X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytam jeszcze chwilkę może Sylwia da znać co jej ginka powiedziała a potem zmykam na popołudniową drzemkę :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Olu nie ma się co smucić My i tak się juz nie staramy przynajmniej nie w tym roku... a co będzie w przyszłym nie wiem... nie mam na to siły a przechodzenie przez to samo mnie jakoś nie kreci... teraz bym jedynie chciała dostać @ i zeby późneij też przychodziły regularnie bo z tego co wiem najważniejsze zeby po zabiegu przyszła @ a dobrym znakiem jest jeśli przychodzi w normalnym terminie :)

na forum bede oczywiście zaglądac zresztą mam abonament do 24 grudnia 2014 ;) a i tak lubie śledzić Wasze losy ale już się nie będę tyle udzielac co kiedyś...
    nie denerwuj mnie!
    rozumiem Cię ,że musisz odpocząć i pogodzić się ze swoją stratą ja też to przechodziłam dwukrotnie ale nie wolno Ci się poddawać i myśleć że w kolejną ciąże nie zajdziesz,a jak już Ci się uda to znowu ją stacisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 15:40

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Fedruś staram się jak mogę z tym moim złym samopoczuciem:) dziś np posprzątałam w domu,i wogóle mnie nie mdli:)

Musiałaś mieć straszny bałagan, skoro po posprzątaniu przestało Cię mdlić :D
    Effcia28 wrote:
    Olu czasem nie pamiętam teraz ale albo HSG albo histeroskopia tam właśnie sprawdzają przyczynę bolesnej @ miejmy nadzieję że po badaniu już tego bólu nie będzie :)

Zobaczymy :) Serio zaczyna mnie przerażać mój brak nadziei na to, że kiedys się uda. Tak mi się porobiło, że już w to nie wierzę. Z takim nastawieniem, to nie ma co liczyć w ogóle, więc kółko się zamyka :)

Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    o to super ze dzisiaj lepiej czyli dla Ciebie sprzatanie jest zbawienne :D
    ale pamiętaj nie przemęczaj mi się Kochana :)
    i odganiam od Ciebie złe samopoczucie :*
    nie ,nie nie po prostu dzisiaj było chłodniej i mój organizm był na tyle uprzejmy ,że pozwolił bym posprzątała :D

Fedra, Kfjatus, aisa, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    nie denerwuj mnie!

ależ Kochana ja Cię nie chce denerwować...
    po prostu to miejsce nie jest już dla mnie...
    nie staram się a niestety tematy ciażowe plus suwaczki któe mi przypominają który teraz byłby tydzień jakoś kojąco na mnie nie wpływają...
    nie znaczy że stad odejdę po prostu będzie mnie tu mniej...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpisałam Ci na poprzedniej stronie

• Muska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam aktualizację i chwilowe podłamanie ducha.
    Mam nowe wyniki z dzisiaj rano. chyba jakimś super ekspresem to zrobili.
    Tak więc chyba jest ten prolaktynowy winowajca:
    glukoza: 89 mg/dl (70-99)
    estradiol 237 pg/ml (f.lutealna 43,8-211)
    progesteron 19 ng/ml (f.lutealna 1,7-27)
    prolaktyna 26,5 ng/ml (4,8-23,3)
    testosteron 19,61 ng/dl (6-82)

O co chodzi z ta prolaktyna i estradiolem? Wiem, ze o tym wcześniej była juz tu mowa, ale mam sklerozę. Zinterpretujecie proszę?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższony poziom estradiolu występuje w trakcie ciąży, a także gdy:

stosowane są estrogeny, np. jako doustne środki antykoncepcyjne;
    powstają guzy wydzielające estrogeny;
    występują nowotwory jajników, jąder lub nadnerczy;
    współistnieją choroby wątroby, np. marskość wątroby;
    pojawia się przedwczesne dojrzewanie płciowe u dziewczynek;
    zdiagnozowana jest nadczynność tarczycy;
    występuje ginekomastia u mężczyzn.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozatym normy są przekroczone nieznacznie ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ależ Kochana ja Cię nie chce denerwować...
    po prostu to miejsce nie jest już dla mnie...
    nie staram się a niestety tematy ciażowe plus suwaczki któe mi przypominają który teraz byłby tydzień jakoś kojąco na mnie nie wpływają...
    nie znaczy że stad odejdę po prostu będzie mnie tu mniej...

Fedruś ja Cię rozumiem ale posłuchaj mnie,wiem co mówię jest jeszcze za wcześnie,nie uparałaś się jeszcze z tym co się stało,z czasem będzie lżej.Nie mówię ,że zapomnisz-bo tak nie będzie.

15 lipca miałabym termin porodu,i mimo tego ,że obecnie jestem w ciąży czułam się jak Ty teraz.

żałobę trzeba przeżyć,każdy ma na to swój sposób ale pamiętaj z czasem będzie łatwiej

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałaś mieć straszny bałagan, skoro po posprzątaniu przestało Cię mdlić :D

żle się wyraziłam miało być że dzisiaj wyjątkowo mnie nie mdliło a do tego było chłodniej więcmogłam ogarnąć chatę

Fedra lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    pozatym normy są przekroczone nieznacznie ;)
    Dzięki fedruś.
    ufff, całe szczęście że tylko tyle.
    Zaczełam googlac o tych hormonach to po przeczytaniu o mozliwych guzach już przestalam...
    To ja już wolę wczesna ciążę ;)
    Dobra, tak właśnie kończy się samodzielne interpretowanie wyników medycznych. Ide z tej pracy już powoli grillować obiados. Zajrzę do Was wieczorem. Buziaki siusiaki*

*wiem, zę to nie moje hasło, ale jakoś mi dzisiaj podpasowało :D

a-koczek, Fedra, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy :) Serio zaczyna mnie przerażać mój brak nadziei na to, że kiedys się uda. Tak mi się porobiło, że już w to nie wierzę. Z takim nastawieniem, to nie ma co liczyć w ogóle, więc kółko się zamyka :)

Olu ja myślę że Ty po prostu psychicznie jesteś zablokowana,,może i dobrze ,że przestaniesz wierzyć a wtedy wszystko się poukłada tak jak powinno być?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę bo wszystkie sobie poszły :)

Fedra mam nadzieję ,że dobrze mnie zrozumiałaś i nie uraziłam Cię zw żaden sposób?

cześć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 16:00

Fedra lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO TO JUZ WSZYSTKIE SOBIE POSZŁY A JA JESZCZE MUSZE JAKOS WYTRZYMAC DO 17 W PRACY

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Fedruś ja Cię rozumiem ale posłuchaj mnie,wiem co mówię jest jeszcze za wcześnie,nie uparałaś się jeszcze z tym co się stało,z czasem będzie lżej.Nie mówię ,że zapomnisz-bo tak nie będzie.

15 lipca miałabym termin porodu,i mimo tego ,że obecnie jestem w ciąży czułam się jak Ty teraz.

żałobę trzeba przeżyć,każdy ma na to swój sposób ale pamiętaj z czasem będzie łatwiej

moje pierwsze dziecko miało by teraz 5 lat drugie rosło by w brzuchu...

Effcia nie uraziłaś mnie w żaden sposób... ja po prostu mam dość meczy mnie to wszystko a zamiast żeby było lepiej jest gorzej...
    przyjmuje na klate to co się stało bo widocznie tak miało być na ta chwilę nie stać mnie emocjonalnie i fizycznie by przechodzić przez to ponownie... dlatego staranek w tym roku nie będzie... celowo mówie ze w tym roku bo niew eim co mi się porobi w głowie w przyszłym...
    ja po prostu jestem już tym wszystkim bardzo ale to bardzo zmęczona... obserwacje, usg, badania i tak w kółko nie mam na to siły chce zyć żyć normalnie...
    dlatego taka moja decyzja ze będzie mnie tu mniej ale na pewno będe na bierzaco i jeśli cos będzie wymagało mojego komentazru to taki na pewno sie pojawi :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dzięki fedruś.
    ufff, całe szczęście że tylko tyle.
    Zaczełam googlac o tych hormonach to po przeczytaniu o mozliwych guzach już przestalam...
    To ja już wolę wczesna ciążę ;)
    Dobra, tak właśnie kończy się samodzielne interpretowanie wyników medycznych. Ide z tej pracy już powoli grillować obiados. Zajrzę do Was wieczorem. Buziaki siusiaki*

*wiem, zę to nie moje hasło, ale jakoś mi dzisiaj podpasowało :D

a Ty przestan czytać neta nie potrzebnie anpisałam Ci ze nie jest xle i tego się trzymajmy więcej wiedzieć na ta chwilę nie musisz :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki ....

Ola będę trzymała kciuki za badanie :-):-):-)

Fedra, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra nikogo tu nie ma to idę na dżemke ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    U mnie trochę to trwało. Mimo chodzenia na rehabilitację, rowerka stacjonarnego i wszystkiego co moglam robić żeby je usprawnić na nowo. Pamiętam jeszcze jak płakałam, ze nie moge sobie normlanie usiąć na zgiętych nogach, bo się zwyczajnie nie dało tak zgiąć tego lewego kolana :(
    Makabra to była.

No, teraz kolano działa i się zgina, także gocha da radę!
    Ćwicz kolanko codziennie po trochu i dojdziesz do formy. Możesz nawet ćwiczyć leżąc na łóżku na plecach i podnosząc nogę wyprostowaną do góry (wzmocnisz wiązadła i mięsień dwugłowy) a przy okazji i brzuch ;)
    Rowerem, jak najczęściej jeździł bo działa cuda na kolana i nie obciąża ich przy tym. Na początek na krótkie dystanse, a potem w miarę możliwości na coraz dłuższe.
    Mi zajął powrót do formy parę miesięcy niestety. Teraz tez jak się przeforsuję to czuję że mnie boli i nie mogę wtedy chodzić bo kuśtykam.
    Jak się już raz porządnie jakiś staw rozwali to niestety do 100% formy nigdy to nie wróci.
    My na taekwon-do mieliśmy takie powiedzenie "przez sport do kalectwa" znane podobno wszystkim sportowcom ;)
    Ale "sport to zdrowi" tez znamy ;)

Dzięki Musia za rady. Chyba trzeba będzie sie rozejrzeć za rowerkiem stacjonarnym, bo na normalny jeszcze nie mam odwagi wsiadać, poza tym chyba jeszcze za wcześnie na eskapady, ale będę nogę w łóżku ćwiczyć i na stole.
    Ola_czeka wrote:
    Gocha, dżiii, czemu ja nic nie wiedziałam o Twoim zabiegu? Wszystkie wszystko wiedzą, tylko ja i Koczek w błogiej nieświadomości... Sorry, wyszło, że nie czytam wątku normalnie. Współczuję przejść ale zazdroszczę czasu na czytanie!

Ola dziewczyny wiedzą, bo jak mi się kolano zablokowało i wróciłam z ostrego dyżuru ok 1 w nocy to skrobnęłam notkę na fb. A na "plemniczce.." zawsze się odzywam jak nadrobię czytanie, także oto jestem.:)
    Ola_czeka wrote:
    szukałam czegoś tam w tym wątku i trafiłam na Twoja wypowiedź,, że Ty sobie nigdy urlopu od Ovu nie zrobisz i że musieliby Ci chyba kompa zabrać, żebyś przestała czytać "plemniczkę" :D

czy to znaczy, że nie dotrzymałam słowa? nie, chyba nie bo czytam dalej tylko z opóźnieniem. :)

aisa lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 3649 3650 3651 3652 3653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ