plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:Kfjatuś, bo jesteś przytulanka. Nie wiem skąd masz tę niezwykłą umiejętność, że zawsze umiesz powiedzieć komuś coś miłego. Obojętnie co ktoś zrobił czy powiedział, odpowiesz mu tak, że wokół zaczynają latać motylki i słychać "Lovin' you" Minnie Riperton.
PS. I widzisz? U mnie nawet to zabrzmiało sarkastycznie. Nie umiem być miła i nigdy nie będę przytulanką.
no właśnie mam wrażenie, że chcesz mi dokuczyć, ale jak tak masz to jakoś to "zniese"
ja jestem widocznie miła z natury, no cóż....
Ilona, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPomoże ktoś mi w interpretacji wyników robione były w 16 dniu cyklu
Glukoza na czczo we krwi żylnej 09/07/2013
Glukoza (jedn. tradyc.) 91,8 mg/dl norma 70 - 99
Glukoza (jedn. SI) 5,09 mmol/l norma 3,88 - 5,49
Hormon tyreotropowy - TSH 09/07/2013
TSH (s) 2,07 mU/l norma 0,27 - 4,2
Morfologia pełna - analizator - krew 09/07/2013
Krwinki białe (WBC) 4,38 G/l norma 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 4,22 T/l norma 3,50 - 5,00
Hemoglobina 12,9 g/dl norma 12,0 - 16,0
Hematokryt 37,9 % norma 37,0 - 47,0
MCV 89,8 fl norma 83,0 - 103,0
MCH 30,6 pg norma 28,0 - 34,0
MCHC 34,0 g/dl norma 31,0 - 35,0
Płytki krwi 189 G/l norma 125 - 400
RDW-CV 12,9 % norma 11,5 - 14,5
MPV 11,6 fl norma 9,0 - 12,6
% neutrocytów 56,9 % norma 45 - 70
% limfocytów 30,1 % norma 20 - 45
% Monocytów 8,4 % norma 4,0 - 12,0
% Eozynocytów 4,1 % norma < 5,0
% bazocytów 0,5 % norma < 1,0
Liczba neutrocytów 2,49 G/l norma 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,32 G/l norma 1 - 5
Liczba Monocytów 0,37 G/l norma <0,8
Liczba eozynocytów 0,18 G/l norma <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l norma <0,2
Prolaktyna - PRL 09/07/2013
PRL (Prolaktyna) 396,9 mU/l norma 127 - 637 -
hej Laseczki!
Ostatnio mnie tu mało jest
ale nie mam zbytnio czasu-nawet na nadrabianie Was
. Wczoraj byłam u endo. Zwiekszyła mi dawkę na pół tabletki N 88, ale dopiero jak skończe N25 -który mam brać jeden dzień 1,5 tabletki a na drugi dzien 2 tabletki. TSH robiłam w poniedziałek i mam 2.80. Norma w II Trymestrze -do 3. Tak mi powiedziała,wiec na razie ok. A w czerwcu na poczatku robiłam TSH i miałam 0,77 -zobaczcie jak skoczyło przez miesiac!??
U nas właśnie w czwartek tynkarze mają skończyć tynki, potem mąż z hydraulikiem podłogówkę zrobią i wylewki w następnym tygodniu moze będą juz zrobione. I już coś będzie widac
. W sobotę podłączylismy wode z wodociagu,ale najgorsze jest to,ze nie mamy podłączonego światła i mamy duzy problem....A dom do użytku musimy oddać do 13 listopada. Nawet nie chcę Wam o tym smęcić -jaki to dla nas jest problem z tym światłem 
Mauysiu-a dobrze się czułaś po tym upadku? No ja podobnie rąbnęłam. Tylko,ze ja bardziej na prawą stronę poleciałam i delikatnie na brzuch,ale najwiekszy cieżar sparłam na rękach. Ale jednak to był upadek i moja ginka mi powiedziala,że każda ciężarna po upadku powinna zostac obserwowana, bo podczas wstrzasu związanego z upadkiem moze odkleić sie łożysko. Nie straszę Cię-broń Boże!!! Ja wolałam te 4 dni być obserwowana- a nawet nie wolałam, tylko musiałam bo ginka dała skierowanie!!! Najlepiej Ordynator to skomentował podczas wizyty- "Nie martw sie Renata, jeszcze nie raz w tej ciąży się przewrócisz..."
żartowniś jeden....
Shagus mnie też podoba sie wersja spódnicowa
Blondi sukieneczki super
i dziekuje ci bardzo za namiary bo i ja sobie chyba sprawie tą amarantową bo za równiutki miesiac od dzisiaj mamy wesele...Ja chyba zamówię rozmiar 42 - mam nadzieje,ze będzie ok. Piersi mi nie urosły i nie kupię większej, a brzuchol mam galanty...
Miłego dnia dziewczynki
aisa, mauysia, nick nieaktualny, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tatuaż chciałam, przeszło. dredy chciałam, przeszło. ale od zawsze nosiłam martensy, kolorowe sznurówki, ba nawet ostatnio zrobiłam powrtót do korzeni i kupiłam trampki
Jak sie poznaliśmy z p, to nosiłam męski kapelusz zielony płaszcz, albo płaszcz w maziaje czarno białe a la krowa.... teraz troche wydoroślałam, ale czasem ułańska fantazja mnie poniesie 
miłego dnia Laski, przede mną dłuugi ale mam nadzieję również miły dzień
Kfjatus, aisa, mauysia, Beata, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blondi22, Sandraa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Miriam, prolaktyna chyba za duża. To się chyba ma jakoś do tsh, jakoś to chyba było tak, że jak się prolaktynę obniży to i tsh się ruszy... ale nie pamiętam jak to konkretnie było.
Ja bym jeszcze zbadała żelazo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 08:45
nick nieaktualny lubi tę wiadomość