X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki będę już lecieć... bo mój M. mnie woła:) do jutra:)
    Mała trzymaj się:*
    Zosiu trzymam za Ciebie kciuki:)
    Dobranoc Wszystkim:)

BellaRosa, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dora ja na razie o tym nie myślę :(

Na wszystko potrzeba czasu, ale dobrze jest wierzyć,że wszystko w życiu ma jakiś głębszy sens... ale jeśli gadam głupoty to mnie poprawcie i już się zamykam

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do jutra Sandro miłej nocki życzę

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak plemiczko kochana, to nie jest jeszcze super wysokie TSH, ja zaczynałam - jak u mnie zdiagnozowano niedoczynność miałam ponad 7, i spałam po 20h. Przed wizytą u endo poleciłabym zrobienie jeszcze antyTPO - to są przeciwciała przeciwtarczycowe. Ich podwyższona liczba świadczy o chorobie Hashimoto - tego się nie leczy, po prostu jest, zazwyczaj jest to przyczyna niedoczynności - przeciwciała niszczą tarczycę - i powstaje niedoczynność. Lekarz musi zrobić Ci koniecznie USG tarczycy w celu wyeliminowania ewentualnych guzków, sprawdzi Ci wielkość, przepływ i ukrwienie i czy są zwłóknienia.

Teraz co do takiego wyniku TSH i ciąży.... z autopsji mojej siostry, zaszła w ciąże jak miała powyżej 6 w ciąży miała ponad 9 i nie miała żadnego problemu z utrzymaniem ciąży i żaden z lekarzy nawet nie sugerował, że masakra jaki wynik .... tutaj trzeba się kontrolować i wtedy ewentualnie częstsze wyniki i kontrola dawek, to też samemu można robić nic trudnego :) idziesz robisz TSH i korygujesz dawkę. Najczęściej sama po sobie czujesz, że chyba podskoczyło. Choroba jak każda inna a wręcz powiedziałabym, że najmniej inwazyjna ze wszystkich immunologocznych :) jedyne co jest ważne brać tabletkę na czczo, pół godziny przed zjedzeniem czy wpiciem czegokolwiek. Tabletkę popijać oczywiście tylko wodą. I tyle.

Nie martw się szybo to się opanuje :) i możesz się spokojnie starać kochana :) POWODZENIA :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec nawet nie wiesz jak mnie na duchu podnioslas!! dziekuje Ci bardzo!
    czyli jakie badania radzisz mi jeszcze zrobić? jutro pojde i zrobie zeby juz szybciej wszystko poszlo

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała przykro mi wiem co czujesz, ja niedawno dziadziusia pochowałam niestety :( w czerwcu zdiagnozowali u niego nowotwór jelita a w sierpniu zabrały go aniołki. Trzymaj się ...

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antyTPO tak?
    i tylko?
    a moze jeszcze ft 3?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anty TPO- chyba, ze poczekasz do wizyty endo bo to badanie jakieś 70zł kosztuje... I tak je będziesz musiałą zrobić, ale myślę, że jak poczekasz na skierowanie to na to samo wyjdzie, bo euthyrox i tak Ci pewnie na pierwszej wizycie zapisze :)) a przeciwciał się i tak i tak nie leczy, więc musisz sobie sama odpowiedzieć na pytanie, czy opłaca się to robić na własny koszt ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No FT3 też by było dobrze zrobić... ale Ty na to wszystko majątek wydasz :D lepiej idź na zakupy i kup sobie coś ładnego i poczekaj na skierowanie ;)

plemniczka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko a że się zapytam masz coś zdiagnozowane jakieś choroby? jakie masz aktualne wyniki? Kiedy ostatnio jakieś robiłaś i jakie były?

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, no tak to wszystko tyle kosztuje :(
    ale jako ze ide prywatnie do endo to i tak pewnie bede miala odplatne badania, tak jak od gina :/

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, rudzielec nie mam chorób.
    Chyba progesteron mam za niski w drugiej fazie, przez to albo przez to podwyzszone TSH doszlo do ciazy biochemicznej. Ale juz mam progesteron przypisany i po owulacji juz mam go zaczac brac.
    Prolaktyna wedlug gina ok.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie mam zadnych objawow niedoczynnosci

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka jest jeszcze jedna opcja, jeżeli nie masz tego zdiagnozowanego, i diagnozują Cię po raz pierwszy pod tym kątem, rano do rodzinnego niech wypisze skierowanie na TSH i anty-TPO, ft3 i ft4, Powiesz że ostatnio jesteś strasznie senna, czujesz, że przybierasz na wadze, masz złe samopoczucie ble ble ble.... i niech wypisze :) musi :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób jak uważasz :) ja tylko napisałam :)

Sandraa lubi tę wiadomość

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz rudzielec chyba tak zrobie.. spróbuje jutro dostac sie do rodzinnego. A czy te badania powinnam na czczo robic rano?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak obowiązkowo

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja zmykam Powodzenia Plemniczko :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, a jak myslisz jak szybko mi to unormują?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2012, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa rudzielec, bardzo dziekuje Ci i Belli tez :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ