X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o rozwój sytuacji migdałkowej: Parę wyjaśnień: ten termin (1,5 roku) jest taki odległy, bo okazuje się, że mają remont na bloku, dlatego wszystko się tak przesuwa. I jeszcze jedno dementi - ten lekarz prywatnie nie robi zabiegów w tym samym szpitalu tylko w jakiejś prywatnej klinice - źle go wtedy zrozumiałam.
    Tak czy inaczej w sobotę pogadałam jeszcze z kolegą, który jest lekarzem, okazało się, że on ma jakąśtam koleżankę w tym szpitalu dziecięcym, od razu się z nią zdzwonił i ustalili, że może uda się Leosia wstawić na zabieg na NFZ na jesień!!! No kurde, 3 miesiące a 1,5 roku to jest przecież niebo a ziemia! Z tym że byłby na liście rezerwowej, czyli jeśli jakieś dziecko z planowym zabiegiem wypadnie (a jest tak często, bo przecież dzieci bardzo często chorują), to wstawią go na to miejsce! Jeszcze sprawa nie jest przyklepana, bo ta dziewczyna jeszcze ten tydzień jest na urlopie, a jak wróci ma się tym zająć, ale no HELOU?!?! Inne plusy tego rozwiązania jesiennego to to, że ponoć w lecie nie zaleca się zabiegów (gorąco i gorzej się goi) no i to, że byłoby w szpitalu, gdzie jednak opieka lekarzy jest całodobowa, a nie chwilowa.

Dziś muszę więc zadzwonić do tego prywatnego lekarza i powiedzieć mu że odwołuję "alarm" z tym 15 lipca - powiem mu, że z powodu kasy (no bo to też prawda - 2500 zł przecież piechotą nie chodzi...). Tylko że ten lekarz operuje tez normalnie w tym szpitalu na NFZ więc może być lekki kwas jak się spotkamy na oddziale :P No ale co tam. To nie jest najważniejsze.

Ilona, Shagga_80, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we Wrocku było ZA_RĄ_BI_ŚCIE!!! Pogoda słoneczna, leniwie płynął czas, zaliczyliśmy wiele spacerków po parkach, oglądaliśmy Tańczące Fontanny, próżnowaliśmy u siostry na tarasie przy owockach, cieście, kawce i herbatce, a nawet wieczornym grillu... Dzieciorki się wybawiły... RAJ RAJ RAJ!!!

Kfjatus, Ilona, Effcia28, Shagga_80, zbikowa, Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Ewentualnie gdyby nie ten nawias i mała litera to słowo zwłoki mogłoby się tyczyć do nas :D (takie pieszczotliwe sformułowanie ) :)

Albo gdyby w tym słowie "z" zamienić na "wy"

mauysia, Ilona, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tak czy inaczej w sobotę pogadałam jeszcze z kolegą, który jest lekarzem, okazało się, że on ma jakąśtam koleżankę w tym szpitalu dziecięcym, od razu się z nią zdzwonił i ustalili, że może uda się Leosia wstawić na zabieg na NFZ na jesień!!!

U nas na studiach uczyli, że takie znajomości to się nazywają "kapitał społeczny"

Kfjatus, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    U nas na studiach uczyli, że takie znajomości to się nazywają "kapitał społeczny"
    Przeraża mnie to, że bez kasy albo znajomości można w tym kraju sczeznąć :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Przeraża mnie to, że bez kasy albo znajomości można w tym kraju sczeznąć :(

i to w każdym aspekcie życia, nie to, że kuleje jedna sfera, tylko wszystkie, masakra...zawsze ktoś, coś, przez kogoś...oto Polska włśnie

aisa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kfjatus, mauysia, Ola_czeka, Ilona, zbikowa, Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Effciu! Jak się czujecie ( Ty i Maleństwo oczywiście) :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki!!!!
    Pogoda pikna za oknem :-):-)

Miłego dnia wam życzę!!!!
    PS. Cuda się czasem zdarzają!!!(nie wiem czy do końca ale początek już cudu jest((nie chodzi o ciąże:-) )) )

mauysia, Ilona, Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Dzień dobry Effciu! Jak się czujecie ( Ty i Maleństwo oczywiście) :)
    Dziękuję dobrze :)chyba bo nic nie czuję :D

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry laseczki!!!!

PS. Cuda się czasem zdarzają!!!(nie wiem czy do końca ale początek już cudu jest((nie chodzi o ciąże:-) )) )
    to o co chodzi pisz szybko :)

AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry laseczki!!!!

Aguś, pisz o co chodzi! :)

AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Małysz jest to frustrujące, że płacisz niebagatelne kwoty na ten pieprzony NFZ miesiąc w miesiąc, widzisz na pasku wypłaty jaka kasa przechodzi Ci przez to koło nosa, a jak raz na dwa lata potrzebujesz skorzystać z pomocy lekarskiej to i tak idziesz prywatnie.

Doświadczyłam tego kilka razy w życiu, bo mniej więcej tyle razy faktycznie potrzebowałam pomocy medycznej i szlag mnie trafia.

Dlatego nigdy nie przestanę twierdzić, że jedynym rozsądnym wyjściem byłaby prywatyzacja służby zdrowia. Patrząc na koszty utrzymania NFZ i ich marnej jakości usług, śmiem twierdzić, że tańsze byłoby korzystanie z opieki prywatnej - ogromna konkurencja na rynku zmusiła dyrektorów takich placówek do walki o klienta (pacjenta).

Effcia28, mauysia, Ilona, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Wafel się zreflektował?!?!?!

Effcia28, AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No Małysz jest to frustrujące, że płacisz niebagatelne kwoty na ten pieprzony NFZ miesiąc w miesiąc, widzisz na pasku wypłaty jaka kasa przechodzi Ci przez to koło nosa, a jak raz na dwa lata potrzebujesz skorzystać z pomocy lekarskiej to i tak idziesz prywatnie.

Doświadczyłam tego kilka razy w życiu, bo mniej więcej tyle razy faktycznie potrzebowałam pomocy medycznej i szlag mnie trafia.

Dlatego nigdy nie przestanę twierdzić, że jedynym rozsądnym wyjściem byłaby prywatyzacja służby zdrowia. Patrząc na koszty utrzymania NFZ i ich marnej jakości usług, śmiem twierdzić, że tańsze byłoby korzystanie z opieki prywatnej - ogromna konkurencja na rynku zmusiła dyrektorów takich placówek do walki o klienta (pacjenta).
    polubiła bym to ze dwa razy niestety nie umiem :D

Ola_czeka, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;D

Zglaszam, ze zgłoś jest stanowczo za blisko lubię i cieżko mi polubić bo ciagle naciska mi sie zgłoś. Pisze z tel.

Mauysiu to super, ze uda sie jednak zabieg zrobić na NFZ.
    Ola zdjęcie z budowy, strasznie mnie zaciekawilo. Czym Ty Kobito sie zajmujesz?
    Aga mam nadzieje, ze mimo wszystko kolejny weekend będzie bardziej udany.
    Kfiatku pamiętaj o kremie z filtrem.

Ogladalyscie moze w sobotę kabareton od 20 do 12 leciał na tvp2. Machalam do was. W ostatniej chwili zaproponowano mi właśnie bilety i wybraliśmy sie z bratem, bratowa i tata. Było super ;D
    Wczoraj cały dzień nad jeziorkiem. Dzisiaj, rownież jadę. Moj brat ma działkę przy jeziorze i właśnie wczoraj zaciągnął kamping i ja sie zastanawiam, zeby do nich dołączyć. U nas zapowiadają teraz 2 tygodnie ładna pogodę, a w taki upał najlepiej nad woda.

mauysia, Effcia28, Ola_czeka, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa, Fedra, aisa, Gunia, Blondi22 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia a w którym szpitalu miałby to robione ?na szpitalnej?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aguś, pisz o co chodzi! :)

A tylko chodzi o mojego drania Wafla dziewczynki!!!:-)
    Wczoraj mi napisał że on zdaje sobie z tego sprawę że zle się zachowuję i zmieni się(no pożyjemy zobaczymy) i że przeprasza za swoje zachowanie!!!!
    W jego sms to cud nad cudami że coś takiego napisał!!!:-) A jak to jeszcze powie jak wróci to już cud w Opolskim będzie na maksa!!!:-):-)
    Bo w jego ustach to już w skrajnych przypadkach można PRZEPRASZAM usłyszeć a tu coś takiego!!:-)

Ilona, mauysia, Ola_czeka, Shagga_80, Kfjatus, zbikowa, Sandraa, Fedra, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Popieram Cię w 200 % :)

Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aga Wafel się zreflektował?!?!?!
    też sobie tak pomyślałam w pierwszej chwili :)

AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3380 3381 3382 3383 3384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ