X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie jednak ta szarzyzna minęła.. pwoli sie przejasnia, choc niebo nadal zachmurzone ale już jaśniej jakoś.dziś rano jak budziłam córke do przedsZkola to mi oznajmiła że chyba źle wstałam bo jeszcze ciemno a dzieci nie chodzą w nocy do przedszkola:) rozbawiła mnie tym:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • pati Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze masz ze do jutra ja do 12 długo długo jeszcze.nadzieje trzeba mieć.zobaczysz jutro może wzrośnie.ja to widzisz z tym termometrem mam cyrki.

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na początku kiedy zaznaczył ci owulkę?

• pati Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 31 października.a ja wpisałam dzisiaj to wszystko zmienił

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dojdziesz nigdy z tymi wykresami. widzisz pati jak już pisałam trzeba było mierzyć o jednakowej godzinie.. bo te z 9 i 10 na bank zafałszowane.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    no pewnie, że powiem ;P pewnie wam tu jutro ryczeć będe :/ Boże zeby były w tej dolnej granicy normy ;( do mojej endo na wizytę mogę się zapisac dopiero po nowym roku ;( Na szczęście mam ją na telefon, więc pewnie powie co robić :( Ale już ja wiem, ze za niskie TSH to bardzo niedobrze dla dziecka :( Cholera niby wiedziałąm na co się pisze, wiedziałam, że może być różnie, ale jak już to dzieciątko się pojawiło to się tak strasznie martwię... nie chcę go skrzywdzić... zaczynam się zastanawiac czy to aby na pewno była dobra decyzja.

No pliiiiz, bella, co to za teksty? NA PEWNO to była dobra decyzja, A propos TSH - ja tez idę dziś na badanie (o ile zdążę przed zamknięciem laboratorium). Ciekawe co wyjdzie i Tobie i mnie...

Moniś - to może niech M zrobi sobie te badania. Piszesz, że jak wyjdą złe to będziesz miała załamkę. A jak wyjdą dobre - będzie powód do radości :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale właśnie się wściekłam . Ludzie są jednak pazerni na kasę ku... mam dosyć najchętniej jebł... bym ta robotę w piz.... :(. Jak zwykle nie dane mi jest mieć dobrego humoru jednak. Przepraszam za brzydkie słowa :(

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    ale właśnie się wściekłam . Ludzie są jednak pazerni na kasę ku... mam dosyć najchętniej jebł... bym ta robotę w piz.... :(. Jak zwykle nie dane mi jest mieć dobrego humoru jednak. Przepraszam za brzydkie słowa :(

a co sie stało? a to że ludzie sa pazerni to ja wiem nie od dziś...

• pati Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    nie dojdziesz nigdy z tymi wykresami. widzisz pati jak już pisałam trzeba było mierzyć o jednakowej godzinie.. bo te z 9 i 10 na bank zafałszowane.

wiem kurcze.u mnie ten organizm jakiś utajniony,nie wiadomo czego się spodziewać.wcześniej z tymi 2 ciążami to jakoś tak od razu było.może i teraz tez coś będzie zobaczę z tempka co to dalej.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu a bo ja jeżdżę do pracy z ludźmi jednym autem i postanowiliśmy jakiś czas temu że raz na jakiś czas zostaniemy na nadgodziny a teraz dowiaduje się że jeśli będą codziennie to oni będą na nie zostawać. A ja wtedy jestem zmuszona też zostać bo inaczej nie będę miała transportu do domu :( więc czeka mnie codziennie zostawanie na 10 h. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała szkoda troszkę ale na wyprawkę się pozbiera szybciej;-)

Mam pytanie, mogę je zadać?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mów najwyżej nie odpowiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzieci też będziecie straszyć ciocią muzart? he he

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żartowałam...sama się własnego cienia czasami boję...

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to tylko zoske straszę żeby już głupot nie gadała hehe :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam nie przesadzaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pomaga to strasz ;-) Idę dalej coś porobić...jakiś prysznic i po mięsko do sklepu...syn się wykręca i mówi, że palec go boli...cóż...życie...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    zosiu a bo ja jeżdżę do pracy z ludźmi jednym autem i postanowiliśmy jakiś czas temu że raz na jakiś czas zostaniemy na nadgodziny a teraz dowiaduje się że jeśli będą codziennie to oni będą na nie zostawać. A ja wtedy jestem zmuszona też zostać bo inaczej nie będę miała transportu do domu :( więc czeka mnie codziennie zostawanie na 10 h. :(

A płacą przynajmniej za nadgodziny..?
    Rozumiem, że nie masz innej opcji transportu? jeśli tak to rzeczywiście słabo...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mayusia, ze tak mówisz... siostra moja też tak myśli ;) Mówi, ze nie ja pierwsza i nie ostatnia z tarczyca. Najważniejsze, ze przy zachodzeniu TSH nie było poniżej normy... przeciwciała jakby miały "zjeść" zarodek to zrobiłyby to przed zagnieżdżeniem albo tuż po, także o nie się martwie mniej niż o TSH... no ciekawa jestem tego wyniku, szkoda, ze od razu nie można go znac. Istnieje szansa, że ciąża "oszuka" organizm i TSH w ogóle będzie w normie (tak jest często przy nadczynności spowodowanej zapaleniem tarczycy) i wtedy nawet leków się nie bierze- to by było najlepsze rozwiązanie, bo te leki na nadczynność są strasznie toksyczne :/

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) niestety w pracy jak zwykle mlyn i nie moge Was poczytac :( wczoraj ze stresu pracowego nie moglam zasnac przez 2 godziny i mialam dosc... Przepraszam ze tak tylko z narzekaniami sie odzywam :( musialam to z siebie wyrzucic hehe
    Czytanie Was nadrobie wieczorkiem :) milego dnia kochane :)

klamka, mauysia lubią tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ