X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dziewuszki moje kochane sprostuje wam to co napisalam. A wiec powiedzialam tak poniewaz juz sie raczej nie staramy, a wsprawie invitro tez nie ma odzewu wiec pewnie tez nie bedzie. Mowi sie trudno wyraznie Bog ma inne plany co do mnie. Wchodze tylko tu aby dowiedziec sie co u was I tyle. Pamietajcie tylko ze kazdej z was mocno kibicuje i trzymam kciuki :-).
    Mała, a czy w WB nie ma tak jak w PL, że każdy wniosek wszczynający postepowanie musi zostać zakończone wydaniem decyzji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Hej witam w poniediząłkowy poranek. jak dla mnie zbyt cięzki po nocnej imprezie wręcz umieram. życzę miłego dnia.
    Kaja do 22 to mozna i kilka razy ja to nawet potrafiłam w przerwie sniadaniowej do meża skoczyc na szybki numerek aby tylko zwiększyc szanse
    to masz fajnie... ja w przerwie śniadaniowej nawet nie zdążyłabym do domu dojechać... a co mowa o bzyku i powrocie do pracy...

Kaja, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jakies 400 m do pracy kiedys miałam bliżej bo 50 m

Libra, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się:)

Beatko niech ten konkrety lekarz Cię ładnie ustawi, by Twoja owulacja chodziła jak szwajcarski zegarek

Shagga_80, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to jest moj pierwszy cykla na ovu i sama nie wiem co oznaczaja te spadki i skoki temp. Od 3 dni wsumie utrzymuje sie na tym samym poziomie, po wpisaniu dzisiejszych objawow itp ovu przesunal termin domniewanej owulacji o 1 dzien. Co do skokow (piatek, sobota,niedziela) jest mozliwe, ze wplynal na to alkohol(bylam na urodzinach wypilam 2 drinki) Nie pozstaje mi nic innego jak czekac na termin @...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Mała Jeju ma rację czekaj cierpliwie na decyzję w sprawie in vitro bo dopóki jej nie masz to nie ma co zakładać że się nie uda ! UDA SIĘ !!! Jak my wszystkie trzymamy mocno kciuki za to to nie może być inaczej !

Beatko no to super jest plan działania teraz tylko realizacja i upragniona fasolka! trzymam kciuki :)

A tak poza tym to straasznie jest wracać w pon do pracy...
    Niieeeee cchhhhccce miiii siiiię baaaardzzzzo :/ a dodatkowo moja tempka robi sobie ze mnie jaja w tym cyklu :/

Ja znowu to mam na odwrót staram się dorwać Mężusia rano przed pracą :D

aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Libra to jest moj pierwszy cykla na ovu i sama nie wiem co oznaczaja te spadki i skoki temp. Od 3 dni wsumie utrzymuje sie na tym samym poziomie, po wpisaniu dzisiejszych objawow itp ovu przesunal termin domniewanej owulacji o 1 dzien. Co do skokow (piatek, sobota,niedziela) jest mozliwe, ze wplynal na to alkohol(bylam na urodzinach wypilam 2 drinki) Nie pozstaje mi nic innego jak czekac na termin @...
    a piątek, sobota robiłaś testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...ja prawie nic dziś nie spałam...zawsze jak mam zaplanowane wizyty u lekarzy to spać nie mogę...więc poszłam spać ok 2 a jeszcze kręciłam się , wierciłam na łóżku...a po 5 już wstałam :/ Potem niby zasnęłam na chwilę,ale co to za spanie..o 9 zadzwoniłam do skórologa i mam jechać ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag mnie trafia z tym ovu..napisałam dużo dłuższego posta a skasowało mi go...focha mam! Więcej nie piszę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuję się...trzeba ubrać się (wyjątkowo już dawno zjedliśmy śniadanko :P ), potem na stację benzynową zatankować auto a potem do specjalistów...najpierw do psychologa, a potem do skórologa...

A w ogóle to wkleję (mam nadzieję,że Rucia nie obrazi się,że za Nią to zrobię :P ) plan wizyt na ten tydzień:

19.08 Woseba - ginekolog (4 wizyta)
    19.08 Dora- wizyta kwalifikacyjna do porodu 8:00
    20.08 Dora - ginekolog 9:40
    20.08 mauysia - ginekolog 18:45
    23.08 Rucia - ginekolog ( 6 wizyta )

I już mnie tu nie ma...za godzinę mamy być w poradni.

Libra, Pismak, Rucia, Kaja, Kfjatus, zbikowa, Dodi, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    A tak poza tym to straasznie jest wracać w pon do pracy...
    Niieeeee cchhhhccce miiii siiiię baaaardzzzzo :/ a dodatkowo moja tempka robi sobie ze mnie jaja w tym cyklu :/

Ja znowu to mam na odwrót staram się dorwać Mężusia rano przed pracą :D
    miałam się Ciebie właśnie pytać, co się tak u Ciebie postrzępiło...

a nam przed pracą się też nie udaje, bo widzimy się w drzwiach wejściowych...hehehe

Pismak, Ilona lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam! złożyłam dokumenty do nauczania indywidualnego i okazało się, że tak jak straszyła mnie inna babka z sekretariatu, tak ta milsza dokoptowała nas na termin 30 sierpnia na Zespół Orzekający...jeśli 27 sierpnia podejdziemy do testu pedagogicznego.
    Będzie jednak szybciej...a nie jak nas straszyła, że się nie uda.
    Nie wiem dlaczego ta starsza babka jest taka nieprzyjemna, no cóż...
    Fakt, że Dominik pójdzie do szkoły na początku normalnie ale mi to nie przeszkadza.
    Od rana zbiera mi się na "wiecie" <wisi nad kiblem>
    W głowie się kręci, a zmęczenie czuć w każdym ruchu.
    Idę, zmobilizuję się i zrobię porządki w domu zanim wyjdę do pracy.

Fedra lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem Wam winna info co powiedział piątkowy lekarz.

Ogólne wnioski są takie, że mam iść na laparoskopię, po raz kolejny usłyszałam, że zrosty mogą być ale "nie mam nic do stracenia" ;) Co do ciąży pozamacicznej jako ewentualnego skutku laparoskopii, lekarz powiedział, że gdyby to zabiegi były główną przyczyną takich ciąż - kobiety nie zachodziłyby w nie naturalnie. Ma to sens w sumie.

Co do płynu na zrosty - ten lekarz też potwierdził, że są różne wynalazki, ale nic nie jest na tyle skuteczne, by się na to decydować. Jak stwierdził - gdyby taki płyn faktycznie działał cuda, to byłby popularny na rynku i łatwo dostępny. Generalnie radził "podpytać" lekarzy, którzy będą wykonywać zabieg, czy robią go tylko diagnostycznie, czy też będą coś korygować, a jeśli tak, to co.

Co do bólu i plamień - tak jak pisałam, widać taka moja uroda, że organizm długo do siebie dochodzi, gdyby było zapalenie otrzewnej, to sama bym do niego nie doszła. Więc czekam aż dolegliwości ustąpią.

Wymrażanie nadżerki i usuwanie polipów nie mogły mieć wpływu na stan moich jajowodów

Ciekawostka odnośnie zrostów. Cały czas wydawało mi się, że zrosty to są przewężenia jajowodów, na zasadzie, że ścianki do siebie przyrastają i przez to jest on niedrożny. Okazuje się, że z taką "wewnętrzną" niedrożnością to się nic nie zrobi. Natomiast "zrosty" to są takie bliznowe "struny", którymi jajowód jest "poprzyhaczany" do innych organów na przykład. Może to powodować, że jajowód jest unieruchomiony, nienaturalnie wygięty itd co uniemożliwia zapłodnienie, lub wędrówkę zapłodnionej komórki. I takie właśnie zrosty mogą lekarze podczas laparoskopii "poucinać" dzięki czemu jajowód wróci do naturalnego położenia i swobodnych ruchów perystaltycznych.

A teraz najlepsze - PAN DOKTOR STWIERDZIŁ, ŻE WCALE NIE WYDAJE MU SIĘ, ŻEBY JAJOWODY BYŁY NIEDROŻNE!!! Hahahahhahahaha OMG, chciałam mieć 3 konsultacje, żeby porównać opinie lekarzy i mam odpowiedź - jedna ginka twierdzi, że jajowody są całkowicie niedrożne, druga, że być może są drożne, tylko był skurcz a trzeci, że skurczu nie było i są drożne. No to mam "pewną odpowiedź".

Piątkowy lekarz powiedział, że do laparo mamy się starać normalnie, bo może a nuż będę w tym procencie kobiet, które po HSG zachodzą. A potem zrobił mi USG i wyszło, że mam właśnie cykl bezowulacyjny, więc jak pech to pech. I dodam, że pierwszy raz w życiu bolało mnie badanie ginekologiczne a przy USG mało nie zeskoczyłam z fotela z bólu. Więc chyba tym "dochodzeniem do siebie" nadrabiam to, że bezproblemowo przeszłam sam zabieg HSG :(

a-koczek, Libra, Muska, kiti, mauysia, Shagga_80, Kfjatus, zbikowa, Dodi, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra ma promocję na jogurty 20% !

Buzi buzi i spadam...papapa

Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    miałam się Ciebie właśnie pytać, co się tak u Ciebie postrzępiło...

a nam przed pracą się też nie udaje, bo widzimy się w drzwiach wejściowych...hehehe

No właśnie sama nie wiem:/ coś ta tempka szaleje czyżby cykl bez ovu ??? Ahhh tak to jest jak się człowiek nakręci i za bardzo chce to organizm go zaraz do pionu sprowadzi....

A co do drzwi wejściowych no to zawsze się można do pracy spóźnić albo razem windą ruszyć :)

a-koczek lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no faktycznie Olka 3 wizyty i 3 rózne diagnozy. żeby choc dwie były podobne to juz zawsze wiadomo w jakim kierunku moze wszystko isc a tu niestety nic spójnego. jak widac laparoskopia konieczna bo moze wtedy bedzie wiadomo czy są te zrosty czy tez nie

Ola_czeka, Libra, zbikowa, Dodi, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Libra ty się troche spóźnisz mąz szybciej z pracy wyjdzie i zawsze troche czasu sie znajdzie na małe przyjemności
    Pismak wrote:
    No właśnie sama nie wiem:/ coś ta tempka szaleje czyżby cykl bez ovu ??? Ahhh tak to jest jak się człowiek nakręci i za bardzo chce to organizm go zaraz do pionu sprowadzi....

A co do drzwi wejściowych no to zawsze się można do pracy spóźnić albo razem windą ruszyć :)

Pismak, Ola_czeka, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola:* dzięki za tak obszerne informacje:) jeszcze parę doświadczeń i możemy pisać poradnik;)

trzymam kciuki, żeby laparoskopia rozwiała wszelkie wątpliwości, ze Twoje jajowody są drożne!:)

Ola_czeka, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguś trzymam kciuki za obie wizyty !!!

Ola no to teraz czekamy na laparo :) dobrze że udało Ci się dostać na wszystkie wizyty :) co do opinii no to tak już jest co lekarz to inaczej ;) ale przynajmniej w jednym są zgodni, że trzeba laparo i że to może pomóc :)

Ola_czeka, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

i kolejny pomysł pada... windy nie mam... a do pracy spóźniać się nie wypada - przynajmniej tej osobie, która pod tym względem kontroluje innych pracowników i w tym temacie ich poucza:D

Pismak, Shagga_80, Kfjatus, zbikowa, Dodi, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

‹‹ 3791 3792 3793 3794 3795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ