X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!
    Booooooooooooożżżżżżżżżżżżżzeeeeeeeeeeeeeee właśnie radia słucham 24 latka zasłabła w sklepie monopolowym pogotowie ją zabrało zrobili cesarkę i dziecko urodziło się ze 4.5 promila alkoholu!!!!!!!!Matko kochana co się dzieje w tej polsce!!!!

Miłego dnia życzę ja biorę się za mycie okien!!!!:-)

jak widać życie jest mega niesprawiedliwe :(

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie mam problemów po prostu żelazo też jest bardzo potrzebne podczas starań :)

Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beata wrote:
    hej Mała jak to po pracy rano pisałaś że się spieszysz?

no tak spieszyłam się i jak dojechałam na miejsce to się dowiedziałam że dziś wolne :)

Szczęściaro!!!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayus ale tu własnie jest rola rodzica aby wspierac zainteresowania dziecka zgadza sie że szkoła podcina skrzydła,

ale właśnie dlatego ja posłałam wcześniej do szkoły jest jedna o rok młodsza a naprawdę świetnie sobie radzi ja mam nadzieję że to dzięki nam bo ma pełne wsparcie,
    dziś ona naprawdę ma mase energi w sobie nie stłamsiłam w niej dziecka pomimo ze ma sporo nauki jest zaangażowana, czyta już jak dorosły (ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu i ogromnej dumie)
    ja nie załuję swojego kroku i uważam ze dla niej zdecydowanie lepiej że poszła rok wcześniej

ale masz rację ogólnie jestem przeciwnikiem posyłania wcześniej na siłe

No właśnie o to chodzi, że niektóre dzieci się nadają żeby iść jako 6-latki, ale spora część (większość) jest na to niegotowa - nawet nie chodzi o bystrość umysłu itp., ale o radzenie sobie z różnymi emocjami, z którymi się wiąże chodzenie do szkoły. To jest temat rzeka :)

zgadza sie Mayuś temat jest bardzo rozległy ja jestem zawsze i we wszystkim za wolnym wyborem i prawem dezycji!!

nawet za aborcją-choć wiem że wiele z was mnie za to zbeszta ale uważam że nie mamy prawa uogólniac i zabraniac komus decydować o sobie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, no muszę przyznać, że to, że Młody mówi wiele nam ułatwia. Ale spoko, Kubusiowi też się niebawem rozwiąże język i będzie nawijał jak szalony :D Sporo dzieci ze żłobkowej grupy Leosia też mówi na razie tylko pojedyncze słowa, więc to norma :) Ale rozumiem, że już nie możesz się doczekać.

Beata, Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz czy szczęściara to nie wiem wiesz z jednej strony się ciesze a z drugiej wolała bym być w pracy. Bo wiesz jak nie pracuje to nie zarabiam. Ja mam płacone za dzień przepracowany bo robię przez agencje pracy niestety. No cóż ważne ze mam prace :)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Effcia28 wrote:
    dzięki Shagguś przynajmniej będę miała jakieś rozeznanie

Ale pamiętam,że jak pisałam na innym forum wtedy (te dwa lata temu) to wszystkie były w szoku,że u nas tyle się daje :/ A znów dla mnie to było normalne biorąc pod uwagę inne okazje itd.

nie ja też 3 lata temu na chrzciny swojego chrześniaka dawałam 500 zł tylko jest tak że ten chrześniak to moja najbliższa rodzina spotykamy się co 2-3 dni a z tą chrześniaczką widuję się od święta.Druga sprawa komunia w małym gronie bo tylko chrzestni i oni i do tego w domu i właśnie mam wielki problem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    nie nie mam problemów po prostu żelazo też jest bardzo potrzebne podczas starań :)

oki.. jakby nie patrzec to chyba trzeba by jeść wszystkie witaminki..bo ciagle czegos mało w organizmie..:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beata wrote:
    hej Mała jak to po pracy rano pisałaś że się spieszysz?

no tak spieszyłam się i jak dojechałam na miejsce to się dowiedziałam że dziś wolne :)

och zazdroszczę

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko jestem tego samego zdania nie było by tyle niechcianych ciąż i pozabijanych noworodków.

Beata, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayus ale tu własnie jest rola rodzica aby wspierac zainteresowania dziecka zgadza sie że szkoła podcina skrzydła,

ale właśnie dlatego ja posłałam wcześniej do szkoły jest jedna o rok młodsza a naprawdę świetnie sobie radzi ja mam nadzieję że to dzięki nam bo ma pełne wsparcie,
    dziś ona naprawdę ma mase energi w sobie nie stłamsiłam w niej dziecka pomimo ze ma sporo nauki jest zaangażowana, czyta już jak dorosły (ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu i ogromnej dumie)
    ja nie załuję swojego kroku i uważam ze dla niej zdecydowanie lepiej że poszła rok wcześniej

ale masz rację ogólnie jestem przeciwnikiem posyłania wcześniej na siłe

No właśnie o to chodzi, że niektóre dzieci się nadają żeby iść jako 6-latki, ale spora część (większość) jest na to niegotowa - nawet nie chodzi o bystrość umysłu itp., ale o radzenie sobie z różnymi emocjami, z którymi się wiąże chodzenie do szkoły. To jest temat rzeka :)

zgadza sie Mayuś temat jest bardzo rozległy ja jestem zawsze i we wszystkim za wolnym wyborem i prawem dezycji!!

nawet za aborcją-choć wiem że wiele z was mnie za to zbeszta ale uważam że nie mamy prawa uogólniac i zabraniac komus decydować o sobie

Tylko to "z lekka" inny kaliber - posłać dziecko do szkoły czy nie posłać, a dać człowiekowi życie, czy mu je odebrać. Ja bym jednak nie kładła tego na równi.
    Ale chyba zbaczamy z tematu ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;D
    Efcia ja kupiłam mojej bratanicy nie chrzesnicy zegarek, tutaj jest szał teraz na zegarki ice watch w rożnych super koloroach, 4 lata temu miałam komunie chrzesniaka i dałam kasę bo on wtedy zbierał na komputer i dałam tez 1000zl.
    My z Wiki jeszcze w pidzamach, ale z nas leniuchy.
    Zaraz trzeba wstać i coś zacząć robic np. Śniadanie ;D
    A jeju, ja tez sie nabralam, ale numer z ta Agencja.
    Miłego dznia ;D

Effcia28, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    mala29_ wrote:

oki.. jakby nie patrzec to chyba trzeba by jeść wszystkie witaminki..bo ciagle czegos mało w organizmie..:)

no tak więc dlatego ja wybrałam sobie żelazo i kwas foliowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!
    Booooooooooooożżżżżżżżżżżżżzeeeeeeeeeeeeeee właśnie radia słucham 24 latka zasłabła w sklepie monopolowym pogotowie ją zabrało zrobili cesarkę i dziecko urodziło się ze 4.5 promila alkoholu!!!!!!!!Matko kochana co się dzieje w tej polsce!!!!

Effcia to nie jest niesprawiedliwość to jest jakaś wielka paranoja!!!
    Ale ma dzieciak ma start pierwszy dzień życia i kac gigant!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    adelajda82 wrote:
    mala29_ wrote:

no tak więc dlatego ja wybrałam sobie żelazo i kwas foliowy.

ja biore kwas, i brałam na przyros bo mam nie ciekawe wyniki i kłania sie mi anemia... ale po braniu tab . to miała gorsze wyniki niz przed .. wiec juz totalnie zgłupiałam ..co jest .. ale teraz zaczne brac magnez bardziej przemeczenie by zniwelowac i stres( ale czy wg sie da go wywalic z zycia .. chyba nie )

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja na razie umykam na kawkę do teściów bo wołają nie długo powrócę :)
    Beciu czekam na priv na wiadomość :)
    gdyby któraś jeszcze chciała przekazać co kupuję i ile się daje na komunie to chętnie pożniej poczytam :)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze słówko do Schaggi, moja mała tez nie była zbytnio rozgadana, ale ja skończyła 3 lata coś pękło i teraz to nieraz z chęcią bym jej zakleila buzie, (hehe, zarcik) Teraz to gada i gada i jej ulubione słowo Mamo Dlaczego..., ;D
    Zobaczysz zaraz i Kubus sie rozkreci ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 08:17

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beatko jestem tego samego zdania nie było by tyle niechcianych ciąż i pozabijanych noworodków.

uff dzięki że przyzanała smi rację

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

Effcia to nie jest niesprawiedliwość to jest jakaś wielka paranoja!!!
    Ale ma dzieciak ma start pierwszy dzień życia i kac gigant!!:-(

dla mnie to jest nie sprawiedliwość bo takie osoby zachodzą łatwo w ciąże,mają zdrowe dzieci i nie mają problemów w trakcie ciąży,a druga co by bardzo chciała mieć dziecko raz że nie może zajść,albo donosić,dwa ma poronienie za poronieniem,a taka smarkula nie docenia tego co ma i patrzy się tylko upić!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

To wyrachowanie mnie z lekka przeraża, no ale dobra.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2757 2758 2759 2760 2761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ