X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayusia będzie miała syna. Blondi też.

Plemniczka jak powie na późniejszym etapie czym się zajada to też jej powiem swoją teorię :)

Blondi mam pytanie ... twój Kuba ma 3 lata?
    w sierpniu bedzie miał 4 lata ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak dostałam ochrzan od pielęgniarki z przychodni, że Kinga mając 1,5 roku robiła w pieluchę. Natychmiast nauczyłam ją siadać na nocnik, a jeszcze szybciej na kibelek. Taki mi uraz został :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi tylko sie nie obraź, czy twój Synu nie jest za stary na nocnik? :) Nie wygodniej byłoby ci nauczyć go załatwiać się na kibelku?
    hehe on umie na kibelku ale jak idzie rano do szkoly to szybciej i wygodniej ma na nocniku ;)

on z pieluch już wyrósł jak miał 1,5 roku ;) spoko

i na nocniku robi tylko tą grubsza rzecz ;D

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no ok ...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pamiętam jak dostałam ochrzan od pielęgniarki z przychodni, że Kinga mając 1,5 roku robiła w pieluchę. Natychmiast nauczyłam ją siadać na nocnik, a jeszcze szybciej na kibelek. Taki mi uraz został :)

A niepotrzebnie taki uraz, bo są w tej dziedzinie różne szkoły :) Najbardziej przeraża mnie ta, wg której trzeba tresować dzieci nocnikowo jak tylko zaczną siadać :/ :/ :/
    (co oczywiście nie przebije tresury w zakresie "samodzielnego zasypiania")

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    nam nauka zajetal 2 tyg i to w zime ;) dokładnie miał 1rok i 4miesiace jak już pieluchy porzegnalismy

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi tylko sie nie obraź, czy twój Synu nie jest za stary na nocnik? :) Nie wygodniej byłoby ci nauczyć go załatwiać się na kibelku?

Mój ma 3 lata i załatwia się na nocniku i wcale nie wydaje mi się,by był na to za stary (o rany jak to brzmi?!) mało tego mam parę znajomych (na tym drugim forum), których dzieci jeszcze pampersy noszą!!! Ja już zapomniałam co to pampers :/
    My mamy nocnik z FP (zwykły się nie sprawdził, bo raz się na nim przewrócił i zraził do niego) i jest mega....wyjmuje się z niego miseczkę i sam ją może opróżniać, ponadto cały nocnik (po opuszczeniu klapy) służy jako podnóżek do umywalki...a jak zechce sikać na sedes to deska z nocnika znów się przyda :) a reszta jako stopień :)

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aha no ok ...
    ;)

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie nie gadać o sikaniu?

Zaraz znowu będę musiała iść 100 kilometrów.

zbikowa, Shagga_80, Blondi22, Fedra, Kfjatus, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy zwykly nocnik od poczatku
    u kuby w grupie jest 5 latek co we wrzesniu przed sama szkoła zrezygnował zpampersow to dopiero szok

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Możecie nie gadać o sikaniu?

Zaraz znowu będę musiała iść 100 kilometrów.

Może mogłabyś już zainwestować w taki nocnik jak my mamy.. teraz przyda się Tobie a potem Maluchowi :)

zbikowa, zbikowa, Ola_czeka, Rucia, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A niepotrzebnie taki uraz, bo są w tej dziedzinie różne szkoły :) Najbardziej przeraża mnie ta, wg której trzeba tresować dzieci nocnikowo jak tylko zaczną siadać :/ :/ :/
    (co oczywiście nie przebije tresury w zakresie "samodzielnego zasypiania")

Pielęgniarka dała mi do zrozumienia, że chodzi w tym pampersie z mojego lenistwa. Co było poniekąd prawdą. Nie sądziłam, że nauka siadania na nocnik i na kibelek, może być taka zabawna dla dziecka :)

Moja Kinia nigdy nie zasypiała sama. Zawsze musiałyśmy się wycałować przed snem. A mając 2-4 latka miała nawyk przykładania mojego palca wskazującego do ust, i przez sen skubała mi wszystkie skórki w okół paznokci. :P

Fedra, Kfjatus, Ilona lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Może mogłabyś już zainwestować w taki nocnik jak my mamy.. teraz przyda się Tobie a potem Maluchowi :)
    heheh

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest pora
    na mój ketonal.

W sensie boli mnie brzuch. Mówię Wam, bo wiele z Was pytało mnie o to na privie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    my mamy zwykly nocnik od poczatku
    u kuby w grupie jest 5 latek co we wrzesniu przed sama szkoła zrezygnował zpampersow to dopiero szok

Dla mnie to już mega zaniedbanie rodziców...bo dziecku nie ma się co dziwić, jeśli nie zna innego sposobu załatwiania się...ale że Matka nie widzi w tym nic złego?!

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Dołączyłam do szacownego grona Żbikowej i Żbikowej, które również lubią tę wiadomość.

A Czy ten nocnik daje dwie różne melodyjki na "jedynkę" i "dwójkę"?

Shagga_80, zbikowa, mauysia, Fedra, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi się wydaje, że 4 latek jest już za stary na nocnik, bo my z nocnikiem pożegnałyśmy się bardzo szybko :) Sorry dziewczyny jeżeli was tym uraziłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dołączyłam do szacownego grona Żbikowej i Żbikowej, które również lubią tę wiadomość.

A Czy ten nocnik daje dwie różne melodyjki na "jedynkę" i "dwójkę"?

Nasz grał Lambadę :P I był z kaczuszką :P

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Może mi się wydaje, że 4 latek jest już za stary na nocnik, bo my z nocnikiem pożegnałyśmy się bardzo szybko :) Sorry dziewczyny jeżeli was tym uraziłam :)

No mnie to osobiście trochę dotknęło, ale spoko.

Rucia, mauysia, Shagga_80, zbikowa, Kfjatus, Fedra, kopciuszek126, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

No mój dopiero ma 3 lata :P
    I bynajmniej mnie nie uraziłaś, mimo,że Ty pisałaś,że nawet 3 latek jest za stary....o zgrozo, jak to brzmi :P

Ilona lubi tę wiadomość

‹‹ 3065 3066 3067 3068 3069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ