plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya jeszcze ginekolog stwierdzil ze przy tej tarczycy i lysieniu to jednak moj wynik krzywej cukrowej jest "ciutke" wysoki no i za tydzien w srode mam jeszcze wizyte u diabetologa...
kurka wodna co jeszcze...?
ps. tak by the way fedrus i mauysia-zapisuje sie do klubu "dzisiaj mnie pokluli..." ;Pmauysia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygadgeta wrote:Librus jutro sie dowiem- mam nadzieje ze tsh nawet w dolnych rejonach normy to jest jednak "norma".
chociaz moze bylabym spokojniejsza jesli zmniejszylaby mi troche dawke euthyroxu-biore teraz raz rano 75 mikrogramow. nie mialabym nic przeciwko 50 ale nie chaialam kombinowac sama bez wiedzy lekarza tym bardziej ze wizyta juz jutro wiec juz cierpliwie poczekam co mi lekarka powie
Kiedyś któraś pisała,że podobno TSH w ciąży spada więc jestem pewna,że jutro wrócisz i napiszesz - wszystko OK -
nick nieaktualnyplemniczko tez tak myslalam-tylko wtedy znow pytanie- skoro ft3 juz jest nieco ponizej normy to czy zmniejszenie dawki leku (czyli w konsekwencji wzrost tsh) nie obnizy go jeszcze bardziej???
aajjj pokickane to wszystko...
moze lepiej zwale to lekarce na glowe i niech ona sie martwi i decyduje bo ja juz mam glowe jak bania...
mimo wszystko-dosc egoizmu i gadania tylko o sobie bo wychodzi na to ze wlaze tu tylko sie pozalic a tak to mnie nie ma... niekolezenska zolza ze mnie... -
nick nieaktualnywtrącę się na szybko z kolejnym spostrzeżeniem po dzisiejszym usg...
Ciałko żółte może mieć także wygląd dobrze ograniczonej torbieli prostej, o średnicy 25-40 mm
moje jedno i drugie ciałko są mniejsze (prawe ma 13mm, lewe ma 15mm) czyli najprawdopodobniej nie doszło do zapłodnienia... ciałko żółte zaczyna ulegać inwolucji do tzw. ciałka białego, które zanika tuż przed lub w trakcie krwawienia miesiączkowego...
małe doświadczenie... @ powinna przyjść u mnie w terminie:) zobaczymy czy się to sprawdzi:)
jakby mój gin zobaczył moje analizy, to łeb by mi ukręciłgocha04, Dodi, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshaggus-masz racje ze spada, a ja jeszcze do tego biore leki ktore je obnizaja i nie wiem czy to razem to juz nie jest zbyt duze obnizenie
dowiem sie jutro
jakby cos to szczesliwie doczytalam sie ze Kubus ma juz wlasna tarczyce i ze nie ciagnie juz tak hormonow od matki wiec mniejsze jest ryzyko zaszkodzenia mu nawet jesli rzeczywiscie mam zbyt duze dawki i poziomy hormonowplemniczka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLibra wrote:wtrącę się na szybko z kolejnym spostrzeżeniem po dzisiejszym usg...
Ciałko żółte może mieć także wygląd dobrze ograniczonej torbieli prostej, o średnicy 25-40 mm
moje jedno i drugie ciałko są mniejsze (prawe ma 13mm, lewe ma 15mm) czyli najprawdopodobniej nie doszło do zapłodnienia... ciałko żółte zaczyna ulegać inwolucji do tzw. ciałka białego, które zanika tuż przed lub w trakcie krwawienia miesiączkowego...
małe doświadczenie... @ powinna przyjść u mnie w terminie:) zobaczymy czy się to sprawdzi:)
jakby mój gin zobaczył moje analizy, to łeb by mi ukręcił
Liberka-koniec analiz;P bo wyprzedze Twojego gina hihi
"cialko zolte MOZE MIEC..." a to nie znaczy ze MUSI...!!Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wy lepiej weźcie przykład ze mnie, wyłączcie już te piepszone kompy i spać, te które mogą
a nie czytać głupot!!!
Ja uciekam i kulturalnie się żegnam :*:*:*
DOBRANOCplemniczka, gocha04, gadgeta, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra to zbyt skomplikowane dla mnie na ta godzine
ale mysle ze na tym etapie jednak nie da sie wywnioskowac czy doszlo do zaplodnienia czy nie.
Gadgetko no i faktycznie w ciazy przeciez TSH obniza sie i jest to naturalne. No a twoj wynik nie jest wcale jeszcze AZ tak niski... No ale faktycznie tu tez trzeba brac pod uwage Ft..
Mam nadzieje ze lekarz jutro rozwieje twoje wątpliwosci.
Mam nadzieje ze ta ciutke zawyzona krzywa cukrowa to nic takiego, bo jest przeciez tylko troszku za wysoka... Mysl pozytywnie!Shagga_80, gadgeta, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra, ale kombinujesz.
Przynajmniej można się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Gadgetka zwal to na lekarkę i śpij spokojnie tym bardziej jak sama piszesz dziecko ma już swoją tarczycę.
Uciekam w objęcia morfeusza. paShagga_80, gadgeta, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Libra, Gadgetka - nie czytać już nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAK JEST KOCHANA !!!
i konczac na dzis tym optymistycznym akcentem zmywam sie do wanny moje drogie panie-trzeba troszeczke polezec i sie odstresowac...
poza tym Marus juz wola ze beze mnie zasnac nie moze wiec same rozumiecie...
kolorowych snow sloneczka i dzieki za wsparcie-wygadalam sie i juz mi lzej ze zostawiam tu troche stresu... dzieki wam wielkie... buziaczki:*Shagga_80, Libra, plemniczka, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyps. shaggus- mamy juz wszystkie ciuszki i duperele do domu typu wanienka waciki nozyczki gaziki pampersy chusteczki nawilzane, proszek do prania, plyn do mycia i balsamik,szczoteczka do wloskow butelka smoczki na wszelki wypadek krem na pupe itp itd... teraz czekamy bo w najblizszym czasie dziadkowie (rodzice marka) i babcia (moja mama) maja sypnac groszem na wozek i lozeczko oraz cale jego wyposazenie czyli materacyk posciele ochraniacze rozki itp... wiec tez tak jak i Ty bede buszowac na allegro
no i musze kupic wyprawke dla siebie-koszule do karmienia i staniki ale to raczej gdzies tu na miejscu-stanikow nie chce brac w ciemno w necie tym bardziej ze musze je dobrze dopasowac-mam teraz biust prawie F... na pewno wiem ze w ciagu najblizszego miesiaca musze miec wszystko juz skompletowane... przezorny zawsze ubezpieczony...
Libra, Shagga_80, Blondi22, Effcia28, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygadgeta wrote:Shagga_80 wrote:Libra, Gadgetka - nie czytać już nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAK JEST KOCHANA !!!
i konczac na dzis tym optymistycznym akcentem zmywam sie do wanny moje drogie panie-trzeba troszeczke polezec i sie odstresowac...
poza tym Marus juz wola ze beze mnie zasnac nie moze wiec same rozumiecie...
kolorowych snow sloneczka i dzieki za wsparcie-wygadalam sie i juz mi lzej ze zostawiam tu troche stresu... dzieki wam wielkie... buziaczki:*
Trzymam kciuki:*:*:*gadgeta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny