X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( ale może być tak że @ ma się na początku ciąży moja mama miała do 3 miesiąca

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    19 wracam do pracy i skończy się spanie :) także nie będę musiałą nastawiac budzika ale teraz zmierzyłam temperaturke i mam taką sama jak mierzyłam o 7 dziś

czyli jest niższa bo jeśli mierzysz później to się odejmuje itd ale tym Ci na razie głowy zawracać nie będę...

temp mierzymy najpóźniej do 7 rano...
    współrzyjemy co drugi dzień jeśli testy owu będą się "zciemniać" proponują co dziennie...
    testy owu jak pamiętam dziewczyny robiły po południu i tez należy je wykonac w tych samych godzinach więc musisz zobaczyć co Ci będzie najbardziej pasowało...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus blondynka i taka sniada cera ale ja cie nie widizłam wiec to moze tak sobie ciebie wyobrazałam ale czułam ze to ty
    Fedra wrote:
    Koczku to znaczy ze bardzo musiałaś przeżyć poprzedni dzień bardzo intensywny w emocje i przez to sen był jaki był a ty do tego odczuwałas zmęczenie...
    Jesli na łóżku była laska z czarnymi włosami i ziemisą cera to byłam ja :P

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wazne pytanie zadala koczka. Mierzysz temperature odrazu po przebudzeniu? nie wstajesz nigdzie, nie siegasz najpierw po picie... lub cokolowiek?

Shagga_80, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :D

Muzi jak dobrze Cię widzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:07

Fedra, plemniczka, Blondi22, Libra, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    :( ale może być tak że @ ma się na początku ciąży moja mama miała do 3 miesiąca

ale niestety temp jest nieubłagalna jeśli spada w tym przypadku od tej temp z teraz odejmuje się 0,2 stopnia czyli w stosunku do tej z 7 spadła...
    to znaczy że poziom progesteronu spada a jeśli on spad to znaczy sie ze zbliża się @...
    jeśli jesteś w ciąży a temp spada i progesteron tez grozi to poronieniem i wtedy trzeba brać leki...
    matko jaka ja niedelikatna jestem...
    na razie odpuść sobie mierzenie bo to sensu nie ma wyniki i tak są niemiarodajne...

Shagga_80, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się mogę przywitać :)

Cześć Muzi dobrze Cię widzieć i dobrze słyszeć ze masz dobry humorek :)

Guniu :*

Aisa po mojej poczcie wiem gdzie jesteś z nadrabianiem :)

Sagga przez Twojego keksa odważyłam sie zrobić murzynka i jednak potwierdza się zę zdolności do pieczenia nie mam jest to moje drugie ciasto które piekłam w zyciu i tak pierwsze miało zakalca a drugiemu przypaliłam spód mimo ze piekł się mniej niż było w przepisie :(
    tak więc albo libra zje przypalone ciasto albo idę do sklepu coś kupić :P

edit:
    więcej nie pisze bo mam ładnę 4000 postów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:10

Rucia, Shagga_80, Blondi22, Sandraa, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra nie nie jestes niedelikatna tylko poprostu realnie oceniasz sytuacje i tak naprawde wszystkie za to cie cenimy bo po co mieć złudne nadzieje lepiej nastawic sie i pzrygotowac porzadnie do nastepnego cyklu
    Fedra wrote:
    ale niestety temp jest nieubłagalna jeśli spada w tym przypadku od tej temp z teraz odejmuje się 0,2 stopnia czyli w stosunku do tej z 7 spadła...
    to znaczy że poziom progesteronu spada a jeśli on spad to znaczy sie ze zbliża się @...
    jeśli jesteś w ciąży a temp spada i progesteron tez grozi to poronieniem i wtedy trzeba brać leki...
    na razie odpuść sobie mierzenie bo to sensu nie ma wyniki i tak są niemiarodajne...

Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

dokladnie.... jesli nawet bylaby @ przez pierwsze miesiące w ciązy to jednak temperaura by nie spadala bardzo.... by sie utrzymywala

Fedra, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie Shagyy keks rewewlacja taki na sniadanko ze szklanka zimnego mleka hmmmmmmmmmm pycha. moze pokroisz i wyslesz kazdej z nas po kawałku

Fedra, Shagga_80, Gunia, Kfjatus lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Ruciu!

Rucia lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaniedbałam forum o matko o.O Ale chociaż w domu mam czysto o.O

Fedra, Shagga_80, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem , temperaturę mierzyłam po wstaniu i pójściu do wc .Czyli nie mam się co już łudzić musze czekać do @ i potem działac

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ale zaniedbałam forum o matko o.O Ale chociaż w domu mam czysto o.O

to cos nowego :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak się jest w ciąży to jaka jest temperatura ?

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    to cos nowego :)

Chciałam przez to powiedzieć, że okna umyłam :P Ja bardzo prosze się ze mnie nie nabijać ! :P

plemniczka, Fedra, Shagga_80, Effcia28, Sandraa, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    rozumiem , temperaturę mierzyłam po wstaniu i pójściu do wc .Czyli nie mam się co już łudzić musze czekać do @ i potem działac
    temperature mierzy sie odrazu po przebudzeniu, bez ruszania sie prawie... najlepiej miec pod reką termometr i tylko siegnąć po niego i sru tam gdzie powinien trafic :)

Fedra, Effcia28, Sandraa, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:

A to raczej wszystko zależy od organizmu, nie ma ustalonej jednej skali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pytanie od czapy. Czy któraś z Was forumowe koleżanki wybiera się może na Air Show w Radomiu? :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    dla kazdej kobiety bedzie to inna temperaura, w zaleznosci jakie ma sie temperatury podczas calego cyklu... powinna sie poprostu utrzymywac a nie spadac za bardzo, lub rosnąć. Oczywiscie sa i przypadki ze wykres nie wyglada ciązowo, bo jednak temperatura spadla a jest ciąza ale z zalozenia nie powinna leciec w dół przed @

Fedra, Shagga_80, Libra, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 3698 3699 3700 3701 3702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ