plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti kiedys było tak że jak sie odchodizło z uczelni to automatycznie był konie rozliczen ze szkoła nawet jak ja przerwałaś albo ci e wyrzucili to od tego dnia niebyły naliczane zadne odsetki i czesne. teraz a cyba jakie 3 lata temu weszła ustawa ze mimo iż odejdziesz ze szkoły a nie uregulujesz wszystkiego masz ciągle naliczane odsetki niewiem czy mnie zrozumiałaś ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodziBeata wrote:kAMIla to nie mam pojęcia czemu i od czego to zalezy?
Mayuś dostaliśmy wewanie (własciwie mąz) na sprawę za zaległości w szkole
naszym zdaniem nie mają prawa żądac tej kasyBeata lubi tę wiadomość
-
TAK ZROZUMIAŁAM o co Ci chodzi
ale wlasnie problem jest w tym ze mąz pisał podanie o wznowienie studiów w lutym 2008 więc mineło od tego czasu 5.5 roku
ponieważ nie dostał żadnej decyzji na adres domowy wiec szkoły nie kontynuował nie chodził na żadne zajęcia ani nic nie płacił
teraz po latach żadają zapłaty za 2 semestry+ odsetki ponad 5tysi
czy nie uważasz że po pierwsze nie mają zadnego prawa żadać tej kasy? a po drugie już sprawa dawno przedawniona?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:kAMIla to nie mam pojęcia czemu i od czego to zalezy?
Mayuś dostaliśmy wewanie (własciwie mąz) na sprawę za zaległości w szkole
naszym zdaniem nie mają prawa żądac tej kasy
napisz coś więcej i dokładniej jak chcesz to na priv
ostatnio się babrałam w ściaganiu długów itp to moze coś mi do głowy przyjdzie... aha nie ejstem radcą prawnym
odpowiadajac na Twoje pytanie miałam 49 kg przy 173 nie miałam anemii miałam problemy z nerkami...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:TAK ZROZUMIAŁAM o co Ci chodzi
ale wlasnie problem jest w tym ze mąz pisał podanie o wznowienie studiów w lutym 2008 więc mineło od tego czasu 5.5 roku
ponieważ nie dostał żadnej decyzji na adres domowy wiec szkoły nie kontynuował nie chodził na żadne zajęcia ani nic nie płacił
teraz po latach żadają zapłaty za 2 semestry+ odsetki ponad 5tysi
czy nie uważasz że po pierwsze nie mają zadnego prawa żadać tej kasy? a po drugie już sprawa dawno przedawniona?
takie sprawy przedawniają się po 3 latach jeśli dobrze pamiętam...
jeśli nie ma zadnej umowy ani informacji na adres korespondencyjny ze szkoła wznowiła mu naukę to tak np. nie ma podstaw do tego aby zadać spłaty jakich kolwiek zaległości...
mozecie zwrócić się do nich z pismem (wszystko musi być na piśnie) z prośbą o wyjaśnienie na jakiej podstawie zostało naliczone czesne plus odsetki najlepiej złożyć tą proźbę w sekretariacie i oczywiście zeby dali potwierdzenie złożenia takiego pisma...
EDIT: i mam nadzieję ze Twój maz był pewny ze składa podanie o ponowne rozpoczęcie a nie czasem umowę o rozpoczęcie? a i jeszcze jedno czy to było zaiwieszenie nauki i kontynuacja czy został skreślony z listy uczniów i teraz chciał ponowić przyjęcie?
jest to o tyle ważne ze jeśli nie nastąpiło rozwiązanie umowy ( w tym przypadku jest to skreślenie z listy uczniów/studentów) plus pisemna o tym informacja tak naprawdę umowa nie została zakończona ale zawieszona i prośba o przywrócenie jest wznowieniem z automatu tamtej umowy...
nie wiem czy doś jasno napisałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 12:27
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Któregoś roku na Woodstocku oddawałam krew i byłam z siebie taaaaka dumna, a jak przyjechałam do domu okaząło sie ze w mediach wielka afera ze ta krew co ją oddawaliśmy to pewnie same procenty i narkotyki i że należało by to wszyslko wylac.
Fedra, Beata, aisa lubią tę wiadomość
-
Kfjatuszku i jeszcze raz przepraszam za to ze się źle poczułaś...
Ja poprostu przestałam o tym myśleć i na tą chwilę się w ogóle nie mam zamiaru starać moja strata bardzo mnie zabolała i jakoś tak nie bardzo mam ochote na to zeby przechodzić przez ten koszmar od nowa...
o adopcji myślę ale to jest dopiero myślenie a jak się skończy tego jeszcze nie wiem
Blondi gratuluje 1 kilogramaBlondi22, Beata lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Kfjatuszku i jeszcze raz przepraszam za to ze się źle poczułaś...
Ja poprostu przestałam o tym myśleć i na tą chwilę się w ogóle nie mam zamiaru starać moja strata bardzo mnie zabolała i jakoś tak nie bardzo mam ochote na to zeby przechodzić przez ten koszmar od nowa...
o adopcji myślę ale to jest dopiero myślenie a jak się skończy tego jeszcze nie wiem
Blondi gratuluje 1 kilogramahe zostało mi z 9 kg bo tyle zalozyłam ze przytyje
Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
tak Fedri ale wiesz jak to dział szkoła już sprawą sie nie zajmuje bo wie że by nie wygrała, wiec sprzedała ten dług
j atez byłam pewna że po 3 latach sie przedawnia wiec wszsytkie pisma i wezwania do zapłaty olaliśmy (przychodziły od pażdziernika
a teraz jest wezwanie na sprawę do sądu
umowy napewno żadnej nie ma
przez telefon przez te pare iesecy maz im mówił że nie mają żadnej podstawy bo on żadnej umowy nie podpisywał, oni mają tylko ptrośbe o przyjęcie/wznowienie studiów i to tyle
teraz wysłali że decyzja przyjęca była ale my nic nie dostaliśmy...
ale nawet gdybyśmy dostali (teoretycznie) to mieliby prawo żadac tej kasy po tylu latach bez umowy na jakiej podstawie?>
teraz do firmy odwołas sie to już nie bardzo teraz to nie wiem jakies pismo do sądu?
czy po prostu iśc na sparwę i jak sie do niej przygotować?
i czy przypadkiem nie obciążą wrazie czego jeszcze kosztami sadowymi?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie