X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki !

Olu przytulam mocno :) dziewczyny mają rację poczekaj na wizytę ze swoją ginką i z nią porozmawiaj o tym co będzie dla Ciebie najlepsze i co pozwoli na upragnioną fasolkę :)

Shagga cieszę się że wszystko ok z synkiem i taki już duży jest:) ważne że zdrowo rośnie :)

Mauysia, zdórwka życzę :)

Kfjatus może jednak nie przyjdzie i rozpoczniesz u nas fasolkowy boom :) trzymam kciuki !

Malinko i Karm3lko witajcie

Oby nam wszystkim w niedługim czasie się zazieleniło !

Shagga_80, mauysia, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zalamywalabym sie gdyby nie fakt, ze w pierwsza ciaze zaszlam bez problemu za pierwszym podejsciem

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Głowa do góry nie ma co się załamywać na starcie :) Będzie dobrze zobaczysz :)
    Dokładnie, grunt to pozytywne nastawienie...ja przy pierwszym dziecku postawiłam jedynie na odstawienie antykoncepcji (nawet nie wiedziałam,że tyle różnych czynników może wskazać mi "te" dni,kiedy prawdopodobieństwo zajścia jest największe i udało się w 3-im cyklu..teraz, gdy w zeszłym roku odkryłam Ovufriend zakładałam,że uda się w jeden cykl...udało się,ale również za 3im cyklem....wniosek? Zdrowej parze (bez rozpoznanych problemów zdrowotnych uniemożliwiających zajście w ciążę) zajście w ciąże może zająć nawet 6 mcy..z tą świadomością należy podejść do staranek...uda się, nawet jeśli nie od razu...a jak kilka m-cy nie udaje się,to warto przebadać to i owo...a póki co cieszyć ze staranek :)

mala29_, aisa, Libra, Fedra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najczęściej jest tak ze na drugą ciąże trzeba czasem dłużej poczekać :)

Ilona, Effcia28 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z tobą Shagga. Są czasem wyjątki ale to inna para kaloszy

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane Wy moje po długiej przerwie i nieobecności. To ze mnie tu nie było to nie jest równoznaczne z tym ze o Was nie mysle;)
    Cieszę się ze wszystkich fasolek, zdrowo rozwijających się ciąż i ślicznych dotykowych dzieciatek, gdzie szczęśliwym rodzicom serdecznie jeszcze raz gratuluje.
    Postaram się zerkać od czasu do czasu ale nie obiecuje ze będę regularnie bo jest Was coraz więcej i napewno nie dam rady nadrabiać. Tym samych witam się z nowymi dziewczynami;)
    Odnośnie dzisiejszej wizyty u naszych "starych" bywalczyn powiem krótko było zajebiscie!!!! Dziolchy mega sympatyczne, mile, gadatliwe itp. itd. Mam nadzieje ze to dopiero dobry początek moich spotkań z forumowymi kolezankami:D
    Jeszcze raz wielkie buziaki dla Fredzi i Libry:* :*
    Do spisania i dobrej nocy dla wszystkich;)

mala29_, Shagga_80, aisa, mauysia, Ilona, Libra, Rucia, AGA 30, Kfjatus, Effcia28, Fedra, kiti, Selena, Blondi22 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nie zalamywalabym sie gdyby nie fakt, ze w pierwsza ciaze zaszlam bez problemu za pierwszym podejsciem
    Potraktuj to raczej,że miałaś meeeeeeeeeega farta :) Rzadko która para zachodzi w pierwszym cyklu :)

PS. ile masz lat i kiedy rodziłaś 1 dziecko?

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby w moim przypadku druga ciaza pojawila sie w miare szybko. W pierwszej ciazy do 8 miesiaca wszystko przebiegalo ksiazkowo. W 8 miesiacu zaczely sie problemy, bylam na podtrzymaniu ciazy ale niestety sie nie udalo do samego konca i urodzilam 3 tyg przed terminem. Corka trafila do inkubatora z wrodzonym zapaleniem pluc. Kiedy samodzielnie zaczela oddychac i szykowalam sie na powrot z mala do domu przyplatalo sie matrwicze zapalenie jeli;(;( Dzis zostalo mi po niej kilka zdjęć;(;( Dlatego wiecie czemu tak pragne zajsc w kolejna ciaze

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Agafia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki , a wsumie to nie mam się z kim witać chyba . Miałam dziś cały dzień zamieszanie , sprzedajemy nasze mieszkanie i kupujemy mojej mamie nowe byłyśmy dziś wybierać :))

Olu nie martw się wszystko się na pewno ułoży i będziesz się na pewno niedługo cieszyć maleństwem . Dzielna kobitka z Ciebie :) Trzymam mocno kciuki

Shagga , cieszę się że Twój synuś rośnie zdrowo w Twoim brzuszku i że jest wszystko wporządku

Malinko i Karm3lko witam Was serdecznie ,życzę powodzenia w staraniach ;))

Klaudiaa i druga na pewno też niebawem będzie . A póki co spełniaj się jako mamusia przy jednym :) co ja bym dała żeby chociaż jedno mieć .

Fedra, kiti lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Potraktuj to raczej,że miałaś meeeeeeeeeega farta :) Rzadko która para zachodzi w pierwszym cyklu :)

PS. ile masz lat i kiedy rodziłaś 1 dziecko?

21 lat mam obecnie. Pierwsze dzieko urodzilam w wieku 19 lat

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ciesze się że spotkanko wam się udało mam nadzieje że Libra uściskała was ode mnie i uszczypnęła w prawy pośladek na szczęście :). Szkoda że mnie z wami nie było.

Shagga_80, Dodi, aisa, Libra, Kfjatus, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia moja radosc i macierzynsto nie trwalo dlugo;( Nie zrozum mnie zle ale wolalabym nie miec wogole i ciagle sie starac niz miec i stracic

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Oby w moim przypadku druga ciaza pojawila sie w miare szybko. W pierwszej ciazy do 8 miesiaca wszystko przebiegalo ksiazkowo. W 8 miesiacu zaczely sie problemy, bylam na podtrzymaniu ciazy ale niestety sie nie udalo do samego konca i urodzilam 3 tyg przed terminem. Corka trafila do inkubatora z wrodzonym zapaleniem pluc. Kiedy samodzielnie zaczela oddychac i szykowalam sie na powrot z mala do domu przyplatalo sie matrwicze zapalenie jeli;(;( Dzis zostalo mi po niej kilka zdjęć;(;( Dlatego wiecie czemu tak pragne zajsc w kolejna ciaze
    Przykro mi, nie wiedziałam,że Twoja historia nie jest z happy endem :(
    Tak czy inaczej, nie wolno Ci się załamywać i pamiętaj o tym co pisałam...a nawet niektórzy lekarze są zdania,że dopiero gdy rok nie wychodzą starania można zacząć badać się itd...więc wychodzi na to,że nie zawsze jest to hop siup...aczkolwiek gorąco kibicuję każdej,by u Niej poszło szybko i sprawnie.
    Dobrze,że do nas trafiłaś :) Pomoże na tyle ile będziemy mogły...a są tu babeczki z tak różnym doświadczeniem, że służymy radą i dobrym słowem :)

mala29_, Libra, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiu tak mi przykro oby Bóg był łaskawy dla ciebie i żeby udało ci jak najszybciej zajść w ciąże.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    21 lat mam obecnie. Pierwsze dzieko urodzilam w wieku 19 lat
    Pytałam, bo myślałam,że może kilka lat upłynęło od poprzedniej ciąży, a wiadomo,że u kobiety czas nie działa na korzyść...tak czy inaczej jesteś młodziutka i jestem pewna,że niebawem będziesz cieszyła się ciążą...i tym razem będziesz szczęśliwą, spełnioną Matką, trzymam mooooooooocno kciuki! Który cykl się staracie teraz?

Libra, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa przepraszam Cię kochana nie doczytałam :((( ale mi teraz wstyd , jeszcze raz naprawdę strasznie cię przepraszam .

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Przykro mi, nie wiedziałam,że Twoja historia nie jest z happy endem :(
    Tak czy inaczej, nie wolno Ci się załamywać i pamiętaj o tym co pisałam...a nawet niektórzy lekarze są zdania,że dopiero gdy rok nie wychodzą starania można zacząć badać się itd...więc wychodzi na to,że nie zawsze jest to hop siup...aczkolwiek gorąco kibicuję każdej,by u Niej poszło szybko i sprawnie.
    Dobrze,że do nas trafiłaś :) Pomoże na tyle ile będziemy mogły...a są tu babeczki z tak różnym doświadczeniem, że służymy radą i dobrym słowem :)

Dziekuje za slowa otuchy:) Mam nadzieje, ze moje starania nie pojda na marne i za jakis czas bede mogla sie z Wami podzielic wspaniala wiadomoscia.

Shagga_80, Libra, Effcia28, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dodi ciesze się że spotkanko wam się udało mam nadzieje że Libra uściskała was ode mnie i uszczypnęła w prawy pośladek na szczęście :). Szkoda że mnie z wami nie było.
    witaj malenka:* oczywiście ze Libra nas usciskala i dziękujemy ale w dupke to mnie menda nie uszczypnela:D może będzie jeszcze okazja razem się spotkać bo tego bym bardzo chciała gdyż takie spotkanie to super sprawa i faktycznie jest czego zazdroscic;)

Shagga_80, Libra, Fedra, kiti lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Klaudiu tak mi przykro oby Bóg był łaskawy dla ciebie i żeby udało ci jak najszybciej zajść w ciąże.

Dzieki:) Oby...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia przykro mi z powodu Twojej sytuacji i straty:( jeszcze będzie Ci to wynagrodzone, napewno...

Libra, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 3712 3713 3714 3715 3716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ