X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    mam pytanie za 500 pkt kiedy dzień matki bo mam amnezję ????i cholera przypomniec sobie nie mogę !!!! :-(

26 maja :)

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    mam pytanie za 500 pkt kiedy dzień matki bo mam amnezję ????i cholera przypomniec sobie nie mogę !!!! :-(

w sobotę ( 11 maja ) na telefonie mojego M. widniało info, że w dniu jutrzejszym ( 12 maja ) jest dzień matki. Myśle sobie .. kurde 12 maja? :? Co się okazało, głupi telefon ma ustawioną datę dnia matki obchodzonego w Stanach :) A już chciałam na komunii skała mamom życzenia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 11:26

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

Kaju zastanawia mnie twój lekki spadek temperatury w dniu wczorajszym :P

jeju, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    mam wyjście, nie zrobić tego;-)

Poza tym Kaju 26 maja jest MOTHER'S DAY.

Spróbuj tylko :>

jeju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    jeju ja się pochlastam...ale jak wyjdzie, że mam niedrożne jaJowody obiecajcie, że nie będziecie mnie namawiać do in vitro, dobrze?

Wszystkie sposoby na pogrubienie endometrium poproszę!

Kadarka z Lidla :)

mauysia, jeju, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    jeju ja się pochlastam...ale jak wyjdzie, że mam niedrożne jaJowody obiecajcie, że nie będziecie mnie namawiać do in vitro, dobrze?

podobno picie wina orzechy migdały dzis o tym czyałam własnie podam ci lin tylko znajde .. fajnie było tam opisane co i jak

jeju, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo;

1. Wspomagacze naturalne:
    orzechy
    migdały
    ryby
    czerwone wino

2. Wspomagacze „bez recepty”
    Wiesiołek (do owulacji)
    Magnez
    B complex
    Vit E (do owulacji)
    Omega 3
    Acard
    Hormeel S
    Ilości wg ulotki

3. Leki na receptę
    stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
    stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
    witamina D3 = Vigantoletten 1000.
    Tamoxifen
    Duphaston
    Luteina

jeju, Beata, Shagga_80, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    jeju wrote:

podobno picie wina orzechy migdały dzis o tym czyałam własnie podam ci lin tylko znajde .. fajnie było tam opisane co i jak

prosze link ..

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=9456

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Mam w domu ale nie przepadam...no jak ma leczyć, to niech leczy...a skąd pewność, że pomaga i ile tego trzeba wypić?

Muzi mnie M. poił lampką wina przed snem do owulacji. Po owulacji też z resztą :P 1 czy 2 cykle. Nie codziennie oczywiście, ale co drugi dzień.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:

ja mam podwójne swieta bo moje imieniny tez ;)

Kaja, mauysia, zbikowa, jeju, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:

Kaju zastanawia mnie twój lekki spadek temperatury w dniu wczorajszym :P

Rucia wiesz kochana jak coś wymyślisz to daj znać bo ja nad tym naprawdę się nie zastanawiam jak Boga kocham !!!

mówicie 26 Maja dziękuję za info bo bym plame dała jak nic !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 hmmmm z tym piciem wina to się zastanawiam bo pije go często degustacyjnie i jak na razie efektów brak ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek (do owulacji)
    B complex
    ryby
    i 3 mm a wiesiołek brałam dłużej...przynajmniej m. miał radochę,że wreszcie poślizg jakiś konkretny ale tylko przy podnieceniu, że tak napiszę szczerze...
    Mam luteinę i ciekawe ile i jak ją brać....biorę od niego zawsze receptę i mówię, że nie mam choć mam ;-)przyda się, jak nie mi to może kiedyś którejś z Was ;-)

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tym roku czeka pierwszy Dzień Mamy w żłobku!!! 24 maja - nie mogę się doczekać! Synio pewnie dostanie jakąś niebagatelną rolę, jako że jest chyba najbardziej wygadany z całej żłobkowej ekipy! Chyba będę musiała się zaopatrzyć w sporo chusteczek...

Rucia, zbikowa, Kfjatus, Blondi22, Beata, Shagga_80, Fedra, Ilona, Sandraa, Gunia, Dodi, aisa, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia może to z przepracowania taka temp i za chwilkę znów idę tyrać :-( więc to jest przyczyna od paru dni padam na ryj .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    adelajda82 hmmmm z tym piciem wina to się zastanawiam bo pije go często degustacyjnie i jak na razie efektów brak ;-)

no ja tez sie zatanawiam czy na to aby pomoze , ale ja musze zaczac pić na moja anemie .brrr. choc nie trawie winska . to moze pomoze .. a co zaszkodzić sobie dac w kanał. na wieczór ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 11:40

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:

ja mam podwójne swieta bo moje imieniny tez ;)

Miło Cię poznać Marianno! :)

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia może to z przepracowania taka temp i za chwilkę znów idę tyrać :-( więc to jest przyczyna od paru dni padam na ryj .....

Okaże się :)

Kaja lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co dnia Matki ja sobie ubzdurałam ,że to 26 Czerwiec ,a nie Maj !!!!!!!!więc dla tego pytałam !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek kilka ogólnych informacji na temat ENDOMETRIUM.

Endometrium stanowi warstwa błony śluzowej, wyścielająca jamę macicy.W czasie trwania cyklu miesiączkowego endometrium przechodzi zadziwiające zmiany.
    W proliferacyjnej (folikularnej) fazie cyklu endometrium reaguje na zwiększony poziom estrogenu wzrostem i pogrubieniem tkanek. W chwili jajeczkowania, w reakcji na pojawienie się progestronu, endometrium tylko nieznacznie powiększa swą grubość, lecz jednocześnie przechodzi głebokie przemiany przygotowujące je do przyszłego przyjęcia zapłodnionej komórki jajowej. Gruczoły endometrialne zaczynają wydzielać płyn, którym odżywia się zarodek w ciągu pierwszych trzech dni spędzonych w macicy, gdy będzie się swobodnie unosić w jej wnętrzu, zanim zagnieździ się w błonie endometrialnej. Jeśli nie dojdzie do prawidłowo przebiegającego zapłodnienia, po około dwunastu dniach produkcja estrogenu i progestronu ustanie, i w obliczu braku podtrzymania hormonalnego rozpocznie się aktywaność menstruacyjna. Miesiączkowanie oznacza wydalanie złuszczonych tkanek zbędnej już błony śluzowej macicy. Wraz z rozpoczęciem następnego cyklu hormonalnego i zapoczątkowaniem dojrzewania kolejnego "zbioru" pęcherzyków jejnikowych, rozwój błon śluzowych wkracza w nową fazę będącą powtórzeniem poprzedniej.

Grubość endometrium - u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!), natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm.

Zbyt mała grubość endometrium stanowi przeszkodę w zagnieżdżeniu się zarodka. Jeśli dojdzie do implantacji, zbyt cienka warstwa śluzówki może stać się przyczyną poronienia.

Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo;

1. Wspomagacze naturalne:
    orzechy
    migdały
    ryby
    czerwone wino

2. Wspomagacze „bez recepty”
    Wiesiołek (do owulacji)
    Magnez
    B complex
    Vit E (do owulacji)
    Omega 3
    Acard
    Hormeel S
    Ilości wg ulotki :!:

3. Leki na receptę
    stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
    stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
    witamina D3 = Vigantoletten 1000.
    Tamoxifen
    Duphaston
    Luteina
    globulki z viagrą – poprawiające ukrwienie,
    Tylko wg wskazań lekarza :!:

Globulki z viagrą .. o co kaman ?

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ