X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki będę już lecieć... bo mój M. mnie woła:) do jutra:)
    Mała trzymaj się:*
    Zosiu trzymam za Ciebie kciuki:)
    Dobranoc Wszystkim:)

BellaRosa, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dora ja na razie o tym nie myślę :(

Na wszystko potrzeba czasu, ale dobrze jest wierzyć,że wszystko w życiu ma jakiś głębszy sens... ale jeśli gadam głupoty to mnie poprawcie i już się zamykam

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do jutra Sandro miłej nocki życzę

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak plemiczko kochana, to nie jest jeszcze super wysokie TSH, ja zaczynałam - jak u mnie zdiagnozowano niedoczynność miałam ponad 7, i spałam po 20h. Przed wizytą u endo poleciłabym zrobienie jeszcze antyTPO - to są przeciwciała przeciwtarczycowe. Ich podwyższona liczba świadczy o chorobie Hashimoto - tego się nie leczy, po prostu jest, zazwyczaj jest to przyczyna niedoczynności - przeciwciała niszczą tarczycę - i powstaje niedoczynność. Lekarz musi zrobić Ci koniecznie USG tarczycy w celu wyeliminowania ewentualnych guzków, sprawdzi Ci wielkość, przepływ i ukrwienie i czy są zwłóknienia.

Teraz co do takiego wyniku TSH i ciąży.... z autopsji mojej siostry, zaszła w ciąże jak miała powyżej 6 w ciąży miała ponad 9 i nie miała żadnego problemu z utrzymaniem ciąży i żaden z lekarzy nawet nie sugerował, że masakra jaki wynik .... tutaj trzeba się kontrolować i wtedy ewentualnie częstsze wyniki i kontrola dawek, to też samemu można robić nic trudnego :) idziesz robisz TSH i korygujesz dawkę. Najczęściej sama po sobie czujesz, że chyba podskoczyło. Choroba jak każda inna a wręcz powiedziałabym, że najmniej inwazyjna ze wszystkich immunologocznych :) jedyne co jest ważne brać tabletkę na czczo, pół godziny przed zjedzeniem czy wpiciem czegokolwiek. Tabletkę popijać oczywiście tylko wodą. I tyle.

Nie martw się szybo to się opanuje :) i możesz się spokojnie starać kochana :) POWODZENIA :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec nawet nie wiesz jak mnie na duchu podnioslas!! dziekuje Ci bardzo!
    czyli jakie badania radzisz mi jeszcze zrobić? jutro pojde i zrobie zeby juz szybciej wszystko poszlo

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała przykro mi wiem co czujesz, ja niedawno dziadziusia pochowałam niestety :( w czerwcu zdiagnozowali u niego nowotwór jelita a w sierpniu zabrały go aniołki. Trzymaj się ...

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antyTPO tak?
    i tylko?
    a moze jeszcze ft 3?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anty TPO- chyba, ze poczekasz do wizyty endo bo to badanie jakieś 70zł kosztuje... I tak je będziesz musiałą zrobić, ale myślę, że jak poczekasz na skierowanie to na to samo wyjdzie, bo euthyrox i tak Ci pewnie na pierwszej wizycie zapisze :)) a przeciwciał się i tak i tak nie leczy, więc musisz sobie sama odpowiedzieć na pytanie, czy opłaca się to robić na własny koszt ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No FT3 też by było dobrze zrobić... ale Ty na to wszystko majątek wydasz :D lepiej idź na zakupy i kup sobie coś ładnego i poczekaj na skierowanie ;)

plemniczka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko a że się zapytam masz coś zdiagnozowane jakieś choroby? jakie masz aktualne wyniki? Kiedy ostatnio jakieś robiłaś i jakie były?

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, no tak to wszystko tyle kosztuje :(
    ale jako ze ide prywatnie do endo to i tak pewnie bede miala odplatne badania, tak jak od gina :/

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, rudzielec nie mam chorób.
    Chyba progesteron mam za niski w drugiej fazie, przez to albo przez to podwyzszone TSH doszlo do ciazy biochemicznej. Ale juz mam progesteron przypisany i po owulacji juz mam go zaczac brac.
    Prolaktyna wedlug gina ok.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie mam zadnych objawow niedoczynnosci

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka jest jeszcze jedna opcja, jeżeli nie masz tego zdiagnozowanego, i diagnozują Cię po raz pierwszy pod tym kątem, rano do rodzinnego niech wypisze skierowanie na TSH i anty-TPO, ft3 i ft4, Powiesz że ostatnio jesteś strasznie senna, czujesz, że przybierasz na wadze, masz złe samopoczucie ble ble ble.... i niech wypisze :) musi :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób jak uważasz :) ja tylko napisałam :)

Sandraa lubi tę wiadomość

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz rudzielec chyba tak zrobie.. spróbuje jutro dostac sie do rodzinnego. A czy te badania powinnam na czczo robic rano?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak obowiązkowo

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja zmykam Powodzenia Plemniczko :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, a jak myslisz jak szybko mi to unormują?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa rudzielec, bardzo dziekuje Ci i Belli tez :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ