plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Gunia wrote:Ja też słucham, ale wróciłam do różnych songów Pitbulla, tu się wyżaliłam to mogę iść na priv... tylko go brak! Nie odpisałaś mi?!!!
Ty mi nie odpisałaś!!! po raz kolejny! <matko z czego był ten drink?, już jestem drunk>Gunia, aisa, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Otóż natrafiłam dziś w sieci na pewien artykuł. Nie był ani wybitny ani odkrywczy i już go pewnie nie znajdę ale dotarła do mnie pewna oczywista prawda, która, jak sądzę, odmieni moje staraniowe samopoczucie.
Nie ma czegoś takiego jak objawy ciąży w fazie lutealnej. Nie jest możliwe wyczucie ciąży przed terminem miesiączki. Te wszystkie mdłości, dziwne zapachy, zaparcia, bóle brzucha - to wszystko są objawy ciąży ale bardziej zaawansowanej niż tygodniowa. Jest jakiś zespół objawów właściwy fazie lutealnej, ale są one tożsame dla cykli zakończonych ciążą i okresem. Pamiętajmy, że ogromna część miesiączek, to w gruncie rzeczy poronienia - a przecież tak ich nie traktujemy! To tak, jakby człowiek doszukiwał się objawów przed owulacją. Nie jest to możliwe, żeby wtedy wyczuć, tak samo jak nie jest możliwe wyczuć, że jest się w ciąży kilka dni po owulacji. Pierwszym objawem ciąży jest brak okresu w odpowiednim terminie. Kropka. Zaoszczędziłam ładnych wiele tygodni stresów i wstawania z krzesła podpierając plecy i wypinając brzuch do przodu tylko dlatego, że mąż mnie wychędożył tydzień wcześniej.
Pada mi komp. Mam nadzieję, że oddałam sedno. Możecie zrobić fejspalma nad oczywistością mego wywodu.No ale grunt że to w końcu do Pani dotarło!
zbikowa, aisa, Shagga_80, Ola_czeka, Rucia lubią tę wiadomość
-
Sylwia - zazdroszczę koncertu
Zbiku - szacun za staty!
Guniu - napisz prosze co to za piosenka bo na telefonie nie odtworze, a bardzom ciekawa...
Jesteśmy w połowie drogi do Olsztyna. I zaraz mnie k@#$ ica strzeli z tym pisaniem na wybojach! I dostanę oczoplasu!!! Dlatego kończę mój wywód. Ale będę czytać!zbikowa, Shagga_80, aisa, Ola_czeka, martuska507, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Małysz ja mam wielką nadzieję że pan Mąż prowadzi! szerokiej drogi a ja uciekam, bo Gunia mnie olała, Aisa,Jeju i Kfiatus sie nie odezwały (a lajkowały) więc sama ze sobą gadać konserwować nie będę. buzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 23:04
Shagga_80, Kfjatus, aisa, mauysia, Ola_czeka, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Gunia piosenka fajna, a nuta w tle super
Żbiku ze statystyk wątku - 6
Ola jestem pełna podziwu za ujęcie w ładne zdania, tego co wiele osób chciało powiedzieć, ale brak im było odwagi, a może polotu czy mobilizacji....
Mauyś współczuję wyboistej drogi i wielu zakrętów przedolsztyńskich, wyjeździłam się do Olsztyna przez 3 lata, więc rozumiem
A może, by tak wprowadzić "Plemniczkową..." zasadę, że najwcześniej testujemy w dniu spodziewanej @, a nie wcześniej? To, by z pewnością oszczędziło wielu rozczarowań i pytań czy już mogę, bo jestem w piątym, dziesiątym, trzydziestym dniu cyklu?!
aisa, Shagga_80, mauysia, Gunia, Ola_czeka, Selena lubią tę wiadomość
-
Nie olałam!!!
Tylko królika karmiłam i (bo) internet wysiadł!!! ;p
Mauysia to się zwie: Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell
Sorry, tak mi obcy Koleś, że musiałam skopiować nazwisko i tytuł... A jak już skopiowałam to mi się na nowo włączyło na youtube i się bujam... nie znam Pana... i naprawdę najfajniejsze są te przeskoki intonacji... (obiecałam sobie, że nie wspomnę o niebieskich oczach...)zbikowa, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyGunia, ja też uwielbiam tę piosenkę
Mój M non stop słucha radia, gdzie takie niusy grają (ja preferuję sprawdzone kilkaset mp3 na kompie) ale klipu nie widziałam dotąd
Mauysia, przegapiłam chyba, o jakim koncercie mówiłaś, tzn na jaki konert wybrała się/ wybiera się Sylwia, czego mam zazdrościć?zbikowa, Gunia lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam, krótki post i spać..
Kfjatus, mam nadzieję, że u nas będzie inaczej niż u Twojego brata ciotecznego, ale jak będzie to się okaże..
Blondi, przystojniak z Twojego syna
Mauysiu, masz syna słodziaka, a te oczy... "hipnotajzin"Miłego weekendowego wypoczynku!
Ruciu i Muzi, gratuluje Wam-mamom zdolnych dzieci
Żbiku, ładna statystyka
Guniu, gratulacje, to Ty popełniłaś jubileuszowy postPiosenki posłucham jutro
Olu, mądrze piszesz. Czasem tylko trudno jest myśleć głową a nie sercem.
Rozmawiałam dziś z moim M przez skype. Powiedział, że widział dziś BOCIANA. Normalnie szok w trampkach bo tam bociany się nie zapuszczają a ten dziś tam był i mój M go widział. FAJNIE
I tym optymistycznym akcentem żegnam się na dziś i życzę słodkich snówDobranoc :*
zbikowa, Shagga_80, mauysia, Gunia, Ola_czeka, Rucia, Selena, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGunia wrote:Sorry, tak mi obcy Koleś, że musiałam skopiować nazwisko i tytuł... A jak już skopiowałam to mi się na nowo włączyło na youtube i się bujam... nie znam Pana... i naprawdę najfajniejsze są te przeskoki intonacji... (obiecałam sobie, że nie wspomnę o niebieskich oczach...)
A te oczy....ahhhh
Gunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sama nie wiem, (to będzie pisane z przymrużeniem oka, jakby ktoś się nie domyślił) czy się rozczulać, jaki z niego wspaniały Facet, że ceni Twoją kuchnie i bez czegoś smakowitego co podała Mu Żona, własnoręcznie przyrządzone, na świeżo, jeszcze gorące, nie zaśnie, czy raczej ganić, że Swej Żony-Matki-Ciężarnej nie żałuje i każe Jej po nocy przy garach stać, zamiast dbać, chuchać i dmuchać i kazać leżeć... i pachnieć... to oczekuje gorącej obiado-kolacji:) Z opisu to taka fajna, sielankowa, wspierająca się Rodzina, ech, super:)
Dobranoc!!!Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
mauysia wrote:No ja już od miesięcy walkuje to na forum, ale bez skutku
No ale grunt że to w końcu do Pani dotarło!
Miałam się nawet powołać na to, że mi to mówiłaś, ale ostatecznie zapomniałam, jak połowy rzeczy. Miałam na przykład rozwinąć myśl z poronieniami - skoro duża część okresów to poronienia to tak naprawdę nie wiemy, które objawy towarzyszyły nam w cyklach bez ciąży, a które w tych, z zzaczątkami ciąży.
Ale potwierdzam - mówiłaś, ale nie docierało.
Nie macie pojęcia jaka ulga, kiedy dotarło. Dżiiiiiiiiiiiiiiii...mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość