plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie powinno się
zabierać opierzonych i zdrowych, ale jeszcze nielotnych ptaków,
ponieważ jest to normalne, że one opuszczają gniazda w takim stanie,
rodzice dalej się nimi opiekują i je karmią, a one stopniowo uczą
się latać. Chowają się w krzakach lub w wysokiej trawie i większość
z nich przeżywa. Jeśli znajdzie się takiego ptaka bez osłony, można
przenieść go w krzaki lub na daszek albo inne bezpieczne miejsce.
Zbiku nie wiem gdzie znalazłaś ptaszka ale właśnie tych słabszych rodzice pozbywają się właśnie w taki okrutny sposób, że wyrzucają je z gniazda już na początku ich życia...kaszka jaglana jest suoer zdrowa, jarmuż mega super witaminowy...tłuste robaczki i jeśli on jest nieopierzony a wielkości dłoni, to nie wiem jaką dużą masz dłoń ale gołąbek tej wielkości już powinien być opierzony zupełnie...ale ja się nie znam... -
łuuhu! ovu mi odpisało że zrobią skrzynkę tak, że bedzie osobna zakładka na lajki a osobna na zwykłą pocztę
Jeju gołąb ma juz prawie wszystkie pióra tylko ma jeszcze takie meszkowate kłaki na górze. znalazłam go Józefa (bo dorobił się się imienia) pod płotem jak mój pies zaczął zwiewać bez powodu.a-koczek, mauysia, Ola_czeka, AGA 30, Aga_Andzia, Rucia, Shagga_80, Ilona, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
no zwykłe, no co Wy...Mauysiu hehe a może i gołąb ale dziób ma taki jakiś nie gołębi
Okaże się i kochana jak go znalazłaś tam, to powinien tam wrócić...ale wiesz co ja się lepiej dopytam, dowiem i dam znać, jeśli chcesz....
zbikowa lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:no zwykłe, no co Wy...Mauysiu hehe a może i gołąb ale dziób ma taki jakiś nie gołębi
Okaże się i kochana jak go znalazłaś tam, to powinien tam wrócić...ale wiesz co ja się lepiej dopytam, dowiem i dam znać, jeśli chcesz....
Teraz to już przeszedł zapachem Żbika...
Bisajd, to jest gołąb, wpisz Muzi w wyszukiwarkę pisklę gołębia, tak jak mówiłam.jeju, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:no zwykłe, no co Wy...Mauysiu hehe a może i gołąb ale dziób ma taki jakiś nie gołębi
A propos, wiedziałyście, jak się przygotowuje kiwi?
zbikowa, AGA 30, jeju, Ola_czeka, Muska, Kfjatus, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:achaa i news, wczoraj wbiłam sobie 1,5 cm gwoździa zardzewiałego w prawą stopę...bez komentarza....ciekawe jak będę tańczyć w szpileczkach...cały czas twistowo z nogą w górze
tylko jak Ty znajdziesz buty które mają miejsca na gwoździa w stopie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 16:34
jeju, AGA 30, Ola_czeka, Ilona, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Kochana niech jest lepiej gołąb niż jakiś inny cudak...ja się nie znam, to się nie wypowiadam, mój m. mówi, że to indyk hehe wariatów dość na świecie i do tego mam dwóch prywatnych w domu...
Niech się chowa, dodałabym mój Józek Windsor;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 16:34
AGA 30, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość
-
OLA POPRAWIAM SIĘ, TO WYGLĄDA NA GOŁĘBIA HAHA Niezły filc mają te ptaki pisklaki...a ja idę zobaczyć jak moje najmniejsze dziecko radzi sobie w grupie starszaków...wykluł się cudem 5 dni po terminie i nie wiem jakim cudem się nie udusił...chucham i dmucham, dziś na słonku i ćwiczy nóżki...tak siedział sam jeden w gniazdku, bo mama dalej na jajkach...teraz bryka sobie, jutro już będzie lepiej...idę...papapa
AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość