X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam, wpadnę do Was później może :)
    paaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    no nareszcie coś widać Ruciu :) Wygląda to raczej na lekkie wzdęcie (tak mogą uznać postronni lludzie niewiedzący o co kaman), ale my na szczęścei wiemy co i jak :D

Też się cieszę, że ludzie w końcu zaczęli dostrzegać w sklepie mój brzuch i przepuszają mnie w kolejce :D

Sandraa, aisa, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Ruciu piękny brzucholek!

Ja po wizycie. Mala ma sie dobrze, wazy juz prawie 300 gram i wysoka jest na 22 cm :) rusza sie coraz śmielej, kopniaczkami mnie uszcześliwiając.

W piątek mam te badanie połówkowe, trochu się boje, ale pozostaje przy nadziei ze wszystko jest dobrze.

O ktorej Shagga ma wizyte?

Rucia, Spero, kopciuszek126, kiti, Pismak, zbikowa, Libra, Gunia, mauysia, Selena, sylwia1985, Sandraa, aisa, Shagga_80, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam po ciężkiej nocy :-( Wieczorem miałam mega skurcze :-( Nie ma bata zaraz dzwonię szukać gina do konsultacji :-(

Sylwia nie martw się na zapas napewno wszystko będzie ok.
    l
    Ps.Mówiłam może że my już pożegnaliśmy zarazę? Właśnie piorę pierwszą turę Młodego ubranek z tego czasu...zaraz pościel i wreszcie będę mogła zabrać się za garderobę Młodego nr 2...tzn odswiezenie ...w obecnej sytuacji gdy skurcze nękają nie wiadomo czy nie trzeba przyspieszenie pakowania do szpitala :-(

Ps. Ania1986 to już była po terminie @? Tak czy inaczej współczuję :-(
    kupi!!! Kubolek zdrów:) pozdrowienia od cioci Libry

Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Kurczę, kobitki, tak ciężo mi się na praę teraz przestawić... Zazdroszczę Librze wczasowania, sloneczka, tych fal wielkich slonych i w ogóle nawet tego niezbyt przystojnego Turka :P
    Libra, gdzie dokładnie jesteś, bo chyba przeoczyłam nazwe miejscowości.

Pozdrawiam Was ponownie wszystkie wszystkie i czekam na dalsze posty dzisiaj, bo na pewno będę ciut ciut mniej pracować... ;)
    Turcja, Alanya
    Spero - gratuluje zaręczyn
    Pismak - gratuluje dostania autorytetem
    Shagga - trzymam kciuki za dobre wiesci...oszczedzaj się troche

Spero, Pismak, aisa, Shagga_80, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Turcja, Alanya
    Spero - gratuluje zaręczyn
    Pismak - gratuluje dostania autorytetem
    Shagga - trzymam kciuki za dobre wiesci...oszczedzaj się troche
    To wiem gdzie :) Byłam w Alanyi pare latek temu z przyjaciółką. Turki nas codziennie dopadały i musiałyśmy sie cały czas odganiać. Najpierw uprzejmie, a potem na chama, albo udawałyśmy że tylko po polsku rozmawiamy ;) A żeby było śmieszniej to oprócz nas prawie sami Rosjanie tam byli ;)

Piękne piaszczyste plażę. Zazdroszczę libruś. Wyurlopuj się na maksa i szczęśliwa wracaj do nas :)

Libra, aisa, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Czesc dziewczyny. Wiem, ze zasypuje Was tu ciagle pytaniami ale mam nadzieje, ze ktoras z was mi odpowie. Owu wyznaczylo mi @ w 23 dniu cyklu. Nigdy nie mialam takich krotkich cykli. Zawsze 29-30 dni, i od kad miesiaczkuje nigdy nie mialam czegos takiego. Dzisiaj jest moj 19dc. Zauwazylam na bieliznie dziwne plamienie. Takie brazowawe, z domieszka krwi. Jest tego bardzo niewiele. O czym moze to swiadczyc? Temp dalej utrzymuje sie na stalym poziomie a niby jak nadchodzi @ albo w tym samym dniu powinna spadac tak?
    Cześć Klaudiaa. Czasem jest też tak że temperatura spada dopiero jak naprawdę @ się zaczyna... Ja miałam tak parę razy, że temperatura była normalnie, pojawiły się plamienia, potem do końca dnia nic, a następnego dnia tempke na dół na łeb na szyję i przychodziła wodospadem @.
    Poza tym moja endokrynolog mi mówiła że takie brązowe plamienia moga świadczyć o niskim progesteronie. Oznaczałaś sobie kiedyś w FL? Warto to zrobić jak nie.
    Co jeszcze - plamienie implantacyjne jeśli jest to ma kolor bardziej czerwony/różowy niż brązowy.
    Zbadaj progesteron w FL...
    Ale życzę fasolki oczywiście, tylko tak pisze żeby Cię na ziemię trochę ściągnąć. Teraz (tylko żeby to źle nie zabrzmiało, ale Wy to dobrze zrozumiecie) - na przykład Ani by się to przydało, bo testowała jeszcze przed @, a teraz jest załamana bo przyszła @. Dlatego nawet nie włączałam się do dyskusji na temat cienia kreski, bo uznałam ze to jałowe.
    Nie wiem, od tego tu jesteśmy, bo zawsze łatwiej być obiektywnym jak nie o nas same chodzi. Ja też się tochę za każdym razem nakręca, choćbym nie wiem jak się przed tym broniła. Dobrze że ovu-friendki są na warcie :)

Także reasumując - czekaj Klaudiaa jeszcze trochę i wszystko sie wyjaśni niedługo.

Gunia, aisa, Shagga_80, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc! Ruciu piękny brzucholek!

Ja po wizycie. Mala ma sie dobrze, wazy juz prawie 300 gram i wysoka jest na 22 cm :) rusza sie coraz śmielej, kopniaczkami mnie uszcześliwiając.

W piątek mam te badanie połówkowe, trochu się boje, ale pozostaje przy nadziei ze wszystko jest dobrze.

O ktorej Shagga ma wizyte?

Uuu spora kobieta Ci rośnie Plemniś :)

Shaggi ma wizytę o 18:15. Więc czekamy z niecierpliwością na streszczenie, oby pozytywne ...

I nie bój się połówkowego, wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 18:39

plemniczka, aisa, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Spero nie dopisuje sama do tabelki Rada Starszyk się musi w tym temacie wypowiedzieć czy się zgadza...

Nie wiem jak rozwinął się temat, bo jestem dopiero na 3897 stronie, ale jestem za tym żeby zarówno Spero jak i Pismak dołączyły do tabelki.

Btw Fredzia dzięki za wpisanie mnie w tym miechu, ale podejrzewam że z moimi cyklam to raczej koło 10.09 @ zawita, zwłaszcza po całej masie stresu jaki miałam w tym miesiącu

Rucia, Pismak, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Nie wiem jak rozwinął się temat, bo jestem dopiero na 3897 stronie, ale jestem za tym żeby zarówno Spero jak i Pismak dołączyły do tabelki.

Btw Fredzia dzięki za wpisanie mnie w tym miechu, ale podejrzewam że z moimi cyklam to raczej koło 10.09 @ zawita, zwłaszcza po całej masie stresu jaki miałam w tym miesiącu

Żeby nie było polubiłam pierwszą część wypowiedzi :)

Fedra lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Żeby nie było polubiłam pierwszą część wypowiedzi :)

a tak w ogóle to zastanawiam sie kiedy sie zorientujecie że robie tu sztuczny tłok i ochroniarz bez szyi wyproadzi mnie za żbiczą mordkę za bramki klubu ovu :( bo małe żbiki to nie prędko w drodze będą.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    a tak w ogóle to zastanawiam sie kiedy sie zorientujecie że robie tu sztuczny tłok i ochroniarz bez szyi wyproadzi mnie za żbiczą mordkę za bramki klubu ovu :( bo małe żbiki to nie prędko w drodze będą.

Ups ktoś tu chyba ma dzisiaj gorszy dzień co Żbiku? :(

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ups ktoś tu chyba ma dzisiaj gorszy dzień co Żbiku? :(

czy ja wiem? trzeba realistycznie patrzeć na życie.
    jade do tesco i wysłać totka, bo mi tych 5 banieczek nie będą chcieli wypłacić potem. Trzymaj się Rutka, a potem wpadne zobaczyć co u Shaggi.
    buzi!

Gunia, aisa, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane laseczki...tęsknię, tęsknię... bardzo bardzo...ale nie wyrabiam :-( Kuchnia nie skończona.Już niedługo ale jeszcze nie...

mauysia, Rucia, Sandraa, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Cześć Klaudiaa. Czasem jest też tak że temperatura spada dopiero jak naprawdę @ się zaczyna... Ja miałam tak parę razy, że temperatura była normalnie, pojawiły się plamienia, potem do końca dnia nic, a następnego dnia tempke na dół na łeb na szyję i przychodziła wodospadem @.
    Poza tym moja endokrynolog mi mówiła że takie brązowe plamienia moga świadczyć o niskim progesteronie. Oznaczałaś sobie kiedyś w FL? Warto to zrobić jak nie.
    Co jeszcze - plamienie implantacyjne jeśli jest to ma kolor bardziej czerwony/różowy niż brązowy.
    Zbadaj progesteron w FL...
    Ale życzę fasolki oczywiście, tylko tak pisze żeby Cię na ziemię trochę ściągnąć. Teraz (tylko żeby to źle nie zabrzmiało, ale Wy to dobrze zrozumiecie) - na przykład Ani by się to przydało, bo testowała jeszcze przed @, a teraz jest załamana bo przyszła @. Dlatego nawet nie włączałam się do dyskusji na temat cienia kreski, bo uznałam ze to jałowe.
    Nie wiem, od tego tu jesteśmy, bo zawsze łatwiej być obiektywnym jak nie o nas same chodzi. Ja też się tochę za każdym razem nakręca, choćbym nie wiem jak się przed tym broniła. Dobrze że ovu-friendki są na warcie :)

Także reasumując - czekaj Klaudiaa jeszcze trochę i wszystko sie wyjaśni niedługo.

Dziekuje za odpowiedz. Pytalam bo nigdy tak nie mialam i mnie to troche zdziwilo tym bardziej, ze wedlug mnie @ powinna byc 4-5 wrzesnia. Nie mialam nigdy cyklu 23 dniowego. A co do tych plamien to na poczatku mialam tak, ze byl taki sluz zabarwiony krwia a potem brazowe plamki a teraz nic echo. Poczekam jeszcze troche i wtedy wszystko bedzie wiadomo:) Co do progesteronu to raczej nie mam z tym problemow, bo od kad stracilam dziecko jestem pod stala kontrola gin i co jakis czas mam robione wszystkie badania bo mialam kiedys anemie (juz jej naszczescie nie mam) i nigdy nic nie slyszalam, zebym miala cos nie tak z progesteronem. No ale nie wiem.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia jaki sliczny brzusio:)!

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Jeszcze nawet nie miałaś przeglądu podwozia więc nie siej defetyzmu kocie!

Libra, Pismak, Kfjatus, aisa, zbikowa, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko - ekstra wieści przynosisz od lekarza! Mam nadzieję, że teraz, jak ciąża prawie w połowie, już nie martwisz się aż tak jak na początku.

Shaggi - czekamy niecierpliwie na Twój raport.

Ja jestem akurat sama w chacie, faceci u mojej mamy (w międzyczasie zmieniłam lokum ;) ) więc mogę pisać do woli!!!!!!!! Jest tu kto? :)

aisa, Shagga_80, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    To wiem gdzie :) Byłam w Alanyi pare latek temu z przyjaciółką. Turki nas codziennie dopadały i musiałyśmy sie cały czas odganiać. Najpierw uprzejmie, a potem na chama, albo udawałyśmy że tylko po polsku rozmawiamy ;) A żeby było śmieszniej to oprócz nas prawie sami Rosjanie tam byli ;)

Piękne piaszczyste plażę. Zazdroszczę libruś. Wyurlopuj się na maksa i szczęśliwa wracaj do nas :)
    tutaj Risjan wiecej niż Polaków... Nas zresztą też wszędzie biorą za Ruskich:)
    Turcu:D coś o tym wiem, m mnie ciagle pilnuje i to juz od momentu jak przekroczyliśmy próg hotelu... Oni uwielbiają blondynki:) Trzy podstawowe pytania od Turka:
    1. Jak masz na imię?
    2. Na jak długo zostajesz?
    3. Czy masz chłopaka?

Rutka- brzusio ekstra
    Plemnis- fajniutko Twoja malenka rośnie, a na polowkowym bedzie ok
    Zbiczku- a czemu tak myślisz? Czy to nastawienie przez zadkie spotykanie z Panem Zbikiem?
    Fedra- ja też po powrocie bede się brać za siebie, bo nadbagaż przywiozę... Ale jak tu niegrzeszyc lakomstwem skoro tyle pyszności kusi... I te ciasta...mniam mniam

Rucia, mauysia, Gunia, Pismak, plemniczka, Sandraa, aisa, Shagga_80, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Rucia jaki sliczny brzusio:)!

Dziękuję :)

‹‹ 3884 3885 3886 3887 3888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ