X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muzi kurde weź kilka głębokich wdechów, nigdzie nie idź, bo to znikanie i pojawianie się powoli przerasta moje nerwy, chyba hormony mi szaleją, nie zrozum mnie źle, ale to, ze wykres masz jaki masz nie oznacza, że trzeba ewakuować się na 12 tygodni!

Libruś a właśnie ty masz dzisiaj monitoring :)

Mayuś cześć i czołem. Już myślałam, że znowu awaria w pracy :) Ja mam do ciebie pytanie. Bo z tego co kojarzę, to byłaś długo karmiącą matką polką :) Powiedz mi jak zniosłaś ból, bo ja po miesiącu płakania wymiękłam. Krew mi się lała z sutków, nie dałam rady, a teraz chciałabym karmić jak najdłużej. Masz jakieś sprawdzone sposoby?

Widziałam gdzieś takie nakładki na sutki :?

ja miałam nakladki w perwszej ciaży bo tez krew mi leciala z sutków ;/
    ale maly z nich nie chciał ciagnac ;( wiec meczyłam sie ze dwa miesiace laktatorem i do butelki wlewałam bo on lubił szybko zjesc z butelki

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...

chciałam coś powiedzieć ale ugryzłam się w język... bo dostało by się praktycznie każdej z Was po trochu...

dlatego choć to do mnie nie podobne (nie jestem chora) nie wypowiem się w ogóle...

a tym czasem dowidzenia...

aha a jednak coś powiem:
    Dziewczyny w życiu kobiety a najprędzej tej bez dzietnej przychodzi taki czas że nie ma sił już na starania w jej odczuciu zrobiła wszystko co mogła choć inni uważają inaczej...
    Coś co zauważyłam że często dziewczyny nie potrafią się cieszyć z tego co mają (a np mają już jedno dziecko) tylko strasznie lamętują jakie to One biedne nie patrząc że tuż obok na tej smaej stronie pisze dziewczyna która nie ma w ogóle dzieci lub jest po stracie...
    Czesto piszą tu (może nie koniecznie na tym topiku) Dziewczyny które skończyły 20 parę lat które dopiero "wchodzą" w tematykę macierzyństwa, które zamiast iśc do lekarza i się przebadać żalą się ze nie mogą zajść w ciaze i nie wiedzą czemu a jeśli daje się im porady to Cię zlewają...
    I na koniec uwierzcie mi teksty typu zobaczysz jeszcze przyjdzie Twój czas, nie poddawaj się , jesteś młoda itp... nie pomagają (przynajmniej mnie nie pomagały)...

I jeszcze do Dziewczyn które są teraz zaciążone prośba w swoich wypowiedziach apmiętajcie o tym ze stałyście kiedyś po drugiej stronie i przypominajcie sobie swoje odczucia...

No i tak miałam nic nie napisać a napisałam jak zawsze :D

Aha i nikogo za swoje słowa przepraszać nie będe bo nie uważam ze powiedziałam coś niezgodnego z moim sumieniem...

Libra, gocha04, Blondi22, Rucia, mala29_, Kfjatus, aisa, Dodi, zbikowa, Sandraa, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, no to obie jesteśmy pokłute...

Aha, i teraz mam zagwozdkę, czy to nie ja napisałam nic niestosownego, ale nie wydaje mi się... I hope so.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra, no to obie jesteśmy pokłute...

Aha, i teraz mam zagwozdkę, czy to nie ja napisałam nic niestosownego, ale nie wydaje mi się... I hope so.

no mnie to się siniaczek mały zrobił ale co tam ;)

Mayusia powiem Ci tak każda z Nas w całej karierze Ovowej napisać przynajmniej jednego posta który mógł być odebrany jako niestosowny...

Niestety poruszamy się po tematyce bardzo delikatnej i jest tu Nas naprawdę duża liczba Kobiet jesteśmy różne pod każdym względem i niektóre rzeczy odbieramy inaczej niz inni by chcieli...

Ale na szczęście jest coś co Nas wszystkie łaćzy wszystkie chcemy być Mamami lub już nimi są :D

Libra, mala29_, Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki jestem przykładem na to ze można zrobić prolaktyne, progesteron, TSH, aTPO, fT3 i fT4 6 dnia po owu :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie ewakuowalam do dentysty no ale juz jestem. Shaggi na szczescie kropienie sie nie rozkrecilo, a wrecz przeciwnie! teraz wyszlo piekne sloneczko i jest cieplutko :)

A i dziewczyny ja tez bylam dzisiaj kuta :) progesteron badalam

Fedra, mauysia, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja sie ewakuowalam do dentysty no ale juz jestem. Shaggi na szczescie kropienie sie nie rozkrecilo, a wrecz przeciwnie! teraz wyszlo piekne sloneczko i jest cieplutko :)

A i dziewczyny ja tez bylam dzisiaj kuta :) progesteron badalam

Witamy w klubie :)

Fedra, plemniczka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim
    już się po urlopowałam, fajnie było ale się skończyło i wróciłam na łono pracy, a pracy będę miała więcej także na ovu będzie mnie mniej, bo inaczej nie obrobię się z robotą, a do domu nie mam możliwości jej zabrać i nawet nie myślę tego robić.

u mnie rano też pokropiło jak ksiądz kropidłem i słońce gorące świeci.:)

aha i jestem na bieżąco z waszymi rozterkami, problemami i radościami, ale nie odniosę się do nich, bo dużo tego było i pogubiłam już co miałam napisać.

Libra i Ola współczuje Wam.

mauysia, Fedra, Libra, Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na dwór Młody pojeździł na rowerku, ja posiedziałam, trochę pochodziłam , pogadałam z siostrą przez telefon i odebrałam paczkę z C&A...ostatni fakt pominę,bo jestem DOŚĆ rozczarowana :)
    Teraz wróciliśmy na zupkę i uciekamy na dwór znów...pogoda piękna :)

Fedra, nie wzięłam sobie do słów Twoich słów, bo wydaje mi się,że akurat mnie się nie dostało, heheheh....ale ale, masz duuuuuuuuuuuuuuuużo rachji w tym co napisałaś :)

Libra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Poszliśmy na dwór Młody pojeździł na rowerku, ja posiedziałam, trochę pochodziłam , pogadałam z siostrą przez telefon i odebrałam paczkę z C&A...ostatni fakt pominę,bo jestem DOŚĆ rozczarowana :)
    Teraz wróciliśmy na zupkę i uciekamy na dwór znów...pogoda piękna :)

Fedra, nie wzięłam sobie do słów Twoich słów, bo wydaje mi się,że akurat mnie się nie dostało, heheheh....ale ale, masz duuuuuuuuuuuuuuuużo rachji w tym co napisałaś :)

Dziewoje, życzę Wam pogodnego popołudnia i do napisania jutro.
    Trzymajcie się!

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam i ja...idziemy dalej na dwór :)

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrócilismy z dworku kuba tez smigal na rowerku a ja ledwo nadązałam za nim ;)
    u nas słonko coś sie schowało ale i tak ciepło jest

Fedra, Libra, zbikowa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się odmeldowywuję co prawda pogoda się popsuła i nawet padało a teraz wieje i słońca brak ale cóż pranie się samo nie wywiesi, zmywarka się sama nie napełni i nie uruchomi ani pies sam się nie wyprowadzi - oczywiście mój Mąż uwarza inaczej jak to chłop ;)
    Więc do miłego :)

Sagga powiem tak niech każda zrobi sobie rachunek sumienia i odpowie na pytanie czy napewno jest bez winy, to tyle :*

podobno moje dzisiejsze gadanie to wynik upustu krwi hmmm moze coś w tym jest ;)

Dodi lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    I ja się odmeldowywuję co prawda pogoda się popsuła i nawet padało a teraz wieje i słońca brak ale cóż pranie się samo nie wywiesi, zmywarka się sama nie napełni i nie uruchomi ani pies sam się nie wyprowadzi - oczywiście mój Mąż uwarza inaczej jak to chłop ;)
    Więc do miłego :)

Sagga powiem tak niech każda zrobi sobie rachunek sumienia i odpowie na pytanie czy napewno jest bez winy, to tyle :*

podobno moje dzisiejsze gadanie to wynik upustu krwi hmmm moze coś w tym jest ;)

Zrozumiałam aluzję :P

• kiti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Libra, aisa, Fedra, Shagga_80, Dodi, zbikowa, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti super wiesci ;)

kiti lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti czyli generalnie dobre wiadomosci ;). Oby ten bromek szybkoo zadzialal :)
    hmm co do rachunku sumienia to ja go nie zamierzam robić, bo wiecie jak to jest ile nas jest tyle jest odczuć, mysli...to co dla niektórych jest niestosowne, nie na miejscu lub raniące może byc zupelnie odwrotnie odebrane wsród jeszcze innych. Jedym coś pomaga podczas gdy innym to samo szkodzi. A to co jednych nakręca innych uspokaja, no i z prawdą jest jak z dziurką w .... nosie kazdy ma swoją, a nawet dwie! :) Wiec ja bym nie byla tak radykalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 16:20

kiti, Fedra, aisa, amartio, Shagga_80, gocha04, Dodi, Kfjatus, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    jestem dziewuszki ;-)
    no więc jestem już po drugiej wizycie i o dziwo ginek stwierdził że obraz teraz wygladał lepiej niż poprzednio jest widoczny pęknięty pęcherzyk, czyli owulacja była ale przy takim marnym wzroście i niskiej wartości estradiolu raczej to nie wystarczy na fasolke... ale stwierdził że estradiol jest hormonem który jest bardzo czuły na zmiany i trzeba się idealnie wstrzelić przed owulacją a przy powolnym wzroście mojego pęcherzyka mógł jeszcze wzrosnąć a jeżeli już było po to mógł spaść ale to tylko takie rozmyślania... czyli nie jestem idealną pacjentką ;-) w każdym bądź razie od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon i zobaczymy jak on usprawni mój cykl i moje hormony:)

Czyli ogólnie nie jest źle... A się tak o Ciebie martwiłam:) czy następny cykl też masz monitorowany?

Ja siedzę i nudze się w poczekalni...bo oczywiście jest obsowka

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra daj znac po wizycie ;)

Libra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti, dobre wiadomości przynosisz :) Teraz czekamy na dobre wieści od Libry ;)

Witam wszystkie dziewczyny i idę nadrabiać...

kiti, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 2666 2667 2668 2669 2670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ