X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    I tak na sam koniec...staram się naprawdę jak najmniej rozpisywać o ciąży i wszystkim co z tym związane...pewnie nie zawsze udaje się,ale naprawdę się staram...i często zastanawiam się,czy kogoś nie urażę...dlatego czasem piszę,że więcej (o badaniach, wynikach itd itp) piszę na Fasolkowych, bo tam jest na to miejsce...tu myślę,że nieco mniej jest to na miejscu...wybaczcie,jeśli bywa,że moje posty ranią Kogoś...a tak na marginesie,to jestm przekonana,że wkrótce nasza tabelka zaroi się od Fasolinek a później Mam ! JESTEM PRZEKONANA!

Libra,jednak nie wybieramy się do Łysego jutro a na Warzkę :) Może będziesz przypadkiem :P ?.

Shaggunia, ja doskonale wiem, ze Ty i inne ciężarne babeczki ciagle o nas staraczkach myślicie... Ja to odczuwam na własnej skórze,ze mimo iż nie ucldzielam się tak duzo, to ciagle poprzez wiadomości priv czy na fb jestem na bieżąco... I wy w moim temacie stara nowym jesteście takze w miarę na bieżąco... Ja lubiłam czytać Twoje wpisy o wizycie u gin czy o Kubusiu... I uważam ze na spotkaniach live bylo fajnie, mogłam pogadać z Toba o wszystkim, pobawilam się z Kubolkiem (usciskaj go i pozdrów od cioteczki:)... I na prawdę czułam, ze mnie rozumiesz mimo,ze nie miałaś problemu z zajściem w jedna czy druga ciążę... I to jest wlasnie w Tobie i innych wielkie,ze mino braku własnych doświadczeń staracie się postawić w położeniu innej osoby... To naprawdę świadczy o wielkiej wrażliwości, chęci poznania i szczerej pomocy drugiej osobie

Niestety dzisiaj jestem kolosalnie zmaczona po nocnych wojażach ( przejechalam 320km -dla mnie to mego duzo na raz-bo odbieralam siostrę ze szwagrem z lotniska).. M musi iść do pracy:( ale musze się tak kiedys wybrac, bo nigdy nie byłam... Wiec prosze o fotki coby mnie zachęciły

Fedra, kopciuszek126, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbiczku, trzymam kciuki za Twe powodzenie w nowej pracy... Rozwiń skrzydła i pokaz im na co Cię stać

Kaju, Sylwio - trzymam kciuki!!! Swoja droga na prawdę mogłoby się juz coś w koncu ruszyć, bo juz od dłuższego czasu jest bąbelkowy zastój

Shagga - jak Ty się czujesz po tej jeździe rowerem?

Kfjatku - lubie Cię czytać:* zwłaszcza to z jaka pasja piszesz o swoich podopiecznych... Dobrze Fedra napisała - zasługujesz i na dobra prace i slodziutkiego dziubaska

Musia - nie mam twego wykresu na tablicy,ale juz wszystko oblukalam...takze i za Ciebie zaciskam kciuki:*

Ola - trzymam kciuki za bardzo dobre wyniki hsg... Bede cały dzień sciskac kciuki, zebys miala jak najmniej bolesne badanie

Pismak - skąd pomysł na taki nick? Czyzbys pracowała w jakiejś gazetce i zafascynowana nasza grupa stworzysz jakis felieton? Hmmm? (żarcik;)

Miłego weekendu dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 11:38

Fedra, Pismak, Sandraa, Kfjatus, Ilona, kopciuszek126, Shagga_80, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha,

Pomysł na nick...
    W gazecie nie pracuję. W pracy co prawda dużo piszę, ale dużo też mówię więc raczej bez związku.
    Znajomi mi zawsze mówią, że gadułą jestem a taki odpowiednik gaduły w pisaniu to chyba pismak:)
    No cóż za bardzo logiczne to to nie jest:D
    Taki wpadł mi akurat do głowy i jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 11:56

Libra, Sandraa, Fedra, Kfjatus, Ilona, kopciuszek126, Shagga_80, Blondi22, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    hahaha,

Pomysł na nick...
    W gazecie nie pracuję. W pracy co prawda dużo piszę, ale dużo też mówię więc raczej bez związku.
    Znajomi mi zawsze mówią, że gadułą jestem a taki odpowiednik gaduły w pisaniu to chyba pismak:)
    No cóż za bardzo logiczne to to nie jest:D
    Taki wpadł mi akurat do głowy i jest:)
    dla mnie logiczne:) choc podobała mi się moja wizja bycia koleżanką gazetowego Pismaka:D
    Edit
    Mamy cis wspólnego...ja też dużo gadam a w pracy duzo piszę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 12:02

Pismak, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dla mnie logiczne:) choc podobała mi się moja wizja bycia koleżanką gazetowego Pismaka:D
    Edit
    Mamy cis wspólnego...ja też dużo gadam a w pracy duzo piszę:D

No niestety...przykro mi, że Ciebie rozczarowałam:p
    Zawodu już raczej nie zmienię:)
    Ale zawsze możesz być koleżanką staraczki Pismaka:)

Libra, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No niestety...przykro mi, że Ciebie rozczarowałam:p
    Zawodu już raczej nie zmienię:)
    Ale zawsze możesz być koleżanką staraczki Pismaka:)
    przyjmuje propozycje!!! Uśmiech na twarzy, otulam ramieniem:) i czuje,ze się dogadamy
    Pozdrawia urzędas Libra:D

Pismak, Fedra, Kfjatus, Ilona, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    przyjmuje propozycje!!! Uśmiech na twarzy, otulam ramieniem:) i czuje,ze się dogadamy
    Pozdrawia urzędas Libra:D

Cieszę się bardzo! Przesyłam uśmiechy i przytulasy:)
    Też myślę że się dogadamy:)

Pozdrawiam, papuga Pismak:D

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy sie pakowac ..... papa

kiti, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia udanego urlopu wypocznij wraz z m i wracaj do nas :-)

witam was serdecznie ,ale tu nikogo jak ja jestem oczywiście :-/ ehhh no nic ide sprzątać !!!!!!

Gośśśka, Fedra, kopciuszek126, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja też powinnam zacząć sprzątać,ale tak mi się nie chce :( może jednak potrajkoczemy trochę :P by odwlec nieuniknione :P :P
    witam wszystkie dziewczyny,jestem na owulce od 7 miesięcy i czasami zaglądam na Wasze forum :)

Kaja, Fedra, Kfjatus, kopciuszek126, Blondi22, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia udanego wypoczynku! I czekamy w poniedziałek na wieści :)

Hej Kaja, Gośśśka, ja sprzątam od rana i zostało mi "tylko" odkurzyć i umyć podłogi, jupi, a później pewnie pojadę do Rodziców na działkę, piękna sobota mi ucieka :(
    No nic, by nie uciekła całkiem to idę po odkurzacz, a tez mi się już nie chce :(
    Miłego :)

Gośśśka, Fedra, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia ,ale mnie też sie nie chce iii zasypiam na stojąco vbo po pracy jutro też !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaa Witammmm

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaa zadroszczę ja jeszcze nie zaczełam a pracy w domku że ojejku !!!! ktoś chętny do pomocy?zapraszam do Oslo do Norwegii,mamy teraz jasne noce :) :P :P :D

Fedra, kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    Guniaa zadroszczę ja jeszcze nie zaczełam a pracy w domku że ojejku !!!! ktoś chętny do pomocy?zapraszam do Oslo do Norwegii,mamy teraz jasne noce :) :P :P :D

oooo spoko oko już sie pakuję ;-) dobra łazienka ukończona ehhh ,ale upał chyba na słoneczko idę :-)

Gośśśka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam zapraszam fiordy są tu przepiękne :)

kopciuszek126, aisa lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka zrobimy uciebie zlot starczek na fiordach jupii :-):-):-):-)

Gośśśka, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Gośka zrobimy uciebie zlot starczek na fiordach jupii :-):-):-):-)
    nie widzę problemu męża wyśle do Polski na parę dni a my się jakoś pomieścimy na 40 m, tylko karimaty i materace wskazane :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    nie widzę problemu męża wyśle do Polski na parę dni a my się jakoś pomieścimy na 40 m, tylko karimaty i materace wskazane :D

pod gołym niebiem a co bedzie wesoło wymioty i te sprawy ;-)

Gośśśka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    pod gołym niebiem a co bedzie wesoło wymioty i te sprawy ;-)
    grozisz mi ....... hihihihi :P :* :D

relgl6d8fxp9gav7.png
‹‹ 3668 3669 3670 3671 3672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ