X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę :D
    Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedyczną :P Ja dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła :D
    O aborcji - się nie wypowiem i już...
    O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
    Plemniczko trzymam kciuki :*

Shagga_80, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Selena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko trzymam kciuki:)kurcze ale znowu dziś szalejecie z pisaniem:)nie bardzo mam czas nadrabiać..mma tyle roboty...kurna niech juz przyjmuja tego nowego pracownika bo ja tu predzej padne:(niz to wszystko ogarne:(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum

faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem

Mayuś juz szukam i podpisuję :) bo rozumiem ze to wnioske online?

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Zostało mi jedno okno....i muszę coś zjeść po padnę :D
    Shagga szkoda, że tak daleko chętnie bym zaprosiła Twojego malca na terapię logopedyczną :P Ja dopiero zaczynam, ale krzywdy bym mu nie zrobiła :D
    O aborcji - się nie wypowiem i już...
    O systemie oświaty - mimo, że jestem z tej branży, to powiem, że jest z każdym rokiem gorzej i gorzej...znam tyle przypadków ludzi, którzy nie powinni uczyć, a może nawet zbliżać się do dzieci, że aż nie chce mi się o tym myśleć i mówić... ale system jest chory, więc jak szkoły mają być zdrowe...
    Plemniczko trzymam kciuki :*

To zapraszam do podpisania wniocha :)

Dodam jeszcze że cała akcja nie jest firmowana przez żadną (tfu tfu) partię polityczną.

Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie Szaguś przepraszam wybacz nie odbnioslam się do Twojego tematu bo myslałam że nie mam nic w tej sprawie do powiedzenia ale jednak przypomniało mi się że mam!

moja siostra cioteczna wspominana tu juz kilka razy przy róznych tematach która ma 3 synków 11 letniego, prawie 3.5 letniego(bo ur. w styczniu)
    i pól rocznego
    wiec o tym najmniejszym jeszcze nic nie powiem bo wiadomo :P ale zarówno ten 3.5 nie mówi prawie nic bardziej porozumiewa sie na migi i mama i baba i na tym koniec
    a ten starszy pamiętam że miał dokładnie tak samo a teraz jest najlepszym uczniem w klasie, wszystkie dziewczynkido niego lgna i jeździ na olimpiady
    także Shagus no stress naprawdę po prostu w różnym stopniu malcy sie rozwijają ale to wcale nie przekreśla ich szansy na bycie wybitnym

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    kopciuszku faktycznie masz rację tak sie zaaferowałam czym innym że przeoczyłam to gimnazjum

faktycznie ja tez jestem za zlikwidowaniem!!! chociaż mnie ono nie dotyczyło i nie wiem na czym polega poziom nauki w gimnazjum to wiem ze słyszenia ze to własnieniepotrzebnie wprowadza zamet w dorastającą młodzież która nagle w najgorszym wieku styka się z nowym obcym srodowiskiem

Mayuś juz szukam i podpisuję :) bo rozumiem ze to wnioske online?

Nie, to wniosek analogowy :)

Albo zgłoś się do punktu w którym zbierają podpisy:
    Koordynator lokalny:

Dariusz Szczecina
    Kancelaria Radcy Prawnego
    ul. Gen. de Gaulle'a 8/206
    mail: [email protected]
    tel: 502 924 337, tel: (48) 32 780 54 23 ALBO

Miejsce gdzie można złożyć podpis:
    pl. Św. Anny 1a
    filia Miejskiej Biblioteki Publicznej w Tychach,

lub też druknij sobie formularz : http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/referendum_edukacyjne_formularz.pdf
    podpisz (może ktoś jeszcze by podpisał :) ) i wyślij na adres podany na formularzu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    tutaj dzieciaczki mają obowiązek szkolny od 3roku zycia. szybciej sie przyzwyczajają do współpracy z innymi (dzieci, nauczyciele) i uważam że jest cała masa korzyści z szybkiego wysłania dzieci do szkoły. w wieku np 6 lat juz nikt nie mysli czy dziecko da sobie rade emocjonalnie, bo jest juz od dawna w systemie i dla niego to naturalne. ale ten sytem on wygląda tu "trochę" inaczej więc nie będę porównywać

Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    zbikowa wrote:

Kluczowa jest u nas g***wniana infrastruktura i prawo w tym zakresie.

sad true

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach no wysłac to mogę już sie prestraszyłam ze musze przemierzyć cała polskę :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ach no wysłac to mogę już sie prestraszyłam ze musze przemierzyć cała polskę :P

ruszaj Beti na wycieczkę, w końcu to w słusznej sprawie :D

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu gdybyś się tam wybrała odwiedziłabyś plemniczkę i Dodi przy okazji poi drodze :)

Beata, Kfjatus, Dodi, mauysia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tą petycję podpisałam w mojej wsiowej aptece :)

Beata, mauysia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że Fredzia jeszcze śpi?
    nie zaktualizowała wykresu

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny ale słabo znam topografię polski jest któras chetna narysować mi mapę i pozaznaczać kogo po drodze mogę odwiedzić bo ja wiem tylko gdzie góry (bez rozróżnien bo z tym juz ciężej) morze
    tak z pamięci to tylko wrocław, łódź, zakopane, kraków, gdańsk hehhe no i jeszcze kilka wiekszych miast

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie śpi :)

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
    Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
    Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki :). Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...

Beata lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia napewno one będa po (przy) drodze?

tak Fedrunia napewno odsypia niech spi kochana i regenetuje siły

zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
    Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
    Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki :). Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...

Moja dziecina dostała hmm ... prezent że tak powiem zupełnie do bani, czyli Misia Walentynkowego 180cm.

Shagga_80, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och zdecydoanie narzucona przez dzisiejsze czasy,
    bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,
    a teraz człowiek sie szczypie ze dla chrześnicy 1000 to za mało

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 2759 2760 2761 2762 2763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ