X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś kilka dni temu rodziła moja koleżanka, chciałam się jej zapytać o opinię. Powiedziała mi, że poród trwał 30 godzin, mieli jej podać oksytocynę, ale czekli niewiadomo na co, w końcu po 30 godzinach stwierdzili, że trzeba ciąć.
    Synka wypuścili ze szpitala z wysoką żółtaczką, dwa dni po wyjściu ze szpitala, trafili do warszawy pod lampy. Będa pisać teraz skargę na takie zaniedbanie. Tylko co to da?

Wcześniej znajoma też mi wspominała, że warto sobie opłacić położną. Cholera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:
    Shagguś sprawdziłam teraz z ciekawości jak wygląda rozwój mojej Kingi na siatce centylowej, i zarówno we wzroście i w wadze znajduje się na 3 centylu. Czyli dolna granica.

Mając ok 123 cm zwrostu waży 22 kg. Ale ona jest faktycznie kruszynka, bo ja też nie jestem za wielka, jej ojciec tak samo mikrus, kiedyś lekarka pytała się mnie o nasze wzrosty, i powiedziała, że taka już jej uroda. :)

no to mój kuba przekracza 97 centyl znowu
    ma 115cm wzrostu i waży 24kg

Ja najbardziej po ubrankach widzę,że kiepsko z Jego przyrostem wzrostu...ma mnóstwo rzeczy, w których chodzi już 2 lata!

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Shagguś sprawdziłam teraz z ciekawości jak wygląda rozwój mojej Kingi na siatce centylowej, i zarówno we wzroście i w wadze znajduje się na 3 centylu. Czyli dolna granica.

Mając ok 123 cm zwrostu waży 22 kg. Ale ona jest faktycznie kruszynka, bo ja też nie jestem za wielka, jej ojciec tak samo mikrus, kiedyś lekarka pytała się mnie o nasze wzrosty, i powiedziała, że taka już jej uroda. :)

A widzisz, mnie tłumaczenia "Pani jest drobna,to i On dlatego jest malutki" nie przekonują :) Szczególnie,że u nas ma Tata jest dość duży :) Zresztą, wychodzę z założenia, skoro Endokrynolog dotąd nie odprawiła mnie z tekstem "wymyśla Pani!" to trzeba się temu przyjrzeć...chyba,że teraz powie,że wyniki świadczą o tym,że wszystko jest dobrze to wtedy odpuszczę :D
    Póki co jestem dociekliwa i będę :P
    PS. Wczoraj rozmawiałam z Żoną Kuzyna i jeśli jeszcze raz ktoś powie,że jestem przewrażliwiona (jak kiedyś pisałam,że na tym drugim forum zjechały mnie Babki) to uduszę! Tak ja ta laska jest przewrażliwiona to już przegięcie ! Dużo rozmawiałyśmy i dochodzę do wniosku,że ja może dużo "wymyślam" ale ze spokojem i zdrowym rozsądkiem i przyjmuję diagnozę lekarza a nie szukam innego, gdy "moja wiedza medyczna" mówi co innego :)
    Podam wam taki przykład - kiedyś (właśnie w Szpitalu w Łodzi)jedna pielęgniarka zwróciła mi uwagę na problem z siusiakiem Młodego (ja sama nie wiedziałam , o zgrozo!) na co Stary powiedział "proszę Jej wybaczyć, Żona widziała tylko u Męża" :P No i ja zaczęłam zgłębiać ten temat , już wyczytałam że TYLKO zabieg i oglądałam fotki co i jak i byłam chora...potem znalazłam już specjalistę w Łodzi (of kors) - drogiego ale z samymi pozytywnymi ocenami i pojechałam do Niego a On mówi "nie ma z tym co robić na razie, ćwiczyć co dzień po kąpieli a jak do 3,5 roku nie naprawi się to wrócić do Niego" tak też zaczęliśmy robić i teraz jest OK (teraz Młody sam sobie ćwiczy :) )..a jako ciekawostkę dodam,że gdy moją Pediatrę pytałam to Ona mówiła,że u nas w R nie ma specjalisty urologa dziecięcego i dlatego szukałam w Łodzi (wiem,że tam zjadę każdego specjalistę i do tego dobrego) a np Brat Starego był ze swoim Synem u Kogoś tu w R i ten już kilka razy na siłę rwał Mu to i owo....cieszę się,że my nie poskąpiliśmy kasy a Młody nie trafił do rzeźnika!

I na koniec,celem wyjaśnienia Mauysiu, wiem,że Leoś miał zabieg na stulejkę ale ja piszę o naszym przypadku i broń Boże nie pije do Ciebie! U nas zabieg był niepotrzebny a wiadomo,że nie zawsze tak jest.

no własnie ja zauwazylam ze małemu z tym siusiakiem też nie zaciekawie bo ta skurka nie sciaga mu sie ale nie mowi zeby go cos bolało.
    jak to Shagga czwiczyliscie zeby sie naprawiło? bo nam lekarz kazał tego nie ruszac jak mały byl na bilansie 2 latka

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    A ja się właśnie dowiedziałam, że dobrze by było mieć opłaconą położną w szpitalu w którym chcę rodzić. :(Już druga taka opinia. Cholera w jakich my czasach żyjemy, żeby położna, która jest na etacie w szpitalu musiała dostawać w łapę, żeby się Tobą zainteresowała.

Ja tam nie mam zamiaru żadnej łapówy nikomu dawać... Taką strategię miałam tez podczas pierwszego porodu i było dobrze.

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:

no to mój kuba przekracza 97 centyl znowu
    ma 115cm wzrostu i waży 24kg

Ja najbardziej po ubrankach widzę,że kiepsko z Jego przyrostem wzrostu...ma mnóstwo rzeczy, w których chodzi już 2 lata!

mam nadzieje że bedzie wszystko ok i wyniki badań też

ja z znowu ze 2 razy w roku musze nowe wieksze rzeczy kupowac ;/

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora to do mnie wyslala deszcz i burze ?

przyznawac sie i to szybko ;)

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

A widzisz, mnie tłumaczenia "Pani jest drobna,to i On dlatego jest malutki" nie przekonują :) Szczególnie,że u nas ma Tata jest dość duży :) Zresztą, wychodzę z założenia, skoro Endokrynolog dotąd nie odprawiła mnie z tekstem "wymyśla Pani!" to trzeba się temu przyjrzeć...chyba,że teraz powie,że wyniki świadczą o tym,że wszystko jest dobrze to wtedy odpuszczę :D
    PS. Wczoraj rozmawiałam z Żoną Kuzyna i jeśli jeszcze raz ktoś powie,że jestem przewrażliwiona (jak kiedyś pisałam,że na tym drugim forum zjechały mnie Babki) to uduszę! Tak ja ta laska jest przewrażliwiona to już przegięcie ! Dużo rozmawiałyśmy i dochodzę do wniosku,że ja może dużo "wymyślam" ale ze spokojem i zdrowym rozsądkiem i przyjmuję diagnozę lekarza a nie szukam innego, gdy "moja wiedza medyczna" mówi co innego :)
    Podam wam taki przykład - kiedyś (właśnie w Szpitalu w Łodzi)jedna pielęgniarka zwróciła mi uwagę na problem z siusiakiem Młodego (ja sama nie wiedziałam , o zgrozo!) na co Stary powiedział "proszę Jej wybaczyć, Żona widziała tylko u Męża" :P No i ja zaczęłam zgłębiać ten temat , już wyczytałam że TYLKO zabieg i oglądałam fotki co i jak i byłam chora...potem znalazłam już specjalistę w Łodzi (of kors) - drogiego ale z samymi pozytywnymi ocenami i pojechałam do Niego a On mówi "nie ma z tym co robić na razie, ćwiczyć co dzień po kąpieli a jak do 3,5 roku nie naprawi się to wrócić do Niego" tak też zaczęliśmy robić i teraz jest OK (teraz Młody sam sobie ćwiczy :) )..a jako ciekawostkę dodam,że gdy moją Pediatrę pytałam to Ona mówiła,że u nas w R nie ma specjalisty urologa dziecięcego i dlatego szukałam w Łodzi (wiem,że tam zjadę każdego specjalistę i do tego dobrego) a np Brat Starego był ze swoim Synem u Kogoś tu w R i ten już kilka razy na siłę rwał Mu to i owo....cieszę się,że my nie poskąpiliśmy kasy a Młody nie trafił do rzeźnika!

I na koniec,celem wyjaśnienia Mauysiu, wiem,że Leoś miał zabieg na stulejkę ale ja piszę o naszym przypadku i broń Boże nie pije do Ciebie! U nas zabieg był niepotrzebny a wiadomo,że nie zawsze tak jest.

no własnie ja zauwazylam ze małemu z tym siusiakiem też nie zaciekawie bo ta skurka nie sciaga mu sie ale nie mowi zeby go cos bolało.
    jak to Shagga czwiczyliscie zeby sie naprawiło? bo nam lekarz kazał tego nie ruszac jak mały byl na bilansie 2 latka

My po kąpaniu (wtedy najłatwiej) co dzień odciągamy i już...z dnia na dzień było łatwiej...a teraz już sam może sobie odciągać...co o zgrozo,chyba anwet Mu się spodobało :P

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    A ja się właśnie dowiedziałam, że dobrze by było mieć opłaconą położną w szpitalu w którym chcę rodzić. :(Już druga taka opinia. Cholera w jakich my czasach żyjemy, żeby położna, która jest na etacie w szpitalu musiała dostawać w łapę, żeby się Tobą zainteresowała.

Wiesz...wydaje mi się,że tak było już dawno :( Choć ja zupełnie się tym nie zgadzam i jestem wielką przeciwniczką dawania w łapę lekarzom, czy pielęgniarkom. A ostatnio Stary mnie uświadomił,że po operacji na przepuklinę dał co nieco lekarzowi - chwała Bogu,że było to przed ślubem! I że nie wiedziałam! Nigdy bym się nie zgodziła, a już szczególnie po!
    Co do położnej to sprawa ma się inaczej,bo jednak Ona sporo pomaga i jeśli taki jest "zwyczaj" w Szpitalu to aż strach pomyśleć,jak wygląda opieka gdy nie opłaci się "pomocy"?

Pewnie, Starego zdrowie nieważne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

No chyba żartujesz? o.O Oby nie poszło w moją stronę

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Wiesz...wydaje mi się,że tak było już dawno :( Choć ja zupełnie się tym nie zgadzam i jestem wielką przeciwniczką dawania w łapę lekarzom, czy pielęgniarkom. A ostatnio Stary mnie uświadomił,że po operacji na przepuklinę dał co nieco lekarzowi - chwała Bogu,że było to przed ślubem! I że nie wiedziałam! Nigdy bym się nie zgodziła, a już szczególnie po!
    Co do położnej to sprawa ma się inaczej,bo jednak Ona sporo pomaga i jeśli taki jest "zwyczaj" w Szpitalu to aż strach pomyśleć,jak wygląda opieka gdy nie opłaci się "pomocy"?

Pewnie, Starego zdrowie nieważne.

Głupia! :P Ważne :P A w tej chwili nawet bardzo ważne :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

Przyznaję się,to ja!

Rano u nas lało :( Wybacz Blondi!

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

My po kąpaniu (wtedy najłatwiej) co dzień odciągamy i już...z dnia na dzień było łatwiej...a teraz już sam może sobie odciągać...co o zgrozo,chyba anwet Mu się spodobało :P

hehe;)

moj to sie wstydzi i nie daje sobie tak zrobic ;/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co dziś macie na obiad? :( moje pomysły się wyczerpały.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Ryż mysz i siekane glisty;

pyry z myrdyrdą;

zupa-nic

Blondi22, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi22 wrote:

No chyba żartujesz? o.O Oby nie poszło w moją stronę

no u mnie już sie troche uspokoiło

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:

Przyznaję się,to ja!

Rano u nas lało :( Wybacz Blondi!

no juz przepedziłam troche te chmury dalej ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

O rany!!! Obiad!!!
    Kurcze dobrze,że przypomniałaś, kończę rysowanie i trza się zabrać...wyjęłam mięso na zupę,może rosół zrobię...i coś na drugie..ale nie wiem co :/

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ja robie zupe szczawiowa bo uwielbiam ;)jakos na kwasne mnie wzieło hahaha ;D

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Ołjes, wkracza mój ulubiony wątek kulinarny :D

No więc ja nic dziś nie gotuję, ale chętnie posłucham, co Wy pichcicie.
    Ja za to w weekend przełamałam się i zrobiłam pomidorówę na kostce rosołowej - wyszła nawet dobra! A to pewnie dlatego, że wrzuciłam duży słój zmiksowanych pomidorów (made by teściowa) - a nie żaden koncentrat -, dodałam podsmażoną cebulkę i różne przyprawy, m.in. bazylię. Właśnie opitoliłam w pracy resztkę tego specjału.

A na obiad to pewnie zafunduję sobie coś w galerii (bynajmniej nie sztuki), w której spotykam się z Dorą :)

Fedra, Shagga_80, zbikowa, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu przedewszystkim życzę Ci zebyś była szczęśliwą Kobietą zeby Twój mąż zawsze Cię Kochał i zeby otoczali Cię sami życzliwi ludzie :)
    i oczywiście spełnienia marzeń i dla Ciebie odemnie specjalny wirusek :*

Effcia28 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2828 2829 2830 2831 2832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ