X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam jeszcze na sekundę, bo czułam, że napisałyście...coś w tym jest mauysiu...kiti zawsze mnie rwało do testowania ale teraz to nie będę szaleć i dam sobie czas...wg ff najlepiej 15-tego...poczekam więc...ff mi początek cyklu zrobił dzień później, bo plamień jako początek cyklu nie uwzględnia...na ovu mam dostać jutro;-) a tam 12 tego...dlatego nie wiem, a Ty kitunia kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2012, 07:56

• kiti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ja teraz też się nie będę spieszyć :) w niedziele mam dzień sądny :P no chyba że się coś przedłuży...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie...to czekamy na (nie)przyjście @ ;-)

kiti, Fedra lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki. ja dziś nie poszłam do pracy, no po prostu byłam mega zmęczona. już od dawna potrzebowałam chociaż dnia wolnego.. razem z córką jesteśmy w domciu:)
    z mężem się nie odzywam a właściwie on do mnie.. nie mam już siły bo on jest niesprawiedliwy.. no ale o tym nie chce mi się pisać.

nie mam nadal okresu. włożyłam na noc tampon, wyjęłam a tu brąż i to mało.. plamienia zatem zaznaczylam znowu. temp niska i to nawet mierzona o 8 więc ignorowana..

nie wiem co się dzieje.. wczoraj mówię wam tak mnie zaczęły nawalać jajniki jak wpadłam w złość - zupełnie jak byłam w ciąży i córa się domagała spokoju:) ale ja nie jestem w ciąży więc coś jest nie tak.. nie możliwe chyba żeby tyle dni wydłużał mi cykl ten magnez?

nie idę na betę, wyrzucona kasa.. jutro weekend więc nic nie zrobię, czekam cierpliwie na @
    jak mi plamienia nie przejdą to w poniedziałek idę do lekarza. no chyba że nie daj boże mnie coś złego złapie w weekend, to wtedy szpital city.

a tak w ogóle cześć dziewczynki

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tysiu, fajnie, że zajrzałaś mimo gorszego samopoczucia. Słabo, że tak się pokłóciłaś z m ale... na pewno przemyśli on to i owo i dojdziecie do kompromisu.
    Co do plamień - ciekawa jestem co się dzieje i śledzę każdą aktualizację twojego wykresu :)
    Idź z córą na jakieś duże piątkowe zakupy :D, może pomoże Ci to oderwać się od codziennych zmartwień. Albo do kina, o :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    dopytałam też o TSH i idealne powinno wynosić 1-2, ja mam 1,35 także jest ok.
    Mam teraz inny problem i zagwostkę, bo M ma zobić badania nasienia i bardzo się tego boi. Jak wasi zareagowali na badanie nasienia i jakie mialyście na to sposoby? Ja mam wrażenie caly czas, że to mi bardziej zależy niż jemu:(

ja kiedyś rozmawiałam o tym z moim M. facet nie boi sie badania facet boi się wyniku badania oni nie potrafią radzić sobie tak jak My z emocjami a dla nich złe wyniki to często ujma na męskiej dumie i takie tam... mój poszedł bo już wyjścia nie miał zrobił to dla siebie i dla mnie, bo widział jak wszytsko przeżywam jakie mam bolesne badanie a przecież wystarczy że on tylko odda spermę do pojemnika to nic nie boli...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu taki mamy zamiar. ogarnę tylko mieszkanie i zmykamy na jakieś zakupy. kobietom nic innego tak nie poprawia homoru jak to:)

mauysia, Fedra, she lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam do waszego topiku, tu przynajmniej nikt na mnie nie naskakuje za moje poglądy. Wczoraj miałam niemiłą rozmowę na innym topiku...

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    rudzielec a ty myslisz ze dobrze mi ten lekarz mówi? czy wedlug Ciebie mam sie jednak czym martwic? czy ten lek a tak malej dawce mi pomoze?
    pytam Ciebie bo wiem ze ty podobny problem mialas

plemniczka jak na moje oko to Ty za bardzo szukasz dziury w całym jeśli mi by lekarz tak powiedział to bym mu uwierzyła i się cieszyła więc Tobie polecam to samo i troche mnie stresu więcej luzu bo się zablokujesz całkowicie i dupa blada z tego będzie...

mauysia, BellaRosa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki co tam u was ? zosienko w takim razie ja trzymam z calych sil za ciebie kciuki, moze jednak sie udalo. Niezbadane sa wyroki boskie.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a no widzisz.. u nas jakoś się trafiło że każda mimo odmiennego zdania, nie kłóci się z drugą ani na siłę nie chce przeforsować swegi zdania.

Mala no nie wiem, rozmawiałam właśne z koleżanką ona miała plameina przez 3 miesiące zamiast okresu. lekarka mówiła że ma małe stężenie hormonów ale to normalne.

a ja sama już nie wiem.

• Dora Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki był jakiś ten tydzień dla niektorych z was i dla mnie.. dobrze,to już weekend.Oby kolejne były lepsze.

Fedra, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Dora a no widzisz.. u nas jakoś się trafiło że każda mimo odmiennego zdania, nie kłóci się z drugą ani na siłę nie chce przeforsować swegi zdania.

Mala no nie wiem, rozmawiałam właśne z koleżanką ona miała plameina przez 3 miesiące zamiast okresu. lekarka mówiła że ma małe stężenie hormonów ale to normalne.

a ja sama już nie wiem.

Za to właśnie was tak polubiłam, za wymianę poglądów na poziomie i szacunek dla innych. Tak trzymajcie dziewczyny!

zosia-ktosia, muzarcia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam do waszego topiku, tu przynajmniej nikt na mnie nie naskakuje za moje poglądy. Wczoraj miałam niemiłą rozmowę na innym topiku...

A jakie poglądy? :) [nie naskoczymy, nie bój żaby... ;)]

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

a co się stało że była nie miła?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cześć kobitki. ja dziś nie poszłam do pracy, no po prostu byłam mega zmęczona. już od dawna potrzebowałam chociaż dnia wolnego.. razem z córką jesteśmy w domciu:)
    z mężem się nie odzywam a właściwie on do mnie.. nie mam już siły bo on jest niesprawiedliwy.. no ale o tym nie chce mi się pisać.

nie mam nadal okresu. włożyłam na noc tampon, wyjęłam a tu brąż i to mało.. plamienia zatem zaznaczylam znowu. temp niska i to nawet mierzona o 8 więc ignorowana..

nie wiem co się dzieje.. wczoraj mówię wam tak mnie zaczęły nawalać jajniki jak wpadłam w złość - zupełnie jak byłam w ciąży i córa się domagała spokoju:) ale ja nie jestem w ciąży więc coś jest nie tak.. nie możliwe chyba żeby tyle dni wydłużał mi cykl ten magnez?

nie idę na betę, wyrzucona kasa.. jutro weekend więc nic nie zrobię, czekam cierpliwie na @
    jak mi plamienia nie przejdą to w poniedziałek idę do lekarza. no chyba że nie daj boże mnie coś złego złapie w weekend, to wtedy szpital city.

a tak w ogóle cześć dziewczynki

Ehh Zosiu to widzę, że wczoraj miałyśmy podobne przejścia z mężulkami... Mnie już też ręce opadają po tych kłótnio-rozmowach z nim. Oczywiście jak zwykle o to samo poszło, czyli o starania, że niby ja mam jakąś chorą wiksę w głowie i tylko dziecko i dziecko, i że może bym pracy lepiej poszukała... A przecież ja codziennie to robię,i tez mam dosyć siedzenia w domu, ale w naszym mieście o pracę ciężko nawet dla osób po studiach (jestem po prawie).Powiem wam szczerze, że czasem to tak siedzę i myślę, że studia to był zmarnowany czas...
    No i nie chciałam mu już po raz kolejny wypominać, że przenieśliśmy się tu ze względu na jego pracę i że musiałam rzucić pracę, którą miałam w tamtym mieście... On mi wiecznie mówi żebym była jego partnerem najpierw i takie tam, a dopiero potem dziecko. I już sama nie wiem czy jest sens sprowadzać dziecko do takiego związku gdzie rodzice nie potrafią dojąć do porozumienia.
    Oczywiście w wyniku tej kłótni wczoraj staranek nie było, a dzisiaj już skok temperatury, więc po wszystkim. I nie wiem czy te starania z 7.11 jakby co to wystarczą...
    Sorry dziewczynki, że tak smędzę, ale musiałam się gdzieś wygadać...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Dora Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia... próbowałam przestrzec kobiety w ciąży przed kontaktem z dziko polującymi kotami,ze względu na toksoplazmozę. Zgodnie z tym co powiedziała mi moja lekarka.... i posypały się na mnie gromy ...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to tak zawsze od drugiej strony zamiast najpierw się przywitać:) Dzień dobry Dziewczyny:)
    a ja to się musze uspokoić bo zaczynam sobie dziwne rzeczy wkręcać wczoraj na wieczór tak mnie w lędzwiach bolało i do tego jeszcze w dole brzucha że myślałam że zwariuje a dzisiaj jak nowo narodzona praktycznie nic nie boli no może troche plecy...
    Ja się bardzo ciesze ze tu trafiłam bo tu się tyle dzieje i tyle życzliwych osób wkoło że człowiekowi aż się chce wstać rano z łóżka:) dziękuje że jesteście:)

Dora, mauysia, muzarcia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986, ja stosuje metode, ktora mi podpowiedzial moj m, zebym w dniach okolo-owu byla mila. Bo jak nie jestem, bo on nie ma ochoty, ahhaha. No i jestem, nawet jak mnie denerwuje;)

mauysia, muzarcia, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2012, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mayusia... próbowałam przestrzec kobiety w ciąży przed kontaktem z dziko polującymi kotami,ze względu na toksoplazmozę. Zgodnie z tym co powiedziała mi moja lekarka.... i posypały się na mnie gromy ...

Aha, poczytałam. No rzeczywiście koleżanki z sąsiedniego tematu mogły wypowiadać się bardziej taktownie i delikatnie... Sama w tym temacie jestem zielona, bo nie mam kota :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ