plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Idź sobie z tym ciastem
Powtarzam setny raz - NIE UMIEM ROBIĆ CIAST ! To jest psychiczne znęcanie się nad człowiekiem.
pocieszę Cię Kochana ja tez nie umiem robić ciast no chyba ze sernik na zimno ten mi nawet wychodzi
ale chyba się przełamie i zrobie murzynka niestety z torebki bo musze przełamać fatum ze nawet ciasto z torebki wychodzi mi z zakalcemRucia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:pocieszę Cię Kochana ja tez nie umiem robić ciast no chyba ze sernik na zimno ten mi nawet wychodzi
ale chyba się przełamie i zrobie murzynka niestety z torebki bo musze przełamać fatum ze nawet ciasto z torebki wychodzi mi z zakalcem
Ufff czyli nie tylko ja jestem taka dupa do pieczenia. Raz zrobiłam na święta napoleonkę. Sama ją musiałam zjeśćFedra lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:Ufff czyli nie tylko ja jestem taka dupa do pieczenia. Raz zrobiłam na święta napoleonkę. Sama ją musiałam zjeść
ale za to mój maz i nie tylko On twierdzi ze inne rzeczy gotuję bardzo dobrze
więc niejest ze mną tak źle
no ja pierwszy raz robiłam babke z torebki było to bardzo dawno temu i wyszedł mi zakalec od tamtej pory nie tykam się pieczenia ciast trauma pozostała...Rucia, mauysia, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Hej Spero, miło Cię poznać, nie miałyśmy jeszcze przyjemności
Miałam nawet zalajkować Twojego posta, ale okazało się, że jest w nim cos o kotach, więc poczekam na innego
Cześć Oluno cóż od dziecka koty mi towarzyszyły i tak zostało, ale mam nadzieję, że mimo to się nie zrazisz do mnie
Blondi uwielbiam biszkoptowe. Ostatnio robiłam z bitą śmietaną truskawkami i galaretką. Też pycha!
Kafjatus, nie prowadzę, bo w sumie i tak u mnie to bez sensu, choć myślałam żeby właśnie w tym miesiącu spróbować, bo co mi szkodzi. @ jest, a na maluszka się nie nastawiam, póki mój nie będzie po operacji, to nie mamy prawie żadnych szans. Muszę tylko termometr zakupić i zacznę działać tak dla siebie
Rucia, a pudel nie dość, że niezrównoważony to jeszcze neurotyk. Ale już niestety głuchy i coraz starszy, więc tak czi inaczej szkoda zwierzaka. Ale ugryźć dalej potrafi. A koty kocham i jakoś bardziej im ufam. Ale pewnie to kwestia podejścia.Fedra, Blondi22, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Fedra,a czy Ty uważasz, że jak już bym przejechała pół Polski do Ciebie to skończyłoby się na sprzątaniu czy na miłej kawce i pogaduchach/ewentualnie kadarce?
Kochana obiad bym Ci ugotowała, deserek zrobiła z kawką a z racji ze nie piję Tobie postawiłabym Kadarkę a sobie zrobiłabym coś bezalkoholowego ale to wszystko dopiero jak posprzątasz mi domKfjatus, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:no ja pierwszy raz robiłam babke z torebki było to bardzo dawno temu i wyszedł mi zakalec od tamtej pory nie tykam się pieczenia ciast trauma pozostała...
Fedra, może to wina blachy była, albo tej torebkija torebkom nie ufam, a co do blachy to raz też mi chyba murzynek.. taki zakalec wyszedł że szok. Zmieniłam blachę na czarną(teflonową, żeby nie było, że jakaś rasistka jestem) i wszystko wychodzi
-
Fedra wrote:Kochana obiad bym Ci ugotowała, deserek zrobiła z kawką a z racji ze nie piję Tobie postawiłabym Kadarkę a sobie zrobiłabym coś bezalkoholowego ale to wszystko dopiero jak posprzątasz mi dom
ehh...a ja naiwna blondynka wciąż wierzyłam w ludzką bezinteresowność, a tu wszystko człowieku dostaniesz, jeśli zasłużysz....Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kfjatus wrote:Weszłam na wykres Plemniczki, a tam wiadomość pod nim od jednej z forumowiczek, że Kopciuszek jest w szpitalu, bo się przewróciła...ale z dzidzią wszystko ok, wiecie coś więcej?
Kopciuszku mam nadzieję, że wszystko dobrze :*
no teraz to mnie przeraziłaś to dlatego jej nie ma dzisiaj ma ktoś z nią jakiś kontakt??? matko martwie się17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Spero wrote:Fedra, może to wina blachy była, albo tej torebki
ja torebkom nie ufam, a co do blachy to raz też mi chyba murzynek.. taki zakalec wyszedł że szok. Zmieniłam blachę na czarną(teflonową, żeby nie było, że jakaś rasistka jestem) i wszystko wychodzi
moja mama zawsze w tej blaszce robiła i jej wszystko zawsze wychodziło jak to stwierdził mój tata "nic się nie stało skupmy się na obiedzie" he he he w sumie to On mnie gotować uczył różnych dziwnych rzeczyRucia, Spero, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Fedra, spróbuj zrobić to truskawkowe z bloga Kasi Tusk, wygląda na proste jak drut, dlatego ja się za nie wezmę
nie lubie Kasi Tusk
ale na szczęście istnieje instytucja gotowych spodów do ciasta wloże ją do tortownicy zrobie krem pooze truskawki i zaleje galaretką będzie prawie jak upieczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 15:16
Rucia, Spero, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
No właśnie nie wiem nic poza tą notką znalezioną przypadkiem u Plemniczki...
kurcze może ktoś ma do niej nr tel i mógłby napisać...
Faktycznie dziś jej nie było wcale na forum.
Mam nadzieję, że zostawili ją w szpitalu dla zachowania wszelkich środków ostrożności i że jest wszystko dobrze.aisa lubi tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:ehh...a ja naiwna blondynka wciąż wierzyłam w ludzką bezinteresowność, a tu wszystko człowieku dostaniesz, jeśli zasłużysz....
nie no Ty bezinteresownie przyjedziesz mi posprzątać a ja Ci bezinteresownie pozwole pobawić się z Czekoladą17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi