X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz mnie najpierw bierze na zwierzenia a potem zostawia załzawioną przy kompie i idzie na autobus.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No chyba, że przyszłaś tu usłyszeć, że jesteś w ciąży, to musimy poczekać na resztę forumek, bo ja niestety tego nie wiem i nie mogę potwierdzić :)

Nie, nie chodzi mi o to żebyście mi powiedziały że jestem w ciązy, bo wyroczniami to Wy nie jesteście i zwyczajnie tego nie możecie wiedzieć...chodzi mi tylko o poradę, co wg Was mi się dzieje...nigdy wcześniej (poza ciążą) się tak nie czułam....boje się, że znów mi się coś dzieje, jakaś torbiel, polipy czy inne badziewi któe często się mnie czepia...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz mnie najpierw bierze na zwierzenia a potem zostawia załzawioną przy kompie i idzie na autobus.
    No i teraz mam wyrzuty sumienia... Na pewno odbije się to na dziecku... Zadowolona?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Nie, nie chodzi mi o to żebyście mi powiedziały że jestem w ciązy, bo wyroczniami to Wy nie jesteście i zwyczajnie tego nie możecie wiedzieć...chodzi mi tylko o poradę, co wg Was mi się dzieje...nigdy wcześniej (poza ciążą) się tak nie czułam....boje się, że znów mi się coś dzieje, jakaś torbiel, polipy czy inne badziewi któe często się mnie czepia...

A przy poprzednich torbielach czy polipach miałaś takie objawy?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No i teraz mam wyrzuty sumienia... Na pewno odbije się to na dziecku... Zadowolona?

Wspomnij o myszach!

mauysia, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - tak jak wspominałam, takie objawy miałam jedynie w pierwszej ciąży i nigdy więcej. Przy torbielach miałam straszne kłucia w jajnikach a przy polipie (rzekomym) obfite brązowe plamienia.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia,

Jesteśmy tu same swoje, połowa z nas ma za sobą cykle "na bank ciążowe" i nie musisz się tego wstydzić. Każda z nas w zasadzie ma za soba wkrętkę, która się nie sprawdziła i chyba to nas do siebie zbliżyło, więc nie musisz się wstydzić, że teraz to dopadło Ciebie.
    Mam za sobą, całkiem niedawno, taaaaki cykl ciążowy, normalnie taaaaaaaaaaaaki ciążowy, że bys nie uwierzyła. Znaczy nie, że bolał mnie brzuch, tylko po prostu wszystko na niebie i ziemi - łącznie z innymi ludźmi mówiło mi, że się udało, że jestem w ciąży. Wtedy pomyślałam sobie - jak się teraz nie uda, to się chyba powieszę. No i zgadnij? Ani się nie udało ani się nie powiesiłam.

Nie wiem dlaczego swędzą się sutki, dlaczego boli Cię brzuch i dlaczego masz inne objawy. Ale nie z powodu ciąży. To znaczy, te objawy się pojawią, za jakiś czas, jeśli faktycznie w niej jesteś. Ale póki co - nic to nie oznacza. Nawet temperatura 37 stopni jest całkiem normalna dla tego momentu w cyklu. Póki co, masz objawy fazy cyklu, w której jesteś. Pierwszym symptomem, że mogło się udać, będzie spóźniający się okres. Do środy zachowuj się więc tak, jakbys była przed owulacją i nie miała szans na ciążę. A jak to zrobić, jak przestać się nakręcać - nie mam pojęcia. ja piszę na forum:)

Kfjatus, Beata, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to, że w poprzedniej ciąży czułaś się tak samo - cóż, tez byłas wtedy w fazie lutealnej, jak by nie patrzeć.

Gunia lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ola - tak jak wspominałam, takie objawy miałam jedynie w pierwszej ciąży i nigdy więcej. Przy torbielach miałam straszne kłucia w jajnikach a przy polipie (rzekomym) obfite brązowe plamienia.

"chodzi mi tylko o poradę, co wg Was mi się dzieje...nigdy wcześniej (poza ciążą) się tak nie czułam....boje się, że znów mi się coś dzieje, jakaś torbiel, polipy czy inne badziewi któe często się mnie czepia..."

Skoro nie miałaś takich objawów przy torbieli i polipie, to nie wiem, czemu to sugerowałaś :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    weszłam sprawdzić jak wynik Beatki,bo miałam dostać sms-ka a tu cisza i cisza :D

przeczytałam i już wszystko wiem :( miejmy nadzieję ,że lekarz teraz porządnie wezmie się za ten progesteron i nie długo ujrzysz dwie piękne czerwone krechy na teście :)

Ola_czeka, Rucia, Kfjatus, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciullo, szkoda, że wynik jest taki jaki jest ale - jak wspomniała Rutka - przynajmniej wyszedł na jaw Twój niski progesteron, więc możesz działać!

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Effciu :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mayuś :)

udanego imprezowania na świeżym powietrzu życzę :)I Leosiowi składam wcześniejsze najserdeczniejsze życzenia :*

A teraz uciekam do spisania :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)

Mauys kiedy będą wyniki Twojego badania glukozy?

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mam juz po prostu chore jazdy, bo wiem że w ciąży nie jestem, mam takie przeczucie...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Żbik.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ola, mam juz po prostu chore jazdy, bo wiem że w ciąży nie jestem, mam takie przeczucie...

Tak samo jak nie możesz wiedzieć że jesteś, tak samo nie możesz wiedzieć, że nie jesteś. Poczekaj do środy, nic Ci nie pozostaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do reszty schizuje...tak bardzo chciałabym mieć dzieciątko

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Tak samo jak nie możesz wiedzieć że jesteś, tak samo nie możesz wiedzieć, że nie jesteś. Poczekaj do środy, nic Ci nie pozostaje.

To czekanie jest najgorsze...ja się chyba wykończe do tego czasu

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Chyba do reszty schizuje...tak bardzo chciałabym mieć dzieciątko

Sporo z nas ma ten problem.

‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ