SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)

Zacznę od dwóch kwestii formalnych:

1) Gosiu28 - nie mam pojęcia w których dniach cyklu najlepiej robić te badania.

2) kasias - wpisz sobie temperaturę z 5:30. Pół godziny wcześniej nie robi różnicy. A jak widać, przez te pół godziny do szóstej się rozbudziłaś, bo temperatura już była znacznie wyższa.

kasias, Shagga_80, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi kochanie już jestem :D

Cześć dziewczynki :)

Musiałam się wyspać. M. poszedł wcześniej do pracy, więc przysnęłam jeszcze troszkę. Wymioty się nasilają, powoli mam dosyć :( Zjedzenie śniadania w spokoju graniczy z cudem.

Shagguś kochana nie zwlekaj tylko leć do jakiegoś gina. Jeżeli czujesz, że może to być przedwczesny poród, to założą ci może krążek ( mojej znajomej coś takiego założyli bo od 25 tc. syn się jej pcha na świat a jest dopiero w 31. ) Ogranicz chodzenie do minimum jak możesz.

Blondi twardzielko :P Ja bym testowała ;)

Wosebko mam nadzieję, że kartę ciąży będziesz miała założoną wcześniej niż w 11 tygodniu? Do becikowego trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc.

No :)

mauysia, Selena, Blondi22, Beata, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia28:( - te badania robi się od 1 dnia cyklu do 5 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 06:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias zapisz ta wcześniejszą bo temperaturę powinno się mierzyć bynajmniej po 3h snu. A odstęp od godzimy której zawsze mierzysz morze być 1h i wszystko będzie ok

kasias lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, ja też Cię bardzo lubię, jak wiadomo :) jak zresztą wszystkie dziewencje na naszym wątku. Tak się jakoś dobrałyśmy dobrze :)

Shagguś - zmartwiłaś mnie tymi bólami - mam wielką nadzieję, że to nie będzie objaw tego, o czym piszesz! Szukaj gina, badaj się i dawaj nam znać. A te bóle są silne?

kopciuszek126 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje wam za pomoc <3

svchrjjgts5qn5ev.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać w całej Polsce pogoda dziś marna :/ Ale jest piątek, więc niech to podnosi nas na duchu :)
    Mnie jeszcze podnosi to, że o 14:30 jest występ w żłobku z okazji Dnia Mamy. Mogą być niezłe jajca, bo Leomisławowi nie chce się mówić wierszyków, gdy jest w grupie (tylko gdy sam - bo "musi" ;) ), wiec ciocie są wysoce zmartwione, bo on miał trzymać to wszystko w kupie, że tam powiem :) Ale da radę chłop...

Rucia, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muzi kochanie już jestem :D

Cześć dziewczynki :)

Musiałam się wyspać. M. poszedł wcześniej do pracy, więc przysnęłam jeszcze troszkę. Wymioty się nasilają, powoli mam dosyć :( Zjedzenie śniadania w spokoju graniczy z cudem.

Shagguś kochana nie zwlekaj tylko leć do jakiegoś gina. Jeżeli czujesz, że może to być przedwczesny poród, to założą ci może krążek ( mojej znajomej coś takiego założyli bo od 25 tc. syn się jej pcha na świat a jest dopiero w 31. ) Ogranicz chodzenie do minimum jak możesz.

Blondi twardzielko :P Ja bym testowała ;)

Wosebko mam nadzieję, że kartę ciąży będziesz miała założoną wcześniej niż w 11 tygodniu? Do becikowego trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc.

No :)

hej Ruciu :)no bede miec wczesniej:)bo na kolejna wizyte mam isc 20 albo 27 czerwca:)to bedzie 8/9tc:)ale chyba pójde 20:)chociaz gin mówił ze tego 27 niby ma być mniej pań..ale ja chyba wole iść wcześniej;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia28:( wrote:
    witam słuchajcie czy badania prl,lh i fsh można zrobić obojętnie w którym dniu cyklu?

o kurcze zostałaś pominięta, przepraszam...lh i fsh w 3 dniu cyklu a prl bez znaczenia...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie.

Wosebka - pikne wieści, już tylko takich sobie życzymy.

Shagga - takich wieści sobie nie życzymy. Migiem do lekarza, lepiej chuchać na zimne.

Muzi - koniec tematu, gruba krecha, siadasz i piszesz. Jak Cię opuści wena - wrzuć w wyszukiwarkę słowo "śmietniki" :D

Mała - witam Cię :*

Rucia - oby dolegliwości minęły i obyś miała już tylko przyjemne objawy ciąży.

Kopciuszek - Tobie też - samych pozytywnych stron stanu błogosławionego

Blondi skowronku - witaj!

mauysia, Selena, Blondi22, Blondi22, Beata, aisa, kopciuszek126, jeju lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Widać w całej Polsce pogoda dziś marna :/ Ale jest piątek, więc niech to podnosi nas na duchu :)
    Mnie jeszcze podnosi to, że o 14:30 jest występ w żłobku z okazji Dnia Mamy. Mogą być niezłe jajca, bo Leomisławowi nie chce się mówić wierszyków, gdy jest w grupie (tylko gdy sam - bo "musi" ;) ), wiec ciocie są wysoce zmartwione, bo on miał trzymać to wszystko w kupie, że tam powiem :) Ale da radę chłop...

Helou Małysz

masz sześciopak chusteczek higienicznych?

Selena, Rucia, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Oluś :*

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ola:)fajnie Cie widzieć:)i miło że poprawiasz humor w ten wstrętny deszczowy dzień:)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia dopilnowała i dostałaś odpowiedź, no i o to chodzi dziewczyny! Już na początku dobrałyśmy się i stworzyłyśmy zgraną paczkę, pamiętam jak nam zarzucano, że sobie słodzimy...ja też Was bardzo lubię, bo już Was znam i wiem czego się po Was spodziewać...tak jest, że czasem ja Was wkurzam a czasem Wy mnie i nie zawsze się zgadzamy w danej kwestii ale jesteśmy dalej w tej samej grupie, potrafimy sobie wybaczać i wyjaśniać nieporozumienia...i Mona nie miała racji, że się nasza paczka rozsypie...któraś tu kiedyś pisała, że dłużej niż pół roku nie wytrzymamy a tu niespodzianka, pół roku za nami i dłużej...
    Możemy sobie nawzajem pogratulować!

mauysia, mala29_, Effcia28, Blondi22, Beata, Kfjatus, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś trzymaj się dzielnie na występie :D Zawsze się mega wzruszam na takich uroczystościach :P

Muzi o tym wkurzaniu się na siebie ;) ... coś o tym wiemy nie? :P

jeju, Effcia28, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Mauysia dopilnowała i dostałaś odpowiedź, no i o to chodzi dziewczyny! Już na początku dobrałyśmy się i stworzyłyśmy zgraną paczkę, pamiętam jak nam zarzucano, że sobie słodzimy...ja też Was bardzo lubię, bo już Was znam i wiem czego się po Was spodziewać...tak jest, że czasem ja Was wkurzam a czasem Wy mnie i nie zawsze się zgadzamy w danej kwestii ale jesteśmy dalej w tej samej grupie, potrafimy sobie wybaczać i wyjaśniać nieporozumienia...i Mona nie miała racji, że się nasza paczka rozsypie...któraś tu kiedyś pisała, że dłużej niż pół roku nie wytrzymamy a tu niespodzianka, pół roku za nami i dłużej...
    Możemy sobie nawzajem pogratulować!

Czuję się taka wykluczona... :(

ej jakby co to żartowałam, no nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 06:42

jeju, mala29_ lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tak mysle i strach mnie ogarnia czy jak reczywiscie bede w ciazy to czy damy rade ... ;/ wiadomo drugie dziecko to spory wydatek itp...

jeju lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    mauysia wrote:

Helou Małysz

masz sześciopak chusteczek higienicznych?

No wiadomo, że mam :) Mam nadzieję, że się nie przydadzą, bo chcę oglądać występ Dziubala, a nie tonąć we łzach!

jeju, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuś trzymaj się dzielnie na występie :D Zawsze się mega wzruszam na takich uroczystościach :P

Muzi o tym wkurzaniu się na siebie ;) ... coś o tym wiemy nie? :P

Ooooo yes! ale załatwiamy to na stronie, następnym razem walka kogutów, by nie było monotonnie Rucia;-)

Rucia lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah mam pytanie:)dziewczynki które biora magnez?jaki stosujecie?bo to wiadomo chodzi o przyswajalność..;)chce sobie dziś kupić:)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 2902 2903 2904 2905 2906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ