X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    co dzisiaj dziewuszki dobrego pichcicie na obiadek? Ja wlasnie zrobilam z tesciowa pierogi z jezynami z maselkiem i polane smietana z cukrem . Mniamci- oczywiscie juz po konsumpcji :) moj pojechal sprawdzic samochod do warsztatu bo mamy zamiar jechac na Mazury :)a potem moze Sopot Gdansk i Gdynia 500 /600km to troche jest wiec samochod musi byc sprawny. Byla ktoras z was tam? a moze znacie jakies ciekawe i piekne miejsca w Polsce ?
    Ja kocham Mazury!
    Wybieramy się tam z m na długi sierpniowy weekend :) Pożeglujemy trochę :D Już się nie moge doczekać.
    Na Mazurach wszędzie jest ładnie, chociaz ostatnio troche komercyjne się zrobiły. Obiad w kanjpie w Mikołajkach kosztuje tyle ile na rynku w Krakowie i Wrocławiu cyzli ok. 100,00 zł. Szajba full...
    No, ale mają ten klimat. Morza też zazdroszczę, ale to dla nas b.daleko :/
    Bawcie się dobrze, tylko się nie spalcie, bo to niebezpieczne, a wszyscy zapominaja skąd czerniaki się biorą.

aisa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pasztety są w wersji konserwy, ze sklepu więc chyba raczej zjadliwe :) Dostałam od szwagra i szwagierki bo wrócili wczoraj z koła podbiegunowego ( przejechali przez 8 państw, ot taka wycieczka :P )

Wieśka nie rycz głupia !

Na obiad mam zupę z patisona, pierwszy raz robię.
    Na drugie gulasz z szynki wieprzowej, z pieczarkami, grzybkami, papryką, cebulką i zieleniną, ddo tego młode ziemniaczki i pomidorek z bazylią ze swojej szklarni.

Wczoraj przez tą pieprzoną elektrownię głodowaliśmy ( mamy kuchnię elektryczną ). Więc dzisiaj rarytasy!

Muska, Fedra, sylwia1985, Sandraa, kopciuszek126, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Moje pasztety są w wersji konserwy, ze sklepu więc chyba raczej zjadliwe :) Dostałam od szwagra i szwagierki bo wrócili wczoraj z koła podbiegunowego ( przejechali przez 8 państw, ot taka wycieczka :P )

Wieśka nie rycz głupia !

Na obiad mam zupę z patisona, pierwszy raz robię.
    Na drugie gulasz z szynki wieprzowej, z pieczarkami, grzybkami, papryką, cebulką i zieleniną, ddo tego młode ziemniaczki i pomidorek z bazylią ze swojej szklarni.

Wczoraj przez tą pieprzoną elektrownię głodowaliśmy ( mamy kuchnię elektryczną ). Więc dzisiaj rarytasy!
    Wcinaj Rucia pasztety na spokojnie. Pieczone nie zaszkodzi :)
    Alez rarytasiki macie tam, dobrze Wam bąbelki :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie ide poczytac co tam popisąłyscie

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona wrote:
    Taa krytykę przyjmujesz do siebie:D gdyby tak było traktowalabys mnie jako koleżankę a nie jak wroga. Spójrz prawdzie w oczy i nie mydlij ich innym- Ty nie znosisz krytyki!a każdego co zwróci ci uwagę traktujesz jak wroga.
    Czytaj babo ze zrozumieniem, pisałam "mialaś" a to subtelną acz stanowczo różnica .
    Kwestie problemów i to kto je ma i z czym przemilcze bo nie warto pisać.
    Bez odbioru. Bo z Tobą nie można dyskutować niestety.

Ola jak ja bym chciała byc teraz w polszy. Zazdroszczę Ci bardzo. Zaniedbujesz bloga i nie mam co czytać ;

Jesteś jedną z niewielu osób na tym forum na której opini mi nie zalezy i nie traktuje jako koleżane kogoś kto naskakuje na innych wcześniej czepiałaś się Muzi teraz mnie... napisałam Ci kiedyś idź spuśc sobie ciśnienie moze będzie Ci lepiej... i dyskutowac ze mną można ale rzeczowo i na poziomie ale w tej kwestii nawet nie wiesz o czym mówie...
    Ja mam problemy ale po pierwsze umiem o nich rozmawiać a co najaważniejsze umiem sobei z nimi radzić... i to tyle co do Twojej osoby... więcej komentarzy nie będzie...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jestem na chwilę. Wiesia, data z twoim HSG wisi u mnie na lodówce, więc cały ten dzień nie ma mnie na ovu bo będę trzymała kciuki u rąk i nóg o.O żeby:
    1. nie bolało
    2. zadziałało

Drzewo mi wczoraj elektrownia wycięła, bo gałęzie dotykały kabli. Jakiegoś Pana ostatnio tak popieściło, że o mało co nie umarł. Narobili wszędzie takiego bałaganu, wycięli pół okolicy, i nie posprzątali po sobie. o.O Brudasy. Moja córka zyskała niesamowity widok z okna .. rząd słupów ze średnim napięciem. Bosko.

Rutka żeby nie było lubię tylko pierwszą część twojego wiadomości...

ale jak masz gałęzie na podwórku to i ogniosko będzie moze to skusi Ole do przyjazdu oprócz tej mrożonej wódki ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzisiaj jedynie Was czytam nie komentuje ani nie wysuwam żadnych postulatów co do waszych awatarków czy innych tego typu spraw...

nie chce być odbierana jako czepialska i takie tam jak ktoś chce pogadać to zapraszam na priv...

oczywiście jeśli coś będzie wymagało mojego komentarza takowy uczynie ;)

pozdrawiam Was i zycze miłego i udanego weekendu :*

Wasza czepialska terrorystka Fedra :P

a-koczek lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Wieśki to ja nawet grilla rozpalę ! A co o.O niech zobaczy jaka jestem gościnna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 16:25

Fedra, rybka, kopciuszek126, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Miałam nie komentować, ale nie moge bo mi sie juz krew w żyłach buzuje.

Mona nie znam Cię, ale i tez pierwszy raz czytam Twoja wypowiedz na plemniczce. Przychodzisz nie wiem skąd i obrazasz nasza Fedre. Najpierw wypadałoby sie przedstawić, a nie odrazu jakieś głupie komentarze zostawiać, które i tak jak zauwazylas przeszły bez odzewu. Nie pisz tu bo zasmiecasz tylko wątek, który pozbawiony jest jadu zmiji takiej jak Ty.

Fedra, Blondi22, a-koczek, Sandraa, rybka, kopciuszek126, Kaja, nick nieaktualny, mauysia, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 35 stopni jak nie wiecej, zjadlysmy obiad i uciekamy na ścieki.

Do pózniej laski ;D

Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia miałaś rację, że powoli zaczął robić się haos z tymi avatarami. Sama gubiłam się w moich postach i nie wiedziałam które to moje.

Fedra, nick nieaktualny, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona wrote:
    Fedra Ty ciagle masz jakieś ALE... Jak ja na początku wprowadzilam naglowki " starajace" " ciazowki" to ty tez mialas Z tym problem żeby nie wyróżniać bo ci przykro. W zasadzie ciagle ci sie coś nie podoba , może zamiast Seleny i innych dziewczyn które sie cieszą swoją ciaza to Ty zmien swoje nastawienie.? Każda z nas tutaj miała większe bądź mniejsze przeżycia ale nie każda z nas tak terroryzuje tłum jak ty :(
    Niby piszesz ze bedzie cię mniej na forum ale kiedy nie wejdę to Fedra w roli głównej :)

Tak, tak wiem nienawidzisz mnie bo pisze prawdę !

Przykład nie adekwatny do powagi sytuacji zapewne, ale wczesnie mialas psa w avatarze a ja psa mieć nie moge w domu więc prosze Cię żebyś se go przeniosła do Suwaczka zamiast bić nim po oczach w avatarze.

choć już od jakiegoś czasu coraz rzadziej bywam na "plmniczce", to jak dostałam wiadomość coś Ty tutaj popisała, to musiałam się odezwać...

z tego jak po prędce przeczytałam parę stron wnioskuję, że to była prośba, którą dziewczyny (SELENA i BLONDII) doskonale zrozumiały i prawidłowo odczytały właściwą jej treść... najwidoczniej są wrażliwymi kobietami, które jeszcze pamiętają co to są trudy bezowocnych starań, ciągłych porażek... że nawet głupstwo w dzień, gdy masz kiepski humor może spowodować załamanie... i wiesz jak się to nazywa? KOLEŻEŃSTWO, które objawia się poprzez chociażby próbę postawienia się w cudzej sytuacji, próbie zrozumienia i udzielenia wsparcia... sorry, ale jak ja jestem tutaj tak długo - nigdy czegoś takiego od Ciebie nie doświadczyłam... zero wsparcia, zero pomocy, zero prób podniesienia na duchu

i powiem Ci, że ja współczuję Twojemu dziecku, że za matkę będzie mieć zgorzkniałą , plującą jadem w koło na około... będę się modliła o to, by Twoje już niedługo narodzone dziecko wyrobiło w Tobie wrażliwość, która pozwoli Ci ujrzeć coś więcej... niż czubek własnego nosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:52

Selena, Fedra, a-koczek, Blondi22, kiti, Sandraa, nick nieaktualny, kopciuszek126, nick nieaktualny, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jaki dzień dzisiaj miałam koszmarny:/

Ale jak tylko tu do Was zajrzałam to mi się od razu lepiej zrobiło i tak tutaj smakowicie aż sama zgłodniałam:)

Sylwia1985 te pierożki to na pewno są wyśmienite,
    Rucia zupa z patisona też na pewno rewelacja:)

ahh idę i ja coś upichcić:)

Fedra, Gunia, kopciuszek126, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Hej

Miałam nie komentować, ale nie moge bo mi sie juz krew w żyłach buzuje.

Mona nie znam Cię, ale i tez pierwszy raz czytam Twoja wypowiedz na plemniczce. Przychodzisz nie wiem skąd i obrazasz nasza Fedre. Najpierw wypadałoby sie przedstawić, a nie odrazu jakieś głupie komentarze zostawiać, które i tak jak zauwazylas przeszły bez odzewu. Nie pisz tu bo zasmiecasz tylko wątek, który pozbawiony jest jadu zmiji takiej jak Ty.

Ilonko możesz mieć problem ze znalezieniem postów tej pani u Nas ponieważ większość została usunięta przez Ovu Guru a za co to się możesz domyśleć ;)

Kfjatus lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i żegnam wszystkie dziewczynki:*
    Miłego weekendu:*:*:*

Fedra, Blondi22, Sandraa, kopciuszek126, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Ty jak już coś ujmiesz to nic więcej dodawać nie trzeba :*

Ruciu grill grillem ale o tej zmrożonej wódce nie zapomnij ;)
    a co do avatarów to ja naprawdę w pewenj chwili się musiałam zastanowić do kogo mam odpisać ale teraz Dziewczynki mają takie łądne avatarki a tak tylko się ukrywały ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra super to wszystko ujęłaś i masz racje :) ja jestem mega wrażliwa..i nie musiałam daleko siegać pamiecią jak to ja kiedyś patrzyłam na takie avatary ze zdjeciem usg..więc zmieniłam go z wielką checią :) ja sie zbieram do domku :) wiec kochane miłego weekendu :) i do poniedziałku :)

Fedra, nick nieaktualny, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja cie bardzo dobrze rozumiem kochana ;) a tamta żmije olej

Fedra, Selena, kopciuszek126, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ma racje olej ją. bo kto jak nie ty zawsze postawi nas do pionu przy złudnych nadziejach zebysmy w dniu gdy przyjdzie @ były w stanie ją przezyc bez wszelkiego typu załamań psychivznych. a pozatym twoja zawsze szczególowa rada i opinia przy wielu problemach analizie wyników. mona poprostu zazdrosci ci twojego autorytetu wsrod nas

Fedra, Selena, Gunia, kopciuszek126, Blondi22, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pozatym przyszła niewiadomo skad po jkim czasie dowaliła Fedrze i tyle. Niewiem co chciała tym osiągnąc podnieść swoje ego czy co?

Fedra, Selena, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 3665 3666 3667 3668 3669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ