plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja wrote:Gunia jupi w końcu będę miała dupsko jak JLo dawaj do mnie szybko lej
Ojjj grabisz sobie, grabisz! ;P
Sylwia, wykres lux więc czekamy do jutra, ale tak na spokojnie, prawda? Dasz radęFedra lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Kaja wrote:Gunia wiesz bardziej będziesz zła lepszą dupke będę miała
Ohhh ja tam jak będę testować to może w niedzielę
Poczekamy, ja się nigdzie nie spieszęBędę zaglądac na wykres, co tam rano zaznaczasz, czy tempka się trzyma, czy spada... poniekąd, by pisać w Twym tonie - zachowujemy się jak co miesiąc ;P
Lecę oglądać Henryka Portiera... choć raz, choć to któraś z kolei część? Zakon feliksa, cy cuś?
P.s. Sandraa dawno Cię nie czytała, pozdrawiam serdecznie, co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 20:16
Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
Kaja wrote:Sylwia to nie wiem czy się uda
tak źle się nigdy nie czułam nawet przed tą @@@ zawsze przychodzi bez znaku i objaw bólu
no dobra to obie zaciazamy !!!!zgadzasz sie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 20:16
Kaja, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:chcialam wejsc i jeszcze dokladniej napisac o co mi chodziło, bo poeta pisalam szybko, bo musialam zdążyć zawieść dokumenty... Ale widze, ze mój ogledny post został właściwie odebrany...
Wiem Selenko/Wosebko ile trudu, cierpienia, zmiennych nastrojów od wiary poprzez jej brak...ile to wszystko Cię kosztowało byś mogła być wlasnie w tym punkcie jakim się teraz znajdujesz... I ja się bardzo cieszę z Twojej i kazdej innej... I dla mnie jestes WIELKA, dlatego ze pamiętasz jak to bywa "po drugiej stronie barykady"... I ciesząc się ciąża, dzieląc się nowymi wieściami o swoim babelku potrafisz zrozumieć, to nie atak na wasze ciążę, usgawatarki tylko zwykłą, moze troche ukryta prośbą koleżanki, ktorej akurat moze w tym dniu bylo bardzo ciężko...
Jestem Ci wdzięczna,ze potrafisz zrozumiec takie jak ja robaczki, które mozolnie krocza swoja wyboista droga ku swojemu szczęściu... Ze o nas nie zapominasz...
Blondi, moze Ty nie miałaś smutnych przeżyć, nie stracilas dzidziusia...ale mimo wszystko pamiętasz jak to czasem moze być ciężko... Ze Ty też czasem miałaś chwile zwątpienia... I mino ze masz 22 lata (o matko, jestes niemalże w wieku mojego malutkiego braciszka;) to uważam Cię za bardzo dojrzałą psychicznie i emocjonalnie kobietę:*
Edit
Sorry za błędy,ale smaruje sxybko z telefonuLibra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGunia wrote:Kaja, jeśli się okaże, że te Twoje masakryczne samopoczucie to jest PMS to normalnie się wk***ię i przyjadę do Ciebie, znajdę Cię i tyłek Ci skopię!!!
P.s. Bo ja oczami wyobraźni widzę zieloną kropkę i dwie czerwone kreski na Twoim teście
A czytając Wasze dzisiejsze wypowiedzi... to i ja bym chciała zdradzić, co mnie boli dość mocno w dniu @...
to, że nigdy nie doczekałam ciąży. Oczywiście, wszystkie wiemy, że każdy cykl to potencjalna ciąża, tylko się jajo nie zapładnia, albo się nie da rady zagnieździć, albo ma wady genetyczne itp., ale...
... ale gdyby tak moja "potencjalna, ewentualna, hipotetyczna" ciąża dotrwała do dnia zrobienia testu, a nawet kilka tygodni dłużej, i nawet, gdybym poroniła Dziecko, i bardzo, bardzo bym rozpaczała i płakała (wiadomo przecież) - to przynajmniej wiedziałabym, że mogę zajść w ciążę i ją nosić - wiedziałabym, w którym kierunku się leczyć, a tak?
Gdy ciąża nigdy ne została stwierdzona to ciągle jestem w punkcie wyjścia, i jedyny naukowo potwierdzony fakt, że jestem kobietą zdolną do rozrodu to jest MIESIĄCZKA!
Ot i dałam upust swym PMS-owym hormonom, sorry, ale i dzięki - bo mi lżej :]
P.s. na pewno nie wyklikałam tego w taki sposób w jaki czuję, i w jaki chciałam Wam opowiedzieć o swych uczuciach, ale mam nadzieję, że zrozumienie, że chciałabym potwierdzenia, że jednak jestem zdolna do utrzymania zapłodnionego jajeczka
Jak ja Cię dodkonale rozumiem:*
Jak mam @ to mam tak czarne myśli,ze aż strach je wypowiedzieć, bo aż samą mnie przerażają!!! Także wiem Słońce...doskonale rozumiem...
Blondi...to jest fakt;)
Kaja:* trzymam kciuki!!!Gunia, Fedra, Kaja, Blondi22, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór/dzień dobry.
Sylwia, Kaja, trzymam mocno trzymam za Was kciuki. Za wszystkie Was trzymam. i tęsknię. a najbardziej to za za tymi rozmowami o dupie maryni. Z Shaggą, Rucią, Iloną, Moją Olą, Kfjatem, Małyszem, Fredzią, Blondi, Gunią, Aisą i prosze mi sie tu nie gniewać że którejś nie wymieniłam bo tęsnię za absolutnie WSZYSTKIMI. serio serio.
Plemniczko gratuluje Kornelii!
Pismak, dzień dobry! bo my jeszcze przyjemności nie miałyśmy sie poznać
ps. 1 dnia pracy dostałam okres, bardziej wymownie sie nie dało, że mam teraz zająć się robotą, a nie dziećmi. cóż, życie. w moim zespole jest ok 40 osób w tym 5 kobiet. i powiem Wam, że sie ciesze, bo lubie tą atmosfere, jak mi sie nie patrzy nikt czy przypadkiem kolor paznokci nie pasuje do koloru butów czy torebki. z facetami to jednak prosto. po 2 dniach jestem zadowolona i szczęścilwa że podjęłam taką a nie inną decyzję, ale wiadomo, pogadamy za 3 miechy.
tak jak obiecałam bede wpadać czasem z doskoku. buzi dziewuszki.
keep calm and carry on.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 01:19
Shagga_80, mauysia, Sandraa, Kfjatus, Gunia, plemniczka, Fedra, Libra, Pismak, Selena, kiti, Ilona, kopciuszek126, Blondi22, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Baby
My dziś (w piątek) przyjechaliśmy do mojej Mamy, pobyczyliśmy się na podwórku a potem pojechaliśmy na prawie dwugodzinną wyprawę rowerową...tu są dwa rowery więc mogliśmy to zrobić...ależ było miło...co z tego,że w drogę powrotną miałam balast na swoim bagażniku (Młody) a M miał balast z przodu (rowerek Młodego)...i tak było fajnie....fotek natrzaskaliśmy,że szok"Nową" kieckę obfotografowałam
Jutro wybieramy się nad wodę z rana
Tyle ode mnie
Dziewczynki przed testowankiem (ponownym lub nie) wiedzcie,że nawet,gdy nie udzielam się to wpadam zajrzeć na wykresy i kibicuję.
Oluś, trzymaj się kochana na tym hsg...będę trzymała kciuki!
Libra....ależ Ty pięknie to wszystko napisała...nic dodać nic ująć...no może jeszcze jedno ciśnie mi się na usta...jakie trzeba mieć puste życie,że jest się taką jędzą będąc u progu największego szczęścia jakim jest fakt bycia matką! Jak bardzo trzeba mieć puste życie,żeby wciąż nachalnie wracać gdzie WSZYSCY tej osoby nie chcą! Jak bardzo trzeba nie mieć dumy by dalej czytać wypowiedzi osób, którymi tak się gardzi i tak obrzydliwie komentuje...baaa tylko po to odzywać się,by dogryźć, dopiec....I na koniec tego obrzydliwego tematu - dziewczynki! Jestem z Was dumna!! Za to jak przyjęłyście wypowiedzi naszej starej koleżanki (ja jeszcze pamiętam kilka innych Jej wypowiedzi...wierzcie mi,nic nie straciłyście!)...będąc na Jej miejscu poczułabym mega ukłucie w serce,że NIKT absolutnie NIKT nie poparł...a Jej plugawe wypowiedzi jedyne do czego doprowadziły to do szczerych wyznań o tym co nas boli itd itp...Nigdy chyba nie było tu tak dużo o najgłębiej skrywanych uczuciach! O zgrozo, to zasługa MONY! Kto by pomyślał! Chciała wbić kij w mrowisko, a zjednoczyła nas bardziej....czy może być coś bardziej upokarzającego??
Fedruś, słówko do Ciebie...wiesz,że wiele razy mamy odmienne zdania? Wiem,że wieszI co? Nie zabraniamy sobie tego...na tym to wszystko polega
Każda z nas jest sobą i pisze co czuje,co myśli....i mam nadzieję,że zawsze tak będzie..inaczej nasze forum przestałoby mieć sens...byłoby to jak rozmowa z maszyną a nie z żywą, czującą osobą!
I tak na sam koniec...staram się naprawdę jak najmniej rozpisywać o ciąży i wszystkim co z tym związane...pewnie nie zawsze udaje się,ale naprawdę się staram...i często zastanawiam się,czy kogoś nie urażę...dlatego czasem piszę,że więcej (o badaniach, wynikach itd itp) piszę na Fasolkowych, bo tam jest na to miejsce...tu myślę,że nieco mniej jest to na miejscu...wybaczcie,jeśli bywa,że moje posty ranią Kogoś...a tak na marginesie,to jestm przekonana,że wkrótce nasza tabelka zaroi się od Fasolinek a później Mam ! JESTEM PRZEKONANA!
Co do testów z Allegro -(czy to owulacyjnych czy ciążowych) dla mnie fakt,że bywa,że wychodzą lub nie świadczy o tym,że są nie wiarygodne i ja bym im nie ufała..to jest moje zdanie
Sylwia, ależ Ci zazdraszczam urlopu
Libra,jednak nie wybieramy się do Łysego jutro a na WarzkęMoże będziesz przypadkiem
?
Teraz zmykam lulu,bo wiecie...u mamy nie mogę siedzieć tyle ile bym chciała na kompieBaba 33letnia a boi się mamy
Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 01:34
Sandraa, Gunia, Fedra, Selena, Kaja, kiti, gocha04, Ilona, kopciuszek126, Blondi22, Ola_czeka, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sobotnio, porannie, słonecznie!!
Miałam spore zaległości, ale udało mi się nadrobić! Juuuupi!
Fedra przytulam mocno i mama nadzieję, że nie odchodzisz!!!
Sylwia współczuję rozczarowania, najgorzej jest jak tempka się trzyma, a test - ...Udanego wyjazdu wakacyjnego
Musia może jeszcze nie wszystko stracone z tą ciążąŻyczę + :*
Ola ja tez jestem z Tobą i trzymam kciuki za HSG. :*
Rucia i jak ten pasztecik?
Shagga fajnie, ze miło spędzacie weekendI słuchaj się mamy Dzieciaku !
Żbiku cieszę się, że jesteś zadowolona ze swojej pracy,ale @ jestem rozczarowana... głupia @!!! Mam nadzieję, że będziesz często nas odwiedzać
Kaja mam nadzieję, że Twój wykres jest ciążowy!!!
Ilona uwielbiam Twoje ścieki!!!
Pisamku witaj, b chyba jeszcze się nie przywitałam z Tobą
Libra lubię jak do nas wpadasz
Ola i Żbiku- upraszam o nadrobienie zaległość na blogasku !!!
W czwartek myślałam, że jeszcze wejdę, pogadam, poczytam, ale jakoś mi się humor zepsuł, bo liczyłam, że może uda mi się pracę dostać, ale się dowiedziałam, że jednak nie wypali (i nie będę komentować dlaczego- absolutnie nie z mojej winy).... W czwartek miałam też zajęcia- to daje mi naprawdę wiele frajdy, dla tych dzieciaków mam zawsze więcej energii i siłyTylko jak wychodzę jestem strasznie wypompowana
Wczoraj też miałam cały dzień zajęty, a wieczorem posiedzieliśmy przy kawce z rodzinkę i jakoś zleciało
Planujemy wyjazd trzydniowy nad morzeMam nadzieję, że znajdźmy jakieś noclegi o tej porze, bo chcemy ruszyć w poniedziałek...
Miłej soboty życzę... Buziaki!!!!Gunia, Sandraa, Fedra, Libra, kiti, Ilona, kopciuszek126, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Sylwia, tylko się nie denerwuj, wiem, że to trudne i nie ma siły by zająć myśli czym innym, ale może Ci się uda? Pakowanie, planowanie podróży itp. i nie zamartwiaj się, dziś 14dpo, czytałaś, że u Ruci naszej długo po terminie @ dopiero test wyszedł... najważniejsze, że tempka w górze!
Kaja również nadal w grze, czekam na tempkę Musi
Shagga, fajnie, że dzień udany, kobieta w III trymestrze ciąży jeździ rowerem - w pierwszej chwili pomyślałam, że to niebezpieczne, ale przecież taka Wspaniała Mama wie co jest dobre, a co złe
P.s. Wzruszyłam się, czytając Twój posst
Żbiku, fajnie, że w pracy się podoba, tez jestem zdania, że lepiej współpracuje się z facetami
Miłego dnia wszystkim, lecę okna myć póki słońce w nie nie grzeje.
Aha, nawiązując do swoich wczorajszych wynurzeń to dziś mi przyszło do głowy, że gdy Kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży to od razu ma same zakazy - nie dźwigać, nie przemęczać się, nie podnosić rąk do góry, no wiecieSkąd się to bierze? Z czego wynika? Że się zarodek nie zagnieździ?
U mnie dziś 7dpo i będę właśnie zmieniała firanki i zasłony, myła okna i mam plan bardzo dokładnie mieszkanie sprzątnąć (mycie żyrandoli, wycieranie kurzy na i w szafach etc.) tylko ja już mogę bo małpowo boli brzuch... Ale tak się zastanawiam, jak to działa i o co chodzi z tymi rękoma w górze
Buzi:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 08:43
Fedra, Kfjatus, Ilona, kopciuszek126, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość
Cześć Kochane :*
Dzięki dziewczynki za słowa wsparcia Sagga dobrze mówi mam nadzieję ze to wszystko jeszcze bardziej nas zjednoczy a nie podzieli
Żbiku jak fajnie Cię widzieć ale nie koniecznie cieszy mnie info o Twojej @ i też bym się znaków nie doszukiwała ale coś czuję że jak pochłonie Cię praca to nagle się okaze ze Żbik się ocknie i powie kurcze ja chyba nie miałam @ w tym miesiacu zrobi test i tam będą II grube czerwone kreski tą zaskoczoną minę chciałabym zobaczyć :* tak więc skup się na pracy a reszta to wiesz...
Sylwiu napisałam Ci pod wykresem ale i tu Ci napiszę wiem że wyjeżdzasz ale jakby @ nie przyszła do poniedziałku ja jednak bym zrobiła bętę na Twoim miejscu bo jeśli bierzesz lutka a beta wyjdzie ujemnma to lutka trzeba odstawić żeby mogła przyjść @...
Kfjatku przykro mi ze nie dostałaś pracy mam nadzieję ze niedługo szczęście się do Ciebie uśmiechnie bo przecież osoby takie jak Ty które pracują z dziećmi tak chorymi muszą być dobre i zasługują na nagrodę a ja zyczę Ci ich dwóch pracy i bobaska :*
Guniu nie ma co się zabobonami przejmować a jeśli chodzi o trzymanie rak w górze to raczej chodzi o to ze jak jesteś w ciaży to po prostu moze Ci się zakrecić w głowie ale prawda jest też taka że nie będąc w ciaży moze Ci się zakrecić w głowie dlatego w ogóle jest nie wskazane trzymanie rąk w górzei mam nadzieję ze Twoje bóle niby @ są zupełnie z innego powodu :*
Pozdrawiam Wszystkie które są i które przyjdą zyczę Wam udanego weekendu :*Sandraa, Libra, Kfjatus, Ilona, kopciuszek126, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aha Sagguś ja naprawdę lubie czytać o Waszych ciażowych perypetiach duzo się przy tym uczę i strasznie się cieszę kiedy opowiadacie o waszych dobrych wynikach i ze brzdące baraszkują w waszych brzuchach i o tym jak się dowiadujecie o płci...
Libra, kopciuszek126, Shagga_80 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hej Zbikowa i Kfjatus również witam i dziękuję
a teraz uciekam do sobotnich porządków...kopciuszek126 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Fedra luteine gin kazala mi brac do niedzieli (14 dni) i jesli test pokaze negatyw to odstawic... dzisiaj wyjezdzamy niechcialabym dostac @ wiec do poniedzialku bede brac lutke i jak tempka bedzie w gorze caly czas to jeszcze w pn lub wt zatestuje. Kupie sobie taki lepszy test bo te robilam z allegro... Zrobilabym bete ale nie bedzie mnie tutaj niestety.... ale przeciez 2 testy nie moga sie mylic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 10:51