............21.05..................kuj-pom
    Ilona……………..12…..30lat………..24.05……………Niemcy
    Beata……………..7……29lat………..25.05……………mazowieckie
    sylwia1985.............9.....28lat...........25.05..................podkarpackie
    gocha04...............6......27lat............27.05..................mazowieckie
    Effcia....................4……29lat...........28.05………........wielkopolskie
    Kfjatus...................8......26lat............02.06..................mazowieckie
    Muska....................5…..31lat...........05.06..................dolnośląskie

wklejam bo zapomniałam wcześniej :P

plemniczka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    A więc tak...
    Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
    nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
    Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...

już Ci pisałam ale się powtórze:
    były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie :P

Libra, aisa, Dodi, Kfjatus, Rucia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie :P

Ty w tym czasie uhodujesz w lonie swoją fasolkę:*
    A poza tym ja zachodze w następnym cyklu ;)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki spadam bo dzisiaj jestem wyjątkowo apdnięta zajrzę do Was jutro :D
    trzymajcie się ciepło i nie dajcie złym myślą...

a odnośnie rachunku sumienia ja się przyznaje że kilka moich wypowiedzi mogłam ubrać w inne słowa mogłam je bardziej przemyśleć, ale czasu nie cofnę mam jednak nadzieję że moje winy i czasem głupie gadanie zostanie mi wybaczone przez te które moje słowa mogły dotknąć...
    nie obiecuję poprawy ale postaram sie lepiej dobierać słowa :*

Libra, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

czyli jednak uparcie chcesz rodzić w tym samym terminie co ja no dobrze w takim razie powiem mojemu zeby już zbierał kase na tableta z internetem co by na porodówce można było zrobić wideokonferencję :P

ewentualnie przyjadę rodzić do Ciebie albo Ty domnie ale takie szczegóły ugadamy później :P

i tym o to wesołym akcentem naprawdę się zmywam :)

co złego to nie ja tylko moje drugie alter ego :P :*

Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś :*
    Libra ciesze sie ze dobre wiesci przynosisz!

Fedra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedruś :*
    Libra ciesze sie ze dobre wiesci przynosisz!

oczywiście tylko jak zjem, to siadam do neta dokonać ostatniej diagnozy wielkości ciałek i grubości endometrium;) hehehe

Fedra, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no to super wiadomości przynosisz :)

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!jestem ;)
    Wszystko jest ok. ;) dzidzi macha rączkami i nóżkami. Ma 2,7cm. Termin porodu na 9 grudnia. Więcej Wam napiszę jutro bo teraz bateria mi pada w lapku. Jutro opiszę dokładniej ;)dobranoc wszystkim ;)

Fedra, kiti, aisa, Libra, plemniczka, Shagga_80, Sandraa, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba jeszcze nie pójdę własnie sprawdziłam moje wyniki się na necie pojawiły więc je wklejam, jedynie co mnie zastanawia ze chyba progesteron jest za wysoki :(

TSH 1,615 µIU/ml normy: 0,350 4,940
    FT3 2,6 pg/ml normy: 1,71 3,71
    FT4 1,09 ng/dl normy: 0,70 1,48
    anty-TPO <1,0 IU/ml norma: do 5,61

Progesteron 18,3 ng/ml
    faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
    Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

Prolaktyna 21,5 ng/ml norma: 1,90 25,00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:15

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?

dzisiaj robiłam czyli w 6dc tylko ze mam podejrzenie ze owu jednak była wcześniej niż mi to wykres zaznaczył...

więc jest duze prawdopodobieństwo ze to 7-8 dzień po jest dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:19

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja myślę że progesteron rewelacyjny :) i świadczy o superowej owulacji :) też mam dylemat kiedy wybrać się na badanie progesteronu i chyba pójdę w piątek...

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

A po co w następnym jak już w tym można ;)

Super wieści :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra twoj progesteron nie jest absolutnie za wysoki! jest rewelacyjny!! super i jestem tego pewna :)

Fedra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra robilas dzisiaj czyli 6 dni po owu tak? nie w 6dniu cyklu?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ