plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
zastanawiam sie czemu mam te plamienia i czego tak dlugo trwaja i wyczytalam ze to moze byc niedobor progesteronu albo za krotka faza lutealna. Od 14 dc gin kazal mi brac luteine - dzis mam 30 dc..nigdy tak nie mialam ale coz zawsze musi byc ten pierwszy raz..
-
nick nieaktualny
-
Dobranoc Fedra, dobranoc Kaja, dobranoc Sylwia. Dobranoc innym czytającym, ja sobie też jeszcze trochę czytam, ale niepotrzebnie bo się dołuję, a mogłabym noc przespać, im mniej człek wie tym lepiej śpi...
Oluś, co robisz?Fedra lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Skoro już tak sobie szczerze gadamy to powiem Wam, że codziennie zaglądam na Waszego bloga, a nie jest to łatwe, bo adres wpisuję z palca - z pamięci!!! - i w czasie ładowania strony emocje rosną...;)No wiecie... czekamy, czekamy na dalsze wpisy:)
zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Cześć i dobranoc
Nadrabiałam w autobusie (net kiepsko śmigał i często zrywało połączenie) i teraz kilka stron. Nie napiszę za dużo bo sporo już zapomniałam a i powoli przysypiam...
Muzi, piękny długaśny post
Plemniś, trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś mogła w pełni cieszyć się ciążą
Fedruś :*
Ruciu, Ty moja ziomalka jesteśPraga Północ hmmm.. właśnie tu jestem
Szmulki górą
Gwara fajna jestUśmiałam się z niektórych zwrotów. U mojej babci (120 km od Wawy) mówi się "na siagę" czyli na skróty a w okolicach Mławy "na szagę". Taka mała różnica. Tych słówek i zwrotów jest jeszcze trochę, ale teraz o nich nie będę pisać.
Uciekam spać... Dobrej nocy wszystkim życzęzbikowa, Rucia, Shagga_80, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość
-
I się Żbiksson doszukała powiązania tam gdzie go nie ma
Jak byłyśmy małe to poszłyśmy z babcią na ogród. Czegoś zapomniałyśmy i babcie powiedziała, leć na siagę i przynieś... A my z siostrą zdziwko niezłe, ale gdzie ta siaga jestNo i zaraz babcia nam wytłumaczyła co i jak
Teraz serio uciekam. Słodkich snów Żbiku i Olu (bo chyba też jeszcze jesteś w pobliżu) i wszystkim innym, które jeszcze nie śpią mówię dobrej nocy :*zbikowa, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość
-
U nas też się mówi "na szagę". A w Krakowie "na skuśkę".
Jak się chodziło kraść morele do ogrodu sąsiada to się mówiło "na szaber" albo "na grandę". Oczywiście to znam ze słyszenia, nigdy nie kradłamzbikowa, Shagga_80, Kfjatus, aisa, Fedra lubią tę wiadomość