X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:

Ruciu- nie wiem jakiego masz weterynarza ale moj zapytany kiedys o podroze z kotem samochodem powiedzial ze mozna ok pol godziny przed wyjazdem podac kotu relanium w tabletce, ewentualnie takze hydroksyzyne- nie pamietam tylko jakie dokladnie bylo przez niego podane dawkowanie-chyba zgodne z ulotka-tyle mg leku na taka mase ciala... moja siostra podawala takze relanium swojej bardzo plochliwej i strachliwej kotce przed wizyta u weta. dzialalao uspokajaajaco i wyciszajaco- kotka stawala sie senna i z lekka otepiala. po kilku godzinach dzialanie przechodzilo bez zadnych skutkow ubocznych. Moze dobrze by bylo dopytac na ten temat weta- nie sadze zeby zaraz zastrzyk usypiajacy kota na caly dzien byl konieczny... jest jeszcze lek Sedalin ale on ma bardzo silne dzialanie i podaje sie go tylko na wyrazne zlecenie lekarza.a przy hydroksyzynie trzeba tylko pamietac zeby podac to w jakims smakolyku-np kawalku miesa bo sama tabletka w kontakcie z sluzowka pyszczka powoduje slinotok. (cos kojarze ze wet mowil o polowie tabletki najmniejszej dostepnej tabletki i relanium i hydroks. ale dobrze by bylo gdybys jeszcze dokladnie dopytala...)
    sukienka sliczna i ciesze sie ze z Kinia lepiej:)

slodkich snow kochane:)

Witaj Gadgeciu :)
    Pani wet mówiła o hydroksyzynie, tylko o ile dobrze ją zrozumiałam dawka działa dosyć krótko. Młoda babka tak na marginesie, albo studentka, albo zaraz po studiach. Trochę mnie to zdziwiło, że według niej NIC DLA KOTÓW NIE MA, bo czemu niby kot miałby nie przyjmować leków na uspokojenie? Teście natomiast polecili mi relanium. Oni dają go dla psa który boi się burzy. Więc postawię na relanium. Może po godzinie jazdy przyzwyczai się w końcu i będzie spokój. On najchętniej chciałby żebym trzymała go bez przerwy na kolanach i głaskała. Ale przez 5 godzin ręka mi uschnie :)
    PS. We wtorek bedę na kolejnej kontroli, więc zobaczę co mi ciekawego powie.

gadgeta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry :)
    Tak się licytowałyście tą temperaturą...u mnie już do 50 w południe dochodzi :P

Dziś ostatni duphaston- ostatni tydzień zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki dziennie i właśnie poszła ostatnia. Wprawdzie gin mówił, że brać do następnej wizyty i nie wiem czy kupować nowe opakowanie czy dać spokój? (wizyta 1.06)? Jak myślicie?

Lecę zaraz do pracy, a później odsypianie wczorajszo-dzisiejszych nocnych przylotów ;)

Karoam lepiej kup. Do 1 czerwca masz 10 dni, więc spokojnie możesz jeszczepobrać dla świętego spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 05:01

karoam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kurcze,coś brakuje mi ostatnio czasu,żeby tu zaglądać :( Albo jesteśmy na dworze, albo na balkonie...a i PRZEZ WAS zaczęłam czytać książkę :P

Kopciuszku, mój Kuba ma wyniki hormonów tarczycy niby w normie,ale przy granicy, więc lekarka uznała,że podamy mu 1/2 Euthyroxu 24 coby nie wpadł w niedoczynność...

Shagguś wyobraź sobie, że ja też wczoraj wzięłam się za ksiażkę :P Akcja wszystkie czytają działa mobilizująco :)

Ilona, gocha04, Shagga_80, Effcia28, aisa, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry później będę :)

Ilona, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie...jak ja przychodzę to Ty Rućka idziesz...ja się tak nie bawię, biorę zabawki i spadam do domu :-( Miłego dnia wszystkim, może nieco chłodniejszego...buzi buzi...

Ilona, Rucia, mauysia, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    No nie...jak ja przychodzę to Ty Rućka idziesz...ja się tak nie bawię, biorę zabawki i spadam do domu :-( Miłego dnia wszystkim, może nieco chłodniejszego...buzi buzi...

Muzi kochanie wiesz, ze ja jestem zazwyczaj ciut przed 8 :) Teraz w biegu szykujemy się do szkoły, wrócę i siadam do kompa :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:

Nie żartuj, że nieco chłodniejszego? o.O nie nie nie, nie może być! Wczoraj po długich namowach wlazłam do wody, i dzisiaj też chcę się popluskać, więc nie moze być chłodniej :P U mnie jak na razie zapowiada się kolejny piękny upalny dzionek ;)

Effcia28, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaak wrote:
    4ty za rok..jeszcze nie zaczeli nagrywac..czesc scen nagrywaja w irlandii polnocnej gdzie mieszkamy i moj maz nawet jako statysta w dwoch czesciach heheh....a ksiazek razem ma byc razem 7..ale jeszcze 2 ostatnie nie napisane nawet.a tytuł całej serii razem to Pieśń Lodu i Ognia..wiec szykuje sie wiecej watku o kalisi i polnocy pewnie..
    Na początku myślałam że mowa o Greyu i się przestraszyłam, że będzie 4 część książki :P

Rucia, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karoam, Ruciu i Muzi!

Ja też mimo wszystko wolę upały od mrozu, więc w sumie cieszę się z pogody, jaką mamy :)

Wosebko - to świetnie, że wszystko w porządku! Czyli USG w środę - wpisane już do naszego terminarza? :)

Ilona, Selena lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba nie muszę mówić, że spotkanie megaudane :) Na miejsce spotkania wybrałyśmy plener, czyli ogródek nad poznańskim jeziorem Malta, no i potem kino ("Drugie oblicze" z Rajanem Goslingiem - niestety nasz przystojniak grał tylko do połowy filmu i generalnie film był ciężkawy - widziałam kącikiem oka przerażoną Olę, a ja moje strachy zajadałam popcornem.)

Życzenia od Was oczywiście przekazałam, Olisława była wniebowzięta :)

A oto i fotka. Będzie tu do dzisiejszego wieczora. Proszę nie cytować bo przełożę przez kolano i spiorę (ach ten Chrystek G. ... ;D )

PS) W rzeczywistości nie mam 3 podbródków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 09:53

Rucia, Ilona, Selena, zbikowa, gocha04, Shagga_80, Effcia28, jeju, aisa, Blondi22, kopciuszek126, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A oto i fotka. Będzie tu do dzisiejszego wieczora. Proszę nie cytować bo przełożę przez kolano i spiorę (ach ten Chrystek G. ... ;D )

Piękne dziewoje ! :)

mauysia, Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Ja na chwile. Przed zajęciami wpadlam.

Mauysiu zdjęcie super, wcale nie masz 3 podbrodkow.
    Rucia, Jeju witam was i ręszte ktora dojdzie ;D

Idę pilnie sie edukowac ;D kurcze u nas dzisiaj 16 stopni wczoraj w nocy była taka burza, ze masakra, drzewa połamane. I jak tu nie zwariować w taka pogodę, raz gorąco, raz zimno.

Do potem ;D

mauysia, aisa, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie dziewuchy, że w C&A znów jest wyprzedaż? :)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa w dłoni i jestem :)
    Wosebko super, że z Bobasem wszystko ok i faktycznie czas na jakąś fotkę Malucha do kroniki rodzinnej i ovufriendowskiej :)
    Dziewczyny to fajnie, że czytacie, nic tak nie przenosi do innej rzeczywistości jak ciekawa książka (według mnie) :) Na ślub zamiast kwiatów zażyczyliśmy sobie książki i tym sposobem moja biblioteczka poszerzyła się o ponad 60 pozycji książkowych :) Byłam mega zadowolona, a ile miałam czyyytania.... :D
    Ola, Mauysia śliczne z Was Dziewczyny,a fotka taka letnio - pozytywna :)
    Czytam tego Greya troszkę, ale nie zaczytuję się w nim jakoś :) Przyszłam na kawę do Was, a potem zmykam do obowiązków różnych...

Rucia, Selena, mauysia, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Selena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Karoam, Ruciu i Muzi!

Ja też mimo wszystko wolę upały od mrozu, więc w sumie cieszę się z pogody, jaką mamy :)

Wosebko - to świetnie, że wszystko w porządku! Czyli USG w środę - wpisane już do naszego terminarza? :)
    Hej :) no jescze nie wpisane :) wpisze potem w domku :) jak dobrze w pracy :) brakowało mi jej ...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż właśnie nazwał mnie słoninką botwinką o.O myślicie, że powinnam się obrazić, czy uznać to za przejaw miłosci o.O

mauysia, zbikowa, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mój maż właśnie nazwał mnie słoninką botwinką o.O myślicie, że powinnam się obrazić, czy uznać to za przejaw miłosci o.O

zależy od sytuacji i intonacji :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej :) no jescze nie wpisane :) wpisze potem w domku :) jak dobrze w pracy :) brakowało mi jej ...

Fajnie by było stworzyć jakąś prezentację w power poincie z tymi naszymi fotkami, jakiś mega melancholijny podkład muzyczny, i wyciskacz łez mamy gotowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2013, 06:19

Selena, zbikowa, aisa, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodał jeszcze cielęcinka, a ja mu spieprzaj dziadu i fak ju :/

mauysia, zbikowa, gocha04, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie kochany właśnie zdałam sobie sprawę, że SHE w zasadzie zaraz rodzi i będziemy miały drugą forumową kruszynkę 8)

Shagga_80, Effcia28, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3222 3223 3224 3225 3226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ