X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Fedra pewnie nie czepiaj się tych norm tylko idź kobieto się wymyj i odpręż.;P a głowa boli od nadmiaru emocji. Byndzie dobrzy.:D po świętach jestem pełna wiary i nadziei.

i widzę, że od Blondi błyska coś niebo do mnie. A może to ona morsem nadaje, a ja taka nienaumiana języków obcych.

a weż przestań u nas błyskało sie wczoraj ladnie od 20 już zaczelo i lało porządnie aż mój P leżal na łóżku i do mnie ze z dachu kapie ja myslalam ze zartuje sobie ale niestety nie dach jest dziurawy i woda kapała akurat na moja czesc łóżka to musielismy je presunać miski na ziemi i poszlismy spac .
    dzis trzeba powiedzieć włascicielowi ale i tak tylko zakleją dziura na dachu i tyle a budynek stary to co sie dziwic jak na głowe leci

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, chyba, że ja bym skakała a Ty patrzyła;)
    Witam się z rana w drodze do pracy... Nie wiem, czy później będzie mi dane do Was zaglądnąć, ale postaram się chociaż podczytywac
    Miłego dnia, bo u nas pogoda jest cudna...

ps jednak przesadziłam wczoraj i wyglądam jak Zombie!!!

mauysia, aisa, zbikowa, Effcia28, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam ;)

u nas pogoda za oknem super słoneczna ;)

ide małego budzić .

Libra, mauysia, zbikowa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie spia jeszcze hehe ;)

a.png
    a.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część z rana. Wyłączałam budzik i pomyślałam, że luknę do której to wczoraj siedziałyście.:) no i próbuje się obudzić.

Blondi to dobrze widziałam, że coś się w twoich stronach dzieje. U mnie na blyskaniu się skończyło, ale kapanie z sufitu to nie fajna sprawa

Dobra to się prawie obudziłam, idę się szykować do pracy
    Miłego dnia życzę wszystkim.:*

Libra, mauysia, Blondi22, Effcia28, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta :) życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia :)

Libra, mauysia, gocha04, Blondi22, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    kiti czyli generalnie dobre wiadomosci ;). Oby ten bromek szybkoo zadzialal :)
    hmm co do rachunku sumienia to ja go nie zamierzam robić, bo wiecie jak to jest ile nas jest tyle jest odczuć, mysli...to co dla niektórych jest niestosowne, nie na miejscu lub raniące może byc zupelnie odwrotnie odebrane wsród jeszcze innych. Jedym coś pomaga podczas gdy innym to samo szkodzi. A to co jednych nakręca innych uspokaja, no i z prawdą jest jak z dziurką w .... nosie kazdy ma swoją, a nawet dwie! :) Wiec ja bym nie byla tak radykalna.

Masz rację, plemniś :) W sumie to niektórych nawet może denerwować to, że ktoś ma ciążowy suwaczek w stopce... Mówię ogólnie, dotyczy to całego Ovu.

plemniczka, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO I DOTARŁAM! Witam się z Wami :)
    Ależ rozległe dyskusje prowadziłyście wczora z wieczora!

kiti - no to w sumie wiesz na czym stoisz. Bierz ten bromergon i działaj :)
    Libra - dobre niusy! A o tym mięśniaku coś jeszcze lekarz mówił, czy na USG tego nie widać?
    Fedra - tak nie analizuj swoich wypowiedzi, bo my tu jesteśmy SWOJE baby i nie musimy chyba już być przy sobie "poprawne politycznie". Szczerość na pierwszym miejscu!
    Kopciuszek - bardzo się cieszę, że na USG wszystko OK! Czekamy na bardziej szczegółowy opis.
    Gadgetko - ale fajnie że zawitałaś! No że też się rozminęłyśmy. Daj koniecznie znać - tu albo na fb - jak tam USG i inne badania. Aha - to zrozumiałe, że dużo piszesze O SOBIE, bo, jako że rzadko się odzywasz, dziewczyny dogłębnie Cię o wszystko wypytały. Podczas gdy Ty nas na bieżąco podczytujesz i wiesz co u nas. Więc bez wyrzutów sumienia z tego powodu proszę!

Ja mam dziś wizytę u endo, ale właśnie sprawdziłam swoje wyniki TSH i FT4 - są dobre (TSH w dole normy, FT4 w górze normy), więc wizyta będzie nudna ;)

plemniczka, gocha04, aisa, Libra, Effcia28, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A co tak malo was z rana :)

Ja czuje sie troszku nie wyspana, a co ma powiedziec w takim razie Libra i Gocha jak wstaly jeszcze wczesniej :):) Shaggi pewnie jeszcze chrapie :P
    ja wstaje i zbieram sie do pracy, ciekawe jak dzisiaj bedzie.

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Muzi przepraszam, że cię uraziłam. Odezwij się proszę.

Narozrabiałam ...

mauysia, Libra, Fedra, Dodi, jeju lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Musicie mi uwierzyć na słowo, że wszystko nadrobiłam. Nie notowałam co chcę powiedzieć i teraz musiałabym czytać od nowa ale nie mam czasu:( mam tyle roboty, że ze stresu skręca mi żołądek. Może wpadnę w przerwie śniadaniowej, póki co - cieszę się, że badania dziewczyn wyszły "raczej" i "całkiem" na plus, cieszę, że z odwiedzin Gadżetki, trzymam kciuki za małe tarczyce, żeby przejmowały rolę, gdy tarczyce mam niedomagają, potwierdzam, że nie ma gorszego środowiska pracy niż wyłącznie babskie, zaznaczam, że mnie nie urażają ani ciężarne, ani bezdzietne, ani te co mają 1 lub więcej dzieci, przestrzegam przed czytaniem neta i nakręcaniem sie i typowo babsko-ciekawsko powiem, że uuuuuuuuuuuuuuuuumrę jeśli nie dowiem się co było nie tak z przesyłką Shaggi z C&A.

Libra, mauysia, zbikowa, aisa, plemniczka, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Libra - dobre niusy! A o tym mięśniaku coś jeszcze lekarz mówił, czy na USG tego nie widać?
    Fedra - tak nie analizuj swoich wypowiedzi, bo my tu jesteśmy SWOJE baby i nie musimy chyba już być przy sobie "poprawne politycznie". Szczerość na pierwszym miejscu!
    Kopciuszek - bardzo się cieszę, że na USG wszystko OK! Czekamy na bardziej szczegółowy opis.
    Gadgetko - ale fajnie że zawitałaś! No że też się rozminęłyśmy. Daj koniecznie znać - tu albo na fb - jak tam USG i inne badania. Aha - to zrozumiałe, że dużo piszesze O SOBIE, bo, jako że rzadko się odzywasz, dziewczyny dogłębnie Cię o wszystko wypytały. Podczas gdy Ty nas na bieżąco podczytujesz i wiesz co u nas. Więc bez wyrzutów sumienia z tego powodu proszę!

Ja mam dziś wizytę u endo, ale właśnie sprawdziłam swoje wyniki TSH i FT4 - są dobre (TSH w dole normy, FT4 w górze normy), więc wizyta będzie nudna ;)

w sprawie miesniaka nic się nie zmieniło, nadal jest...w wczorajszych pomiarach miał 2,5 cm. Jak przekroczy 3cm,to zaczniemy zastanawiać się nad operacja...i wtedy starania przesuna się o pol roku...
    Wyniki ogólnie chyba dobre,wiec na jakiś czas mnie uspokoją i może pozwolą na luzie przetrwać wakacje

Przepraszam za brak polskich liter,bo pisze z tel tak na szybko

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem spowrotem ale na chwile bo ide do przychodni zaniesc próbke moczu na badanie czy nie ma jakis bakteri w zwiazku z ta nerka co mnie bolała.

a za oknem u mnie 20 stopni w cieniu

zbikowa, plemniczka, Libra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruciu,

No Muzzi to wrażliwa babeczka... A ja nadal uważam, że odrobina pazura na forum nie zaszkodzi, a wręcz urealni to nasze miejsce w sieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 07:03

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

w sprawie miesniaka nic się nie zmieniło, nadal jest...w wczorajszych pomiarach miał 2,5 cm. Jak przekroczy 3cm,to zaczniemy zastanawiać się nad operacja...i wtedy starania przesuna się o pol roku...
    Wyniki ogólnie chyba dobre,wiec na jakiś czas mnie uspokoją i może pozwolą na luzie przetrwać wakacje

Przepraszam za brak polskich liter,bo pisze z tel tak na szybko

Dzięki Liberko za odp.

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Mayuś, ale mam wyżuty sumienia :(

Dziś nie posiedzę z wami za długo, bo maż kazał mi w końcu posprzątać. Jeżeli tego nie zrobię, to odetnie mi internet :P Więc siedzę do 10:00 zjem śniadanie i uciekam :)

Aaach pochwalę się :P Dziś mamy 3 rocznicę ślubu ;)

Ola_czeka, Blondi22, zbikowa, mauysia, aisa, plemniczka, Libra, Effcia28, Shagga_80, Kaja, Fedra, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i życzę miłego dnia!

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, Muzi nosiła się z zamiarem odejścia z forum już od jakiegoś czasu, nawet jeśli Wasza wczorajsza rozmowa była dla Niej trudna, to nie sądzę, żeby była bezpośrednim powodem Jej decyzji o odejściu. Myślę, że Muzi dojrzewała do niej od dawna i jestem pewna, że wróci do nas jak nabierze sił, lub tylko po to, by poinformować nas, że te dwa boćki, które niedawno widziała, pomogły ;)
    Macie z nią kontakt na FB, więc informujcie nas co tam u niej i pozdrówcie ją serdecznie.

Rucia, zbikowa, mauysia, plemniczka, Libra, Effcia28, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wiem Mayuś, ale mam wyżuty sumienia :(

Dziś nie posiedzę z wami za długo, bo maż kazał mi w końcu posprzątać. Jeżeli tego nie zrobię, to odetnie mi internet :P Więc siedzę do 10:00 zjem śniadanie i uciekam :)

Aaach pochwalę się :P Dziś mamy 3 rocznicę ślubu ;)

to wszystkiego dobrego i kolejnych lat życze ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej. A co tak malo was z rana :)

Ja czuje sie troszku nie wyspana, a co ma powiedziec w takim razie Libra i Gocha jak wstaly jeszcze wczesniej :):) Shaggi pewnie jeszcze chrapie :P
    ja wstaje i zbieram sie do pracy, ciekawe jak dzisiaj bedzie.

Ja wyglądam jak zombie... I właśnie przez okno widzę jak ku mnie zmierza Pan z kontroli... I juz mi ciepło...
    Swoja droga nawet przystojny:)

Rucia, plemniczka, Effcia28, Shagga_80, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2675 2676 2677 2678 2679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ