X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt Effcia niektóre osoby nie potrafią docenić tego co mają :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayus po pierwsze trochę mnie straszysz naprawdę zaczynam sie bac...

a po drugi szczerze mówiąc dla mnie to ten sam kaliber bo dziecko mam więc to nie jest kupic ciasto czy nie kupić, uwierz mi że wiele nocy nie przespałam zanim podjełam ostatecznie decyzję bo pomimo ze panie w przedszkolu radziły i uważyaly ze to najlepsze rozwiazanie ja bardzo sie bałam emocjonalności własnie i tego że zrobię jej krzywdę

a dlaczego to dla mnie ważniejsze naprawde mnie nie rozumiesz>? kształtuję w tym momenice zycie swojego dziecka i to byc może zaważy w dużym stopniu na jej dalszym zyciu (a przynajmniej mogłoby negatywnie wpłynąc gdyby cos poszło nie tak gdyby szkoła wywarła na niej zbyt dużą presję z która nie dałaby rady)

i wybacz że to powiem ale dla mnie ma ogromne i nieporównywalne znaczenie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę polerować moje okienka kobitki!!!
    Papatki!!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim

Kaju, mam nadzieję, że to tylko plamienie a nie @

Plemniczko i Fedro, bety na pewno będą wypasione ;)

Jeju, też się dałam nabrać na agencje, ale snów o zbliżonej tematyce nie miałam ;)

Wczoraj ładnie popadało, wreszcie zieleń nadrabia braki. Temp za to wiosenna a nie letnia.

A co do szkół to uważam, że 8 lat podst a potem liceum było dobrym rozwiązaniem.

Więcej nie pamiętam, jak mi się przypomni to napiszę ;)

Miłego dnia!!!

Dodi, Shagga_80, kopciuszek126, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

a po drugi szczerze mówiąc dla mnie to ten sam kaliber bo dziecko mam więc to nie jest kupic ciasto czy nie kupić, uwierz mi że wiele nocy nie przespałam zanim podjełam ostatecznie decyzję bo pomimo ze panie w przedszkolu radziły i uważyaly ze to najlepsze rozwiazanie ja bardzo sie bałam emocjonalności własnie i tego że zrobię jej krzywdę

a dlaczego to dla mnie ważniejsze naprawde mnie nie rozumiesz>? kształtuję w tym momenice zycie swojego dziecka i to byc może zaważy w dużym stopniu na jej dalszym zyciu (a przynajmniej mogłoby negatywnie wpłynąc gdyby cos poszło nie tak gdyby szkoła wywarła na niej zbyt dużą presję z która nie dałaby rady)

Nie Beciu, ale ja nie mam nic to Twojej decyzji o wcześniejszym posłaniu Oliwki do szkoły! Z pewnością podjęłaś najlepszą dla niej decyzję! Naprawdę podziwiam Cię jako mamę i jesteś dla mnie wzorem do naśladowania jeśli chodzi o jej wychowanie.

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efciu kochana spr. priv

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Nie Beciu, ale ja nie mam nic to Twojej decyzji o wcześniejszym posłaniu Oliwki do szkoły! Z pewnością podjęłaś najlepszą dla niej decyzję! Naprawdę podziwiam Cię jako mamę i jesteś dla mnie wzorem do naśladowania jeśli chodzi o jej wychowanie.

och Mayuś naprawdę tak myślisz
    już bałam sie że myślisz o mnie jako o wyrodnej matce i miałam uciekac żeby nie narażać sie Tobie i nie podnieść Ci ciśnienia, bo Ciebie bardzo szanuję ;*

mauysia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane lece na tą betę. trzymajta kciuki please!

Dodi, mala29_, Shagga_80, adelajda82, Beata, mauysia, Sandraa, Kfjatus, Rucia, Selena, zbikowa, Effcia28, Kleopatra, Kaja, Fedra, Blondi22, Ilona, aisa, she lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że to może cię przerażać ale jak by się zastanowić dłużej to dużo się słyszy że jakaś kobieta zabija swoje dzieci i wyrzuca. Dlatego jestem za tym żeby kobieta miała możliwość wyboru.

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby tym "nie-gadaniem" Młodego nie przejmuję się jakoś szczególnie, żeby miało mi to spędzać sen z powiek, czy miałabym doszukiwać się chorób,czy coś..ale z drugiej strony cieszę się,że moja Pediatra zajęła się tym tematem zaproponowała skierowanie do poradni psychologicznej (gdzie urzędują też logopedzi i uczą jak ćwiczyć z dzieckiem) a wcześniej musieliśmy skonsultować to z neurologiem i audiologiem (a ten ostatni dołożył nam kolejnego specjalistę) ..póki co czeka mnie ta nadprogramowa wizyta i przez to przesunie mi się mocno w czasie :( Ale pójdę i tak do Pediatry może skierowanie do Foniatry (z adnotacją od Audiologa - słuch prawidłowy) wystarczy nam :)
    Podobno dużo dzieci rozgaduje się właśnie w przedszkolu,ale jako,że my odkładamy jeszcze o rok przedszkole to i pewnie gadanie nie rozwinęło by się teraz :/
    Bardzo liczę na tą poradnie psychologiczną...może nas czegoś nauczą :)

PS. Nie podejmuję się nawet komentowania tematu "aborcja" mam zbyt radykalne podejście do tego tematu.

Ilona lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga wiesz to jest bardzo śliski temat i lepiej jest jego unikać.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    wiem że to może cię przerażać ale jak by się zastanowić dłużej to dużo się słyszy że jakaś kobieta zabija swoje dzieci i wyrzuca. Dlatego jestem za tym żeby kobieta miała możliwość wyboru.

Ale skąd można mieć pewność z góry że dana kobieta akurat zabiłaby swoje dziecko? Może - mimo niechcianej ciąży - pokochałaby je? Tak zresztą jest w wielu przypadkach.

"Niestety" metodą znaną z filmu "Raport mniejszości" (łapanie przestępców tuż przed dokonaniem przez nich przestępstwa, na podstawie uzyskanych wizji przyszłości) jeszcze nie dysponujemy.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak dlatego ja mam swoje zdanie na ten temat. Każda z nas ma inne i ja to szanuje. Więc dlatego napisałam że to jest bardzo śliski temat i nie lubię go podejmować.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na śniadanko..

PS. Mauysiu popieram Cię w 100% :)

Aaaaaaaa jednak coś dodam od siebie w tym temacie - większość zasłyszanych tragedii z udziałem dzieci dzieje się w rodzinach biednych,czy wręcz patologicznych - myślicie,że te Matki chodzą do gina regularnie itd? Co więc Im byłoby po możliwości aborcji?
    Przydałoby się to np bogatej Pani menadżer, która nie miała czasu iść do Ginki po receptę na tabsy, wpadę zaliczyła i pozbyła się problemu.

mauysia, Kfjatus, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pLEMNICZKO TRZYMAMY KCIUKI!

Mayuś nigdy nie ma pewności ale Mąła ma rację to bardzo sliski temat wywołujący sporo kontrowersji we wszystkich grupach społecznych więc chyba przemilczymy :)

a zeby zmienić temat powiem wam co znalazłam:
    stronkę z imionami naprawdę uwierzcie zupełnie inna niż wszystkie!!!! wiele razy wyszukując imiona natrafisałam na rózne strony ale tu wcześniej nie byłam, jest maaaaaaasa imion nawet sobie nie wyobrazłam
    bardzo mega obszerne opisy (ale to musicie zobaczyć same)
    i jako ciekawostke powiem że sprawdzając imię swoje, córci i męża (o kurde za dużo będziecie o mnie wiedziały :P ) normalnie stwierdziałam ze naprwdę cos w tym jest parwie wszystko sie zgadza, wiec teraz możecie się śmiac ale chyba bede zważała na to przy wyborze imienia :P

EDIT
    ależ ze mnie zakręceniec nie podałam stronki dzieci.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 08:53

mauysia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    niestety nie nadrobię Was dziś bo nie mam czasu. Skończyłam własnie śniadanko,mały na podwórku sam się bawi, a ja mam mnóstwo roboty:sprzątanie,pranie ręczne. pogoda fajna się zrobila dziś ;).

Mauysiu-jestem za zlikwidowaniem gimnazjum i za tym, aby powrócił dawny schemat nauczania, czyli 8 lat podstawówki i 4 lata liceum. Gimnazjum uważam za coś co psuje młodzież dorastajacą!!!
    Jeśli ktoś chce posłać dziecko wcześniej, to niech sobie posyła-dawniej też była taka mozliwosć-ze mną do klasy chodzil chłopak i rok młodszy a był najlepszym uczniem-orłem z matematyki!!!!

Shaggus nie przejmuj się Kubusiem-mojej koleżanki synek skonczyl 4 latka 1 kwietnia i jeszcze nie mówi dobrze. Mój ok. 2 roku życia mówil już ładnie, a jak byłam u niej to byla w szoku, ze jej starszy jest i nie mówi!!!Mówil tylko mama,tata.dada,babu i didi. Byli u psychologa i kazał się nie martwić-poprosstu jedne dzieci mają lepiej rozwiniety aparat mowy i wcześniej mowią a inne potrzebują więcej czasu. Ale wizyta na pewno wam nie zaszkodzi ;).

Fedra i Plemniczka-czekam do wieczora na wieści o Waszych betach ;0
    Miłego dnia życze ;)

mauysia, Beata, Shagga_80, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podaj stronę

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Miłego dnia Wam życzę... Ja niestety w pracy;/
    Plemniczko 3mam kciuki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 09:00

mauysia, Fedra, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Hej Dziewczynki!
    niestety nie nadrobię Was dziś bo nie mam czasu. Skończyłam własnie śniadanko,mały na podwórku sam się bawi, a ja mam mnóstwo roboty:sprzątanie,pranie ręczne. pogoda fajna się zrobila dziś ;).

Mauysiu-jestem za zlikwidowaniem gimnazjum i za tym, aby powrócił dawny schemat nauczania, czyli 8 lat podstawówki i 4 lata liceum. Gimnazjum uważam za coś co psuje młodzież dorastajacą!!!
    Jeśli ktoś chce posłać dziecko wcześniej, to niech sobie posyła-dawniej też była taka mozliwosć-ze mną do klasy chodzil chłopak i rok młodszy a był najlepszym uczniem-orłem z matematyki!!!!

Shaggus nie przejmuj się Kubusiem-mojej koleżanki synek skonczyl 4 latka 1 kwietnia i jeszcze nie mówi dobrze. Mój ok. 2 roku życia mówil już ładnie, a jak byłam u niej to byla w szoku, ze jej starszy jest i nie mówi!!!Mówil tylko mama,tata.dada,babu i didi. Byli u psychologa i kazał się nie martwić-poprosstu jedne dzieci mają lepiej rozwiniety aparat mowy i wcześniej mowią a inne potrzebują więcej czasu. Ale wizyta na pewno wam nie zaszkodzi ;).

Fedra i Plemniczka-czekam do wieczora na wieści o Waszych betach ;0
    Miłego dnia życze ;)

Kopciuszku, skoro jesteś ZA zniesieniem gimnazjów to podpisz się pod tym wnioskiem :)

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)

Plemniczko - i co ? Jest skok :)

Shagguś - nie przejmuj się zuwpełnie tym, ze Kuba nie mówi. Mojej siostry syn zaczął dopiero gadać jak poszedł do przedszkola. Miał równe 3 lata. Wcześniej nic! Zuepłnie. Mama, tata, baba i tyle. :) Może Kubuś to leniuszek i mu się na razie nie chce. :P

Kaja - wredna @ cię nawiedziłą :( niedobrze.

Coś jeszcze miałam napisać? A idę na śniadanko :)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2758 2759 2760 2761 2762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ