X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    kiti wrote:
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?

Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka

można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiej :) co do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
    ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleć:P i życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki ;-)

teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!

Shagga_80, Dodi, Rucia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra wrote:
    kiti wrote:
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?

Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka

można powiedzieć że ogólnie nie jest źle ale mogłoby być dużo lepiej :) co do następnego cyklu to jeszcze nie wiem ... może wezmę jeden cykl bromergon i w następnym pójdę na monitoring żeby sprawdzić czy coś usprawnił + powtórkę prolaktyny i estradiolu.
    ginek kazał mi robić na drutach żeby o dzieciach nie myśleć:P i życzył mi jak najbardziej żebym wkrótce i ja się doczekała braku miesiączki ;-)

teraz libruś niecierpliwie czekam na twoje wieści!

Ja to się nie doczekam... Dopiero weszła kobieta z 17:45... Także jeszcze poczekam:D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor ja szybciutko uzupelnic wykresik

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak...
    Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
    nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
    Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...

Kaja, Fedra, Blondi22, kiti, aisa, Shagga_80, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, mauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie (31.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
    Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
    Karoam..................3......27lat………FASOLINKA………egipt
    Blondi22................1.... .23lat...........04.05..................mazowieckie
    Ola_czeka.............21…32lat...........07.05..................Wielka Brytania
    Plemniczka............2......28lat...........12.05..................śląskie
    Gunia....................4......30 lat..........13.05..................podlaskie
    Mała29...............93......29lat............13.05...................Wielka Brytania
    a-koczek………....9 .…32lata………. 14.05……………war-maz
    Zbikowa…………..4……26lat...........17.05..................Wielka Brytania
    kiti.........................7......25lat…….….19.05……….….małopolskie
    Kaja.......................4......32lat...........19.05……….…..pomorskie
    natusia.................6.......27lat............21.05..................kuj-pom
    Ilona……………..12…..30lat………..24.05……………Niemcy
    Beata……………..7……29lat………..25.05……………mazowieckie
    sylwia1985.............9.....28lat...........25.05..................podkarpackie
    gocha04...............6......27lat............27.05..................mazowieckie
    Effcia....................4……29lat...........28.05………........wielkopolskie
    Kfjatus...................8......26lat............02.06..................mazowieckie
    Muska....................5…..31lat...........05.06..................dolnośląskie

wklejam bo zapomniałam wcześniej :P

plemniczka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    A więc tak...
    Mam 2 ciałka żółte... Jedno w prawym "starsze", drugie w lewym "młodsze"... Ogólnie ginek określił je jako "stare", tzn. że owulacja była parę ładnych dni temu... I wychodzi na to,że ovu dobrze mi zaznaczyło... Endometrium 13mm.
    nie udało mi się go namówić na kolejny monitoring z badaniem hormonów, bo stwierdził, że szkoda kasy... Wyniki badań hormonów mam dobre, ust potwierdza tworzenie się pęcherzyków ze wzgorkiem jajonosnym... Kolejne ust potwierdziło wystąpienie owulacji, wiec jedynie kazał powtórzyć badania m w czasie wakacji, ale podał namiary innego laboratorium... I mam się zjawić jakby wyniki m były kiepskie albo jak zajdę w ciążę...
    Zalecenia - luz do jesieni (gdybym nie zaszła mam sięzjawic w październiku) spacery z m za raczke, wyrzucić termometr i przestać się diagnozować...

już Ci pisałam ale się powtórze:
    były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie :P

Libra, aisa, Dodi, Kfjatus, Rucia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

były by jaja jakby były bliźniaki z tego a wtedy wiesz jedno zabieram dla siebie :P

Ty w tym czasie uhodujesz w lonie swoją fasolkę:*
    A poza tym ja zachodze w następnym cyklu ;)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki spadam bo dzisiaj jestem wyjątkowo apdnięta zajrzę do Was jutro :D
    trzymajcie się ciepło i nie dajcie złym myślą...

a odnośnie rachunku sumienia ja się przyznaje że kilka moich wypowiedzi mogłam ubrać w inne słowa mogłam je bardziej przemyśleć, ale czasu nie cofnę mam jednak nadzieję że moje winy i czasem głupie gadanie zostanie mi wybaczone przez te które moje słowa mogły dotknąć...
    nie obiecuję poprawy ale postaram sie lepiej dobierać słowa :*

Libra, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

czyli jednak uparcie chcesz rodzić w tym samym terminie co ja no dobrze w takim razie powiem mojemu zeby już zbierał kase na tableta z internetem co by na porodówce można było zrobić wideokonferencję :P

ewentualnie przyjadę rodzić do Ciebie albo Ty domnie ale takie szczegóły ugadamy później :P

i tym o to wesołym akcentem naprawdę się zmywam :)

co złego to nie ja tylko moje drugie alter ego :P :*

Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś :*
    Libra ciesze sie ze dobre wiesci przynosisz!

Fedra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedruś :*
    Libra ciesze sie ze dobre wiesci przynosisz!

oczywiście tylko jak zjem, to siadam do neta dokonać ostatniej diagnozy wielkości ciałek i grubości endometrium;) hehehe

Fedra, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no to super wiadomości przynosisz :)

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!jestem ;)
    Wszystko jest ok. ;) dzidzi macha rączkami i nóżkami. Ma 2,7cm. Termin porodu na 9 grudnia. Więcej Wam napiszę jutro bo teraz bateria mi pada w lapku. Jutro opiszę dokładniej ;)dobranoc wszystkim ;)

Fedra, kiti, aisa, Libra, plemniczka, Shagga_80, Sandraa, gocha04, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Rucia, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba jeszcze nie pójdę własnie sprawdziłam moje wyniki się na necie pojawiły więc je wklejam, jedynie co mnie zastanawia ze chyba progesteron jest za wysoki :(

TSH 1,615 µIU/ml normy: 0,350 4,940
    FT3 2,6 pg/ml normy: 1,71 3,71
    FT4 1,09 ng/dl normy: 0,70 1,48
    anty-TPO <1,0 IU/ml norma: do 5,61

Progesteron 18,3 ng/ml
    faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
    Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

Prolaktyna 21,5 ng/ml norma: 1,90 25,00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:15

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Fedra a w jakim dc robiłaś te badania?

dzisiaj robiłam czyli w 6dc tylko ze mam podejrzenie ze owu jednak była wcześniej niż mi to wykres zaznaczył...

więc jest duze prawdopodobieństwo ze to 7-8 dzień po jest dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 19:19

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja myślę że progesteron rewelacyjny :) i świadczy o superowej owulacji :) też mam dylemat kiedy wybrać się na badanie progesteronu i chyba pójdę w piątek...

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    A więc tak...

A po co w następnym jak już w tym można ;)

Super wieści :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra twoj progesteron nie jest absolutnie za wysoki! jest rewelacyjny!! super i jestem tego pewna :)

Fedra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra robilas dzisiaj czyli 6 dni po owu tak? nie w 6dniu cyklu?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ