X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mam jedynie nadzieję, że rodzice będą rozsądnie uczyć dziecko jeździć na quadzie. Mój Paweł jest zapalonym quadzistom, i wiem jakie quady są niebezpieczne. Sama z resztą nie raz się przekonałam, on też gdy quad leżał pod nim.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no rozumiem każdy ma swoje danie. Mój chrześniak dostał quad tylko dlatego że mam go jednego :) że ciotka ma zaniki pamięci i często zapomina o jego urodzinkach więc postanowiliśmy mu sprawić jeden prezent a porządny. Ale powiem ci że jego mina i błysk w oku jest bezcenny jak go zobaczył a wiem że będzie szanować i głupoty mu nie w głowie

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, no nie wiem, jak mi to opowiadała to była tym rozbawiona, bo mówiła ze reszta prezentów była raczej standardowa i nie owinieta w prasówke

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rUCIU widzisz i może dlatego mogłas sobie pozwolic na taki komfort, moja Oliska niestety nie ma wszystkiego (wczoraj popłakała sie jak zobaczyła że sobie kupiłam dotykowy telefon a ona nadal nie ma)
    więc obiecałam jej że kupię jej własnie na komunię, wie że nie możemy sobie pozwolic na wszystko czego zapragnie i uczy sie oszczędności i dlatego ona woli pieniądze lubi oszczędzac i wie ze aby coś miec trzeba troszkę poczekac z enic nie przychodzi łatwo

Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    och zdecydoanie narzucona przez dzisiejsze czasy,
    bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,
    a teraz człowiek sie szczypie ze dla chrześnicy 1000 to za mało

Powiem Wam tak, co myślę o tych quadach...fajnie (jak ma się takie zainteresowania) jechać w plener wypożyczyć quada i pojeździć na wyznaczonych ciekawych trasach (będąc dorosłym a przynajmniej nastolatkiem!) ale 9 latek gdzie będzie jeździł na tym? Nawet jeśli ma hektarowe podwórko, to chyba nuda tak jeździć po podwórku, na ulicę wyjechać miałby? Dla mnie to jeden z tych prezentów, które kupuje się ulegając modzie nic więcej a do tego baaaaaaaaaardzo może być niebezpieczny.
    Takie jest moje zdanie - ja bym dla swojego dziecka nie chciała i innemu bym nie kupiła...ale jak zwykle Innym tego nie zabraniam, nic mi do tego :)

zbikowa, Rucia, mauysia, Kfjatus, Beata, she, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mała mam jedynie nadzieję, że rodzice będą rozsądnie uczyć dziecko jeździć na quadzie. Mój Paweł jest zapalonym quadzistom, i wiem jakie quady są niebezpieczne. Sama z resztą nie raz się przekonałam, on też gdy quad leżał pod nim.

tak Ruciu jego tata pozwolił mu na podwórku jeździć i tylko na pierwszym biegu ale to jest chłopiec rozsądny i można mu ufać :) No i raz na jakiś czas mu powalają pod okiem ich.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,

Becia to wszystko też zależy od rodziców, jak mądrze wychowują dziecko, i w jaki sposób wytłumaczą mu, że komunia to nie czas prezentów, tylko duchowe przeżycie przyjęcia Pana Boga.

Gdyby Kini ktokolwiek kupił tblet czy laptopa, to chyba bym się pod ziemię zapadła o.O Dlatego obrałam swoją metodę prezentową, i jestśmy mega szcześliwi, bo otrzymała same komunijne podarunki, troszkę złota, 2 zagarki, ksiażkę o chrześcijańastwie, od Nas rower, no i ten nieszczęsny walentynkowy misiek :/

Ruciu podziwiam Cię za to naprawdę ale wygląda na to że ja chyba za mało religinja i uległam konsumpcjonizmowi, bo jednak nie byłabym zadowolona gdyby dostała 3 łańcuszki których nigdy nie załozy
    (mam nadzieję że mnie nie zbesztasz)

Ja Siostrzenicy (wspominanej wcześniej) kupiłam na Chrzest złoty łańcuszek z Matką Boską...obstawiam,że nigdy dotąd nie nosiła go,ale kiedyś będzie , jestem pewna...biżuterii dla Dziewczynki nigdy za dużo :D

PS. Mauysiu - koszmar z majtkami już prawie za mną, zostawiłam sobie dwie pary a resztę (5 par) moja Mama wzięła :D

Ja też dostałam na Komunię jakieś łańcuszki, wyrąbany krzyżyk z masy perłowej i okazałam się wysoce abiżuteryjna - w ogóle nie noszę, nawet przekłutych uszu nie mam. Więc nigdy nie wiadomo jak będzie :)
    Najbardziej cieszyłam się z roweru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 09:57

zbikowa lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam 2 razy w Wc i nic zero @ .. a zawsze jak w zegarku do południa dostawałam... mysałam ze dostane w nocy , ale nie .. cisza a moje piersi bolą i juz najchetniej bym je oddała komuś na przechowanie..:)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Beata, no nie wiem, jak mi to opowiadała to była tym rozbawiona, bo mówiła ze reszta prezentów była raczej standardowa i nie owinieta w prasówke

Chodziło o to, żeby były całe, a nie o względy estetyczne :P

1221648qmrgggy559.gif
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie nie bede powtarzac o mojej nodze w gipsie w dniu komunii po upuszczonych nowiuskich łyżworolkach... ale prezent był wymarzony :)

Rucia, Kfjatus, Shagga_80, Beata, Fedra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Rucia wrote:

tak Ruciu jego tata pozwolił mu na podwórku jeździć i tylko na pierwszym biegu ale to jest chłopiec rozsądny i można mu ufać :) No i raz na jakiś czas mu powalają pod okiem ich.

Jak będzie miał ochotę poszlaeć to niech przyjedzie do wujka Pawła i WPR squadu, wezmą go na taplanie :)

http://www.youtube.com/watch?v=yZ2PASXjFtg

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) widze temat komunijny na czasie ;)
    Oj teraz z tymi komuniami to rzeczywiście trochę przegięcie... U nas w rodzinie nie ma mody na nie wiadomo jakie prezenty. Raczej u nas stosuje się metodę pamiatkową- złoto, oraz zegarki i rowery, ale rowery to albo zrzutka na lepszy albo rodzice kupują. A co do przyszykowania dziecka psychicznie na prezenty pamiątkowe to ja wymysliłam własną metodę. Córka uwielbia oglądać moją biżuterię i mam swój medalik z komunii złoty z łańcuszkiem. I zawsze jej mówiłam, ze go dostanie na komunie i ona tak strasznie nie może się tego doczekać. Ostatnio staneło jednak na tym, ze dostanie jeszcze lepszą pamiątkę- medalik komunijny mojej mamy :) Tata bez wiedzy sióstr dał po śmierci mamy go mnie, właśnie ze względu na Hanię, która była oczkiem w głowie babci. Jest to srebrny medalik, ale Hania az się rozpłakała, że go dostanie :) Także szczepię w niej sentyment do pamiątek od małego- dzięki czemu wydaje mi się, ze takie prezenty nabieraja specyficznego czaru ;)

zbikowa, Shagga_80, mauysia, Beata, Kfjatus, Fedra, Ilona, she, aisa, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

standardoawa? czyli co np.?
    bo moja mam opowiadała mi ze oni dostawali np. męską koszyule ,krawat, no i oczywiscie jakies miski cos w tym stylu heheh więc ja uważałam żde standard to własnie to :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Oj teraz z tymi komuniami to rzeczywiście trochę przegięcie... U nas w rodzinie nie ma mody na nie wiadomo jakie prezenty. Raczej u nas stosuje się metodę pamiatkową- złoto, oraz zegarki i rowery, ale rowery to albo zrzutka na lepszy albo rodzice kupują. A co do przyszykowania dziecka psychicznie na prezenty pamiątkowe to ja wymysliłam własną metodę. Córka uwielbia oglądać moją biżuterię i mam swój medalik z komunii złoty z łańcuszkiem. I zawsze jej mówiłam, ze go dostanie na komunie i ona tak strasznie nie może się tego doczekać. Ostatnio staneło jednak na tym, ze dostanie jeszcze lepszą pamiątkę- medalik komunijny mojej mamy :) Tata bez wiedzy sióstr dał po śmierci mamy go mnie, właśnie ze względu na Hanię, która była oczkiem w głowie babci. Jest to srebrny medalik, ale Hania az się rozpłakała, że go dostanie :) Także szczepię w niej sentyment do pamiątek od małego- dzięki czemu wydaje mi się, ze takie prezenty nabieraja specyficznego czaru ;)

Aż mi się łza w oku zakręciła :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zbikowa wrote:

standardoawa? czyli co np.?
    bo moja mam opowiadała mi ze oni dostawali np. męską koszyule ,krawat, no i oczywiscie jakies miski cos w tym stylu heheh więc ja uważałam żde standard to własnie to :P

jakies naczynia, pościele itp. nie pamietam, PÓŹNO BYŁO (ładnie zakamuflowałam, że byłyśmy dziabnięte jak mi to opowiadała?)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA no weź oderwij się od tej pracy i napisz coś! :)

zbikowa, Ola_czeka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:

Pięknie :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak abstrahując... Żbikowa - to Ty jesteś na tej czerwonej fotce :) ?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    si. moje czoło w roli głownej i połowie fotki.

mauysia, Shagga_80, Beata, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:

Powiem Wam tak, co myślę o tych quadach...fajnie (jak ma się takie zainteresowania) jechać w plener wypożyczyć quada i pojeździć na wyznaczonych ciekawych trasach (będąc dorosłym a przynajmniej nastolatkiem!) ale 9 latek gdzie będzie jeździł na tym? Nawet jeśli ma hektarowe podwórko, to chyba nuda tak jeździć po podwórku, na ulicę wyjechać miałby? Dla mnie to jeden z tych prezentów, które kupuje się ulegając modzie nic więcej a do tego baaaaaaaaaardzo może być niebezpieczny.
    Takie jest moje zdanie - ja bym dla swojego dziecka nie chciała i innemu bym nie kupiła...ale jak zwykle Innym tego nie zabraniam, nic mi do tego :)

no widzisz ja tez popieram ja tez nie chciałabym dla swojego dziecka i w 100% sie zgadzam z całą wypowiedzią ale u nas była inna sytacja skoro ktoś sobie wyraxnie zazyczył ..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ