X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!
    Booooooooooooożżżżżżżżżżżżżzeeeeeeeeeeeeeee właśnie radia słucham 24 latka zasłabła w sklepie monopolowym pogotowie ją zabrało zrobili cesarkę i dziecko urodziło się ze 4.5 promila alkoholu!!!!!!!!Matko kochana co się dzieje w tej polsce!!!!

Miłego dnia życzę ja biorę się za mycie okien!!!!:-)

jak widać życie jest mega niesprawiedliwe :(

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie mam problemów po prostu żelazo też jest bardzo potrzebne podczas starań :)

Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beata wrote:
    hej Mała jak to po pracy rano pisałaś że się spieszysz?

no tak spieszyłam się i jak dojechałam na miejsce to się dowiedziałam że dziś wolne :)

Szczęściaro!!!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayus ale tu własnie jest rola rodzica aby wspierac zainteresowania dziecka zgadza sie że szkoła podcina skrzydła,

ale właśnie dlatego ja posłałam wcześniej do szkoły jest jedna o rok młodsza a naprawdę świetnie sobie radzi ja mam nadzieję że to dzięki nam bo ma pełne wsparcie,
    dziś ona naprawdę ma mase energi w sobie nie stłamsiłam w niej dziecka pomimo ze ma sporo nauki jest zaangażowana, czyta już jak dorosły (ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu i ogromnej dumie)
    ja nie załuję swojego kroku i uważam ze dla niej zdecydowanie lepiej że poszła rok wcześniej

ale masz rację ogólnie jestem przeciwnikiem posyłania wcześniej na siłe

No właśnie o to chodzi, że niektóre dzieci się nadają żeby iść jako 6-latki, ale spora część (większość) jest na to niegotowa - nawet nie chodzi o bystrość umysłu itp., ale o radzenie sobie z różnymi emocjami, z którymi się wiąże chodzenie do szkoły. To jest temat rzeka :)

zgadza sie Mayuś temat jest bardzo rozległy ja jestem zawsze i we wszystkim za wolnym wyborem i prawem dezycji!!

nawet za aborcją-choć wiem że wiele z was mnie za to zbeszta ale uważam że nie mamy prawa uogólniac i zabraniac komus decydować o sobie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi, no muszę przyznać, że to, że Młody mówi wiele nam ułatwia. Ale spoko, Kubusiowi też się niebawem rozwiąże język i będzie nawijał jak szalony :D Sporo dzieci ze żłobkowej grupy Leosia też mówi na razie tylko pojedyncze słowa, więc to norma :) Ale rozumiem, że już nie możesz się doczekać.

Beata, Shagga_80, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz czy szczęściara to nie wiem wiesz z jednej strony się ciesze a z drugiej wolała bym być w pracy. Bo wiesz jak nie pracuje to nie zarabiam. Ja mam płacone za dzień przepracowany bo robię przez agencje pracy niestety. No cóż ważne ze mam prace :)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Effcia28 wrote:
    dzięki Shagguś przynajmniej będę miała jakieś rozeznanie

Ale pamiętam,że jak pisałam na innym forum wtedy (te dwa lata temu) to wszystkie były w szoku,że u nas tyle się daje :/ A znów dla mnie to było normalne biorąc pod uwagę inne okazje itd.

nie ja też 3 lata temu na chrzciny swojego chrześniaka dawałam 500 zł tylko jest tak że ten chrześniak to moja najbliższa rodzina spotykamy się co 2-3 dni a z tą chrześniaczką widuję się od święta.Druga sprawa komunia w małym gronie bo tylko chrzestni i oni i do tego w domu i właśnie mam wielki problem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    nie nie mam problemów po prostu żelazo też jest bardzo potrzebne podczas starań :)

oki.. jakby nie patrzec to chyba trzeba by jeść wszystkie witaminki..bo ciagle czegos mało w organizmie..:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beata wrote:
    hej Mała jak to po pracy rano pisałaś że się spieszysz?

no tak spieszyłam się i jak dojechałam na miejsce to się dowiedziałam że dziś wolne :)

och zazdroszczę

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko jestem tego samego zdania nie było by tyle niechcianych ciąż i pozabijanych noworodków.

Beata, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayus ale tu własnie jest rola rodzica aby wspierac zainteresowania dziecka zgadza sie że szkoła podcina skrzydła,

ale właśnie dlatego ja posłałam wcześniej do szkoły jest jedna o rok młodsza a naprawdę świetnie sobie radzi ja mam nadzieję że to dzięki nam bo ma pełne wsparcie,
    dziś ona naprawdę ma mase energi w sobie nie stłamsiłam w niej dziecka pomimo ze ma sporo nauki jest zaangażowana, czyta już jak dorosły (ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu i ogromnej dumie)
    ja nie załuję swojego kroku i uważam ze dla niej zdecydowanie lepiej że poszła rok wcześniej

ale masz rację ogólnie jestem przeciwnikiem posyłania wcześniej na siłe

No właśnie o to chodzi, że niektóre dzieci się nadają żeby iść jako 6-latki, ale spora część (większość) jest na to niegotowa - nawet nie chodzi o bystrość umysłu itp., ale o radzenie sobie z różnymi emocjami, z którymi się wiąże chodzenie do szkoły. To jest temat rzeka :)

zgadza sie Mayuś temat jest bardzo rozległy ja jestem zawsze i we wszystkim za wolnym wyborem i prawem dezycji!!

nawet za aborcją-choć wiem że wiele z was mnie za to zbeszta ale uważam że nie mamy prawa uogólniac i zabraniac komus decydować o sobie

Tylko to "z lekka" inny kaliber - posłać dziecko do szkoły czy nie posłać, a dać człowiekowi życie, czy mu je odebrać. Ja bym jednak nie kładła tego na równi.
    Ale chyba zbaczamy z tematu ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;D
    Efcia ja kupiłam mojej bratanicy nie chrzesnicy zegarek, tutaj jest szał teraz na zegarki ice watch w rożnych super koloroach, 4 lata temu miałam komunie chrzesniaka i dałam kasę bo on wtedy zbierał na komputer i dałam tez 1000zl.
    My z Wiki jeszcze w pidzamach, ale z nas leniuchy.
    Zaraz trzeba wstać i coś zacząć robic np. Śniadanie ;D
    A jeju, ja tez sie nabralam, ale numer z ta Agencja.
    Miłego dznia ;D

Effcia28, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelajda82 wrote:
    mala29_ wrote:

oki.. jakby nie patrzec to chyba trzeba by jeść wszystkie witaminki..bo ciagle czegos mało w organizmie..:)

no tak więc dlatego ja wybrałam sobie żelazo i kwas foliowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!
    Booooooooooooożżżżżżżżżżżżżzeeeeeeeeeeeeeee właśnie radia słucham 24 latka zasłabła w sklepie monopolowym pogotowie ją zabrało zrobili cesarkę i dziecko urodziło się ze 4.5 promila alkoholu!!!!!!!!Matko kochana co się dzieje w tej polsce!!!!

Effcia to nie jest niesprawiedliwość to jest jakaś wielka paranoja!!!
    Ale ma dzieciak ma start pierwszy dzień życia i kac gigant!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    adelajda82 wrote:
    mala29_ wrote:

no tak więc dlatego ja wybrałam sobie żelazo i kwas foliowy.

ja biore kwas, i brałam na przyros bo mam nie ciekawe wyniki i kłania sie mi anemia... ale po braniu tab . to miała gorsze wyniki niz przed .. wiec juz totalnie zgłupiałam ..co jest .. ale teraz zaczne brac magnez bardziej przemeczenie by zniwelowac i stres( ale czy wg sie da go wywalic z zycia .. chyba nie )

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja na razie umykam na kawkę do teściów bo wołają nie długo powrócę :)
    Beciu czekam na priv na wiadomość :)
    gdyby któraś jeszcze chciała przekazać co kupuję i ile się daje na komunie to chętnie pożniej poczytam :)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze słówko do Schaggi, moja mała tez nie była zbytnio rozgadana, ale ja skończyła 3 lata coś pękło i teraz to nieraz z chęcią bym jej zakleila buzie, (hehe, zarcik) Teraz to gada i gada i jej ulubione słowo Mamo Dlaczego..., ;D
    Zobaczysz zaraz i Kubus sie rozkreci ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 08:17

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Beatko jestem tego samego zdania nie było by tyle niechcianych ciąż i pozabijanych noworodków.

uff dzięki że przyzanała smi rację

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

Effcia to nie jest niesprawiedliwość to jest jakaś wielka paranoja!!!
    Ale ma dzieciak ma start pierwszy dzień życia i kac gigant!!:-(

dla mnie to jest nie sprawiedliwość bo takie osoby zachodzą łatwo w ciąże,mają zdrowe dzieci i nie mają problemów w trakcie ciąży,a druga co by bardzo chciała mieć dziecko raz że nie może zajść,albo donosić,dwa ma poronienie za poronieniem,a taka smarkula nie docenia tego co ma i patrzy się tylko upić!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

To wyrachowanie mnie z lekka przeraża, no ale dobra.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2757 2758 2759 2760 2761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ