plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę
Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedycznąJa dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła
O aborcji - się nie wypowiem i już...
O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
Plemniczko trzymam kciuki :*Shagga_80, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum
faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem
Mayuś juz szukam i podpisujębo rozumiem ze to wnioske online?
kopciuszek126 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Kfjatus wrote:Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę
Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedycznąJa dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła
O aborcji - się nie wypowiem i już...
O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
Plemniczko trzymam kciuki :*
To zapraszam do podpisania wniocha
Dodam jeszcze że cała akcja nie jest firmowana przez żadną (tfu tfu) partię polityczną.Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość
-
tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
własnie Szaguś przepraszam wybacz nie odbnioslam się do Twojego tematu bo myslałam że nie mam nic w tej sprawie do powiedzenia ale jednak przypomniało mi się że mam!
moja siostra cioteczna wspominana tu juz kilka razy przy róznych tematach która ma 3 synków 11 letniego, prawie 3.5 letniego(bo ur. w styczniu)
i pól rocznego
wiec o tym najmniejszym jeszcze nic nie powiem bo wiadomoale zarówno ten 3.5 nie mówi prawie nic bardziej porozumiewa sie na migi i mama i baba i na tym koniec
a ten starszy pamiętam że miał dokładnie tak samo a teraz jest najlepszym uczniem w klasie, wszystkie dziewczynkido niego lgna i jeździ na olimpiady
także Shagus no stress naprawdę po prostu w różnym stopniu malcy sie rozwijają ale to wcale nie przekreśla ich szansy na bycie wybitnymOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum
faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem
Mayuś juz szukam i podpisujębo rozumiem ze to wnioske online?
Nie, to wniosek analogowy
Albo zgłoś się do punktu w którym zbierają podpisy:
Koordynator lokalny:
Dariusz Szczecina
Kancelaria Radcy Prawnego
ul. Gen. de Gaulle'a 8/206
mail: [email protected]
tel: 502 924 337, tel: (48) 32 780 54 23 ALBO
Miejsce gdzie można złożyć podpis:
pl. Św. Anny 1a
filia Miejskiej Biblioteki Publicznej w Tychach,
lub też druknij sobie formularz : http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/referendum_edukacyjne_formularz.pdf
podpisz (może ktoś jeszcze by podpisał) i wyślij na adres podany na formularzu.
-
zbikowa wrote:tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie. -
mauysia wrote:zbikowa wrote:tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie.
sad true -
nick nieaktualny
-
kurde dziewczyny ale słabo znam topografię polski jest któras chetna narysować mi mapę i pozaznaczać kogo po drodze mogę odwiedzić bo ja wiem tylko gdzie góry (bez rozróżnien bo z tym juz ciężej) morze
tak z pamięci to tylko wrocław, łódź, zakopane, kraków, gdańsk hehhe no i jeszcze kilka wiekszych miastOliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki. Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...
Beata lubi tę wiadomość
-
Efcia napewno one będa po (przy) drodze?
tak Fedrunia napewno odsypia niech spi kochana i regenetuje siłyzbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki. Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...
Moja dziecina dostała hmm ... prezent że tak powiem zupełnie do bani, czyli Misia Walentynkowego 180cm.Shagga_80, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość
-
och zdecydoanie narzucona przez dzisiejsze czasy,
bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,
a teraz człowiek sie szczypie ze dla chrześnicy 1000 to za małoOliwka 2006