plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Blondi tylko sie nie obraź, czy twój Synu nie jest za stary na nocnik?
Nie wygodniej byłoby ci nauczyć go załatwiać się na kibelku?
on z pieluch już wyrósł jak miał 1,5 rokuspoko
i na nocniku robi tylko tą grubsza rzeczFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Pamiętam jak dostałam ochrzan od pielęgniarki z przychodni, że Kinga mając 1,5 roku robiła w pieluchę. Natychmiast nauczyłam ją siadać na nocnik, a jeszcze szybciej na kibelek. Taki mi uraz został
A niepotrzebnie taki uraz, bo są w tej dziedzinie różne szkołyNajbardziej przeraża mnie ta, wg której trzeba tresować dzieci nocnikowo jak tylko zaczną siadać
(co oczywiście nie przebije tresury w zakresie "samodzielnego zasypiania") -
Rucia wrote:Pamiętam jak dostałam ochrzan od pielęgniarki z przychodni, że Kinga mając 1,5 roku robiła w pieluchę. Natychmiast nauczyłam ją siadać na nocnik, a jeszcze szybciej na kibelek. Taki mi uraz został
dokładnie miał 1rok i 4miesiace jak już pieluchy porzegnalismy
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Blondi tylko sie nie obraź, czy twój Synu nie jest za stary na nocnik?
Nie wygodniej byłoby ci nauczyć go załatwiać się na kibelku?
Mój ma 3 lata i załatwia się na nocniku i wcale nie wydaje mi się,by był na to za stary (o rany jak to brzmi?!) mało tego mam parę znajomych (na tym drugim forum), których dzieci jeszcze pampersy noszą!!! Ja już zapomniałam co to pampers
My mamy nocnik z FP (zwykły się nie sprawdził, bo raz się na nim przewrócił i zraził do niego) i jest mega....wyjmuje się z niego miseczkę i sam ją może opróżniać, ponadto cały nocnik (po opuszczeniu klapy) służy jako podnóżek do umywalki...a jak zechce sikać na sedes to deska z nocnika znów się przydaa reszta jako stopień
mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Możecie nie gadać o sikaniu?
Zaraz znowu będę musiała iść 100 kilometrów.
Może mogłabyś już zainwestować w taki nocnik jak my mamy.. teraz przyda się Tobie a potem Maluchowizbikowa, zbikowa, Ola_czeka, Rucia, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:A niepotrzebnie taki uraz, bo są w tej dziedzinie różne szkoły
Najbardziej przeraża mnie ta, wg której trzeba tresować dzieci nocnikowo jak tylko zaczną siadać
(co oczywiście nie przebije tresury w zakresie "samodzielnego zasypiania")
Pielęgniarka dała mi do zrozumienia, że chodzi w tym pampersie z mojego lenistwa. Co było poniekąd prawdą. Nie sądziłam, że nauka siadania na nocnik i na kibelek, może być taka zabawna dla dziecka
Moja Kinia nigdy nie zasypiała sama. Zawsze musiałyśmy się wycałować przed snem. A mając 2-4 latka miała nawyk przykładania mojego palca wskazującego do ust, i przez sen skubała mi wszystkie skórki w okół paznokci.Fedra, Kfjatus, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:my mamy zwykly nocnik od poczatku
u kuby w grupie jest 5 latek co we wrzesniu przed sama szkoła zrezygnował zpampersow to dopiero szok
Dla mnie to już mega zaniedbanie rodziców...bo dziecku nie ma się co dziwić, jeśli nie zna innego sposobu załatwiania się...ale że Matka nie widzi w tym nic złego?! -
Shagga_80 wrote:Może mogłabyś już zainwestować w taki nocnik jak my mamy.. teraz przyda się Tobie a potem Maluchowi
Dołączyłam do szacownego grona Żbikowej i Żbikowej, które również lubią tę wiadomość.
A Czy ten nocnik daje dwie różne melodyjki na "jedynkę" i "dwójkę"?Shagga_80, zbikowa, mauysia, Fedra, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Może mi się wydaje, że 4 latek jest już za stary na nocnik, bo my z nocnikiem pożegnałyśmy się bardzo szybko
Sorry dziewczyny jeżeli was tym uraziłam
No mnie to osobiście trochę dotknęło, ale spoko.Rucia, mauysia, Shagga_80, zbikowa, Kfjatus, Fedra, kopciuszek126, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Może mi się wydaje, że 4 latek jest już za stary na nocnik, bo my z nocnikiem pożegnałyśmy się bardzo szybko
Sorry dziewczyny jeżeli was tym uraziłam
No mój dopiero ma 3 lata
I bynajmniej mnie nie uraziłaś, mimo,że Ty pisałaś,że nawet 3 latek jest za stary....o zgrozo, jak to brzmiIlona lubi tę wiadomość