plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfjatus wrote:cóż za analiza mojego wykresu
Nie chcę Was nakręcać, więc nie mówiłam o szczegółach
Ja tam pamiętam jak zapytałaś któregoś dnia o ból czy swędzenie sutków, a za kilka dni zapytana przez którąś odpowiedziałaś, że jesteś zmęczona i padasz koło 21. A mdłości faktycznie na wykresie wylukałam
Nic się przede mną nie ukryjeKfjatus, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Twardziel jestem widocznie
Nie, no serio to jestem straszny wrażliwiec, dlatego nie chcę tych durnych minuuuusów widzieć. Nie lubię ich!!!
Ale pomysl co będzie jak zobaczysz ich dwaKfjatus, aisa, mala29_, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Ilona wrote:Dziewczyny a co planujecie na wakacje? Kfiatku wiem, ze Ty masz budowę, ale moze uda wam sie chociaż na chwile gdzieś wybrać? A Ty Aisko?
Jadę za granicę, czyli do Polski
Miała być Francja, ale M ma za krótki urlop żeby wszystko ogarnąć, więc będziemy w Pl, konkretniej w Warszawie.
A u Ciebie jakie plany wakacyjne?Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:)
Aga ja również dołączam się do życzeń, wszystkiego najsłodszego i spełnienia najskrytszych marzeń, m. in. "poukładania" spraw rodzinnych, bardziej wyrozumiałego wafla, który od czasu do czasu poświęci mecz na rzecz spędzenia czasu z Tobą oraz Dziecięcia - niech Twoje leczenie jak najszybciej da efekt!
Asia, Ilona, ja tez licze na to, że urlop spędzę za granicą Hiszpania, Chorwacja itp.
Czy mogę zapytać o fasolcię mojej koleżanki? Nie wiem, czy mogę, ale zapytam;)
Otóż... ostatnia @ 25 kwietnia, cykle ma nieregularne, ponad 30 do 35 dni, nie wie, kiedy mogła mieć owulację. U lekarza była w środę i dowiedziała się, że to 6 tc, pęcherzyk jest i zarodek jest, ale mały - 5mm, nie słychać tętna i krwiak jest obok pęcherzyka. Do tej pory nie miała żadnych plamień/krwawień, bólów brzucha, czy coś, Gin zobaczyła tą krew dopiero w trakcie badania...
Leki: duphaston 3x1, nospaForte 3x1, ma się nie przemęczać, chodzić po mieszkaniu może, ale żadne gotowanie, sprzątanie, pranie itp.
Jak "coś się będzie dziać" to ma się w niedziele do szpitala zgłosić, Gin ma dyżur wtedy... i podobno to jest dobra ginekolog (prywatnie chodzi). No i gin sama powiedziała, że nie wie, czy będzie dobrze, czy nie...
Aha, koleżanka fizycznie czuje się dobrze, żadnych dolegliwości/objawów ciążowych...
Wszystko jakby jasne, ale nie rozumiem, czy to zarodek ma 5mm, czy cały pęcherzyk?I ten duphaston mnie trochę zmartwił, wczoraj Fedra pisała, że luteina lepsza
Ilona, mala29_, Fedra, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Hej laseczki dziękuję jeszcze raz za życzenia!!!
Miłego wieczorku !!!A u mnie urodzinki lecą siedzimy sami z Waflem z bratem moim i piwko sączymy!!!
Miłego wieczorku!!!
Miłego świętowania Agaaisa lubi tę wiadomość
-
didi wrote:kochane a co mozna tak szczegolowo odczytac z usg dopochwowego?
Na Usg możesz dowiedzieć sie jakiej wielkości jest pecherzyk i kiedy mniej wiecej moze dojść do owulacji i czy owulacja występuje.aisa lubi tę wiadomość
-
Gunia wrote:Hej Dziewczyny:)
Aga ja również dołączam się do życzeń, wszystkiego najsłodszego i spełnienia najskrytszych marzeń, m. in. "poukładania" spraw rodzinnych, bardziej wyrozumiałego wafla, który od czasu do czasu poświęci mecz na rzecz spędzenia czasu z Tobą oraz Dziecięcia - niech Twoje leczenie jak najszybciej da efekt!
Asia, Ilona, ja tez licze na to, że urlop spędzę za granicą Hiszpania, Chorwacja itp.
Czy mogę zapytać o fasolcię mojej koleżanki? Nie wiem, czy mogę, ale zapytam;)
Otóż... ostatnia @ 25 kwietnia, cykle ma nieregularne, ponad 30 do 35 dni, nie wie, kiedy mogła mieć owulację. U lekarza była w środę i dowiedziała się, że to 6 tc, pęcherzyk jest i zarodek jest, ale mały - 5mm, nie słychać tętna i krwiak jest obok pęcherzyka. Do tej pory nie miała żadnych plamień/krwawień, bólów brzucha, czy coś, Gin zobaczyła tą krew dopiero w trakcie badania...
Leki: duphaston 3x1, nospaForte 3x1, ma się nie przemęczać, chodzić po mieszkaniu może, ale żadne gotowanie, sprzątanie, pranie itp.
Jak "coś się będzie dziać" to ma się w niedziele do szpitala zgłosić, Gin ma dyżur wtedy... i podobno to jest dobra ginekolog (prywatnie chodzi). No i gin sama powiedziała, że nie wie, czy będzie dobrze, czy nie...
Aha, koleżanka fizycznie czuje się dobrze, żadnych dolegliwości/objawów ciążowych...
Wszystko jakby jasne, ale nie rozumiem, czy to zarodek ma 5mm, czy cały pęcherzyk?I ten duphaston mnie trochę zmartwił, wczoraj Fedra pisała, że luteina lepsza
Guniu powiem Ci dlaczego lutek lepszy bo ma więcej progesteronu w 1 tabl jest go 50mg a w 1 tabl dupka tylko 5mg więc odpowiedź jest jasna...
jeśli pęcherzyk ciążowy miał 5mm to zarodka nie powinno być widać bo zarodek widać powyżej 6mm, dla tego przykładu ja miałam skończony 6 tydz jak mój pęcherzyk ciążowy miał 3mm (piątek) we wtorek miał 5mm, ale lekarz powiedział ze nie ma co przesądzać i trzeba czekać...
na miejscu koleżanki skonsultowałabym to z innym lekarzem jak dla mnie za mało leków dostała (z tego co wyczytałam na innych forach Dziewczyny z krwiakiem miały inny zestaw leków duzo mocniejszy)...
jeśli nie wiadomo kiedy była owu a cykle laska ma nieregularne to co za głupoty lekarz mówi ze pęcherzyk jest za mały trzeba czekać i obserwować...
a i powinna zrobić betę i po dwóch dniach powtórzyć by zobaczyć czy prawidłowo przyrasta to wtedy jest sygnał ze idzie wszystko w dobrą strone...
p.s. przeliczyłam i wychodzi ze długośc ciąży od @ wynosi na dzień dzisiejszy 6tyg1dzień... ale ze cykle ma nieregularne czyli nie ksiażkowo 28 dni ciąża jest dużo młodsza i na usg mogła widzieć pęcherzyk ciążowy a nie zarodek... tak więc niech skonsultuje z innym ginem kwestie leków i niech się oszczędza i czeka do następnego usg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 17:56
aisa, Gunia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
didi wrote:kochane a co mozna tak szczegolowo odczytac z usg dopochwowego? wszystkiego najlepszego aga 100 lat
przedewszystkim mozesz isę dowiedzieć czy nie masz policystycznych jajników czyli przypadłości nie pękajacych pęcherzyków, możesz się dowiedzieć czy nie masz mięśniaków na macicy i czy nie masz torbieli na jajnikach, możesz dowiedzieć się w trakcie monitoringu cyklu czy endometrium prawidłowo przyrasta i czy pęcherzyk rośnie i czy pęka...czyli czy dochodzi do owulacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 17:53
Ilona, didi, mala29_, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi