plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:Kfjatuś, bo jesteś przytulanka. Nie wiem skąd masz tę niezwykłą umiejętność, że zawsze umiesz powiedzieć komuś coś miłego. Obojętnie co ktoś zrobił czy powiedział, odpowiesz mu tak, że wokół zaczynają latać motylki i słychać "Lovin' you" Minnie Riperton.
PS. I widzisz? U mnie nawet to zabrzmiało sarkastycznie. Nie umiem być miła i nigdy nie będę przytulanką.
no właśnie mam wrażenie, że chcesz mi dokuczyć, ale jak tak masz to jakoś to "zniese"
ja jestem widocznie miła z natury, no cóż....Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomoże ktoś mi w interpretacji wyników robione były w 16 dniu cyklu
Glukoza na czczo we krwi żylnej 09/07/2013
Glukoza (jedn. tradyc.) 91,8 mg/dl norma 70 - 99
Glukoza (jedn. SI) 5,09 mmol/l norma 3,88 - 5,49
Hormon tyreotropowy - TSH 09/07/2013
TSH (s) 2,07 mU/l norma 0,27 - 4,2
Morfologia pełna - analizator - krew 09/07/2013
Krwinki białe (WBC) 4,38 G/l norma 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 4,22 T/l norma 3,50 - 5,00
Hemoglobina 12,9 g/dl norma 12,0 - 16,0
Hematokryt 37,9 % norma 37,0 - 47,0
MCV 89,8 fl norma 83,0 - 103,0
MCH 30,6 pg norma 28,0 - 34,0
MCHC 34,0 g/dl norma 31,0 - 35,0
Płytki krwi 189 G/l norma 125 - 400
RDW-CV 12,9 % norma 11,5 - 14,5
MPV 11,6 fl norma 9,0 - 12,6
% neutrocytów 56,9 % norma 45 - 70
% limfocytów 30,1 % norma 20 - 45
% Monocytów 8,4 % norma 4,0 - 12,0
% Eozynocytów 4,1 % norma < 5,0
% bazocytów 0,5 % norma < 1,0
Liczba neutrocytów 2,49 G/l norma 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,32 G/l norma 1 - 5
Liczba Monocytów 0,37 G/l norma <0,8
Liczba eozynocytów 0,18 G/l norma <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l norma <0,2
Prolaktyna - PRL 09/07/2013
PRL (Prolaktyna) 396,9 mU/l norma 127 - 637 -
hej Laseczki!
Ostatnio mnie tu mało jestale nie mam zbytnio czasu-nawet na nadrabianie Was
. Wczoraj byłam u endo. Zwiekszyła mi dawkę na pół tabletki N 88, ale dopiero jak skończe N25 -który mam brać jeden dzień 1,5 tabletki a na drugi dzien 2 tabletki. TSH robiłam w poniedziałek i mam 2.80. Norma w II Trymestrze -do 3. Tak mi powiedziała,wiec na razie ok. A w czerwcu na poczatku robiłam TSH i miałam 0,77 -zobaczcie jak skoczyło przez miesiac!??
U nas właśnie w czwartek tynkarze mają skończyć tynki, potem mąż z hydraulikiem podłogówkę zrobią i wylewki w następnym tygodniu moze będą juz zrobione. I już coś będzie widac. W sobotę podłączylismy wode z wodociagu,ale najgorsze jest to,ze nie mamy podłączonego światła i mamy duzy problem....A dom do użytku musimy oddać do 13 listopada. Nawet nie chcę Wam o tym smęcić -jaki to dla nas jest problem z tym światłem
Mauysiu-a dobrze się czułaś po tym upadku? No ja podobnie rąbnęłam. Tylko,ze ja bardziej na prawą stronę poleciałam i delikatnie na brzuch,ale najwiekszy cieżar sparłam na rękach. Ale jednak to był upadek i moja ginka mi powiedziala,że każda ciężarna po upadku powinna zostac obserwowana, bo podczas wstrzasu związanego z upadkiem moze odkleić sie łożysko. Nie straszę Cię-broń Boże!!! Ja wolałam te 4 dni być obserwowana- a nawet nie wolałam, tylko musiałam bo ginka dała skierowanie!!! Najlepiej Ordynator to skomentował podczas wizyty- "Nie martw sie Renata, jeszcze nie raz w tej ciąży się przewrócisz..."żartowniś jeden....
Shagus mnie też podoba sie wersja spódnicowa
Blondi sukieneczki superi dziekuje ci bardzo za namiary bo i ja sobie chyba sprawie tą amarantową bo za równiutki miesiac od dzisiaj mamy wesele...Ja chyba zamówię rozmiar 42 - mam nadzieje,ze będzie ok. Piersi mi nie urosły i nie kupię większej, a brzuchol mam galanty...
Miłego dnia dziewczynkiaisa, mauysia, Shagga_80, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tatuaż chciałam, przeszło. dredy chciałam, przeszło. ale od zawsze nosiłam martensy, kolorowe sznurówki, ba nawet ostatnio zrobiłam powrtót do korzeni i kupiłam trampki
Jak sie poznaliśmy z p, to nosiłam męski kapelusz zielony płaszcz, albo płaszcz w maziaje czarno białe a la krowa.... teraz troche wydoroślałam, ale czasem ułańska fantazja mnie poniesie
miłego dnia Laski, przede mną dłuugi ale mam nadzieję również miły dzieńKfjatus, aisa, mauysia, Beata, Ilona, Shagga_80, Spero, Blondi22, Sandraa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Miriam, prolaktyna chyba za duża. To się chyba ma jakoś do tsh, jakoś to chyba było tak, że jak się prolaktynę obniży to i tsh się ruszy... ale nie pamiętam jak to konkretnie było.
Ja bym jeszcze zbadała żelazo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 08:45
Miriam lubi tę wiadomość