plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Jestem z Warszawy. Do Gdyni dopływam promem, potem skm-ką do Gdańska podjadę i stamtąd polskim busem do Wawy..
Hyrsztodetil? Hyrmordu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 12:16
-
Ja, jag pratar svenska
Jestem z Warszawy. Do Gdyni dopływam promem, potem skm-ką do Gdańska podjadę i stamtąd polskim busem do Wawy..
Prom dopływa ok 8, autobus mam o 11.30 więc okienko spotkaniowe jest
Tylko jakoś nikt się nie zgłasza...
Chyba w Wawie lepiej mi pójdzie bo kilka dziewczyn jest z mazowieckiegomauysia, zbikowa, Shagga_80, Rucia, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Ja, jag pratar svenska
Nieźle
Ja po szwedzku to tylko "Jokkmokk", "Lycksele" i "kottbullar"...
Ale musimy się kiedyś spotkać na śpiewanie kolęd, bo kiedyś załapałam się na fuchę w IKEI, która polegała na śpiewaniu szwedzkich kolęd w ikeowej restauracji, z okazji Św. Łucji, oczywiście w stosownym wdzianku i wieńcu ze świeczkami na głowieA kolędy pamiętam do dziś, więc kiedyś musimy się spiknąć na jakieś "hej tomtegubbar ..."
Ale mi się przypomniało
zbikowa, aisa, gocha04, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Ja, jag pratar svenska
Przypomina mi się ta scena z "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"... A Wam?
http://www.youtube.com/watch?v=SOHHXWxZ7L0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 12:19
mauysia, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Hyrsztodetil? Hyrmordu?
Ło matko, jaki zapis fonetyczny
Czuje się całkiem dobrze, dziękujeAle to pierwsze to musi mi rozszyfrować..
-
Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Przypomina mi się ta scena z "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"... A Wam?
http://www.youtube.com/watch?v=SOHHXWxZ7L0
Taaa, motyw jak koleś opowiada jak je śniadanie na kolację itepeSuper scena
Ola_czeka lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Nieźle
Ale musimy się kiedyś spotkać na śpiewanie kolęd, bo kiedyś załapałam się na fuchę w IKEI, która polegała na śpiewaniu szwedzkich kolęd w ikeowej restauracji, z okazji Św. Łucji, oczywiście w stosownym wdzianku i wieńcu ze świeczkami na głowieA kolędy pamiętam do dziś, więc kiedyś musimy się spiknąć na jakieś "hej tomtegubbar ..."
Ale mi się przypomniało
To jest pomysł na imprezkę
Wybierzemy się na taki 36 godzinny rejs. Płyniecie w nocy, potem cały dzień mamy dla siebie, oprowadzam Was po okolicy, zjemy trochę wędlinki z renifera albo łosia i na wieczór wpakuję Was na prom. Rano będziecie w Gdyni
Oto mój pomysł na świętowanie 3000 stronymauysia, Ola_czeka, gocha04, zbikowa lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Hyrsztodetil? Hyrmordu?
Bardzo bym chciała, ale ktoś mnie tego kiedyś uczył i nie mogę zweryfikować. Chyba to również coś podobnego do jak się masz. Umiem jeszcze:
Hyrmykkeklokan oraz "wardegot? Jo, dewarde".mauysia lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:mauysia wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Nieźle
Ale mi się przypomniało
To jest pomysł na imprezkę
Wybierzemy się na taki 36 godzinny rejs. Płyniecie w nocy, potem cały dzień mamy dla siebie, oprowadzam Was po okolicy, zjemy trochę wędlinki z renifera albo łosia i na wieczór wpakuję Was na prom. Rano będziecie w Gdyni
Oto mój pomysł na świętowanie 3000 strony
Piszę się.aisa lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Hyrsztodetil? Hyrmordu?
Bardzo bym chciała, ale ktoś mnie tego kiedyś uczył i nie mogę zweryfikować. Chyba to również coś podobnego do jak się masz. Umiem jeszcze:
Hyrmykkeklokan oraz "wardegot? Jo, dewarde".
Brzmi ekstra
Ze szwedzkim kojarzy mi się jeszcze cała czołówka filmu "Monty Python i Św. Graal", polecam w wolnej chwili -
Aisa ja też się piszę i na Wawe i na prom. Tylko nie wiem czy nie będę miała problemu z tym kołysaniem.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:Aisa ja też się piszę i na Wawe i na prom. Tylko nie wiem czy nie będę miała problemu z tym kołysaniem.
O to mam pierwszą chętną na spotkanie w WawieSuper!!!
Ja miewam czasem problem, ale łyknę aviomarin i w kimono. Jest też disco na pokładzie więc będzie można poszaleć -
Ja, jag pratar svenska
Oooo to możemy się na kawę umówić gdzieś na mieście jak będziesz w gdyni lub w gdańsku ......aisa lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:gocha04 wrote:Aisa ja też się piszę i na Wawe i na prom. Tylko nie wiem czy nie będę miała problemu z tym kołysaniem.
O to mam pierwszą chętną na spotkanie w WawieSuper!!!
Ja miewam czasem problem, ale łyknę aviomarin i w kimono. Jest też disco na pokładzie więc będzie można poszaleć
Asia ja trójmiasto jak naj bardziej .... -
Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:aisa wrote:Ola_czeka wrote:Aisa a mówisz po szwedzku?
Ja, jag pratar svenska
Hyrsztodetil? Hyrmordu?
Hyrmykkeklokan oraz "wardegot? Jo, dewarde".
To akurat łatwe do rozszyfrowania
Zapis fonetyczny pikny, możesz szprechać po szwedzkiemu
A propo bujania... Wcale mocno nie buja, nawet jak jest mały sztorm. Aviomarin spokojnie załatwia sprawę.
Damy radęOla_czeka lubi tę wiadomość