X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemni, Fedri - DZIĘKI ZA WSPANIAŁE WIEŚCI!

Fedruś - DZIĘKI CI za to, że nie dotrzymałaś słowa i powiedziałaś nam o ciaży! Bo pamiętam, jak zarzekałaś się, że jeśli się uda, to powiesz nam dopiero po 12 tygodniu :P
    A z tym późnym powiedzeniem najbliższym - ja w sumie nie żałuję, że powiedziałam dopiero w 12 tyg, choć parę ostatnich tygodni było mi już trudno trzymać język za zębami... Nawet miałam wyrzuty sumienia, że najbliżsi uznają, że ich "oszukiwałam" przez tyle czasu... Ale dobrym wytłumaczeniem było to, że chcieliśmy zrobić rodzinie prezent na Wielkanoc :) (o pierwszej ciąży powiedzieliśmy w Boże Narodzenie).

Ufff, ależ emocji niósł dzisiejszy (wczorajszy!) dzień :) Czas uderzyć w kimono.

Do rana!

Rucia, Fedra, kopciuszek126, Kfjatus, Dodi, Shagga_80, plemniczka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi - fajny nowy pseudonim :D JEJU :)

jeju lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Muzi! Jeju jak dobrze, że wróciłaś!
    Przejrzałam kilka wykresów, "naprawiłam" swój i jadę do pracy...
    Miłego dnia... wieczorem Was poczytam:)

Libra, kopciuszek126, mauysia, Dodi, Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fredzia - tak przy początkach ciaży bolą plecy i brzuch ( macica się rozciąga ), dlatego na takie silne skurcze macicy warto łykać magnez + wit B6. Nie faszerowałam się nospą, bo dzięki magnezowi nie była mi potrzebna :)

Jeju - a czy my się znamy :P hahaha Muzi krejzolko :P

Fedra, kopciuszek126, Libra, mauysia, Dodi, Shagga_80, aisa, jeju lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobitki ;D
    Wosebko miło Cię poznać.
    Jeju ale fajnie, ze jesteś Muzi.
    Plemniczko, Fedrus bety super, jeszcze raz Gratuluje.

Ja ledwo żyje, prawie cała noc nie spalam, Wiki kaszlala strasznie. Coś czuje, ze to zapalenie krtani, oby nie. Na 10 mamy byc w Klinice, małej nie zaprowadze do przedszkola, nie mam ja z kim zostawić, a czy mam ja zabrać ze sobą. No nie wiem co robić? Pózniej będę musiała z nią podjechać tez do lekarza.
    Moj M na 6 pojechał na rozmowę w sprawie pracy, jeszcze go nie ma.
    Zapowiada sie ciekawy dzień u mnie.
    Miłego dnia życzę ;D

Fedra, Libra, kopciuszek126, Selena, mala29_, Kfjatus, mauysia, aisa, Dodi, Blondi22, plemniczka, jeju lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    doczytalam, a sporo tego bylo! :)
    mam łzy w oczach! jestescie takie kochane! dziekuje za gratulacje.
    Musi byc dobrze. Idziemy z Fedrą w parze do konca, az do rozwiązania w styczniu! A wlasnie Fedra na kiedy ovu pokazuje Ci termin porodu? mi na 20 stycznia.
    Co do bólów. To mnie tez pobolewa krzyz, plecy i jajniki kują, cycki tez bolą i kują sutki co jakis czas

Mi pokazuje na 22 stycznia bo ja miałam o dwa dni później owu :P

plemniczka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z rana...

mój mąż oszalał obudził się o 5 rano i zaczął sprzątać oczywiście myślałam ze jest dużo później do momentu kiedy nie wstałam i nie zobaczyłam ze jest 5.45, teraz poszedł z psem bo stwierdził ze nie wskazane ejst na razie bym z nim wychodziła bo on ciagnie i takie tam farmazony ;)

i tym akcentem zegnam się na chwilę obecną pewnie zajrzę później :)

Muzi dobrze ze jesteś :*

i jeszcze raz za wszystkie dobre słowa bardzo dziekuje :)

kopciuszek126, Libra, Rucia, Kfjatus, mauysia, Beata, Dodi, Blondi22, Shagga_80, gocha04, jeju lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)i ja się witam z rana.:)ale jakos nie mam weny..zwłaszcza ze ta moja temp ..eh..tak jak pięknie wzrosła to teraz spadła..frańca jedna;)

Fedra, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko Ciebie równiez miło poznać:)

Ilona lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki, a szczególnie Jejku;)

ja jeszcze dziś bądź jutro zaczynam kolejny 12 cykl starań; 8 cykl na ovu - a może i tak nie do końca na ovu, bo zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami wrzycam na większy luz i "opuszczam" forum;) (Mauysia zgodnie z zaleceniami;P - żart:D) tzn. robię sobie nie przerwe "urlopową" ale może "wakacyjną" (jeśli mi się wogóle to uda;)
    Nie wiem jeszcze czy będę prowadzić wykres (no a jeśli to może w wersji "do owulacji"), bo tą decyzję podejmę po @... Konta kasować na pewno nie będę, bo chcę wiedzieć co się u Was dzieję...

a tymczasem rzucam się w wir pracy... choć tak bardzo mi się nie chce, bo taka piękna pogoda za oknem:)

Rucia, Fedra, mauysia, Beata, Dodi, Blondi22, Shagga_80, aisa, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś - dzięki za wczorajszego cynka, nie miałam ci jak odpisać, ponieważ popsuł mi się telefon, ekran mi wariuje i nie mam nawet jak napisać smsa :(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś :( Ech byłam prawie pewna, że się udało. Te twoje wykresy dają dużo nadziei, a później ... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 05:28

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta
    Witam cie muzarciu z powrotem :) no i Wosabke bardzo miło widzieć :) ciesze się że wróciłyście do nas :)

ps. Fedrus mam prośbę do ciebie jak możesz to usuń mnie z tabelki.

Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i ja ;)

Muzarciu nareszcie jesteś ;)

Plemniczko beta tak samo ładna jak Fedruni ;)

Fedruś, nie przejmuj się tymi bólami bo ja miałam to samo przez pierwsze początki i tu o tym chyba pisałam....

Libruś, ja myslę,że takie wakacje dobrze Ci zrobią ;) Ja zaszłam w 9 cyklu z ovu a w 16 starankowym.
    Możesz zastrzec sobie wykres i prowadzić dla samej siebie-ja tak zrobiłam, ale dopiero po owulacji tydzien zaczęłam go prowadzić jak opryszczka mi się pokazała, bo uznałam,ze to ten główny objaw ciąży!!!
    Po co Ci mierzyć temperaturę-może w podświadomości Cię to stresuje w jakiś sposób!? Przecież wiesz, że jak pojawi się sluz płodny to zaczęły się dni płodne i trzeba działać-moim zdaniem tempki do niczego nie są potrzebne....LIBRA DWA RAZY A DOBRZE I SUKCES MUROWANY :D !!!
    Powodzenia!!!

Miłego dnia wszystkim ;)

Libra, Fedra, mauysia, Shagga_80, plemniczka lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dzień dobry dziewczęta
    Witam cie muzarciu z powrotem :) no i Wosabke bardzo miło widzieć :) ciesze się że wróciłyście do nas :)

ps. Fedrus mam prośbę do ciebie jak możesz to usuń mnie z tabelki.

hej Mała:)no ja tez sie cieszę ze jestem:)strasznie mi Was brakowała:)no ale miaąłm super powód zeby wrócić:)nasza Fedra wszystkim zrobiła mega niespodzianke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 05:35

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libruś :( Ech byłam prawie pewna, że się udało. Te twoje wykresy dają dużo nadziei, a później ... :(

no Rutka... chyba Tobie dają, bo ja ciąglę w kółko to samo powtarzam, że wiem swoje:) już wręcz się czuję jak zdarta płyta:D

Fedra lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no zrobiła nam ogromną niespodziankę

Selena, Fedra lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    A no zrobiła nam ogromną niespodziankę

mam nadzieje ze będzie ich wiecej:)

Fedra lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na pewno będzie jeśli nasza Fedra zrobi to o co ją prosiłam to pewnie w mig się zafasolkuje wasza tabelka.

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    no na pewno będzie jeśli nasza Fedra zrobi to o co ją prosiłam to pewnie w mig się zafasolkuje wasza tabelka.

no byłoby super:)najbardziej licze na Ciebie:)i dopinguje całym serduchem:)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 2726 2727 2728 2729 2730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ