X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:
    A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
    Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
    Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki :). Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...

Moja dziecina dostała hmm ... prezent że tak powiem zupełnie do bani, czyli Misia Walentynkowego 180cm.

Ja pamiętam,że dostałam od cioci Pajacyka - maskotkę (m.in bo chyba,kasę też) i strrrrraaaaaaaasznie go lubiłam...a w ogóle to moja koleżanka dostała od koleżanki mamy (te naście lat temu of kors) UWAGA majtki :D
    Równo pod sufitem ta kobita to nie ma :P

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc o tym mówię Ruciu :D. Niektóre rzeczy są zupełnie bez pomysłu kupowane...
    mój chrześniak ma wszystko na pstryknięcie palca od swoich rodziców, więc choć pewnie nawet chciałam kupić prezent z którego byłby zadowolony, nie dałabym rady wstrzelić się w coś czego nie ma, a chce mieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 09:35

Rucia, Beata, mauysia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:
    A co do tematu komunijnego. W ubiegłym roku miałam komunię chrześniaka i dałam 1000 złotych. Chrzestnym był mój brat i też dał 1000 zł i kupił jeszcze Biblię.
    Moja koleżanaka ma komunię chrześniaczki i kupuje jej tableta. Niektórzy kupują smartfony lub aparaty.
    Chyba wszystko zależy od sytuacji finansowej, zwyczajów rodzinnych, ale też potrzeb czy bliskości małego komunisty/ki :). Decyzja niby indywidualna, ale trochę narzucona...

Moja dziecina dostała hmm ... prezent że tak powiem zupełnie do bani, czyli Misia Walentynkowego 180cm.

HEHEHEH no widzisz ludzie to mają pomysły!!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    och zdecydoanie narzucona przez dzisiejsze czasy,
    bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,
    a teraz człowiek sie szczypie ze dla chrześnicy 1000 to za mało

Becia to wszystko też zależy od rodziców, jak mądrze wychowują dziecko, i w jaki sposób wytłumaczą mu, że komunia to nie czas prezentów, tylko duchowe przeżycie przyjęcia Pana Boga.

Gdyby Kini ktokolwiek kupił tblet czy laptopa, to chyba bym się pod ziemię zapadła o.O Dlatego obrałam swoją metodę prezentową, i jestśmy mega szcześliwi, bo otrzymała same komunijne podarunki, troszkę złota, 2 zagarki, ksiażkę o chrześcijańastwie, od Nas rower, no i ten nieszczęsny walentynkowy misiek :/

Beata, Effcia28, Fedra, she, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś, wracając do tematu prezentów...ja jak wspominałam 2 lata temu Siostrzeńcowi (Chrześniakowi i bratu tegorocznej Komunistki) dawałam kasę ale wiedziałam,że Jego rodzice dobrze wydają...a np pamiętam,że Brat mojego M za kase dziecka z Chrztu kupił aparat :) Oczywiście od dawna jest już nieczynny i of kors dziecko nie korzystało :) A jak drugie dziecko się Im urodziło (w zeszłym roku) to zaraz po Chrzcie zrobili remont kuchni :) No comments :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:

HEHEHEH no widzisz ludzie to mają pomysły!!

Ręcę mi opadły jak go zobaczyłam. Dodam tylko, że Kinga nigdy miśkami się nie bawiła. Co z resztą każdy wie.

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo i mamy sedno sprawy dzieczyny
    popieram Kfjatuś, Szagus parsknełam kawą na monitor z tych majtek

Kfjatus lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    I jeszcze coś, wracając do tematu prezentów...ja jak wspominałam 2 lata temu Siostrzeńcowi (Chrześniakowi i bratu tegorocznej Komunistki) dawałam kasę ale wiedziałam,że Jego rodzice dobrze wydają...a np pamiętam,że Brat mojego M za kase dziecka z Chrztu kupił aparat :) Oczywiście od dawna jest już nieczynny i of kors dziecko nie korzystało :) A jak drugie dziecko się Im urodziło (w zeszłym roku) to zaraz po Chrzcie zrobili remont kuchni :) No comments :)

Też tak można :D

• Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka, bo Ty obrałaś dobrą taktykę z komunią, ale chyba niewiele osób tak robi.

she, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:

Ja pamiętam,że dostałam od cioci Pajacyka - maskotkę (m.in bo chyba,kasę też) i strrrrraaaaaaaasznie go lubiłam...a w ogóle to moja koleżanka dostała od koleżanki mamy (te naście lat temu of kors) UWAGA majtki :D

Ciebie to te majtki prześladują :D

zbikowa, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Kfjatus wrote:

moja tesciowa na slub dostała szklanki takie bez ucha, pamiętacie? tylko nie przeźroczyste tylko porcelanopodobne ZAWINIETE W GAZETE... no ja bym chyba wolała z samymi kwiatkami przyjść...

Rucia lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Efcia napewno one będa po (przy) drodze?

tak Fedrunia napewno odsypia niech spi kochana i regenetuje siły

na pewno z plemniczką w Tychach byś się gdzieś umówiła,a Dodi pewnie też chętnie by dojechała :)

plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    bo kto by pomyslał ja za moich czasów zebrałam 120 zł od wszystkich gosci plus jakies łańcuszki pierścionki,

Becia to wszystko też zależy od rodziców, jak mądrze wychowują dziecko, i w jaki sposób wytłumaczą mu, że komunia to nie czas prezentów, tylko duchowe przeżycie przyjęcia Pana Boga.

Gdyby Kini ktokolwiek kupił tblet czy laptopa, to chyba bym się pod ziemię zapadła o.O Dlatego obrałam swoją metodę prezentową, i jestśmy mega szcześliwi, bo otrzymała same komunijne podarunki, troszkę złota, 2 zagarki, ksiażkę o chrześcijańastwie, od Nas rower, no i ten nieszczęsny walentynkowy misiek :/

Ruciu podziwiam Cię za to naprawdę ale wygląda na to że ja chyba za mało religinja i uległam konsumpcjonizmowi, bo jednak nie byłabym zadowolona gdyby dostała 3 łańcuszki których nigdy nie załozy
    (mam nadzieję że mnie nie zbesztasz)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Kochana, weź pod uwagę,że była denominacja więc pewnie dostałaś w tysiącach :) Mnie nie wydaje że teraz daje się jakoś bardzo dużo...przynajmniej nie w mojej rodzinie...ale jak słyszę właśnie o laptopach (koszt ok 3 tys) czy O ZGROZO quadach to, to to już mega przegięcie...nie obrażając nikogo prezenty w stylu Quad czy ostatnio mega modne trampoliny to dla mnie jakaś pomyłka!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej shagga właśnie mnie obrażasz ;P ja swojemu chrześniakowi kupiłam quada :)

Fedra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Beata wrote:

Ruciu podziwiam Cię za to naprawdę ale wygląda na to że ja chyba za mało religinja i uległam konsumpcjonizmowi, bo jednak nie byłabym zadowolona gdyby dostała 3 łańcuszki których nigdy nie załozy

Ja Siostrzenicy (wspominanej wcześniej) kupiłam na Chrzest złoty łańcuszek z Matką Boską...obstawiam,że nigdy dotąd nie nosiła go,ale kiedyś będzie , jestem pewna...biżuterii dla Dziewczynki nigdy za dużo :D

PS. Mauysiu - koszmar z majtkami już prawie za mną, zostawiłam sobie dwie pary a resztę (5 par) moja Mama wzięła :D

zbikowa, Rucia, Kfjatus, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    ej shagga właśnie mnie obrażasz ;P ja swojemu chrześniakowi kupiłam quada :)

Wybacz, ale takie moje zdanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Beata wrote:

Nie no coś ty. Nasza Kinga w zasadzie wszystko ma, i dlatego chcieliśmy takie prezenty a nie inne, więc nie potrzebny jej ani laptop, ani tablet, ani aparat, ani nic z tych rzeczy, bo to wszystko ma i średnio ją to interesuje. Aparatu używa jak jedzie na wycieczkę klasową, telefonu też, na tablecie czasami pogra, a mały lptopik się kurzy ( dostała po mnie w spadku ). :)

Shagga_80, Beata, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i lece nadrabiac co tam napisałyście

mauysia, Fedra, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa ale za czasów Twojej teściowej to były wlasnie takie prezenty nikt nie dawał wtedy kasy wiec wtedy to zupełna normalka

Szaguś marz rację była ale ja już nie pamiętam jak to było podałam taki synonim tego ile moglam wtedy dostać tak mi się kojarzy

a co do quadów to hmmm my mieliśmy komunię chrześniaka 5 lat temu i to jego rodzice wymyślili zebyśmy kupili mu własnie Quada kosztował pamietam jak dziś 3300 ale składaliśmy sie my chrzestna i rodzice jego
    sama nigdy bym na to nie wpadła....

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 2760 2761 2762 2763 2764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ