plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIdźta z tą kapustą ! Też bym cholera zjadła ! czemu ja się jeszcze za to nie wzięłam?
U Nas panuje układ, że ja zajmuje się domem i dziećmi, a M. pracuje. Zamierzam poszukać sobie czegoś jak dzieciucha nowa będzie miała 3-4 latka i pójdzie do przedszkolaSelena lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:Ale smakowicie wyglądają
i pewnie też tak smakują
Musiałam tylko sobie kupić agar (ale pewnie może być równie dobrze żelatyna) i te silikonowe foremki do muffinek. MNIAM, chyba zrobię jutro
A do posłodzenia używam zwykłego miodu, a nie syropu z agawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 14:35
Selena, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:A w ogóle to fakt, że rzadko gotuję, ale jak już coś zrobię, to generalnie mi wychodzi, więc nie róbcie ze mnie kulinarnego beztalencia
Nawet chleb lub bułeczki czasem piekę! Ciasteczka z kawałkami czekolady ostatnio sobie zafundowałam, a co! Lubię też robić małe galaretki sorbetowe z truskawek, szczególnie teraz, w sezonie. Schabowy mi nie obcyItepe itepe. Tylko z częstotliwością gotowania gorzej...
Mayuś ja staję w Twojej obronie, choć tez powinnam sie postarac o częstsze wizyty w kuchni, ale tez zawsze sobie obiecuję ze jak pójdę na zwolnienie to się zacznie gotowanie na maksamauysia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:SZaguś masz rację chyba nie nadawałabym sie do takiej roli
tak naprawdę to wiecie ze ja cały czas myślę o własnej niezależności , czyli swoim biznesie i wiem że prędzej czy później spróbuje mam nadzieję że za bardzo sie nie przejadę
dlatego czekam i rozmyslam nad dobrym patentem, bo to nie sztuka rzucić w miare pewna pracę po to by wylądować po czasie na lodzieBeata lubi tę wiadomość
-
Mayuś faktycznie wyglądają nieziemsko i pewnie tak smakują
Ruciu fasolowa mieliśmy w zeszłym tygodniu bo staramy sie teraz zdrowo gotować, ze względu na meża, co tam jeszcze dorzuicasz zeby miała smaka?
ja teraz musze gotować na samym mięsie bez żadnej kostki rosołowej bez wegety , ociupinkę soli i to jest nielada wyzwanie
musze chyba poradzić sie Szaggi bo ona chyba zdrowe rosołki gotowała?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:No, jak się dobrze trafi z pomysłem na biznes to naprawdę można odnieść sukces! Trzymam za Ciebie kciuki w tej materii
bo niedługo to już nic oryginalnego wymyśleć sie nie da
ale dzięki:*Oliwka 2006
-
Ja obecnie pracuję bardziej dorywczo, ale też nie wyobrażam sobie być dożywotnią siedzącą w domu. Zwyczajnie zawsze chciałam sie rozwijać zawodowo, realizować swoje plany i marzenia, siedzenie w domu jak dla mnie jest ok, ale jako rozwiązanie tymczasowe. Fakt czasy są trudne i o jakąś logiczną pracę coraz gorzej, ale warto próbować.
Znajoma jest teraz koło 40, wyszła za mąż jak miała 19 lat z wielkiej miłości, miała fajne propozycje pracy, biurowe, urzędnicze... Pojawiło się dziecko,ale tylko jedno, z którym Matka mieszkająca pod drugiej stronie drogi chętnie, by została, ale Mąż nie pozwalał jej iść do pracy, twierdził, ze jego żona nie musi pracować,a ona tkwiła w tej patowej sytuacji. Po jakimś czasie on zaczął więcej pić, awanturować się, wyliczać jej pieniądze.... Uparła się i zaczęła szukać pracy. Dziś pracuje w barze, mąż ciągle pije, ona początkowo próbowała z tym walczyć, teraz są w separacji, on ma kuratora sądowego... gdyby wtedy poszła do pracy, obecnie zarabiałaby o wiele więcej, byłaby niezależna,bardziej pewna siebie, a dziś widać po niej upokorzenie, smutek, żal...Beata, mauysia, Shagga_80, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Mayuś faktycznie wyglądają nieziemsko i pewnie tak smakują
Ruciu fasolowa mieliśmy w zeszłym tygodniu bo staramy sie teraz zdrowo gotować, ze względu na meża, co tam jeszcze dorzuicasz zeby miała smaka?
ja teraz musze gotować na samym mięsie bez żadnej kostki rosołowej bez wegety , ociupinkę soli i to jest nielada wyzwanie
musze chyba poradzić sie Szaggi bo ona chyba zdrowe rosołki gotowała?
Co to ten agar...kurcze ale mi narobiłaś ochoty Mauysiu
A Beatko, Twój Mąż nie jest po operacji? Bo jeśli tak,to chyba nie powinien jeść wzdymających potraw jak np własnie zupa fasolowa.
A co do rosołu to coraz lepsiejszy mi wychodzi...a jaka recepta? Dużo włoszczyzny i mięsaSelena, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie Szaguś bo to nie wyrostek był tylko jelita i dobrze że nie zoperowali bo tylko by pogorszyli, zrobili tomografię i wyszły plamy na jelitach
teraz czekamy na kolonoskopię
wiec ogólnie zalecenia ma zero smażonych, tłustych, pikantnych i najlepiej żeby rzucił palenie ale tego niestety nie zrobi
ale z rosołu to wyciągasz włoszczyznę czy rozdrabniasz na koniec?Oliwka 2006
-
Shagga_80 wrote:Kurcze....powiedzieć mojemu Synowi,że za godzinę jedziemy a On co? Już się ubiera i nie chce słyszeć,że to jeszcze cała godzina! Jeżuuuuuuuuuuuuuuuu!
heheh to dobrze doceń to ze sie nie ociąga i sie prZez niego nie spóźnisz
mauysia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
dziewczyny czyżby u Was wszystkich dziś była brzydka pogoda?
tylko nademną słońce piecze?
normalnie nie mogę w to uwierzyć zaraz popadnę w jakis euforyczny nastrój że to jakiś cudowny wyjątek, a tu tez zapowiadali na dziś piorunyOliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:nie Szaguś bo to nie wyrostek był tylko jelita i dobrze że nie zoperowali bo tylko by pogorszyli, zrobili tomografię i wyszły plamy na jelitach
teraz czekamy na kolonoskopię
wiec ogólnie zalecenia ma zero smażonych, tłustych, pikantnych i najlepiej żeby rzucił palenie ale tego niestety nie zrobi
Beata wrote:ale z rosołu to wyciągasz włoszczyznę czy rozdrabniasz na koniec? -
O kurczę Kfjatus, no to rzeczywiście ekstremalna sytuacja
Ale rzeczywiście parę razy natknęłam się na opinie kobiet, którym mąż powiedział, żeby nie pracowały, że coraz częściej mają na tym tle kwasy i w kłótniach mężowie wykorzystują właśnie ten argument, żeby wytknąć żonom, że są "darmozjadami" itp... Masakra.
"zawsze chciałam sie rozwijać zawodowo, realizować swoje plany i marzenia"
Kurde a ja mam właśnie tak, że nie wiem, co miałabym robić żeby czuć że się rozwijam zawodowo i że praca sprawia mi satysfakcję. Jak na razie praca kojarzy mi się z harówką i odliczam lata do emeryturyShagga_80, Kfjatus, Beata, gocha04, zbikowa lubią tę wiadomość
-
o kurde ja tu gadu gadu a tu prawie 15 Mayusia odliczamy minuty do końca?
biore sie za robotę jak sie ogarnę to jeszcze zajrzę przed wyjściemmauysia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny