plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPlemnisiu co się dzieje? Nadal masz te plamienia?
Ilonko wodę mam pić ogólnie na poprawę samopoczucia. W ogóle kobieta w ciązy powinna pić 2 - 2,5 litra wody dziennie. Woda ponoć wyrównuje ciśnienie, oczyszcza organizm i ma mega wiele zalet dla cieżarnych. Tylko mi niegazowana w ogóle nie idzie, i muszę rozcieńczać z sokiem. Jutro kupię sobie jakieś soki do rozcieńczania.Ilona, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPlemniczko pamiętaj, że mdłości i wymioty nie są wpisane w każdą ciąże. Ja przy Kindze nie czułam nic a nic! Raz jedyny rano poczułam mdłości i to był koniec moich objawów ciążowych lat temu 10. Więc jeżeli ty nic nie czujesz to nie denerwuj się tym. Może jesteś akurat przypadkiem który przechodzi ciążę bardzo spokojnie.
Ilona, Gunia, aisa, Fedra, Shagga_80, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Kuzwa, to u mnie sie zaczynaja mdłości, najgorzej jest jak rano jadę autem do szkoły. Okno koniecznie musi byc otwarte bo inaczej nie wyrobka, potem jeszcze popołudniu trochę, narazie bez wymiotow. Z Wiki to ja tak nie miałam, ale mówią, ze każda ciąża inna.Moje skarby Wiki i Marcel
-
Ruciu prawie caly dzien lezalam wiec nie plamilam, przeszlam sie tylko na polgodzinny spacer to jak wrocilam to bylo minimalne zabrudzenie na wkladce brązowe. Bardziej sie niepokoje tym ze wczoraj wieczorem i dzisiaj prawie caly dzien bola mnie plecy, krzyz, kregoslup... skad to? czy to zonaka czegos zlego? a moze od lezenia dwudniowego... albo powiązane jest z tym ze jestem w okolicach terminu @... nie wiem. No i nadal nie mam objawów, nie mdli mnie, piersi tylko przy dotyku wrazliwe, tak samo male jak zawsze.
ja wiem ze sie powtarzam, ale ciezko mi nie marwtic sie. ach ciezko ciezkoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:44
-
nick nieaktualnyI pamiętaj, że wiele kobiet ma takie plamienia mniej więcej w dniu spodziewanej @ przez 4 miesiące. Więc ty też możesz zaliczać się do kobiet które akurat w tych dniach będą plamiły. Przecież wystarczy wejść w internet i poczytać o takich sytuacjach, gdzie kobieta w 4-5 miesiącu dowiaduje się że jest w ciąży, bo myślała że ma normalnie @.
Widziałaś przecież dopiero co swoją dzidzie, serduszko bije, więc nie zamartwiaj się proszę.Ilona, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Plemniczko postaraj sie trochę wyciszyć. Musisz myśleć pozytywnie, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. A lekarz mówił, ze jest wpozadku, skoro tak mówił to tak jest i kropka. Ja z Wiki tez nie mialam żadnych objawów. Uszy do góry będzie dobrze.
aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualnyAle ból pleców w ciąży to jest właśnie objaw !! Ból kręgosłupa to nieodłączny towarzysz niemal każdej ciąży. Wywołują go zmiany hormonalne zachodzące w organizmie przyszłej mamy, zwiększająca się masa jej ciała, przesunięcie się środka ciężkości do przodu, ucisk płodu na splot lędźwiowo-krzyżowy oraz inne czynniki.
Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
plemniczka wrote:Przepraszam ze jestem monotematyczna ale Ruciu czy ty pamietasz od kiedy mialas te swoje objawy ciązowe? mdlosci? od ktorego tygodnia?
a ja Ci Plemniczko powiem ze dzisiaj nie miałam mdłości wcale wczoraj praktycznie też nie, cycki mam jakie miałam są miękkie i przy dotyku tylko bolą, jedynym pewnym u mnie objawem jest to ze nie zapnę dzinsów choćbym nie wiem jak się starała
tak więc spokojnie widziałaś Dzidzie na usg rośnie i ma się dobrze i jeszcze odechce Ci się objawów ciążowych zapamiętaj moje słowa
i mnie też bolą plecy... i ma co uciskać bo przeceiż macica Ci się powiększa...
i taka ciekawostka moja mama dowiedziała się ze jest w ciazy gdzieś około 4 miesiaca bo miała normalny okres a że była zawsze lekko przy tuszy to nic nie widac było...
wiem ze się martwisz i boisz ale pamiętasz jak mi pisałaś że teraz potrzebny jest spokój to i ja Ci to napiszę teraz potrzebny jest Ci spokój...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:58
Rucia, kiti, Shagga_80, kopciuszek126, Blondi22 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Moja Mam jak była ze mną w ciąży to też miała normalne krwawienie, jak miesiączka, do 3 miesiąca:) No i jedynym powikłaniem jest to, że ja miałam być Michałem, a nie Agnieszką
Spokojnie Plemnisiu, ja też odczuwam bóle w krzyżu od 2-3 tyg., kręgosłup daje o sobie znać przy nagłej zmianie trybu życia. Teraz masz stojącą pracę, a wcześniej myślę, że albo więcej siedziałaś, albo więcej się ruszałaś. A na kręgosłupie zmiany dają się we znaki po kilku miesiącach... Nie myśl za dużo. Nic nie zmienisz, a po co stawiać organizm zestresowany, w ciągłe gotowości... Pozwól sobie na kilka dni wytchnieniaaisa, Shagga_80, Ilona, Ola_czeka, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...