X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    czy ja wiem? trzeba realistycznie patrzeć na życie.

Lubię takie podejście! I podpisuję się pod tym! (Sorry!)
    Goście opuścili nasze mieszkanko grubo po pierwszej w nocy... Położyłam się spać coś koło drugiej, a zważywszy na fakt, że zawsze kładę się 22.00-23.00 oraz fakt drinkowania to byłam pewna, że dziś tempka przekroczy skalę, a tu nie! Niższa niż wczorajsza! A. stwierdził, że termometr może źle wskazuje (nie pierwszy raz to mówi, a termometr mam nowy, taki, jak Wy - microlife elektroniczny, 2 miejsca po przecinku). Oczywiście nie omieszkałam stwierdzić, że "wszystkie Dziewczyny mierzą i u nich wskazuje dobrze)... Dobrze, że mój M. jest opanowany i nie skomentował ;) (ale nie lubi gdy sprawdzam tempkę, robię testy owu. Chyba go to rozprasza :D)
    I się nie wyspałam masakrycznie :(
    No, w każdym razie - tempka niska, test owy juz negatywny, śluz "się skończył" i zrobił się kremowy i pierdziele, nie działam dalej bo w takich warunkach to mnie... ekhm... "boli w przedpokoju!" :P Sorry za tekst :/

Aha, i tez jestem za tym, by wytrzymać dzielnie do terminu @ :) Mając w tamtym roku cykle 28dniowe wytrzymałam do 35 dc - i dobrze bo wredna franca przylazła...

Miłego wieczoru!
    idę chyba kopytka zrobic bo z wczoraj zostało chyba 2kg ugotowanych ziemniaków! o.O

buziam Was :) Parenaście metrów od mego balkonu ludziska rozpalili ognisko! Zapach cudny, tylko nie zjem kiełbasy... i kiedy ja ten dym wywietrzę...

a jakbyś Ola czytała to mówię, że wczoraj wiadomość pisałam "Do Cię" i nie wiem, czy w gąszczu lajków przegapiłaś, czy mnie olałaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 19:53

mauysia, aisa, zbikowa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    tutaj Risjan wiecej niż Polaków... Nas zresztą też wszędzie biorą za Ruskich:)

Libruś Ruskich zawsze jest wszędzie pełno ;) Czy na stołówce zauważyłaś aby ich stoły uginały się od nadmiaru jedzenia i niezliczonej ilości talerzy? ;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja też po powrocie bede się brać za siebie, bo nadbagaż przywiozę... Ale jak tu niegrzeszyc lakomstwem skoro tyle pyszności kusi... I te ciasta...mniam mniam
    Spoko spooooko, spalisz wszystko w hotelowym basenie lub w morzu... Albo uciekając przed tłumem Turków wyznających Ci miłość :)

Libra, aisa, Kaja, zbikowa, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja też po powrocie bede się brać za siebie, bo nadbagaż przywiozę... Ale jak tu niegrzeszyc lakomstwem skoro tyle pyszności kusi... I te ciasta...mniam mniam

o.O wspomienia hotelowej restauracji ... aż się łza w oku zakręciła. To jedzenie ... ach i och ...

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libruś Ruskich zawsze jest wszędzie pełno ;) Czy na stołówce zauważyłaś aby ich stoły uginały się od nadmiaru jedzenia i niezliczonej ilości talerzy? ;)
    nie da się czegoś takiego zauważyć,bo każde brudne naczynie błyskawicznie zabierane jest przez obsługę ze stolika... Piza tym jest tyle jedzenia,ze chyba nidgy nikomu nic nie braknie, wiec każdy grzecznie odchodzi z jednym talezykiem jedzonka, a pozniej robi drugie kolko po ciasto i owoce

Dodi, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego chyba nigdy świadomie nie wybiorę sobie opcji all inclusive, bo bym chyba nie była w stanie sobie odmówić...

Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Spoko spooooko, spalisz wszystko w hotelowym basenie lub w morzu... Albo uciekając przed tłumem Turków wyznających Ci miłość :)
    spoko uciekać nie musze, piękna nie jestem wiec to mi nie grozi.. Ale prawda jest taka,ze jak kobieta na chwile zostanie sama,to zawsze ja jakis Turek zaczepi:)

Chyba jutro udamy się do łaźni tureckiej... Na mycie i masaż w pianie... Choć m średnio pocieszony, bo jego by myl i kasował mężczyzna... A ja mam wybór i mnie moze myc kobieta lub mężczyzna:)

A DJ na słowo "Polonia" włącza piosenkę "Ona tu jest i tańczy dla mnie" ze specjalną dedykacją "wiwat Polonia":D (ktora zresztą wlasnie słyszę:)
    Wasze zdrowie dziewczynki

PS. Kocham urlopy z moim m... On odzyskuje wszystkie sily witalne! I w łóżku jest jak Młody Bóg:) choc do tej pory ćwiczyliśmy w wielkim prysznicu ze względu na moja kończąca się @

Gunia, Rucia, Pismak, mauysia, Kfjatus, Sandraa, aisa, Kaja, zbikowa, Shagga_80, Muska, Dodi, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam miłe panie wieczorkiem :)

Ruciu śliczny brzuszek :)

Plemniczko cieszę się że z małą wszystko dobrze :) teraz się rozpycha bo jej miejsca mało taka duża :) trzymam kciuki za połówkowe :)

Shaguś, Kaja jak wasze wizyty ???
    Sylwia jak badania ???

mauysia, Rucia, plemniczka, aisa, Kaja, Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    spoko uciekać nie musze, piękna nie jestem wiec to mi nie grozi..
    Taaa uwielbiam takie teksty... ;) Moja droga, tak się składa, że (po włożeniu okularów lub soczewek ;) ) mam sokoli wzrok i widzę co i jak!
    A tak poza tym to sądzę, że wszystkie kobiety są piękne. I na szczęście nie wszystkie wyglądaja jak Barbie albo jak jakaś Anja Rubik, wyglądem swym przypominająca jakiegoś wychudzonego warana z Komodo.
    Libra wrote:
    Choć m średnio pocieszony, bo jego by myl i kasował mężczyzna
    Ha ha ciekawe czemu panowie nie mają wyboru - pewnie panom masowanym przez panie często zdarzają się "wpadki" czyt. namioty, na szczęście my, kobiety, możemy skutecznie ukrywać fakt, że jakiś pan się nam spodobał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 20:11

Rucia, aisa, zbikowa, Libra, magdzia26, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra a kysz idź sobie już :D cholera jasna :P

• Gunia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra! Taaaaakie wakacje, a Ty się z nami nie rozstajesz! Kocham!:*

;)

Wypocznij sobie za wsze czasy! (OMG tyyyle dni!)

Na All Inclusive byłam raz, w podróży poslubnej na Majorce. Obchodzi Cie jedna, jedyna rzecy - pilnowanie zegarka
    (kiedy wreszcie otworzą bar, i- kiedy wreszcie będzie obiad! oraz - która godzina bo trzeba do hotelu wracać na kolację :D) Bar na plaży to najlepszy pomysł na jaki mogli ludzie wpaść- od świtu do nocy leżysz na gorącym piachu i kąpiesz się w wodzie tak cudnie słonej, że aż unosi kloca nieumiejącego pływać!) a do tego masz zimne napoje wyskokowe bądź nie, lody i obiad gratis!

Ooooo nieeeeeeee dość zazrosnych marzeń! Już szukam pola namiotowego w Chorwacji w połowie września!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 20:18

Rucia, aisa, Kaja, Libra, Dodi, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dlatego chyba nigdy świadomie nie wybiorę sobie opcji all inclusive, bo bym chyba nie była w stanie sobie odmówić...
    w Turcji taka opcja się nie opłaca... Np. Pizza z piwem (0,3) dla dwóch osob 50 zł., małe piwo w sklepie 15zl, sok 1litr 8 zł, woda mineralna 1,5 litra 4,5zl... Ogólnie jak wybiezesz się w Pl do marketu, to kazda cene mnoz razy 2 a niektóre produkty razy 3... A niektora alkohole np. 0,7 finladni kosztuje w przeliczeniu na złotówki - uwaga 170zl...
    Także w hotelu mamy wszystkiego pod dostatkiem a idąc w teren w butelkę mozemy nalać sobie z dystrybutora zimnej wody...

Shagga_80, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wasze zdrowie dziewczynki

Twoje zdrowie ( i tu biedna Rucia sączy gorącą herbatę do suchych kanapek ) 0bully.gif

Gunia, Pismak, Kfjatus, aisa, zbikowa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorku kobietki!!!!!!!

mauysia, Pismak, Pismak, Sandraa, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

No właśnie po to bierze się all inclusive żeby sobie nie odmawiać :P

Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aga :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    w Turcji taka opcja się nie opłaca... Np. Pizza z piwem (0,3) dla dwóch osob 50 zł., małe piwo w sklepie 15zl, sok 1litr 8 zł, woda mineralna 1,5 litra 4,5zl... Ogólnie jak wybiezesz się w Pl do marketu, to kazda cene mnoz razy 2 a niektóre produkty razy 3... A niektora alkohole np. 0,7 finladni kosztuje w przeliczeniu na złotówki - uwaga 170zl...
    Także w hotelu mamy wszystkiego pod dostatkiem a idąc w teren w butelkę mozemy nalać sobie z dystrybutora zimnej wody...

Aha to dziękuję za doedukowanie - nie miałam pojęcia że tak to wygląda (nigdy nie byłam na takiej wycieczce z biura podróży).

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi panowie wrócili, więc chwilowo się odmeldowuję.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za mile slowa. Mauysiu zdecydowanie jestem spokojniejsza, a ruchy dziecka dodatkowo utwierdzają mnie ze jest dobrze.

Libra a jak tak opowiadasz o Turcji to przypomina mi sie jak sama bylam... tez bylicmy w lazni tureckiej, bylo bosko, a mojemu podobalo sie jeszcze bardziej niz mi :) wiec pewnie i twoj bedzie zachwycony po wszystkim.

Shaggi gdzie jestes?

aisa, Pismak, Shagga_80, Libra, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane !!!!
    Rucia super brzusio też chcę taki ;-)
    Libra wykorzystuj swojego m gdzie się da :-)
    a na koniec moja wizyta mój myśliwy pęk !!!! teraz czekamy czy upolował to co trzeba ,a nie przespał tych DNA mojego m ;-)

Gunia, aisa, plemniczka, Pismak, Rucia, zbikowa, kiti, Libra, Spero, Dodi, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 3885 3886 3887 3888 3889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ