X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Mauysiu to dobrze, ze dzisiaj piątek, przez weekend moze dojdzesz do siebie. Mleko, miód, czosnek i ciepły kocyk.
    Wczoraj już się nawcinałam czosnku (na chlebie), a jak mnie paliło w język! Współczuję tylko dziś mojemu koledze z pokoju :)

Ilona, a-koczek, zbikowa, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubię chleb z czosnkiem. W sumie to lubię czosnek w każdej potrawie i jak by to innym mniej przeszkadzało to bym jadła co dzień ;D

zbikowa, Gunia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Jak jutro jej wyjmą szwy itd. to będzie już z Kubą 24 na 24 ;-) Uciekam do ginekologa.papapa
    Kochana dziękujmy bardzo za wieści, pozdrów ja gorąco i powiedz że nieustajemy w modlitwie :*
    Selena wrote:
    Ja już po wizycie ) udało mi sie że byłam dziś pierwsza ;) mam wkońcu karte ciąży założoną :) słyszałam serduszko maleństwa :) pięknie bije 165razy na minute :) także mega ulga po wczorajszym plamieniu :) no i gin potwierdził że mogłam uszkodzić ściankę tabletką..mam teraz ją zwilżać wodą przed aplikacją :) ale już będziemy kończyć luteine :) mam tylko wykorzystać to co mam w domku :) takze wszystko super :) jeszce tylko jutro usg :)

wOSEBKO super!! cieszę sie Twoją radością :*
    Effcia28 wrote:
    Witam ja tylko na chwilkę bo znowu mnie męczy mam okropne mdłości i wymioty nie mam sił na nic!

Byłam dziś lekarza bo wczoraj miałam jednorazowe plamienie zrobił mi usg i jest zarodek i serduszko :) z usg wychodzi że jestem w 8 tygodniu i 6 dniu ciąży

to juz wiedziałam :) ale jeszcze raz się ucieszyłam ze przyszlas podzielić się tutaj :*

mauysia, Ilona, jeju, Fedra, Selena, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ja tez lubię chleb z czosnkiem. W sumie to lubię czosnek w każdej potrawie i jak by to innym mniej przeszkadzało to bym jadła co dzień ;D
    Mam tak samo... Tylko że niestety czasem trzeba wziąć pod uwagę to, czy rano komuś nie nasmrodzimy oddechem :)
    Jedną z moich ulubionych potraw z czosnkiem jest spaghetti aglio, olio e peperoncino, czyli z dużą ilością czosnku w plasterkach, oliwą i ostrą papryczką. Ale się po tym zionie! :) Ale jest rewelacyjne...

Ilona, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys to jak czułam zapach czosnku to mdlałam i wymiotowałam a teraz to mogłabym go jesc codziennie

Ilona lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Mam tak samo... Tylko że niestety czasem trzeba wziąć pod uwagę to, czy rano komuś nie nasmrodzimy oddechem :)
    Jedną z moich ulubionych potraw z czosnkiem jest spaghetti aglio, olio e peperoncino, czyli z dużą ilością czosnku w plasterkach, oliwą i ostrą papryczką. Ale się po tym zionie! :) Ale jest rewelacyjne...
    nie jadłam takiego przysmaku :) trzeba spróbować ;)
    tez lubię czosnek, ale zwłaszcza jak się je taki świeży to bardzo go potem czuć, aż skóra wydaje z siebie czosneczkowy aromat :P

Ilona, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i miłego dnia laseczki!!!!

Orzesz kurczaczek jak mnie brzuch napielalalalalala :-(
    No i kolejny cykl zaczęty szybciej tym razem ale już!!!!

Beata, mauysia, Kfjatus, Ilona, zbikowa, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    nie jadłam takiego przysmaku :) trzeba spróbować ;)
    tez lubię czosnek, ale zwłaszcza jak się je taki świeży to bardzo go potem czuć, aż skóra wydaje z siebie czosneczkowy aromat :P
    Jakby co to służę przepisem :) Niby jest pełno tego w necie, ale jakoś różnią się one od mojego sposobu przyrządzania, który wydaje mi się lepszy :)

Kfjatus, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam za sobą awanturkę. To znaczy wczoraj "kontrahent" nakrzyczał na mnie przez telefon, jak to bywa - nie zawiniłam, ale jestem na pierwszej linii frontu, tudzież jestem mięsem armatnim, więc przeprosiłam. Dziś ochłonęłam i pisząc w innej sprawie napisałam co sądzę o podnoszeniu głosu, zwłaszcza jak się nie ma racji. No i czekam na odwet :( Nienawidzę takich sytuacji ale jeszcze bardziej nienawidzę tłamsić niesprawiedliwość w sobie.

Ilona, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie te które dopiero przybyły :)

Aguś nie ufaj w 100% lekarzowi ja bym mierzyła i działała

Mayuś a skad wiesz ze na sobotę?

Efcciu tak prosiłam żeby było na CITo powiedziałam nawet że mam na dziś wizytę, ale powiedziała że na szybko to moze być jutro rano na 9.00
    inaczej byłoby chyba na poniedziałek?

mauysia, Ilona, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayus zapomniałam dopisac że masz jutro leżeć i sie wygrzewać :*

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Właśnie mam za sobą awanturkę. To znaczy wczoraj "kontrahent" nakrzyczał na mnie przez telefon, jak to bywa - nie zawiniłam, ale jestem na pierwszej linii frontu, tudzież jestem mięsem armatnim, więc przeprosiłam. Dziś ochłonęłam i pisząc w innej sprawie napisałam co sądzę o podnoszeniu głosu, zwłaszcza jak się nie ma racji. No i czekam na odwet :( Nienawidzę takich sytuacji ale jeszcze bardziej nienawidzę tłamsić niesprawiedliwość w sobie.
    I dobrze mu napisałaś, niech wie, że chamsko się zachował. Choć - jeśli jest w 100% chamem - to odpowie Ci 2 razy bardziej chamsko niż wczoraj, więc już się przygotuj, żebyś broń Boże się nie przejęła jego słowami!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Bo wspominałaś wczoraj.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś mądrze powiedziała, przygotuj sie dobrze

p.s. Olu jestem pod wrażeniem myslałam że Ty jesteś TWARDA emocjonalnie i nic nie jest w stanie Cie złamac :p

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no tak myslałam że do mojego wykresu sie dokopałaś :P

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty, Becia, ja jestem mięczak. Poczucie humoru to moja tarcza.

Beata, Kfjatus, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Chciałabym, Beciu, uwierz mi... Ale jutro mam napięty dzień: najpierw za samego rana idę w końcu zrobić ten $%@&@#%&%$ test obciążenia glukozą, potem muszę przekiblować dwie godziny w klinice nic nie robiąc i denerwując się tym, że nic nie robię. A denerwując się dlatego, że na 13:00 mamy te urodziny Leosława i jest jeszcze wszystko do zrobienia :/ Czyli krótko mówiąc wszystko muszę przygotować dziś wieczorem/w nocy. Po prostu ekstra.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witajcie te które dopiero przybyły :)

Aguś nie ufaj w 100% lekarzowi ja bym mierzyła i działała

Efcciu tak prosiłam żeby było na CITo powiedziałam nawet że mam na dziś wizytę, ale powiedziała że na szybko to moze być jutro rano na 9.00
    inaczej byłoby chyba na poniedziałek?
    Już nie ma co wierzyć bo @ przylazł z samego rana niespodziewana!!!
    :-(:-( Wczoraj Wafel przyjechał nawet nie zdążyłam się bzyknąć :-(:-(:-(

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Małysz będzie jutro obsługiwać gości, więc się nie wyleży. Ale jak pogoda dopisze, to się wygrzeje :)

Beata lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola walcz o kulturę :D
    Nie lubię takich typów ...Jakiś prostak...

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3518 3519 3520 3521 3522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ