plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
zastanawiam sie czemu mam te plamienia i czego tak dlugo trwaja i wyczytalam ze to moze byc niedobor progesteronu albo za krotka faza lutealna. Od 14 dc gin kazal mi brac luteine - dzis mam 30 dc..nigdy tak nie mialam ale coz zawsze musi byc ten pierwszy raz..
-
nick nieaktualny
-
Dobranoc Fedra, dobranoc Kaja, dobranoc Sylwia. Dobranoc innym czytającym, ja sobie też jeszcze trochę czytam, ale niepotrzebnie bo się dołuję, a mogłabym noc przespać, im mniej człek wie tym lepiej śpi...
Oluś, co robisz?
Fedra lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Skoro już tak sobie szczerze gadamy to powiem Wam, że codziennie zaglądam na Waszego bloga, a nie jest to łatwe, bo adres wpisuję z palca - z pamięci!!! - i w czasie ładowania strony emocje rosną...;)No wiecie... czekamy, czekamy na dalsze wpisy:)
zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Cześć i dobranoc
Nadrabiałam w autobusie (net kiepsko śmigał i często zrywało połączenie) i teraz kilka stron. Nie napiszę za dużo bo sporo już zapomniałam a i powoli przysypiam...
Muzi, piękny długaśny post
Plemniś, trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś mogła w pełni cieszyć się ciążą
Fedruś :*
Ruciu, Ty moja ziomalka jesteś
Praga Północ hmmm.. właśnie tu jestem
Szmulki górą 
Gwara fajna jest
Uśmiałam się z niektórych zwrotów. U mojej babci (120 km od Wawy) mówi się "na siagę" czyli na skróty a w okolicach Mławy "na szagę". Taka mała różnica. Tych słówek i zwrotów jest jeszcze trochę, ale teraz o nich nie będę pisać.
Uciekam spać... Dobrej nocy wszystkim życzę
zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość
-
I się Żbiksson doszukała powiązania tam gdzie go nie ma

Jak byłyśmy małe to poszłyśmy z babcią na ogród. Czegoś zapomniałyśmy i babcie powiedziała, leć na siagę i przynieś... A my z siostrą zdziwko niezłe, ale gdzie ta siaga jest
No i zaraz babcia nam wytłumaczyła co i jak 
Teraz serio uciekam. Słodkich snów Żbiku i Olu (bo chyba też jeszcze jesteś w pobliżu) i wszystkim innym, które jeszcze nie śpią mówię dobrej nocy :*
zbikowa, Gunia, Fedra lubią tę wiadomość
-
U nas też się mówi "na szagę". A w Krakowie "na skuśkę".
Jak się chodziło kraść morele do ogrodu sąsiada to się mówiło "na szaber" albo "na grandę". Oczywiście to znam ze słyszenia, nigdy nie kradłam
zbikowa, nick nieaktualny, Kfjatus, aisa, Fedra lubią tę wiadomość