plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:kiti wrote:jestem dziewuszki
no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentkąw każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)
Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?
Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka
można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiejco do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleći życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki
teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!Shagga_80, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiti wrote:Libra wrote:kiti wrote:jestem dziewuszki
no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentkąw każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)
Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?
Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka
można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiejco do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleći życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki
teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!
Ja to się nie doczekam... Dopiero weszła kobieta z 17:45... Także jeszcze poczekam:D -
nick nieaktualnyA więc tak...
Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...Kaja, Fedra, Blondi22, kiti, aisa, Shagga_80, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, mauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
Karoam..................3......27lat………FASOLINKA………egipt
Blondi22................1.... .23lat...........04.05..................mazowieckie
Ola_czeka.............21…32lat...........07.05..................Wielka Brytania
Plemniczka............2......28lat...........12.05..................śląskie
Gunia....................4......30 lat..........13.05..................podlaskie
Mała29...............93......29lat............13.05...................Wielka Brytania
a-koczek………....9 .…32lata………. 14.05……………war-maz
Zbikowa…………..4……26lat...........17.05..................Wielka Brytania
kiti.........................7......25lat…….….19.05……….….małopolskie
Kaja.......................4......32lat...........19.05……….…..pomorskie
natusia.................6.......27lat............21.05..................kuj-pom
Ilona……………..12…..30lat………..24.05……………Niemcy
Beata……………..7……29lat………..25.05……………mazowieckie
sylwia1985.............9.....28lat...........25.05..................podkarpackie
gocha04...............6......27lat............27.05..................mazowieckie
Effcia....................4……29lat...........28.05………........wielkopolskie
Kfjatus...................8......26lat............02.06..................mazowieckie
Muska....................5…..31lat...........05.06..................dolnośląskie
wklejam bo zapomniałam wcześniejplemniczka lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:A więc tak...
Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...
już Ci pisałam ale się powtórze:
były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebieLibra, aisa, Dodi, Kfjatus, Rucia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Libra wrote:A więc tak...
Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...
były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie
Ty w tym czasie uhodujesz w lonie swoją fasolkę:*
A poza tym ja zachodze w następnym cykluFedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dobra Dziewczynki spadam bo dzisiaj jestem wyjątkowo apdnięta zajrzę do Was jutro
trzymajcie się ciepło i nie dajcie złym myślą...
a odnośnie rachunku sumienia ja się przyznaje że kilka moich wypowiedzi mogłam ubrać w inne słowa mogłam je bardziej przemyśleć, ale czasu nie cofnę mam jednak nadzieję że moje winy i czasem głupie gadanie zostanie mi wybaczone przez te które moje słowa mogły dotknąć...
nie obiecuję poprawy ale postaram sie lepiej dobierać słowa :*Libra, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:Fedra wrote:Libra wrote:A więc tak...
były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie
A poza tym ja zachodze w następnym cyklu
czyli jednak uparcie chcesz rodzić w tym samym terminie co ja no dobrze w takim razie powiem mojemu zeby już zbierał kase na tableta z internetem co by na porodówce można było zrobić wideokonferencję
ewentualnie przyjadę rodzić do Ciebie albo Ty domnie ale takie szczegóły ugadamy później
i tym o to wesołym akcentem naprawdę się zmywam
co złego to nie ja tylko moje drugie alter ego:*
Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Libra no to super wiadomości przynosisz
Libra lubi tę wiadomość
-
hej!jestem
Wszystko jest ok.dzidzi macha rączkami i nóżkami. Ma 2,7cm. Termin porodu na 9 grudnia. Więcej Wam napiszę jutro bo teraz bateria mi pada w lapku. Jutro opiszę dokładniej ;)dobranoc wszystkim
Fedra, kiti, aisa, Libra, plemniczka, Shagga_80, Sandraa, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość
-
No i chyba jeszcze nie pójdę własnie sprawdziłam moje wyniki się na necie pojawiły więc je wklejam, jedynie co mnie zastanawia ze chyba progesteron jest za wysoki
TSH 1,615 µIU/ml normy: 0,350 4,940
FT3 2,6 pg/ml normy: 1,71 3,71
FT4 1,09 ng/dl normy: 0,70 1,48
anty-TPO <1,0 IU/ml norma: do 5,61
Progesteron 18,3 ng/ml
faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Prolaktyna 21,5 ng/ml norma: 1,90 25,00
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:15
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?
-
kiti wrote:Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?
dzisiaj robiłam czyli w 6dc tylko ze mam podejrzenie ze owu jednak była wcześniej niż mi to wykres zaznaczył...
więc jest duze prawdopodobieństwo ze to 7-8 dzień po jest dzisiaj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:19
Libra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
no to ja myślę że progesteron rewelacyjny
i świadczy o superowej owulacji
też mam dylemat kiedy wybrać się na badanie progesteronu i chyba pójdę w piątek...
Libra lubi tę wiadomość
-
Libra wrote:Fedra wrote:Libra wrote:A więc tak...
A poza tym ja zachodze w następnym cyklu
A po co w następnym jak już w tym można
Super wieściLibra, Fedra lubią tę wiadomość