X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iśc i juz sobie idę :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rozwiałyscie moje nadzieje hehe przynajmniej bede spac spokojnie bez zbednej adrenaliny. i zobaczymy co jutro pokaze.

Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnisiu co się dzieje? Nadal masz te plamienia?

Ilonko wodę mam pić ogólnie na poprawę samopoczucia. W ogóle kobieta w ciązy powinna pić 2 - 2,5 litra wody dziennie. Woda ponoć wyrównuje ciśnienie, oczyszcza organizm i ma mega wiele zalet dla cieżarnych. Tylko mi niegazowana w ogóle nie idzie, i muszę rozcieńczać z sokiem. Jutro kupię sobie jakieś soki do rozcieńczania.

Ilona, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze jestem monotematyczna ale Ruciu czy ty pamietasz od kiedy mialas te swoje objawy ciązowe? mdlosci? od ktorego tygodnia?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnisiu byłam na twoim etapie. Ale nie były to wymioty tylko lekkie mdłości z rana. Wymioty zaczęły się ok. 9 tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko pamiętaj, że mdłości i wymioty nie są wpisane w każdą ciąże. Ja przy Kindze nie czułam nic a nic! Raz jedyny rano poczułam mdłości i to był koniec moich objawów ciążowych lat temu 10. Więc jeżeli ty nic nie czujesz to nie denerwuj się tym. Może jesteś akurat przypadkiem który przechodzi ciążę bardzo spokojnie.

Ilona, Gunia, aisa, Fedra, Shagga_80, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, to u mnie sie zaczynaja mdłości, najgorzej jest jak rano jadę autem do szkoły. Okno koniecznie musi byc otwarte bo inaczej nie wyrobka, potem jeszcze popołudniu trochę, narazie bez wymiotow. Z Wiki to ja tak nie miałam, ale mówią, ze każda ciąża inna.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu prawie caly dzien lezalam wiec nie plamilam, przeszlam sie tylko na polgodzinny spacer to jak wrocilam to bylo minimalne zabrudzenie na wkladce brązowe. Bardziej sie niepokoje tym ze wczoraj wieczorem i dzisiaj prawie caly dzien bola mnie plecy, krzyz, kregoslup... skad to? czy to zonaka czegos zlego? a moze od lezenia dwudniowego... albo powiązane jest z tym ze jestem w okolicach terminu @... nie wiem. No i nadal nie mam objawów, nie mdli mnie, piersi tylko przy dotyku wrazliwe, tak samo male jak zawsze.
    ja wiem ze sie powtarzam, ale ciezko mi nie marwtic sie. ach ciezko ciezko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:44

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj, że wiele kobiet ma takie plamienia mniej więcej w dniu spodziewanej @ przez 4 miesiące. Więc ty też możesz zaliczać się do kobiet które akurat w tych dniach będą plamiły. Przecież wystarczy wejść w internet i poczytać o takich sytuacjach, gdzie kobieta w 4-5 miesiącu dowiaduje się że jest w ciąży, bo myślała że ma normalnie @.

:)

Widziałaś przecież dopiero co swoją dzidzie, serduszko bije, więc nie zamartwiaj się proszę. :)

Ilona, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Ilonko a ja mam ponad tydzien starsza ciaze i nic :(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko postaraj sie trochę wyciszyć. Musisz myśleć pozytywnie, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. A lekarz mówił, ze jest wpozadku, skoro tak mówił to tak jest i kropka. Ja z Wiki tez nie mialam żadnych objawów. Uszy do góry będzie dobrze.

aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ból pleców w ciąży to jest właśnie objaw !! Ból kręgosłupa to nieodłączny towarzysz niemal każdej ciąży. Wywołują go zmiany hormonalne zachodzące w organizmie przyszłej mamy, zwiększająca się masa jej ciała, przesunięcie się środka ciężkości do przodu, ucisk płodu na splot lędźwiowo-krzyżowy oraz inne czynniki.

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko no stressss :)

Ilona lubi tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajajaj no tak Ruciu ale wydaje mi sie ze to o czym piszesz to na dalszym etapie ciazy, co u mnie moze uciskac? jak plod taki malutki... no nic macie racje, oczywiscie ze macie ze nie moge tak pesymistycznie myslec..

Ilona lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko proszę poczytaj dla swojego spokoju :)

http://www.benc.pl/czytelnia/461/bol-kregoslupa-w-ciazy/

Gunia lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ,że wszystkie wyszły !!! jak ja was poczytałam no i ulotniło się :-/ no dobra miłego weekenda ...buzole zozole :-*

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Przepraszam ze jestem monotematyczna ale Ruciu czy ty pamietasz od kiedy mialas te swoje objawy ciązowe? mdlosci? od ktorego tygodnia?

a ja Ci Plemniczko powiem ze dzisiaj nie miałam mdłości wcale wczoraj praktycznie też nie, cycki mam jakie miałam są miękkie i przy dotyku tylko bolą, jedynym pewnym u mnie objawem jest to ze nie zapnę dzinsów choćbym nie wiem jak się starała :)
    tak więc spokojnie widziałaś Dzidzie na usg rośnie i ma się dobrze i jeszcze odechce Ci się objawów ciążowych zapamiętaj moje słowa :)
    i mnie też bolą plecy... i ma co uciskać bo przeceiż macica Ci się powiększa...
    i taka ciekawostka moja mama dowiedziała się ze jest w ciazy gdzieś około 4 miesiaca bo miała normalny okres a że była zawsze lekko przy tuszy to nic nie widac było...
    wiem ze się martwisz i boisz ale pamiętasz jak mi pisałaś że teraz potrzebny jest spokój to i ja Ci to napiszę teraz potrzebny jest Ci spokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:58

Rucia, kiti, Shagga_80, kopciuszek126, Blondi22 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz już idę sobie poleżeć :)

Słodkich i kolorowych snów Dziołchy :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Plemniczko, jeszcze Ci się odechce ciążowych objawów. Gdybym mogła, to chętnie oddałabym Ci swoje.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mam jak była ze mną w ciąży to też miała normalne krwawienie, jak miesiączka, do 3 miesiąca:) No i jedynym powikłaniem jest to, że ja miałam być Michałem, a nie Agnieszką ;)
    Spokojnie Plemnisiu, ja też odczuwam bóle w krzyżu od 2-3 tyg., kręgosłup daje o sobie znać przy nagłej zmianie trybu życia. Teraz masz stojącą pracę, a wcześniej myślę, że albo więcej siedziałaś, albo więcej się ruszałaś. A na kręgosłupie zmiany dają się we znaki po kilku miesiącach... Nie myśl za dużo. Nic nie zmienisz, a po co stawiać organizm zestresowany, w ciągłe gotowości... Pozwól sobie na kilka dni wytchnienia

aisa, Shagga_80, Ilona, Ola_czeka, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ