plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę

Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedyczną
Ja dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła 
O aborcji - się nie wypowiem i już...
O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
Plemniczko trzymam kciuki :*
Shagga_80, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum
faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem
Mayuś juz szukam i podpisuję
bo rozumiem ze to wnioske online?
kopciuszek126 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie

-
Kfjatus wrote:Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę

Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedyczną
Ja dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła 
O aborcji - się nie wypowiem i już...
O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
Plemniczko trzymam kciuki :*
To zapraszam do podpisania wniocha
Dodam jeszcze że cała akcja nie jest firmowana przez żadną (tfu tfu) partię polityczną.
Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

-
tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
własnie Szaguś przepraszam wybacz nie odbnioslam się do Twojego tematu bo myslałam że nie mam nic w tej sprawie do powiedzenia ale jednak przypomniało mi się że mam!
moja siostra cioteczna wspominana tu juz kilka razy przy róznych tematach która ma 3 synków 11 letniego, prawie 3.5 letniego(bo ur. w styczniu)
i pól rocznego
wiec o tym najmniejszym jeszcze nic nie powiem bo wiadomo
ale zarówno ten 3.5 nie mówi prawie nic bardziej porozumiewa sie na migi i mama i baba i na tym koniec
a ten starszy pamiętam że miał dokładnie tak samo a teraz jest najlepszym uczniem w klasie, wszystkie dziewczynkido niego lgna i jeździ na olimpiady
także Shagus no stress naprawdę po prostu w różnym stopniu malcy sie rozwijają ale to wcale nie przekreśla ich szansy na bycie wybitnymOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie

-
Beata wrote:kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum
faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem
Mayuś juz szukam i podpisuję
bo rozumiem ze to wnioske online?
Nie, to wniosek analogowy
Albo zgłoś się do punktu w którym zbierają podpisy:
Koordynator lokalny:
Dariusz Szczecina
Kancelaria Radcy Prawnego
ul. Gen. de Gaulle'a 8/206
mail: [email protected]
tel: 502 924 337, tel: (48) 32 780 54 23 ALBO
Miejsce gdzie można złożyć podpis:
pl. Św. Anny 1a
filia Miejskiej Biblioteki Publicznej w Tychach,
lub też druknij sobie formularz : http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/referendum_edukacyjne_formularz.pdf
podpisz (może ktoś jeszcze by podpisał
) i wyślij na adres podany na formularzu.

-
zbikowa wrote:tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie.
-
mauysia wrote:zbikowa wrote:tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać
Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie.
sad true -
nick nieaktualny
-
kurde dziewczyny ale słabo znam topografię polski jest któras chetna narysować mi mapę i pozaznaczać kogo po drodze mogę odwiedzić bo ja wiem tylko gdzie góry (bez rozróżnien bo z tym juz ciężej) morze
tak z pamięci to tylko wrocław, łódź, zakopane, kraków, gdańsk hehhe no i jeszcze kilka wiekszych miastOliwka 2006

-
nick nieaktualny
-
A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki
. Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...
Beata lubi tę wiadomość
-
Efcia napewno one będa po (przy) drodze?
tak Fedrunia napewno odsypia niech spi kochana i regenetuje siły
zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006

-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki
. Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...
Moja dziecina dostała hmm ... prezent że tak powiem zupełnie do bani, czyli Misia Walentynkowego 180cm.
Shagga_80, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość
-
och zdecydoanie narzucona przez dzisiejsze czasy,
bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,
a teraz człowiek sie szczypie ze dla chrześnicy 1000 to za małoOliwka 2006