X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, lekarze wyliczają wiek ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, taki termin umowny ponieważ nikt nie wie kiedy doszło do zapłodnienia, tak samo jest z datą porodu - mówi się, że średnio 9 miesięcy trwa bo od daty @, a ciąża trwa około 8 miesięcy i 2tyg.... czy jakoś tak, jeszcze na tym etapie nie jestem więc się za bardzo nie interesowałam ;)

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

aisa lubi tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Zbikowa.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferduś :* :* :* :*
    Libra dzięki za informacje od Fedry. Jesteś niezastąpiona.
    Mauysiu widzę, że kraina jezior Cię rozpieszcza, poziomeczki, ogródeczki, jajeczniczka ze szparagami- żyć nie umierać, pomyśl może o dłuższym urlopie :)
    Shagga przyjemnych porządków :) I tak zaczynam myśleć, że to Kubosław robi za Ciebie większość prac domowych :P
    Guniu czas sobie sprawić tableta lub smartofona- zgłoś u męża potrzebę posiadania takiego cacka, może się poczuje :P

Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FERDUŚ tulam mocno !!!!!

Libra buzaki i dziękujemy za info !!!

Shagga słonko nie miałam czasu wpisac ,a i tak godzinę wcześniej mierzyłam bo wstałam o 6 ,a nie o 7 więc taka dziś moja temp spada więc czekam na @@@@@@@@

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAA kulturę to chyba w kieszeni zostawiłam

WITAM WAS KOCHANE !!!!!

Gunia, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja. Nie ma kogo witać, bo nikogo tu nie nie ma... ja tak zaglądam w przerwach:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wszystkie latają po sklepach u nas to wyprawa na zakupy i mi się nie chce bo jak z pracy zmęczona wparuję to mnie się nie che :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadnę do Was wieczorem, mam nadzieję, że Ktoś będzie chętny na ploteczki :D.

Kaja lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Może zaczne do tego że 11 miesięcy staramy się o dzidziusia :) I chyba w końcu się udało (mam taką małą nadzieje). Otóż zauważylam kilka zmian. Po pierwsze piersi mam inne,sutki ciemniejsze nawet bardzo. A szyjka macicy tak jakby sie chowała w bok. Nie mogę wogole wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta. Znikneło :p @ wypada na najbliższą srodę i tak się zastanawiam czy mogę już zatestować i co sądzicie o tych zmianach ?

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabyś udostępnić nam wykres? Zawsze to łatwiej:)

Od ponad pół roku tez mi sutki ciemnieją średnio dwa dni przed okresem, a w październiku "wyszły" mi na wierzch żyły... i przed @ zawsze stają się bardziej widoczne:) Nie wspomnę już o bólach w krzyżu, niemiłosiernych mdłościach, zgadze potwornej, zaparciach i takich tak objawach przedmiesiączkowych mylonych z objawami wczesnej ciąży:) Nawet temperaturze nie ufam, ale jak pokażesz swój wykres to może coś Dziewczyny podpowiedzą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 21:50

Kfjatus, Blondi22, Shagga_80, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

• blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Tyle tylko że jestem tu troche zielona :) Może opisze... ostatnia @ 5 cerwca. Cykle 30 dniowe. Pszytulanko 16 czerwca :)

• blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia tyle tylko ż ja takich objawów nie mam na @ nigdy. Zastanawia mnie ta szyjka bardzo.

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie powiedzieć Ci nic innego, jak to, byś zrobiła test w dniu przewidywalnej @ lub nawet po niej... Nie wiadomo, kiedy była owulacja, jaką masz fazę lutealną (od owulki do @, powinna raczej być stała- średnio 14 dni) ale jak zerknęłam w kalendarz to raczej za wcześnie to przytulanko... chociaż huk wie, jeśli owulacja byłaby przed skokiem tempki (której notabene nie mierzyłaś) to istnieje szansa... niestety, nic Ci nie powiem, to jak pisanie patykiem po wodzie...

aisa lubi tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blacklady wrote:
    Gunia tyle tylko ż ja takich objawów nie mam na @ nigdy. Zastanawia mnie ta szyjka bardzo.

A ta szyjka oprócz tego, że ucieka w bok to jaka jest Twarda? Miękka? Nisko? Wysoko?

• blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej twarda i nie za wysoko.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blacklady moim zdaniem zwyczajnie poczekaj do środy i zrób test. Przedwczesne robienie testów wprowadza niepotrzebnie złe emocje, gdy wyjdzie -, a przecież może być jeszcze za wcześnie.... Opowiadam się za za racjonalizmem, mimo różnych przeczuć i podpowiedzi serducha, że może cud zdarzył się właśnie w tym cyklu. Jednak zrobisz jak uważasz :) i szczerze życzę było okazało się, że to mała Fasolka zakiełkowała, jeśli będą dwie kreski, Twoja radość w środę będzie równie wielka, jak dziś, więc po co się stresować niepotrzebnie :)

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie sama sobie wmawiam oznaki... Ale tak bardzo bym chciała zeby sie w koncu udalo

• Gunia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak, jak my wszystkie:) Głowa do góry! Kiedyś wreszcie się uda!:)

Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 22:13

kiti, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• blacklady Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję...

‹‹ 3314 3315 3316 3317 3318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ