X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuchy wlasnie zrobilam test owulacyjny.Dwie krechy mocne czerwone !!!! Yupi.... trzeba dzialac .... Martwi mnie jednak to ze nie mam ciagnacego sluzu... Zobaczymy co gin powie w poniedzialek- czy test klamie czy prawde mowi... Ide zaraz robic ciasto marchewkowe- podobno pycha i mega proste wiec bede probowac. Robila ktoras z was?

milego wieczorku
    ja takieg takiego ciagnącego sie jak białko jajka kurzego a udalo sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 11:11

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Przekażę na pewno. Póki co jest na oddziale i tam tel. wyłączony. Już jej powiedziałam, że może na nas liczyć, i na modlitwę i na wsparcie.

Muzi jesli będziesz wiedzieć ze Gadgecie coś jest potrzebne oprócz modlitwi pisz do mnie, jesli była by potrzebna krew to moja grupa to 0Rh+...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    WIEŚCI OD GADGETKI I KUBUNIA!

Kochane dziewczynki potrzebna jest modlitwa, dużo modlitwy!

Gadgetka wyszła ze szpitala, by być bliżej Kubusia.
    Miała zostać do jutra chyba i czekać na ściągnięcie cewnika albo wyjść z cewnikiem.
    W czasie cesarki miała transfuzję, bo straciła dużo krwi, jest osłabiona bardzo.
    Wyszła z cewnikiem, bo jeszcze ma złe wyniki moczu.
    Jak wszystko będzie dobrze, to jutro wyciągną jej szwy i cewnik.

Dojeżdża do Kubusia do szpitala na Oddział Patologii Noworodka, bo u Kuby pojawiły się kolejne problemy.
    Wyniki krwi poprawiły się po transfuzji ale przed wyjściem do domu lekarze pomyśleli, by zrobić usg jamy brzusznej i okazało się, że Kubuś ma powiększone nerki.
    Stwierdzono wodonercze ale jeszcze trwa dalsza diagnostyka.
    Gadgetka jest dzielna, myśli o Was, o Nas i nie ma fizycznie czasu, by wejść na fb i napisać co się dzieje.

Prosi Nas o modlitwę, bo teraz jest to najbardziej potrzebne.
    Z tego co zapamiętałam z rozmowy, to chyba jutro lekarz chce wprowadzić sondę z kamerką do nerek przez cewkę moczową i sprawdzić co jest powodem kłopotów maleństwa.
    Kubusiowi groziło zatrucie, sepsa, gdyby bakterie z zalegającego moczu się rozprzestrzeniły.

Lekarz na usg w ciąży nie doszukał się zmian patologicznych u synka Gadgetki i całe szczęście, że lekarze na tym oddziale są przytomni i dokładni.

Bóg jeden wie co by się stało gdyby wyszli do domu bez tych badań.
    Anioł stróż czuwa nad małym Kubusiem ale wsparcie Gadgetki modlitwą to chyba jedyne co możemy zrobić.
    oby wszystko dobrze sie ułozylo i kubuś wyzdrowiał ;***

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Muzi jesli będziesz wiedzieć ze Gadgecie coś jest potrzebne oprócz modlitwi pisz do mnie, jesli była by potrzebna krew to moja grupa to 0Rh+...

Fedruś jeśli jest komuś potrzebna krew to nie trzeba oddawać tej samej grupy, chodzi o ilość, a oni z banku krwi pobierają właściwą dla pacjenta. Także jak jest potrzeba, każda krew jest wartościowa i dobra.

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    i zrób foto :P
    A jak już Twój wyrośnie, to może mój się pojawi, jakby co to proszę o odebranie z paczki dla Fedry tych spodeneczek i przesłanie do mnie :P

a ja się nie zgadzam albo biorę cała paczkę albo nic :P

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Witam ja tylko na chwilkę bo znowu mnie męczy mam okropne mdłości i wymioty nie mam sił na nic!

Byłam dziś lekarza bo wczoraj miałam jednorazowe plamienie zrobił mi usg i jest zarodek i serduszko :) z usg wychodzi że jestem w 8 tygodniu i 6 dniu ciąży
    super wiesci Effcia

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a ja się nie zgadzam albo biorę cała paczkę albo nic :P

ale jesteś :(
    chyba, że mnie wyprzedzisz i ja wezmę używane porteczki po synalku Ruci i Twoim :P

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam O Rh -
    Fedra wrote:

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Fedruś jeśli jest komuś potrzebna krew to nie trzeba oddawać tej samej grupy, chodzi o ilość, a oni z banku krwi pobierają właściwą dla pacjenta. Także jak jest potrzeba, każda krew jest wartościowa i dobra.

ja z racji tego ze nie za często mogę oddawać krew oddaję ją jedynie wtedy kiedy potrzebują jej najbliżsi...
    jak kiedyś była potrzebna krew dla mojej przyjaciółki tez poszłam i oddałam bo się okazało ze nie mieli dla niej odpowiedniej...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    ale jesteś :(
    chyba, że mnie wyprzedzisz i ja wezmę używane porteczki po synalku Ruci i Twoim :P

spoko możesz wziaść całą paczkę bo ja dzieci mieć nie będę...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się witam i zegnam zarazem

życze Wam udanego dnia i weekendu...

niestety jutro mam imprezę w domu więc robota wrze od samego rana tak więc idę dalej w bój sprzątania...

trzymajcie się ciepło i nie dajcie złym myślą...

Ilona, mauysia, Beata, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nidgy nie oddawałam bo zawsze za mało ważyłam i niechcieli brac odemnie ale za to mam kilku honorowych dawców krwi ze złotymi i srebnymi odznaczeniami także nadrabiają za mnie

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    spoko możesz wziaść całą paczkę bo ja dzieci mieć nie będę...
    Fedra przepraszam,ale jakoś dziwnie się poczułam...ma wrażenie, że w jakiś sposób Cię uraziłam, a to tylko głupie żarty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 11:03

Beata lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    ja niestety nidgy nie oddawałam bo zawsze za mało ważyłam i niechcieli brac odemnie ale za to mam kilku honorowych dawców krwi ze złotymi i srebnymi odznaczeniami także nadrabiają za mnie

ja też własnie przez wagę nie mogłam oddawać no chyba ze się uparłam na jednorazowe oddanie ;)
    teraz waże wiecej ale lekarz mi powiedział że nie mogę być honorowym dawcą tłumaczył mi dlaczego ale ja już nie pamiętam chodzi o częstotliwość oddawania krwi u mnie było by to niebezpieczne czy coś takiego :/

a teraz zmykam maż robi ciasto to ja idę łazienkę sprzątnać...
    może będe zerkać do Was co jakiś czas :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Fedra przepraszam,ale jakoś dziwnie się poczułam...

eeee nie łapie...

z tym że nie oddam pomarańczowych spodenek to taki żart był...

a ja się poprostu nie anstawiam na to ze będe miała dzieci, po prostu powoli zaczynam myśleć o adopcji i tyle.,..

i przepraszam ze się dziwnie poczułas nie było to moim zamiarem :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:

ja tez nie oddawałam, ale Mąż oddaje regularnie... a gdy była potrzebna krew dla dziewczyny z rodziny,po wypadku samochodowym oddawali wszyscy Ci co mogli,każdy rodzaj, a potem Ona otrzymywał właściwą dla siebie...
    Oczywiście najgorzej jest z rzadkimi grupami...

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja przyszłam sie do was podzielić dobra nowina. Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja bratowa jest w ciazy, 5 tydzien i termin wychodzi jej na marzec. Ale jaja, no co jak co ale tego sie nie spodziewalam, tymbardziej, ze maja juz dwójkę odchowana, syna 13 lat i córkę 9. A powiem ze starzy nie sa tylko młodo zaczęli, brat ma 33 lata, a bratowa 34. Ale numer ;D hehe. Będziemy miały babli w tym samym wieku ;D

mauysia, zbikowa, Kfjatus, Beata, Blondi22, a-koczek, Fedra, Rucia, Selena, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    eeee nie łapie...

z tym że nie oddam pomarańczowych spodenek to taki żart był...

a ja się poprostu nie anstawiam na to ze będe miała dzieci, po prostu powoli zaczynam myśleć o adopcji i tyle.,..

i przepraszam ze się dziwnie poczułas nie było to moim zamiarem :(

Chodzi mi o to, że jak napisałaś słowa " ja dzieci...", to jakoś jakby mnie ktoś w łeb strzelił, bo przecież są szanse zawsze, a ja wierze, że i u Was nadejdzie czas na Wasz Cud... a ja przecież też dwóch kresek nie ujrzałam, a na portki Rucine się czaję :P

Piszesz o adopcji, a jak już kiedyś pisałam w mojej rodzinie jest adoptowany chłopiec i powiem, że nawet z buźki jest podobny do swoich rodziców :D Jestem z Tobą i dużo sił ciągle Ci życzę ! :*

Ilona, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALE TAKĄ GRUPĘ CO MA fEDRA to moż edac każdemu!

ej co wy opowiadacie to ile wy ważyłyście?????

ja przy 45 normalnie oddawałam co prawda zwazyli mnie bo mieli wątpliwości czy nie waże mniej ale było równo 45 co wtedy wskazywało znaczna niedowagę ale morgo miałam dobra i normalnie wzięli

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to też zależy od lekarza i od innych czynników. Trudno jakiemuś anemikowi kree upuszczać ;P

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3520 3521 3522 3523 3524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ