X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam, wpadnę do Was później może :)
    paaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Fedra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    no nareszcie coś widać Ruciu :) Wygląda to raczej na lekkie wzdęcie (tak mogą uznać postronni lludzie niewiedzący o co kaman), ale my na szczęścei wiemy co i jak :D

Też się cieszę, że ludzie w końcu zaczęli dostrzegać w sklepie mój brzuch i przepuszają mnie w kolejce :D

Sandraa, aisa, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Ruciu piękny brzucholek!

Ja po wizycie. Mala ma sie dobrze, wazy juz prawie 300 gram i wysoka jest na 22 cm :) rusza sie coraz śmielej, kopniaczkami mnie uszcześliwiając.

W piątek mam te badanie połówkowe, trochu się boje, ale pozostaje przy nadziei ze wszystko jest dobrze.

O ktorej Shagga ma wizyte?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kopciuszek126, kiti, Pismak, zbikowa, nick nieaktualny, Gunia, mauysia, Selena, sylwia1985, Sandraa, aisa, nick nieaktualny, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam po ciężkiej nocy :-( Wieczorem miałam mega skurcze :-( Nie ma bata zaraz dzwonię szukać gina do konsultacji :-(

Sylwia nie martw się na zapas napewno wszystko będzie ok.
    l
    Ps.Mówiłam może że my już pożegnaliśmy zarazę? Właśnie piorę pierwszą turę Młodego ubranek z tego czasu...zaraz pościel i wreszcie będę mogła zabrać się za garderobę Młodego nr 2...tzn odswiezenie ...w obecnej sytuacji gdy skurcze nękają nie wiadomo czy nie trzeba przyspieszenie pakowania do szpitala :-(

Ps. Ania1986 to już była po terminie @? Tak czy inaczej współczuję :-(
    kupi!!! Kubolek zdrów:) pozdrowienia od cioci Libry

nick nieaktualny, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Kurczę, kobitki, tak ciężo mi się na praę teraz przestawić... Zazdroszczę Librze wczasowania, sloneczka, tych fal wielkich slonych i w ogóle nawet tego niezbyt przystojnego Turka :P
    Libra, gdzie dokładnie jesteś, bo chyba przeoczyłam nazwe miejscowości.

Pozdrawiam Was ponownie wszystkie wszystkie i czekam na dalsze posty dzisiaj, bo na pewno będę ciut ciut mniej pracować... ;)
    Turcja, Alanya
    Spero - gratuluje zaręczyn
    Pismak - gratuluje dostania autorytetem
    Shagga - trzymam kciuki za dobre wiesci...oszczedzaj się troche

nick nieaktualny, Pismak, aisa, nick nieaktualny, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Turcja, Alanya
    Spero - gratuluje zaręczyn
    Pismak - gratuluje dostania autorytetem
    Shagga - trzymam kciuki za dobre wiesci...oszczedzaj się troche
    To wiem gdzie :) Byłam w Alanyi pare latek temu z przyjaciółką. Turki nas codziennie dopadały i musiałyśmy sie cały czas odganiać. Najpierw uprzejmie, a potem na chama, albo udawałyśmy że tylko po polsku rozmawiamy ;) A żeby było śmieszniej to oprócz nas prawie sami Rosjanie tam byli ;)

Piękne piaszczyste plażę. Zazdroszczę libruś. Wyurlopuj się na maksa i szczęśliwa wracaj do nas :)

nick nieaktualny, aisa, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Czesc dziewczyny. Wiem, ze zasypuje Was tu ciagle pytaniami ale mam nadzieje, ze ktoras z was mi odpowie. Owu wyznaczylo mi @ w 23 dniu cyklu. Nigdy nie mialam takich krotkich cykli. Zawsze 29-30 dni, i od kad miesiaczkuje nigdy nie mialam czegos takiego. Dzisiaj jest moj 19dc. Zauwazylam na bieliznie dziwne plamienie. Takie brazowawe, z domieszka krwi. Jest tego bardzo niewiele. O czym moze to swiadczyc? Temp dalej utrzymuje sie na stalym poziomie a niby jak nadchodzi @ albo w tym samym dniu powinna spadac tak?
    Cześć Klaudiaa. Czasem jest też tak że temperatura spada dopiero jak naprawdę @ się zaczyna... Ja miałam tak parę razy, że temperatura była normalnie, pojawiły się plamienia, potem do końca dnia nic, a następnego dnia tempke na dół na łeb na szyję i przychodziła wodospadem @.
    Poza tym moja endokrynolog mi mówiła że takie brązowe plamienia moga świadczyć o niskim progesteronie. Oznaczałaś sobie kiedyś w FL? Warto to zrobić jak nie.
    Co jeszcze - plamienie implantacyjne jeśli jest to ma kolor bardziej czerwony/różowy niż brązowy.
    Zbadaj progesteron w FL...
    Ale życzę fasolki oczywiście, tylko tak pisze żeby Cię na ziemię trochę ściągnąć. Teraz (tylko żeby to źle nie zabrzmiało, ale Wy to dobrze zrozumiecie) - na przykład Ani by się to przydało, bo testowała jeszcze przed @, a teraz jest załamana bo przyszła @. Dlatego nawet nie włączałam się do dyskusji na temat cienia kreski, bo uznałam ze to jałowe.
    Nie wiem, od tego tu jesteśmy, bo zawsze łatwiej być obiektywnym jak nie o nas same chodzi. Ja też się tochę za każdym razem nakręca, choćbym nie wiem jak się przed tym broniła. Dobrze że ovu-friendki są na warcie :)

Także reasumując - czekaj Klaudiaa jeszcze trochę i wszystko sie wyjaśni niedługo.

Gunia, aisa, nick nieaktualny, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc! Ruciu piękny brzucholek!

Ja po wizycie. Mala ma sie dobrze, wazy juz prawie 300 gram i wysoka jest na 22 cm :) rusza sie coraz śmielej, kopniaczkami mnie uszcześliwiając.

W piątek mam te badanie połówkowe, trochu się boje, ale pozostaje przy nadziei ze wszystko jest dobrze.

O ktorej Shagga ma wizyte?

Uuu spora kobieta Ci rośnie Plemniś :)

Shaggi ma wizytę o 18:15. Więc czekamy z niecierpliwością na streszczenie, oby pozytywne ...

I nie bój się połówkowego, wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 18:39

plemniczka, aisa, nick nieaktualny, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Spero nie dopisuje sama do tabelki Rada Starszyk się musi w tym temacie wypowiedzieć czy się zgadza...

Nie wiem jak rozwinął się temat, bo jestem dopiero na 3897 stronie, ale jestem za tym żeby zarówno Spero jak i Pismak dołączyły do tabelki.

Btw Fredzia dzięki za wpisanie mnie w tym miechu, ale podejrzewam że z moimi cyklam to raczej koło 10.09 @ zawita, zwłaszcza po całej masie stresu jaki miałam w tym miesiącu

nick nieaktualny, Pismak, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Nie wiem jak rozwinął się temat, bo jestem dopiero na 3897 stronie, ale jestem za tym żeby zarówno Spero jak i Pismak dołączyły do tabelki.

Btw Fredzia dzięki za wpisanie mnie w tym miechu, ale podejrzewam że z moimi cyklam to raczej koło 10.09 @ zawita, zwłaszcza po całej masie stresu jaki miałam w tym miesiącu

Żeby nie było polubiłam pierwszą część wypowiedzi :)

Fedra lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Żeby nie było polubiłam pierwszą część wypowiedzi :)

a tak w ogóle to zastanawiam sie kiedy sie zorientujecie że robie tu sztuczny tłok i ochroniarz bez szyi wyproadzi mnie za żbiczą mordkę za bramki klubu ovu :( bo małe żbiki to nie prędko w drodze będą.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    a tak w ogóle to zastanawiam sie kiedy sie zorientujecie że robie tu sztuczny tłok i ochroniarz bez szyi wyproadzi mnie za żbiczą mordkę za bramki klubu ovu :( bo małe żbiki to nie prędko w drodze będą.

Ups ktoś tu chyba ma dzisiaj gorszy dzień co Żbiku? :(

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ups ktoś tu chyba ma dzisiaj gorszy dzień co Żbiku? :(

czy ja wiem? trzeba realistycznie patrzeć na życie.
    jade do tesco i wysłać totka, bo mi tych 5 banieczek nie będą chcieli wypłacić potem. Trzymaj się Rutka, a potem wpadne zobaczyć co u Shaggi.
    buzi!

Gunia, aisa, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane laseczki...tęsknię, tęsknię... bardzo bardzo...ale nie wyrabiam :-( Kuchnia nie skończona.Już niedługo ale jeszcze nie...

mauysia, nick nieaktualny, Sandraa, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Cześć Klaudiaa. Czasem jest też tak że temperatura spada dopiero jak naprawdę @ się zaczyna... Ja miałam tak parę razy, że temperatura była normalnie, pojawiły się plamienia, potem do końca dnia nic, a następnego dnia tempke na dół na łeb na szyję i przychodziła wodospadem @.
    Poza tym moja endokrynolog mi mówiła że takie brązowe plamienia moga świadczyć o niskim progesteronie. Oznaczałaś sobie kiedyś w FL? Warto to zrobić jak nie.
    Co jeszcze - plamienie implantacyjne jeśli jest to ma kolor bardziej czerwony/różowy niż brązowy.
    Zbadaj progesteron w FL...
    Ale życzę fasolki oczywiście, tylko tak pisze żeby Cię na ziemię trochę ściągnąć. Teraz (tylko żeby to źle nie zabrzmiało, ale Wy to dobrze zrozumiecie) - na przykład Ani by się to przydało, bo testowała jeszcze przed @, a teraz jest załamana bo przyszła @. Dlatego nawet nie włączałam się do dyskusji na temat cienia kreski, bo uznałam ze to jałowe.
    Nie wiem, od tego tu jesteśmy, bo zawsze łatwiej być obiektywnym jak nie o nas same chodzi. Ja też się tochę za każdym razem nakręca, choćbym nie wiem jak się przed tym broniła. Dobrze że ovu-friendki są na warcie :)

Także reasumując - czekaj Klaudiaa jeszcze trochę i wszystko sie wyjaśni niedługo.

Dziekuje za odpowiedz. Pytalam bo nigdy tak nie mialam i mnie to troche zdziwilo tym bardziej, ze wedlug mnie @ powinna byc 4-5 wrzesnia. Nie mialam nigdy cyklu 23 dniowego. A co do tych plamien to na poczatku mialam tak, ze byl taki sluz zabarwiony krwia a potem brazowe plamki a teraz nic echo. Poczekam jeszcze troche i wtedy wszystko bedzie wiadomo:) Co do progesteronu to raczej nie mam z tym problemow, bo od kad stracilam dziecko jestem pod stala kontrola gin i co jakis czas mam robione wszystkie badania bo mialam kiedys anemie (juz jej naszczescie nie mam) i nigdy nic nie slyszalam, zebym miala cos nie tak z progesteronem. No ale nie wiem.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia jaki sliczny brzusio:)!

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Jeszcze nawet nie miałaś przeglądu podwozia więc nie siej defetyzmu kocie!

nick nieaktualny, Pismak, Kfjatus, aisa, zbikowa, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko - ekstra wieści przynosisz od lekarza! Mam nadzieję, że teraz, jak ciąża prawie w połowie, już nie martwisz się aż tak jak na początku.

Shaggi - czekamy niecierpliwie na Twój raport.

Ja jestem akurat sama w chacie, faceci u mojej mamy (w międzyczasie zmieniłam lokum ;) ) więc mogę pisać do woli!!!!!!!! Jest tu kto? :)

aisa, nick nieaktualny, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    To wiem gdzie :) Byłam w Alanyi pare latek temu z przyjaciółką. Turki nas codziennie dopadały i musiałyśmy sie cały czas odganiać. Najpierw uprzejmie, a potem na chama, albo udawałyśmy że tylko po polsku rozmawiamy ;) A żeby było śmieszniej to oprócz nas prawie sami Rosjanie tam byli ;)

Piękne piaszczyste plażę. Zazdroszczę libruś. Wyurlopuj się na maksa i szczęśliwa wracaj do nas :)
    tutaj Risjan wiecej niż Polaków... Nas zresztą też wszędzie biorą za Ruskich:)
    Turcu:D coś o tym wiem, m mnie ciagle pilnuje i to juz od momentu jak przekroczyliśmy próg hotelu... Oni uwielbiają blondynki:) Trzy podstawowe pytania od Turka:
    1. Jak masz na imię?
    2. Na jak długo zostajesz?
    3. Czy masz chłopaka?

Rutka- brzusio ekstra
    Plemnis- fajniutko Twoja malenka rośnie, a na polowkowym bedzie ok
    Zbiczku- a czemu tak myślisz? Czy to nastawienie przez zadkie spotykanie z Panem Zbikiem?
    Fedra- ja też po powrocie bede się brać za siebie, bo nadbagaż przywiozę... Ale jak tu niegrzeszyc lakomstwem skoro tyle pyszności kusi... I te ciasta...mniam mniam

nick nieaktualny, mauysia, Gunia, Pismak, plemniczka, Sandraa, aisa, nick nieaktualny, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Rucia jaki sliczny brzusio:)!

Dziękuję :)

‹‹ 3884 3885 3886 3887 3888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ