X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawiałam z koleżanka z kursu która wchodziła na egzamin jako ostatnia i powiedziała mi, ze ustny jedna osoba nie zdała i to nie jestem ja. Kurcze szkoda, bo to taka fajna dziewczyna, ktora nie zdała i myślałam, ze jej sie tez uda.
    No nic tak sie cieszę ze zdałam ten ustny. Nasza nauczycielka mówiła, ze ustny jest najważniejszy. Wszystko oczywiście egzaminator mówił w wielkiej tajemnicy, hehe.
    ;D

Fedra, zbikowa, Gunia, mala29_, aisa, Selena, Shagga_80, Ola_czeka, gocha04 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dziewczyny rozmawiałam z koleżanka z kursu która wchodziła na egzamin jako ostatnia i powiedziała mi, ze ustny jedna osoba nie zdała i to nie jestem ja. Kurcze szkoda, bo to taka fajna dziewczyna, ktora nie zdała i myślałam, ze jej sie tez uda.
    No nic tak sie cieszę ze zdałam ten ustny. Nasza nauczycielka mówiła, ze ustny jest najważniejszy. Wszystko oczywiście egzaminator mówił w wielkiej tajemnicy, hehe.
    ;D

no to w wielkiej tajemnicy i po cichu gratuluje ;)

Ilona, mala29_, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    przedewszystkim mozesz isę dowiedzieć czy nie masz policystycznych jajników czyli przypadłości nie pękajacych pęcherzyków, możesz się dowiedzieć czy nie masz mięśniaków na macicy i czy nie masz torbieli na jajnikach, możesz dowiedzieć się w trakcie monitoringu cyklu czy endometrium prawidłowo przyrasta i czy pęcherzyk rośnie i czy pęka...czyli czy dochodzi do owulacji...

No moja wypowiedz, to przy Tobie pikus Fedrus :D
    Ty naprawdę jesteś chodzaca encyklopedia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 17:59

mala29_, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, Beta była robiona i była ok (nie wiem kiedy, pewnie w środę robiła...) No i lekarka zabroniła wychodzić z domu więc druga betę zrobią Jej dopiero w niedzielę w szpitalu.
    Póki co dziewczyna się nie stresuje, nie panikuje bo "co ma być to będzie"... o dziecko się jeszcze mocno nie starała, niedawno wyrównała poziom TSH... Ja nie będę naciskać i jej nakręcać, tak sobie pomyślałam, że się zainteresuję tematem (no dobra, wczoraj "na świeżo" byłam przestraszona i pewnie, jak każda z Was, poruszyłabym niebo i ziemię by było dobrze...) Ona ufa swojej lekarce, a ja, jak zwykle niepotrzebnie wszczęłam alarm... Powiem jej o tej konsultacji i lekach, żebym tylko dziewczyny nie zestresowała...

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tylko na chwilke spojzcie na moj wykres i powiedzcie czy mozliwe jest zeby implantacja była tak pozno

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Już po wizycie. A więc ... Duphaston idzie w odstawkę. Nareszcie :) Słyszałam serduszko mojej dzidzi, bije pięknie i cudownie <3 Wszystkie wyniki badań OK. Kolejna wizyta 5 lipca a USG połówkowe szykuje mi się mniej więcej na koniec lipca. Strzelę sobie chyba prezent na imieniny i pójdę 26 lipca :)
    Mam pić więcej wody, ew. wody z sokiem ( woda mi nie wchodzi ), miętę, broń boże samych soków, bo podrażniają żołądek, a przy moich wymiotach nie są wskazane.

A co do tych żeli intymnych - można ich używać bez najmniejszego problemu czy obaw o dzidziusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:01

Gunia, Ilona, Fedra, zbikowa, kopciuszek126, aisa, mala29_, Selena, Kfjatus, Anka-Skakanka, Shagga_80, mauysia, Blondi22, gocha04, aga83 lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    hej ja tylko na chwilke spojzcie na moj wykres i powiedzcie czy mozliwe jest zeby implantacja była tak pozno

Nie pomogę, przykro mi...

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

A jak długie masz cykle? Jesli długie, to moze i byc spadek i planmienie implantacyjne. Tak czy inaczej musisz jeszcze trochę poczekać. Trzymam kciuki ;D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku raczej to nie jest implantacja, tylko oznaka zbliżającej się @.

Shagga_80, gocha04 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Fedra, Beta była robiona i była ok (nie wiem kiedy, pewnie w środę robiła...) No i lekarka zabroniła wychodzić z domu więc druga betę zrobią Jej dopiero w niedzielę w szpitalu.
    Póki co dziewczyna się nie stresuje, nie panikuje bo "co ma być to będzie"... o dziecko się jeszcze mocno nie starała, niedawno wyrównała poziom TSH... Ja nie będę naciskać i jej nakręcać, tak sobie pomyślałam, że się zainteresuję tematem (no dobra, wczoraj "na świeżo" byłam przestraszona i pewnie, jak każda z Was, poruszyłabym niebo i ziemię by było dobrze...) Ona ufa swojej lekarce, a ja, jak zwykle niepotrzebnie wszczęłam alarm... Powiem jej o tej konsultacji i lekach, żebym tylko dziewczyny nie zestresowała...

ja też mojej ufałam i co gdyby nie intuicja to pewnie nie miałabym już suwaczka w stopce to tyle odemnie...

Gunia, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu Kochana super wieści z wizyty i tylko takie wieści chcem tu czyatć :D

dobra Dziewczynki zważywszy ze do jutra jestem słomianą wdową jakby to napisała Mayusia i musiałam iść z psem co mnie wykończyło odmeldowywuję się :)

może jeszcze późneij zajrzę jak nabiorę sił a tym czasem borem lasem trzeba coś zjeść :)

Ilona, aisa, mala29_, Rucia, Selena, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dobry wieczór :)

Już po wizycie. A więc ... Duphaston idzie w odstawkę. Nareszcie :) Słyszałam serduszko mojej dzidzi, bije pięknie i cudownie <3 Wszystkie wyniki badań OK. Kolejna wizyta 5 lipca a USG połówkowe szykuje mi się mniej więcej na koniec lipa. Strzelę sobie chyba prezent na imieniny i pójdę 26 lipca :)
    Mam pić więcej wody, ew. wody z sokiem ( woda mi nie wchodzi ), miętę broń boże samych soków, bo podrażniają żołądek, a przy moich wymiotach nie są wskazane.

A co do tych żeli intymnych - można ich używać bez najmniejszego problemu czy obaw o dzidziusia :)

Rucia to super :D
    Taki prezent w postaci Usg polowkowego byłby chyba najlepszy ;D A czemu masz pić wiecej wody, czy to moze pomaga na te Twoje wymioty, czy raczej chodzi o to aby nie odwodnic organizmu? Pytam bo mnie tez zaczyna coraz bardzie mdlic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:22

Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Ja mam dzisiaj znowu gorszy psychicznie dzien, wykoncze sie.

Na początek wszystkiego co najwspanialsze i wymarzone dla Agi!!
    Ilonko, Blondi ciesze sie ze na waszych wizytach wszystko dobrze. Niech malenstwa ladnie rosną.

Ruciu ach jakze bym chciala juz byc na twoim etapie ciazy, super ze wszystko dobrze.
    Kfjatku ja tez nie widze innej mozliwosci niz dwie kreseczki na tescie :)
    Gunia ty tez masz ladny wykres!
    a koczku ja niestety mysle ze to raczej ta małpa wredna sie zbliza u Ciebie :(

A i wedlug mojego gina duphaston jest lepszy od luteiny, wiec pomimo tego ze jest duzo drozszy biore go

mala29_, Ilona, Fedra, Rucia, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam 28 29 te plamienie to rano mocno kremowy sluz z lekim brazowym zabarwieniem ale to tylko tak jak glowka od zapałki a teraz jest caly czas czystko bez nawet drobinki krwi a pozatym szyjka zrobiła mi sie mega twarda myslałm ze do wieczora to dostane okresu a tu nawet sladu i tak sie zastanawiam co sie dzieje

mala29_, gocha04 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, miłego świętowania :)

Ilona, gratuluje :D oczywiście w tajemnicy ;D

Guniu, dobra z Ciebie koleżanka jest :)

Ruciu, cudne wiadomości :) Z dzidzią ok i wyniki ok. Oby tak dalej do szczęśliwego rozwiązania :) I fajny prezent na imieniny będziesz miała :)

mala29_, Ilona, Rucia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, to super,ze wszystko w porząsiu :), a i dzięki za info o żelach :).
    Ja teraz biorę czopki na tą moją niby infekcję to z seksu nici, a mąż normalnie chory dziś chodzi za mną i mówi,ze mnie zmolestuje chyba :)

A-Koczku, ja uważam tak jak Rucia,ze to raczej spadek zwiastujący nadejscie @ i to plamienie. Ale nigdy nie ma co przesądzać i trzeba czekać na rozwój sytuacji!!!

Rucia, Ilona, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko ja tez sie ciesze ze wynik egzaminu pozytywny :)

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. Ja mam dzisiaj znowu gorszy psychicznie dzien, wykoncze sie.

Na początek wszystkiego co najwspanialsze i wymarzone dla Agi!!
    Ilonko, Blondi ciesze sie ze na waszych wizytach wszystko dobrze. Niech malenstwa ladnie rosną.

Ruciu ach jakze bym chciala juz byc na twoim etapie ciazy, super ze wszystko dobrze.
    Kfjatku ja tez nie widze innej mozliwosci niz dwie kreseczki na tescie :)
    Gunia ty tez masz ladny wykres!
    a koczku ja niestety mysle ze to raczej ta małpa wredna sie zbliza u Ciebie :(

A i wedlug mojego gina duphaston jest lepszy od luteiny, wiec pomimo tego ze jest duzo drozszy biore go

Plemniczko ja nie będe polemizować z Twoim lekarzem tylko to jest kwestia dawki ja w sumie dziennie biorę 4luteiny (50mgx4) i 5 dupków (5 mgx5) czyli jak widac u mnie jest końska dawka bo wyniki progesteronu miałam słabe znaczy w czwartek było 11 a we wtorek już po lekach podniosło się do 21 więc jak widac każdy bierze na co innego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:33

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koczku szyjka sie nie sugeruj, jak dla mnie ona jest najmniej wiarygodna i potrafi sie co chwile zmieniać. Przykro mi, ale tez podejrzewam to co dziewczyny.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus to chodzi o to ze luteina to naturalny progesteron a duphaston syntetyczny, jest wiec silniejszy od naturalnego hormonu...
    no i z racji tego ze duphaston jest nienaturalnym progesteronem nie ma on wplywu na wysokosc wyniku progesteronu z krwi, czy tez nie wplywa na temperature, jednakze to nie oznacza ze on nie dziala... ja jakies poltora tygodnia temu zrobilam sobie badanie progesteronu i wyszedl dosyc niski wynik, ale lekarz mnie uspokil zeby nie brac pod uwage tej wartosci, bo ona przez duphaston jest wyzsza nizz wynik na to wskazuje...

jakby nie bylo i dupek i lutek maja na to samo dzialac, wiec wazne by ktoreś zazywac :)

Gunia, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ