X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)

Zacznę od dwóch kwestii formalnych:

1) Gosiu28 - nie mam pojęcia w których dniach cyklu najlepiej robić te badania.

2) kasias - wpisz sobie temperaturę z 5:30. Pół godziny wcześniej nie robi różnicy. A jak widać, przez te pół godziny do szóstej się rozbudziłaś, bo temperatura już była znacznie wyższa.

kasias, Shagga_80, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi kochanie już jestem :D

Cześć dziewczynki :)

Musiałam się wyspać. M. poszedł wcześniej do pracy, więc przysnęłam jeszcze troszkę. Wymioty się nasilają, powoli mam dosyć :( Zjedzenie śniadania w spokoju graniczy z cudem.

Shagguś kochana nie zwlekaj tylko leć do jakiegoś gina. Jeżeli czujesz, że może to być przedwczesny poród, to założą ci może krążek ( mojej znajomej coś takiego założyli bo od 25 tc. syn się jej pcha na świat a jest dopiero w 31. ) Ogranicz chodzenie do minimum jak możesz.

Blondi twardzielko :P Ja bym testowała ;)

Wosebko mam nadzieję, że kartę ciąży będziesz miała założoną wcześniej niż w 11 tygodniu? Do becikowego trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc.

No :)

mauysia, Selena, Blondi22, Beata, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia28:( - te badania robi się od 1 dnia cyklu do 5 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 06:24

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias zapisz ta wcześniejszą bo temperaturę powinno się mierzyć bynajmniej po 3h snu. A odstęp od godzimy której zawsze mierzysz morze być 1h i wszystko będzie ok

kasias lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, ja też Cię bardzo lubię, jak wiadomo :) jak zresztą wszystkie dziewencje na naszym wątku. Tak się jakoś dobrałyśmy dobrze :)

Shagguś - zmartwiłaś mnie tymi bólami - mam wielką nadzieję, że to nie będzie objaw tego, o czym piszesz! Szukaj gina, badaj się i dawaj nam znać. A te bóle są silne?

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje wam za pomoc <3

svchrjjgts5qn5ev.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać w całej Polsce pogoda dziś marna :/ Ale jest piątek, więc niech to podnosi nas na duchu :)
    Mnie jeszcze podnosi to, że o 14:30 jest występ w żłobku z okazji Dnia Mamy. Mogą być niezłe jajca, bo Leomisławowi nie chce się mówić wierszyków, gdy jest w grupie (tylko gdy sam - bo "musi" ;) ), wiec ciocie są wysoce zmartwione, bo on miał trzymać to wszystko w kupie, że tam powiem :) Ale da radę chłop...

Rucia, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muzi kochanie już jestem :D

Cześć dziewczynki :)

Musiałam się wyspać. M. poszedł wcześniej do pracy, więc przysnęłam jeszcze troszkę. Wymioty się nasilają, powoli mam dosyć :( Zjedzenie śniadania w spokoju graniczy z cudem.

Shagguś kochana nie zwlekaj tylko leć do jakiegoś gina. Jeżeli czujesz, że może to być przedwczesny poród, to założą ci może krążek ( mojej znajomej coś takiego założyli bo od 25 tc. syn się jej pcha na świat a jest dopiero w 31. ) Ogranicz chodzenie do minimum jak możesz.

Blondi twardzielko :P Ja bym testowała ;)

Wosebko mam nadzieję, że kartę ciąży będziesz miała założoną wcześniej niż w 11 tygodniu? Do becikowego trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc.

No :)

hej Ruciu :)no bede miec wczesniej:)bo na kolejna wizyte mam isc 20 albo 27 czerwca:)to bedzie 8/9tc:)ale chyba pójde 20:)chociaz gin mówił ze tego 27 niby ma być mniej pań..ale ja chyba wole iść wcześniej;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    witam słuchajcie czy badania prl,lh i fsh można zrobić obojętnie w którym dniu cyklu?

o kurcze zostałaś pominięta, przepraszam...lh i fsh w 3 dniu cyklu a prl bez znaczenia...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie.

Wosebka - pikne wieści, już tylko takich sobie życzymy.

Shagga - takich wieści sobie nie życzymy. Migiem do lekarza, lepiej chuchać na zimne.

Muzi - koniec tematu, gruba krecha, siadasz i piszesz. Jak Cię opuści wena - wrzuć w wyszukiwarkę słowo "śmietniki" :D

Mała - witam Cię :*

Rucia - oby dolegliwości minęły i obyś miała już tylko przyjemne objawy ciąży.

Kopciuszek - Tobie też - samych pozytywnych stron stanu błogosławionego

Blondi skowronku - witaj!

mauysia, Selena, Blondi22, Blondi22, Beata, aisa, kopciuszek126, jeju lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Widać w całej Polsce pogoda dziś marna :/ Ale jest piątek, więc niech to podnosi nas na duchu :)
    Mnie jeszcze podnosi to, że o 14:30 jest występ w żłobku z okazji Dnia Mamy. Mogą być niezłe jajca, bo Leomisławowi nie chce się mówić wierszyków, gdy jest w grupie (tylko gdy sam - bo "musi" ;) ), wiec ciocie są wysoce zmartwione, bo on miał trzymać to wszystko w kupie, że tam powiem :) Ale da radę chłop...

Helou Małysz

masz sześciopak chusteczek higienicznych?

Selena, Rucia, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Oluś :*

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ola:)fajnie Cie widzieć:)i miło że poprawiasz humor w ten wstrętny deszczowy dzień:)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia dopilnowała i dostałaś odpowiedź, no i o to chodzi dziewczyny! Już na początku dobrałyśmy się i stworzyłyśmy zgraną paczkę, pamiętam jak nam zarzucano, że sobie słodzimy...ja też Was bardzo lubię, bo już Was znam i wiem czego się po Was spodziewać...tak jest, że czasem ja Was wkurzam a czasem Wy mnie i nie zawsze się zgadzamy w danej kwestii ale jesteśmy dalej w tej samej grupie, potrafimy sobie wybaczać i wyjaśniać nieporozumienia...i Mona nie miała racji, że się nasza paczka rozsypie...któraś tu kiedyś pisała, że dłużej niż pół roku nie wytrzymamy a tu niespodzianka, pół roku za nami i dłużej...
    Możemy sobie nawzajem pogratulować!

mauysia, mala29_, Effcia28, Blondi22, Beata, Kfjatus, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś trzymaj się dzielnie na występie :D Zawsze się mega wzruszam na takich uroczystościach :P

Muzi o tym wkurzaniu się na siebie ;) ... coś o tym wiemy nie? :P

jeju, Effcia28, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Mauysia dopilnowała i dostałaś odpowiedź, no i o to chodzi dziewczyny! Już na początku dobrałyśmy się i stworzyłyśmy zgraną paczkę, pamiętam jak nam zarzucano, że sobie słodzimy...ja też Was bardzo lubię, bo już Was znam i wiem czego się po Was spodziewać...tak jest, że czasem ja Was wkurzam a czasem Wy mnie i nie zawsze się zgadzamy w danej kwestii ale jesteśmy dalej w tej samej grupie, potrafimy sobie wybaczać i wyjaśniać nieporozumienia...i Mona nie miała racji, że się nasza paczka rozsypie...któraś tu kiedyś pisała, że dłużej niż pół roku nie wytrzymamy a tu niespodzianka, pół roku za nami i dłużej...
    Możemy sobie nawzajem pogratulować!

Czuję się taka wykluczona... :(

ej jakby co to żartowałam, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 06:42

jeju, mala29_ lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tak mysle i strach mnie ogarnia czy jak reczywiscie bede w ciazy to czy damy rade ... ;/ wiadomo drugie dziecko to spory wydatek itp...

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

Helou Małysz

masz sześciopak chusteczek higienicznych?

No wiadomo, że mam :) Mam nadzieję, że się nie przydadzą, bo chcę oglądać występ Dziubala, a nie tonąć we łzach!

jeju, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuś trzymaj się dzielnie na występie :D Zawsze się mega wzruszam na takich uroczystościach :P

Muzi o tym wkurzaniu się na siebie ;) ... coś o tym wiemy nie? :P

Ooooo yes! ale załatwiamy to na stronie, następnym razem walka kogutów, by nie było monotonnie Rucia;-)

Rucia lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah mam pytanie:)dziewczynki które biora magnez?jaki stosujecie?bo to wiadomo chodzi o przyswajalność..;)chce sobie dziś kupić:)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 2902 2903 2904 2905 2906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ