X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Ja Wam powiem, że nigdy nie podchodziłam z zazdrością do tego, ze ktoś urodził, czy że jest w ciąży. Oczywiście zależy mi na tym bardzo i jak patrzę na takie słodkie Maleństwa, to myślę, że moje już mogłoby takie być. Ale nie mam w sobie złości, bo i tak to nic nie zmieni. Nie płakałam, kiedy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży, cieszyłam się bardzo gdy żona mojego brata ciotecznego mając dorosłe dzieci, zaszła w ciążę urodziła ślicznego, zdrowego chłopaka... Dzieci bardzo lubię i wszystkie rodzinne dzieciaki są trochę moje, bo lubię spędzać z nimi czas :) czekam na moją chwilę szczęścia i mam nadzieję, że w końcu do mnie trafi :)

ja tez zawsze sie cieszyłam tylko ostatnio jakos niemoge to silniejsze odemnie

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Selena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Kfjatus wrote:
    Ja Wam powiem, że nigdy nie podchodziłam z zazdrością do tego, ze ktoś urodził, czy że jest w ciąży. Oczywiście zależy mi na tym bardzo i jak patrzę na takie słodkie Maleństwa, to myślę, że moje już mogłoby takie być. Ale nie mam w sobie złości, bo i tak to nic nie zmieni. Nie płakałam, kiedy dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży, cieszyłam się bardzo gdy żona mojego brata ciotecznego mając dorosłe dzieci, zaszła w ciążę urodziła ślicznego, zdrowego chłopaka... Dzieci bardzo lubię i wszystkie rodzinne dzieciaki są trochę moje, bo lubię spędzać z nimi czas :) czekam na moją chwilę szczęścia i mam nadzieję, że w końcu do mnie trafi :)

ja tez zawsze sie cieszyłam tylko ostatnio jakos niemoge to silniejsze odemnie

Kochana miałam tak samo...strasznie zazdrosciłam innym..nie mogłam patrzec na brzuszki przyszłych mam...wszystko doprowadzało mnie do złosci i płaczu z tego powodu..ale zrozumiałam ze to nie ma sensu..że obwinianie innych za nasze niepowodzenie nic nie da..a wręcz przeciwnie..los moze nam wogóle nie dać tego czego tak bardzo pragniemy...wiadomo że nie było łatwo tak od razu mi sie zmienić..zaczęłam ten proces gdy trafiłam tu na ovufriend:)były lepsze i gorsze dni...ale jak widzisz u mnie to poskutkowało:)moja głowa uwolniła sie od tych wszystkich złych emocji:)i teraz jestem mega szczęśliwa:)czego i tobie i wszystkim tu życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 07:11

a-koczek, Beata, Rucia, jeju, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Wosebko zostajemy i tyle, ja nie miałam zamiaru znikać i cyrków robić po prostu napisałam, że nie podoba mi się, że nie pisze się wprost...
    ...jak byłam zła to pisałam tej to, innej co innego, co mnie bolało...i dlatego ostatnio wyjść z podziwu nie mogę jak tu jestem...

Jakoś wolę Was ostatnio czytać, jak nie mam nic do powiedzenia, to po co zaśmiecać forum sucharami i opowieściami o sobie?
    Jak mam kiepski nastrój to dostaję ofuknięcia, opr...że wyolbrzymiam itp.
    A(nie zaczyna się zdania od "a"), że ostatnio bywam w chwiejnych nastrojach to wolę się nie rozpisywać i nie wchodzić w głębsze dyskusje, bo jak wiadomo zbyt drażliwa jestem i mogę zostać źle odebrana albo mogę ja coś źle odebrać, czy to zrozumiałe jest już dla Was?

Jestem ale raczej biernie, skończyły się tamte czasy...nastała era innego humoru i innych tematów, w których nie zawsze się odnajduję...(to nie jest zarzut- nie brać do siebie dziołchy)

Po co pisać o czymś czego nie znam, mnie nie kręciły nigdy produkcje typu Matrix itp. Po co pisać o czymś czego nie rozumiem, bo niekiedy czuję się jak babcia :-D ale taka jest prawda...czasem temat się wyczerpuje i nie ma sensu się powtarzać...chyba tak lepiej niż paplać bez sensu...poza tym przejadły się Wam niektóre tematy i czasem czuć nawet zwykłą irytację, z pewnych względów powstrzymuję się od pisania, bo po co siać ferment...

Aż się cofnę do początków forum, żeby sprawdzić o czym kiedyś gadałyście i będę inicjować takie rozmowy, bylebyś Muzi nie czuła, że to już nie Twoje miejsce :(

jeju lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim.
    niestety wczoraj podczytywałam na tel i normalnie słabo mi się robiło na takie informacje. Nic nie będę mówić tylko MOCNO PRZYTULAM FEDRĘ i mam nadzieje, że niebawem wszystko będzie tak jak być powinno.:*

Wosebko, a Tobie gratuluję pięknej bety i trzymam kciukasy do rozwiązania.:)

Effcia28 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gosiu,

widzę że Twoja tempa ma czelność kierować się ku dołowi :/ Skandal... Ale i tak widzę, że Twój obecny cykl jest czytelniejszy niż pozostałe (np. temperatura w 2 połowie wyraźnie wyższa niż w pierwszej) - może to przez ten duphaston! Pamiętam, że poprzednie cykle miałaś dość pokręcone, a w tym widać wszystko jak na dłoni.

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    A- koczku trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze przebiegło.
    Kaja to pewnie przez jakiś szampon nieodpowiedni, skonsultuj z weterynarzem z pewnością Ci coś podpowie.

Tak dziś idę znią o 12, a później ja do gina jadę dzień leczniczy ...

Ola_czeka, Kfjatus, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wdech wydech, wdech wydech...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mauysia :) no mam sentyment do pustyni...to jedno z wielu zdjęć które robiłam będąc w pracy :)
    Ruciu- miłej drzemki :)
    Blondi- no chyba faktycznie bąbelek się odzywa ;)
    Olu- witaj :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    wyznaczyło mi znowu ovu :P
    idę Was nadrobić zaraz wracam :*

Blondi22, mauysia, karoam, aisa, Effcia28 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Hej Mauysia :) no mam sentyment do pustyni...to jedno z wielu zdjęć które robiłam będąc w pracy :)

Aha, czyli klasyczne zdjęcie "w biurze".

Ola_czeka, Kfjatus, karoam lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, dziś jest Dzień Brania Cudzych Postów Do Siebie.

O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 07:40

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mauysia, dziś jest Dzień Brania Cudzych Postów Do Siebie.

O.

A muzarcia nawet specjalnie napisała "(to nie jest zarzut- nie brać do siebie dziołchy)"... Ja więc się stosuję i nie biorę. Choć to ja nawijam tu o tym Matriksie :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzień dobry :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko kochana cieszę sie bardzo z Twojej pięknej bety :*
    Jeju no cos Ty znów do siebie złapała? kochana ja tez poczułam to co dziewczyny,ale obsolutnie nie chodziło tu o Ciebie jakis taki mąły nietakt ale cóż każdy ma prawo wyrażać swoje odczucia prawda? dlatego tego nie skomentowałam i uważam że nie mz co wracac do tematu )
    idę dalej nadrabiac..

karoam, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczek, trzymam kciuki. Zepsute kolano to straszny kłopot :(

Jeśli chodzi o Twój płacz - myślę, że wiele z nas - długodystansowych staraczek - miało taki problem, że trudno było nam się cieszyć cudzymi ciążami. Ale to mija kochana, jestem pewna, że wkrótce znowu będziesz traktować ciąże wokół jak zastrzyk nadziei a nie powód do smutku. Buziak.

• karoam Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    karoam wrote:

Aha, czyli klasyczne zdjęcie "w biurze".

Jak najbardziej :D

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze zadanie domowe - każda wstawia fotkę z pracy.

mauysia, karoam lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Rucia wrote:
    Dziewczyny w wolnym czasie obejrzyjcie sobie. Koniecznie z efektami dźwiękowymi.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6gahk7n-DvM#at=627

dobre Ruciu aż się popłakałam. Uświadamia mi to że nie jest tak łatwo żeby doszło do zapłodnienia i raczej mało prawdopodobne żeby mi się udało :(

ja tez az popłakałam sie ze szczescia jakie to piekne jaki wspaniały jest cud poczecia jejku cały czas az mam ciarki mam nadzieje ze szybko bedzie nam to dane ten filmik przywrocił mi wiare i podniósł na duchu i to mocno dzieki

Beata, Rucia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i do mnie deszcz przyszedł he

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    mala29_ wrote:
    Rucia wrote:
    Dziewczyny w wolnym czasie obejrzyjcie sobie. Koniecznie z efektami dźwiękowymi.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6gahk7n-DvM#at=627

dobre Ruciu aż się popłakałam. Uświadamia mi to że nie jest tak łatwo żeby doszło do zapłodnienia i raczej mało prawdopodobne żeby mi się udało :(

ja tez az popłakałam sie ze szczescia jakie to piekne jaki wspaniały jest cud poczecia jejku cały czas az mam ciarki mam nadzieje ze szybko bedzie nam to dane ten filmik przywrocił mi wiare i podniósł na duchu i to mocno dzieki

a jak ktoś nie pracuje ;) hehehe

a.png
    a.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ