SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    A może Czekolada jest na diecie i w ten sposób jedząc smakołyk o stałej porze chce zacząć dbać o linię? :P
    Ten "smakołyk" to jest pic na wodę, to taka kulka z suchej karmy, nie ma nic wspólnego z czymś smacznym :)

PS) Wiem bo często podżeram mężowi siostry mojego M, który ćwiczy swojego psa na wystawy... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 13:21

Rucia, zbikowa, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ten "smakołyk" to jest pic na wodę, to taka kulka z suchej karmy, nie ma nic wspólnego z czymś smacznym :)

PS) Wiem bo często podżeram mężowi siostry mojego M, który ćwiczy swojego psa na wystawy...

Kuźwa, surowych jajek nie, ale karmę wpieprza.

Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No jak Libra wchodzi to wchodzi na całego.
    Olka - to jaki dasz mi tytuł?

Żbikowa - dzisiaj wypiję lampkę wina za Twoje święto!!! tysięcznego posta!

Muska - słuchaj Mayusi, ja też gdzieś przeczytałam, że najbardziej wiarygodna za wszystkich obserwacji jest obserwacja szyjki...

Fedra - to ja już tylko będę się obawiać o to, bym na miejsce dotarła w jednym kawałku... bo Ty i mnie nakarmisz i ubierzesz:D

Shagga - ja już dzisiaj truje memu m, jaki to Kubuś ma fajny rowerek i chyba taki za sponsoruje mojemu chrześniakowi:) dzieci mnie lubią, bo ja siadam na podłodze i buszuję z nimi wszystkimi zabawkami:)... a w góry (jak wszystko się ułoży pomyślnie) ruszamy w październiku - dokładnie, tego jeszcze nie wiadomo:D
    i pewnie bawiłaś się na moim panieńskim:D- przyznaj się:D

Żbikowa - hahaha... zdjęcia super:)

zbikowa, Fedra, Beata, Muska, Shagga_80, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kuźwa, surowych jajek nie, ale karmę wpieprza.
    Myślałam, że się obędzie bez tego, ale DOBRA, dodałam buźkę z przymrużonym okiem.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kadarka z Lidla obowiązkowo z nakrętką? :P
    na mnie nie działa... muszę to szczerze przyznać, że wypiłam 3 butelki (zakupione wg wskazówek) iiii??? i nic

także Fedra się coś wymyśli na miejscu:)

Beata, Shagga_80, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

PS) Wiem bo często podżeram mężowi siostry mojego M, który ćwiczy swojego psa na wystawy... ;)

no akurat mój dostaje kawałek kiełbaski albo jakiegos owoca :P
    smakołyki o jakich piszesz dostaje jak ćwiczymy ;)

Beata, Shagga_80, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kadarka z Lidla obowiązkowo z nakrętką? :P

dokładnie tak :*

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liBRUŚ :*
    zBIKU =bravo za piękny post

Ruciu no wreszcie sie pochwaliłaś , super biznes zrobiłaś!

Libra, Rucia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewuchy może musicie obczaić jakieś swoje wińsko, które na Was podziała? :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Olka - to jaki dasz mi tytuł?

Żbikowa - dzisiaj wypiję lampkę wina za Twoje święto!!! tysięcznego posta!

Muska - słuchaj Mayusi, ja też gdzieś przeczytałam, że najbardziej wiarygodna za wszystkich obserwacji jest obserwacja szyjki...

Fedra - to ja już tylko będę się obawiać o to, bym na miejsce dotarła w jednym kawałku... bo Ty i mnie nakarmisz i ubierzesz:D

Shagga - ja już dzisiaj truje memu m, jaki to Kubuś ma fajny rowerek i chyba taki za sponsoruje mojemu chrześniakowi:) dzieci mnie lubią, bo ja siadam na podłodze i buszuję z nimi wszystkimi zabawkami:)... a w góry (jak wszystko się ułoży pomyślnie) ruszamy w październiku - dokładnie, tego jeszcze nie wiadomo:D
    i pewnie bawiłaś się na moim panieńskim:D- przyznaj się:D

Żbikowa - hahaha... zdjęcia super:)

no dokładnie masz tylko dotrzeć do mnie w jednym kawałku o resztę się nie musisz martwić :)

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    na mnie nie działa... muszę to szczerze przyznać, że wypiłam 3 butelki (zakupione wg wskazówek) iiii??? i nic

także Fedra się coś wymyśli na miejscu:)

spoko ja myślę ze poprostu musimy zrobić to inaczej wypić taką we dwie no bo wiesz masz być moją parą :)
    więc moze kadarka czeka na odpowiedni moment żebyś najpierw do mnie przyjechała a potem ona uruchomi swoje cudowne moce :)

Libra, Beata, Shagga_80, AGA 30, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    spoko ja myślę ze poprostu musimy zrobić to inaczej wypić taką we dwie no bo wiesz masz być moją parą :)
    więc moze kadarka czeka na odpowiedni moment żebyś najpierw do mnie przyjechała a potem ona uruchomi swoje cudowne moce :)
    sprawdziłam, że jak będę jechać do Ciebie, to dokładnie będę tuż po owulce... także z rana będzie trzeba jeszcze m przycisnąć;P więc wiesz... mogę spóźnić sie na obiad:D
    a poza tym picie skromnie, bo jak trzecia osóbka nie będzie mogła przyjechać, to pakujemy Czekoladę w auto i jedziemy do niej:)

mauysia, Fedra, Beata, Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    sprawdziłam, że jak będę jechać do Ciebie, to dokładnie będę tuż po owulce... także z rana będzie trzeba jeszcze m przycisnąć;P więc wiesz... mogę spóźnić sie na obiad:D
    a poza tym picie skromnie, bo jak trzecia osóbka nie będzie mogła przyjechać, to pakujemy Czekoladę w auto i jedziemy do niej:)
    Przypomniała mi się moja obawa sprzed paru miesięcy, że niemożliwe będzie zrobienie spotkania wszystkich nas ovufriendek, bo zawsze któraś będzie miała dni płodne i nie będzie mogła zmarnować szansy z M :D

Fedra, Libra, Rucia, Beata, Shagga_80, a-koczek, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

spoko ja z tą kadarką tak wyjechałam a w sumie to ja od kwietnia nie pije :P
    no właśnie tak licze że ta trzecia osóbka dojedzie w piątek i zostanie do soboty :)

no jeśli z takiego powodu spóźnisz się na obiad to ja wybaczam zresztą u mnie obiad się je dośc późno więc spoko :)

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Przypomniała mi się moja obawa sprzed paru miesięcy, że niemożliwe będzie zrobienie spotkania wszystkich nas ovufriendek, bo zawsze któraś będzie miała dni płodne i nie będzie mogła zmarnować szansy z M :D

większości wam takie zmartwienia już nie spędzą snu z powiek:D więc jesteście teraz w tak komfortowej sytuacji, że możecie się spotykać kiedy chcecie

akurat mój dobór terminu był inny... i żeby trzecia osóbka nie była na urlopie z m... to już dzisiaj bym bawiła u Fedry... m pozwolił mi jechać, jak on będzie pracował na popołudnie, bo wtedy i tak się mijamy, to się tak nie odczuje rozłąki... więc na termin pobytu wpłynęły 2 rzeczy

Fedra, Beata, Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    spoko ja z tą kadarką tak wyjechałam a w sumie to ja od kwietnia nie pije :P
    no właśnie tak licze że ta trzecia osóbka dojedzie w piątek i zostanie do soboty :)

no jeśli z takiego powodu spóźnisz się na obiad to ja wybaczam zresztą u mnie obiad się je dośc późno więc spoko :)
    no coś Ty!!!! naraiłaś ją, by została na noc???? jak nie to działaj... i ja się przyłącze!!! będzie piżama party:D

edit...
    i co Zbikowa? dołączasz się? a Ty Ola??? hmmm??? coś tam wczoraj smarowały o czekaniu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 13:54

mauysia, Fedra, Beata, AGA 30, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest tajemnica, kto jest trzecia osobą? Czy pisałyście już na fejsie i nie będziecie powtarzać? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A to jest tajemnica, kto jest trzecia osobą? Czy pisałyście już na fejsie i nie będziecie powtarzać? ;)
    my się we dwie same ujawniłyśmy... a trzecia chyba jeszcze nie... może chce wam zrobić niespodziankę:D

ps. a co? jak nie wiesz kto trzeci to zastanawiasz się czy przyjechać?;P

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    no coś Ty!!!! naraiłaś ją, by została na noc???? jak nie to działaj... i ja się przyłącze!!! będzie piżama party:D

edit...
    i co Zbikowa? dołączasz się? a Ty Ola??? hmmm??? coś tam wczoraj smarowały o czekaniu:)

O kurde ale będzie impra! Już się o Was boję!!!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liberko, czy pierwsza litera imienia tej tajemniczej osoby nie występuje w Twoim ani moim imieniu i nazwisku, ale np. w Fedry nazwisku już tak?

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 3510 3511 3512 3513 3514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ