plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, lekarze wyliczają wiek ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, taki termin umowny ponieważ nikt nie wie kiedy doszło do zapłodnienia, tak samo jest z datą porodu - mówi się, że średnio 9 miesięcy trwa bo od daty @, a ciąża trwa około 8 miesięcy i 2tyg.... czy jakoś tak, jeszcze na tym etapie nie jestem więc się za bardzo nie interesowałam
Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Ferduś :* :* :* :*
Libra dzięki za informacje od Fedry. Jesteś niezastąpiona.
Mauysiu widzę, że kraina jezior Cię rozpieszcza, poziomeczki, ogródeczki, jajeczniczka ze szparagami- żyć nie umierać, pomyśl może o dłuższym urlopie
Shagga przyjemnych porządkówI tak zaczynam myśleć, że to Kubosław robi za Ciebie większość prac domowych
Guniu czas sobie sprawić tableta lub smartofona- zgłoś u męża potrzebę posiadania takiego cacka, może się poczuje
Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
-
FERDUŚ tulam mocno !!!!!
Libra buzaki i dziękujemy za info !!!
Shagga słonko nie miałam czasu wpisac ,a i tak godzinę wcześniej mierzyłam bo wstałam o 6 ,a nie o 7 więc taka dziś moja temp spada więc czekam na @@@@@@@@ -
Czesc dziewczyny. Może zaczne do tego że 11 miesięcy staramy się o dzidziusia
I chyba w końcu się udało (mam taką małą nadzieje). Otóż zauważylam kilka zmian. Po pierwsze piersi mam inne,sutki ciemniejsze nawet bardzo. A szyjka macicy tak jakby sie chowała w bok. Nie mogę wogole wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta. Znikneło :p @ wypada na najbliższą srodę i tak się zastanawiam czy mogę już zatestować i co sądzicie o tych zmianach ?
-
Mogłabyś udostępnić nam wykres? Zawsze to łatwiej:)
Od ponad pół roku tez mi sutki ciemnieją średnio dwa dni przed okresem, a w październiku "wyszły" mi na wierzch żyły... i przed @ zawsze stają się bardziej widoczne:) Nie wspomnę już o bólach w krzyżu, niemiłosiernych mdłościach, zgadze potwornej, zaparciach i takich tak objawach przedmiesiączkowych mylonych z objawami wczesnej ciąży:) Nawet temperaturze nie ufam, ale jak pokażesz swój wykres to może coś Dziewczyny podpowiedząWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 21:50
Kfjatus, Blondi22, Shagga_80, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość
Nie jestem w stanie powiedzieć Ci nic innego, jak to, byś zrobiła test w dniu przewidywalnej @ lub nawet po niej... Nie wiadomo, kiedy była owulacja, jaką masz fazę lutealną (od owulki do @, powinna raczej być stała- średnio 14 dni) ale jak zerknęłam w kalendarz to raczej za wcześnie to przytulanko... chociaż huk wie, jeśli owulacja byłaby przed skokiem tempki (której notabene nie mierzyłaś) to istnieje szansa... niestety, nic Ci nie powiem, to jak pisanie patykiem po wodzie...
aisa lubi tę wiadomość
Blacklady moim zdaniem zwyczajnie poczekaj do środy i zrób test. Przedwczesne robienie testów wprowadza niepotrzebnie złe emocje, gdy wyjdzie -, a przecież może być jeszcze za wcześnie.... Opowiadam się za za racjonalizmem, mimo różnych przeczuć i podpowiedzi serducha, że może cud zdarzył się właśnie w tym cyklu. Jednak zrobisz jak uważasz
i szczerze życzę było okazało się, że to mała Fasolka zakiełkowała, jeśli będą dwie kreski, Twoja radość w środę będzie równie wielka, jak dziś, więc po co się stresować niepotrzebnie
Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość