X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Aga, ostatnio jak myłam okno w sypialce, to zdążyłam zamknąć okno i m zadzwonił... po 5 min. rozmowie patrzę na szybę, a już jakieś ptaszysko zdążyło na nią narobić:/
    Wniosek: nie opłaca się myć okien.

Kfjatus, AGA 30, Fedra, Libra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Aga, ostatnio jak myłam okno w sypialce, to zdążyłam zamknąć okno i m zadzwonił... po 5 min. rozmowie patrzę na szybę, a już jakieś ptaszysko zdążyło na nią narobić:/

A to świnia a nie ptak!!!:-)

Kfjatus, Fedra, Libra, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Widać Musia, że dobra kobieta z Ciebie i z troską podeszłaś do stroju i wyglądu Beatki :)
    To raczej wina pracy. Zbyt poważna tu się robię :P

ps
    Dzisiaj po pracy biegnę do ginka (który byl dostępny na już) i liczę że mi da nowe skierowania. Trzymajcie kciuki żeby jakaś spoko kobitka była.

zbikowa, Libra, Kfjatus, mauysia, Fedra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA pisz. Trochę się boję, ale pisz.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA pisz. Trochę się boję, ale pisz.
    A nie zamkniecie mi drzwi przed nosem jutro!!!Aj tam w razie czego oknem wejdę!!!:-)

Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A wiecie jak sobie z koleżankami życzenia w podstawówce składałyśmy!!!!
    Chciałam solenizantka napisać tak ale jeszcze byście mi więcej drzwi tu nie otwarły to zrezygnowałam!!:-)
    Aga...dawaj... jak nie tu to na priv:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc lecialo to tak !!!(krótko i na temat)

W DNIU TWOJEGO ŚWIĘTA TY KROWO KOPNIĘTA WRĘCZAM CI TO ZIELĘ BOŚ TY GŁUPIA JAK TO CIELĘ !!!!:-):-):-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 12:30

Libra, Fedra, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A więc lecialo to tak !!!(krótko i na temat)

W DNIU TWOJEGO ŚWIĘTA TY KROWO KOPNIĘTA WRĘCZAM CI TO ZIELĘ BOŚ TY GŁUPIA JAK TO CIELĘ !!!!:-):-):-):-)

Łeee spoko, spodziewałam się większego kalibru :D :D :D

Ale jutro wchodź oknem...

AGA 30, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    wałsnie jestem po rozmowie z szefem i robi małą reorganizacje w firmie i okazłąo sie że awansik mi sie szykuje troche szerszy zakres obowiązków ale nie za dużo ale za to podwyżka hhaha
    gratulacje

a.png
    a.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ruciu- piękny wózior (co to za model/marka?) i ubranka! Złóż proszę najlepsze życzenia Kinii :))

Kopciuszku- wszystkiego najnajnaj z okazji urodzin!

Kfjatus- wszystkiego najnajnaj z okazji imienin!

Beaciu- przykro mi że @ przylazła :(

a-koczku- gratuluje awansu!

Blondi- cieszę się, że maluszek ma się dobrze :)

Sylwia- nareszcie jakiś postęp, oby tak dalej!

Zbiku- fajnego masz ptaka :D

Przeklejam również posta wyskrobanego chyba wczoraj na ciążowym, z małymi updatami:

"Hej dziewczynki :) Dawno mnie nie było ale czytam regularnie ;)

Pracuje jeszcze do końca tygodnia i będę miała więcej czasu na zaglądanie na forum ;)

Byłam kilka dni temu na wizycie- niestety gin nie był w stanie określić płci- bąbel tak się zawsze wierci, że nie można go nawet dokładnie pomierzyć ;) Udało się wyłapać długość i główkę- wychodzi na młodszego bo ok 17tc+4 dni ale gin powiedział, żeby nic się tym nie martwić :)

No i łożysko nisko ale tym też kazał się na razie nie przejmować bo jest jeszcze czas na "podniesienie"

' Nie wiem co z USG połówkowym- gin nic nie wspomnial, ja zapomniałam zapytać a kolejna wizyta będzie już po 22tc więc nie wiem czy nie wybrać się gdzieś indziej? Podejrzewam, że mój gin połówkowego nie robi bo na każdej wizycie sprawdza czy dziecko się rozwija i wg niego wszystko jest jak najbardziej ok. Myślicie, że powinnam się zgłosić gdzieś na to połówkowe? '

Ogólnie to liczyłam na zastrzyk energii w II trymestrze ale nic z tego, jestem kompletna dętka, nic mi się nie chce, wszystko, nawet najprostsze czynności mnie męczą i najchętniej bym ciągle spała :/

' Dzisiaj dodatkowo ledwo się zwlokłam z łóżka takie mam bóle pleców, nie wem czy dam radę do roboty jutro iść :( '

Co do wagi, bo zauważyłam, że rozmawiałyście na ten temat- u mnie od początku ciąży +5kg, gin stwierdził, że bardzo dobrze i jeszcze tak 6kg by było idealnie.

Zakupy u nas też zbliżają się wielkimi krokami. Jestem na etapie przekonywania mojego A. że rzeczy używane nie są złe- on chce wszystko nowe :/ Na pewno łóżeczko będzie nowe- jak już wcześniej pisałam planujemy zrobić na zamówienie no i teraz jeszcze chcce dodatkowo z regulacją wysokości i odpinanym bokime, żeby mieć możliwość zrobienia dostawki do naszego łóżka, co wydaje mi się lepszym pomysłem niż spanie z dzieckiem. Podobnie komoda z przewijakiem- to też na zamówienie ale komoda jest raczej niezbędna bo nie mamy miejsca w szafie na ciuszki i pierdółki dla maluszka. Pralka- to też niezbędne więc na pewno nowe ale już wózek na przykład mógłby byc używany...eh z tym moim chłopem ;)

No i też pochwalę się brzusiem:
    quhv.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 12:33

Kfjatus, AGA 30, mauysia, zbikowa, Libra, Fedra, a-koczek, Blondi22, Rucia, Shagga_80, kopciuszek126, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    no i witajcie dziewczyny! Blondi sliczny dzieciaczek, ale juz duzy!
    Blondii a ty idziesz na prenatalne?
    Wosebko powodzenia na dzisiejszych prenatalanych.
    a koczku ciesze sie z twojego awansu!
    Agus, Libra ladne stroje zescie wybraly, teraz poprosze o fotki w nich :)
    Muzi twoja suknienka tez super, mam nadzieje ze bedzie ladnie leżała.

Zbiczku jak sie czuje ptaszynka?
    Ilona zazdraszczaqm Ci morza w poblizu! :)

Ruciu sukienka piekna i tak mi sie spodobala ze postanowilam ja sama kupic na wesele :) Tylko ze ja to wesele mam 07.09 i pewnie do tego czasu brzuch mi urosnie, nie wiem wiec czy juz kupic sukienke... z drugiej strony ona jest z takiego materialu ze czy wiecej czy mniej brzucholka powinna ladnie lezec prawda? Jaki kolor wybralas? i tak sie zastanawiam jak to jest ze niektore maja gole prawe, a inne lewe ramie. Czy to sie wybiera?
    Ty juz ją zamówilas? :)
    nie ja nie ide na prenatalne bo nie sa obowiazkowe w pierwszej ciazy tez nie mialam . Wczoraj gin chciała zmierzyc przeziernosc karkowa maleństwa ale sie nie dało bo ciagle sie ruszało i uciekało jej

karoam lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karoam :)
    Piękny brzuszek, dobrze, ze u Was wszystko dobrze :) Dziękuję za życzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 12:39

karoam lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pochwale sie że moja ciotka ( matrka chrzesna() w tamy miesiacu tez trafiła w mini lotka 5 i wygrała 286 tysale chrzesniacce nic nie odpaliła
    Libra wrote:
    PEWNIE!!! dawaj przyjeżdżaj!!!

u nas w miejscowości podała wygram w mini lotka... o mało się o nią otarłam, ale miałam tylko 4 z 5 cyfr... a ktoś zgarnął 289 tyś zł... i już mi się śniło dzisiaj w nocy, że odebrałam te pieniążki... w kopertę wsadziłam kilkanaście tysięcy złotych i wciskałam Fedrze:) mówiąc:
    -macie na in vitro... musicie podejść, bo za darowane pieniądze na pewno się uda!

no i teraz niech któraś powie, że mój mózg nie krąży ciągle w tematyce ciąż:D

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SANDRA!!!
    ja tak ładnie proszę:) PROSZĘ jeszcze raz...

Kaoram, fajnie, że wszystko ok, brzusio ładny

karoam, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Karoam, jak miło Cię widzieć!!!

- na połówkowe możesz iść specjalnie do innego, jeśli nie masz pewności, że ten Ci zrobi. Zawsze dobrze wiedzieć co i jak z juniorem :) Nie wiem jak to wygląda w Egipcie, ale dobrze jest znaleźć gabinet z wysokospecjalistycznym sprzętem USG, z wiekszą rozdzielczością i innymi bajerami.

- dętkowością się nie przejmuj, u każdej kobitki jest inaczej. Po prostu trzeba przeczekać i tyle.

- brzuszek na razie nader skromny, ale za to jaki zgrabny :) Przybrałaś na wadze już 5 kg, powiadasz??

- rzeczywiście warto jest mieć niektóre rzeczy używane, więc może jednak uda Ci się przekonać M. Łóżeczko/dostawka to dobry pomysł! Ale jak mały dziub będzie chciał spać z Wami to jakby co nie ma co z tym walczyć ;) A w każdym razie nie na 100%. Mój np. jak się budził nocy na karmienie, to zasypiał w naszym łóżku przyklejony do suta ;) A ja go potem przenosiłam do łóżeczka i on sobie tak smacznie spał dalej.

karoam, Shagga_80, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    No pochwale sie że moja ciotka ( matrka chrzesna() w tamy miesiacu tez trafiła w mini lotka 5 i wygrała 286 tysale chrzesniacce nic nie odpaliła

no to nie zazdroszcze chrzestnej :(

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • karoam Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia- tak też chyba z tym połówkowym zrobie :) pókjdę do tego gościa, który robił bąbelkowi przezierność karkową- sprzęt ma normalny, żadnych wodotrysków ale pomiary jakoś mu idą i fscet nawet w tym zorientowany co tu jest raczej rzadkością ;)

a co do łóżeczka to właśnie podejrzewam, że dzieciak często będzie po karmieniu w łóżku zostawał dlatego chcę takie łóżeczko-dostawkę- mniej wstawania do karmienia, przenoszenia itp. no i dzieciaczka łatwiej będzie przestawić na samodzielne spanie odsuwając po trochu od naszego łóżka ;)

mauysia, Fedra, Shagga_80, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglnie jest super tylko chyba miała swoich sporo wydatków wiec pewnie dlatego
    Fedra wrote:
    no to nie zazdroszcze chrzestnej :(

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam witam!!!Brzusio niech sobie rośnie a w nie ptaszynka maleńka!!!:-)

Ja ostatnio tez wygrałam w multi multi!!!:-):-):-) calusieńki 14 zł!!!:-):-)

Muska, Fedra, Libra, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karomam miło cie widziec i fajny brzusio

karoam lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3595 3596 3597 3598 3599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ