plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
znam kilka osób które własnie takim zachowaniem ( zgnoic innego pokazać że am sie osttnie słowo ponizyc kogos) chca pokazać swoją wyższośc nad innymi. tylko tak naprawde nie tędy chyba droga. takze jeżeli Mon anie potrafisz normalnie rozmawiac ze wszystkimi uzytkowniczkami tego forum to przciez jest wiele innych wątków tam możesz sobie popisac a nie nam mącic spokój i równowagę jak tu panuje. i to tyle widze ze sama do siebie pisze
Fedra, Selena, Libra lubią tę wiadomość
-
Oj dziewczyny..
Nie za bardzo chcę się wypowiadać jako, że jestem świeżynką w Waszym gronie:)
Jednak uważam, że Mona przesadziła w interpretacji prośby Fedry. Chyba faktycznie już zapomniała przez te 39 tyg. jak to jest kiedy się starasz jeszcze o fasolkę... Zresztą Rucia nie zmieniła avatara i jakoś nie natknęła się na ostracyzm:)
Niemniej jednak okazując więcej empatii niż Mona życzę jej szczęśliwego rozwiązania i radości z macierzyństwa i samych miłych wpisów:)
A Nam abyśmy już nie drążyły tego tematu, wybaczyły i wzięły się za nowe starania:)
Jak wchodzę na ten wątek to lubię poczytać o Naszych codziennych perypetiach w staraniach i okazywanym sobie wsparciu:)
od tego przecież tu jesteśmy a złośliwości należy przełknąć i absolutnie nic nie pisać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 15:25
Fedra, Muska, a-koczek, Libra, Rucia, plemniczka, Selena, kopciuszek126, Gunia, Blondi22, Shagga_80, Kfjatus, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Misiaki.
weekend ogłaszam za rozpoczęty!!!
Uciekam z pracy już i nie wierze własnemu szczęściu
Jade do domku,psychicznie na zakrapianego grilla wieczornego się szykować. Wypiję Wasze zdrówko! Jako że mi wolno to wypije za każda z Was i wasze dzidziusie
Buziaki siusiaki!*
*Nie ma właścicielki hasła, to moge plagiatować
papaty!!!
Fedra, a-koczek, Pismak, Libra, Rucia, kiti, Selena, Gunia, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
Muśka a ja jeszcze jakies 1/5 h i dopietro weekend a imprezka dopiero jutro ale tez wypije za te co niemogąMuska wrote:Misiaki.
weekend ogłaszam za rozpoczęty!!!
Uciekam z pracy już i nie wierze własnemu szczęściu
Jade do domku,psychicznie na zakrapianego grilla wieczornego się szykować. Wypiję Wasze zdrówko! Jako że mi wolno to wypije za każda z Was i wasze dzidziusie
Buziaki siusiaki!*
*Nie ma właścicielki hasła, to moge plagiatować
papaty!!!Fedra, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
A ja jeszcze 25 min i upragniony weekend!
Oczywiście jak nadarzy się okazja to wypije i za te co nie mogą i za te co jeszcze mogą aby nie trwało to długo!
Fedra, Kaja, Gunia, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
chociaz co do tego picia to pewnie skonczy sie na kieliszku wina. ale liczy sie fakt. kazdy łyk za szczesliwe rozwiazanie zaciązonych. i zaciążenie tych co sie starają
Pismak, Fedra, Selena, Kaja, Gunia, Blondi22, Libra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelena wrote:Libra super to wszystko ujęłaś i masz racje
ja jestem mega wrażliwa..i nie musiałam daleko siegać pamiecią jak to ja kiedyś patrzyłam na takie avatary ze zdjeciem usg..więc zmieniłam go z wielką checią
ja sie zbieram do domku
wiec kochane miłego weekendu
i do poniedziałku
Wiem Selenko/Wosebko ile trudu, cierpienia, zmiennych nastrojów od wiary poprzez jej brak...ile to wszystko Cię kosztowało byś mogła być wlasnie w tym punkcie jakim się teraz znajdujesz... I ja się bardzo cieszę z Twojej i kazdej innej... I dla mnie jestes WIELKA, dlatego ze pamiętasz jak to bywa "po drugiej stronie barykady"... I ciesząc się ciąża, dzieląc się nowymi wieściami o swoim babelku potrafisz zrozumieć, to nie atak na wasze ciążę, usgawatarki tylko zwykłą, moze troche ukryta prośbą koleżanki, ktorej akurat moze w tym dniu bylo bardzo ciężko...
Jestem Ci wdzięczna,ze potrafisz zrozumiec takie jak ja robaczki, które mozolnie krocza swoja wyboista droga ku swojemu szczęściu... Ze o nas nie zapominasz...
Blondi, moze Ty nie miałaś smutnych przeżyć, nie stracilas dzidziusia...ale mimo wszystko pamiętasz jak to czasem moze być ciężko... Ze Ty też czasem miałaś chwile zwątpienia... I mino ze masz 22 lata (o matko, jestes niemalże w wieku mojego malutkiego braciszka;) to uważam Cię za bardzo dojrzałą psychicznie i emocjonalnie kobietę:*
Edit
Sorry za błędy,ale smaruje sxybko z telefonuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 16:02
Effcia28, Fedra, kiti, plemniczka, Selena, Sandraa, kopciuszek126, Kaja, Blondi22, Shagga_80, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPismak wrote:Oj dziewczyny..
Nie za bardzo chcę się wypowiadać jako, że jestem świeżynką w Waszym gronie:)
Jednak uważam, że Mona przesadziła w interpretacji prośby Fedry. Chyba faktycznie już zapomniała przez te 39 tyg. jak to jest kiedy się starasz jeszcze o fasolkę... Zresztą Rucia nie zmieniła avatara i jakoś nie natknęła się na ostracyzm:)
Niemniej jednak okazując więcej empatii niż Mona życzę jej szczęśliwego rozwiązania i radości z macierzyństwa i samych miłych wpisów:)
A Nam abyśmy już nie drążyły tego tematu, wybaczyły i wzięły się za nowe starania:)
Jak wchodzę na ten wątek to lubię poczytać o Naszych codziennych perypetiach w staraniach i okazywanym sobie wsparciu:)
od tego przecież tu jesteśmy a złośliwości należy przełknąć i absolutnie nic nie pisać!
Ciesz się,ze nie bylas świadkiem wcześniejszych wpisów tej osoby... Nie masz czego żałować... Bo chyba z 90% jej wpisów bylo obraźliwych..
Co do reszty posta przyklepuje dwiema łapkami... Przekonasz sie, ze d,iewczyny są tu super... I jezeli potrzebujesz pomocy, wsparcia, to lepiej trafić nie mogłaś...
Także śmiało sie udzielaj... Sciskam i zycze powodzeniaFedra, Pismak, Selena, rybka, kopciuszek126, Kaja, Shagga_80, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMusiałam wejść jeszcze raz, by z wami podzielić się jeszcze jedna moja refleksją...
pomijając fakt odebrania posty Fedry... Ja ją podziwiam,ze miała sile i odwagę poprosić was o to... O coś dla niej,by było jej lżej, by miałam być tu z wami, rozmawiac o glupotach, cieszyć się z rosnących bąbelków, pomoc zinterpretować wynik, a jak bedzie potrzeba to pocieszyć, uspokoić czy postawić do pionu... Została choc na pewno jest jej ciężko po tym co ja spotkało, ze teraz meczy się ze swoją pierwszą @ po zabiegu... Miała sile by zostać... Wybrała trudniejszą i bardziej bolesną drogę, bo przecież mogła rzucić to wszystko i odejść stąd... Ale nie, została... Może wlasnie teraz jak nigdy wczesniej potrzebuje waszej obecności, waszego wsparcia, otuchy lub po prostu bycia z wami, by na cale dnie nie być samą ze swoimi myślami...
I cieszę się że zaciazone stale bywalczynie wątku jej prośby nie odebrały jako "zamachu" na cieszenie się z faktu bycia w ciąży... Że dojrzały drugie ukryte dno... Przecież suma sumarum to nic nie kosztuje, nic nie uszczknie z ciąży i nie odbierze szczęścia...
ja nie mialam takiej odwagi się przyznać się wprost, ze coraz wieksza ilość suwaczków, zdjęć usg, coraz czestrzych rozmów o dzieciach, ciazach, ciążowych dolegliwościach, pojawianie się kolejnych ciąż sprawiała mi wewnętrzny ból wtedy kiedy ja po raz kolejny i kolejny raz dostawałam @... I najgorsze dla mnie były dni @, pozniej było lepiej, bo nadzieja nawa wstępowała aż do następnej @... I co zrobiłam? Zrobiłam sobie urlop od staranek, bo za duzo myślę??? Nie, nadal staram się tak jak wcześniej, prowadzę wykres, kocham się z m w te dni... Wiec od czego ja zrobilam urlop? A od patrzenia i czytania na ovu... Bo na fb jestem codziennie, bo tam mi jest lżej...
Reasumując cale dzisiejsze zajście napisze tylko: dzieki ze jesteście:* i za to i lovu you:*rybka, Sandraa, kopciuszek126, sylwia1985, Kaja, Effcia28, Fedra, Pismak, Blondi22, Selena, Shagga_80, Kfjatus, kiti, AGA 30, gocha04, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość
-
Kaja, jeśli się okaże, że te Twoje masakryczne samopoczucie to jest PMS to normalnie się wk***ię i przyjadę do Ciebie, znajdę Cię i tyłek Ci skopię!!!
P.s. Bo ja oczami wyobraźni widzę zieloną kropkę i dwie czerwone kreski na Twoim teście
A czytając Wasze dzisiejsze wypowiedzi... to i ja bym chciała zdradzić, co mnie boli dość mocno w dniu @...
to, że nigdy nie doczekałam ciąży. Oczywiście, wszystkie wiemy, że każdy cykl to potencjalna ciąża, tylko się jajo nie zapładnia, albo się nie da rady zagnieździć, albo ma wady genetyczne itp., ale...
... ale gdyby tak moja "potencjalna, ewentualna, hipotetyczna" ciąża dotrwała do dnia zrobienia testu, a nawet kilka tygodni dłużej, i nawet, gdybym poroniła Dziecko, i bardzo, bardzo bym rozpaczała i płakała (wiadomo przecież) - to przynajmniej wiedziałabym, że mogę zajść w ciążę i ją nosić - wiedziałabym, w którym kierunku się leczyć, a tak?
Gdy ciąża nigdy ne została stwierdzona to ciągle jestem w punkcie wyjścia, i jedyny naukowo potwierdzony fakt, że jestem kobietą zdolną do rozrodu to jest MIESIĄCZKA!
Ot i dałam upust swym PMS-owym hormonom, sorry, ale i dzięki - bo mi lżej :]
P.s. na pewno nie wyklikałam tego w taki sposób w jaki czuję, i w jaki chciałam Wam opowiedzieć o swych uczuciach, ale mam nadzieję, że zrozumienie, że chciałabym potwierdzenia, że jednak jestem zdolna do utrzymania zapłodnionego jajeczkaFedra, kopciuszek126, Sandraa, Shagga_80, gocha04, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Libra teraz to się poryczałam normalnie i nie wiem co powiedzieć :*
Guniu kochana moja życze Ci z całego serduszka aby w końcu Twoja wredna @ nie przyszła i zeby pod Twoim serduszkiem zabiło jedno albo więcej nowych serduszek i abyś donosiła i urodziła zdrowego dzidziusia względnie większą ilość dziecia przedewszystkim życze Ci abyś nigdy przenigdy po zrobieniu testu i ujrzeniu dwóch kresek nie musiała dojśc do chwili gdy będziesz musieć się ze swoim bąbelkiem pozegnać...
reasumując życzę Ci zebyś Babo szybko zaciążyła as potem szczęśliwie urodziła słodkiego różowego bobaska bo fajan z Ciebie babka i na pewno będziesz tez wspaniałą Mamą :*kopciuszek126, Gunia, Sandraa, Blondi22, Selena, Libra, Shagga_80, Kfjatus, aisa, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziękuję, Fedruś za ciepłe słowa, czasem to jest naprawdę bardzo potrzebne
Co do tej wspaniałej Mamy to mam wątpliwości bo swoje siostrzane Dzieciaczki musztruję nieźle, jakbym uczuć nie miała, ale? Kto wie? Może moje Maleństwo, tak wyczekiwane, będzie totalnie rozpuszczone i wejdzie Starym na głowę
Oby kiedyś doczekać swego Bąbelka, życzę byśmy wszystkie się doczekały co najmniej trójkiFedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
moj reperuje caly czas przy samochodzie bo prawdopodobnie jutro wyjezdzamy w podroz przed siebie.... pewnie jutro rano zatestuje jeszcze raz zeby sie nie stresowac na wyjezdzie ale cos czuje ze malpa nadchodzi bo okropnie mnie ciagna jajniki i macica
no coz szkoda ze owulka nie wypadnie na wyjezdzie ...