plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaja wrote:mam pytanie za 500 pkt kiedy dzień matki bo mam amnezję ????i cholera przypomniec sobie nie mogę !!!!
w sobotę ( 11 maja ) na telefonie mojego M. widniało info, że w dniu jutrzejszym ( 12 maja ) jest dzień matki. Myśle sobie .. kurde 12 maja?Co się okazało, głupi telefon ma ustawioną datę dnia matki obchodzonego w Stanach
A już chciałam na komunii skała mamom życzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 11:26
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjeju wrote:jeju ja się pochlastam...ale jak wyjdzie, że mam niedrożne jaJowody obiecajcie, że nie będziecie mnie namawiać do in vitro, dobrze?
Wszystkie sposoby na pogrubienie endometrium poproszę!
Kadarka z Lidlamauysia, jeju, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju wrote:jeju ja się pochlastam...ale jak wyjdzie, że mam niedrożne jaJowody obiecajcie, że nie będziecie mnie namawiać do in vitro, dobrze?
podobno picie wina orzechy migdały dzis o tym czyałam własnie podam ci lin tylko znajde .. fajnie było tam opisane co i jakjeju, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoradnik - czyli jakie sposoby na małe endo;
1. Wspomagacze naturalne:
orzechy
migdały
ryby
czerwone wino
2. Wspomagacze „bez recepty”
Wiesiołek (do owulacji)
Magnez
B complex
Vit E (do owulacji)
Omega 3
Acard
Hormeel S
Ilości wg ulotki
3. Leki na receptę
stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
witamina D3 = Vigantoletten 1000.
Tamoxifen
Duphaston
Luteinajeju, Beata, Shagga_80, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadelajda82 wrote:jeju wrote:jeju ja się pochlastam...ale jak wyjdzie, że mam niedrożne jaJowody obiecajcie, że nie będziecie mnie namawiać do in vitro, dobrze?
podobno picie wina orzechy migdały dzis o tym czyałam własnie podam ci lin tylko znajde .. fajnie było tam opisane co i jak
prosze link ..
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9456Rucia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Mam w domu ale nie przepadam...no jak ma leczyć, to niech leczy...a skąd pewność, że pomaga i ile tego trzeba wypić?
Muzi mnie M. poił lampką wina przed snem do owulacji. Po owulacji też z resztą1 czy 2 cykle. Nie codziennie oczywiście, ale co drugi dzień.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:Kaja wrote:mam pytanie za 500 pkt kiedy dzień matki bo mam amnezję ????i cholera przypomniec sobie nie mogę !!!!
Kaju zastanawia mnie twój lekki spadek temperatury w dniu wczorajszym
Rucia wiesz kochana jak coś wymyślisz to daj znać bo ja nad tym naprawdę się nie zastanawiam jak Boga kocham !!!
mówicie 26 Maja dziękuję za info bo bym plame dała jak nic !!!!! -
Wiesiołek (do owulacji)
B complex
ryby
i 3 mm a wiesiołek brałam dłużej...przynajmniej m. miał radochę,że wreszcie poślizg jakiś konkretny ale tylko przy podnieceniu, że tak napiszę szczerze...
Mam luteinę i ciekawe ile i jak ją brać....biorę od niego zawsze receptę i mówię, że nie mam choć mam ;-)przyda się, jak nie mi to może kiedyś którejś z Was
Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Mnie w tym roku czeka pierwszy Dzień Mamy w żłobku!!! 24 maja - nie mogę się doczekać! Synio pewnie dostanie jakąś niebagatelną rolę, jako że jest chyba najbardziej wygadany z całej żłobkowej ekipy! Chyba będę musiała się zaopatrzyć w sporo chusteczek...
Rucia, zbikowa, Kfjatus, Blondi22, Beata, Shagga_80, Fedra, Ilona, Sandraa, Gunia, Dodi, aisa, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:adelajda82 hmmmm z tym piciem wina to się zastanawiam bo pije go często degustacyjnie i jak na razie efektów brak
no ja tez sie zatanawiam czy na to aby pomoze , ale ja musze zaczac pić na moja anemie .brrr. choc nie trawie winska . to moze pomoze .. a co zaszkodzić sobie dac w kanał. na wieczór ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 11:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa początek kilka ogólnych informacji na temat ENDOMETRIUM.
Endometrium stanowi warstwa błony śluzowej, wyścielająca jamę macicy.W czasie trwania cyklu miesiączkowego endometrium przechodzi zadziwiające zmiany.
W proliferacyjnej (folikularnej) fazie cyklu endometrium reaguje na zwiększony poziom estrogenu wzrostem i pogrubieniem tkanek. W chwili jajeczkowania, w reakcji na pojawienie się progestronu, endometrium tylko nieznacznie powiększa swą grubość, lecz jednocześnie przechodzi głebokie przemiany przygotowujące je do przyszłego przyjęcia zapłodnionej komórki jajowej. Gruczoły endometrialne zaczynają wydzielać płyn, którym odżywia się zarodek w ciągu pierwszych trzech dni spędzonych w macicy, gdy będzie się swobodnie unosić w jej wnętrzu, zanim zagnieździ się w błonie endometrialnej. Jeśli nie dojdzie do prawidłowo przebiegającego zapłodnienia, po około dwunastu dniach produkcja estrogenu i progestronu ustanie, i w obliczu braku podtrzymania hormonalnego rozpocznie się aktywaność menstruacyjna. Miesiączkowanie oznacza wydalanie złuszczonych tkanek zbędnej już błony śluzowej macicy. Wraz z rozpoczęciem następnego cyklu hormonalnego i zapoczątkowaniem dojrzewania kolejnego "zbioru" pęcherzyków jejnikowych, rozwój błon śluzowych wkracza w nową fazę będącą powtórzeniem poprzedniej.
Grubość endometrium - u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!), natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm.
Zbyt mała grubość endometrium stanowi przeszkodę w zagnieżdżeniu się zarodka. Jeśli dojdzie do implantacji, zbyt cienka warstwa śluzówki może stać się przyczyną poronienia.
Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo;
1. Wspomagacze naturalne:
orzechy
migdały
ryby
czerwone wino
2. Wspomagacze „bez recepty”
Wiesiołek (do owulacji)
Magnez
B complex
Vit E (do owulacji)
Omega 3
Acard
Hormeel S
Ilości wg ulotki :!:
3. Leki na receptę
stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
witamina D3 = Vigantoletten 1000.
Tamoxifen
Duphaston
Luteina
globulki z viagrą – poprawiające ukrwienie,
Tylko wg wskazań lekarza :!:
Globulki z viagrą .. o co kaman ?Beata, Fedra lubią tę wiadomość