X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku powodzenia na przeglądzie ;)

zbikowa, aisa, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, no to dobrze, że nie jest źle ;) To bierz tę nospę i inne specyfiki, trzymaj nogi mocno zaciśnięte - dasz radę!

Ja właśnie zarezerwowałam nam nocleg w Toruniu na dwie noce w połowie września, nie mogę się doczekać aż poznam Gadgetkę i Kubusia :)

zbikowa, Pismak, Shagga_80, Libra, Selena, aisa, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Twoje zdrowie ( i tu biedna Rucia sączy gorącą herbatę do suchych kanapek ) 0bully.gif
    na pocieszenie moge Vi powiedzieć,ze Ty mozesz się cieszyć i delektować pięknie rozwijającą ciążą... Dla mnie takie pocieszenie byłoby zajebiste:)

Beata, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    *bądź sypialnię jak to mówi Ola. a własnie, czy ktoś ją dziś widział? tęsknię.
    Czy ktoś dziś widział Twoją sypialnię..? Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie, skoro Twój men jest teraz o ponad 1000 km od Ciebie...

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Czy ktoś dziś widział Twoją sypialnię..? Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie, skoro Twój men jest teraz o ponad 1000 km od Ciebie...

Się uczepiła.... Olę czy ktoś widział. nie sypialnię. odmeldowuję się. idę wieszać serpentyny na wizytę z panem doktórem

aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aha to dziękuję za doedukowanie - nie miałam pojęcia że tak to wygląda (nigdy nie byłam na takiej wycieczce z biura podróży).
    wchodzimy dzisiaj z m do marketu, a tam wielka promocja piwa calsberg- cztetopak 4x0,5l za 20,99lira (w przeliczeniu na złotówki ok 42 zł) przecież każdy Polak postukalby się w głowę na TAKĄ promocję:D

Shagga_80, Spero, Pismak, Dodi, Selena, Sandraa, aisa, Beata, Rucia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    witam was kochane !!!!
    Rucia super brzusio też chcę taki ;-)
    Libra wykorzystuj swojego m gdzie się da :-)
    a na koniec moja wizyta mój myśliwy pęk !!!! teraz czekamy czy upolował to co trzeba ,a nie przespał tych DNA mojego m ;-)
    SUPER!!!! teraz tylko trzymać kciuki, zeby plemniczki doplynely na czas:)

Dodi, Selena, aisa, Kfjatus, Spero, Beata, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Baby! Jestem z powrotem!
    No więc zrobiło mi się już niewielkie rozwarcie (na 1 palec) ale szyjka ogólnie długa jeszcze więc tragedii nie ma..Pan doktor powiedział,że dobrze by było,żeby do końca 34 tc dotrzymała a najlepiej do końca 36tc..poza tym dostałam końską dawkę magnezu i nospy i to ma złagodzić skurcze, ponadto Pan Doktor stwierdził,że mam sporą anemię i miejmy nadzieję,że do porodu poprawią mi się wyniki bo inaczej jest to zagrożenie dla mnie...te moje omdlenia to na bank z anemii...tyle pokrótce...jutro wykupię leki , dostałam też rozpiskę w co wzbogacić dietę i mam taki zamiar (już od mamy dostałam suszone śliwki,bo w nich jest dużo żelaza :) ).
    Ponadto dostałam "zaproszenie" do rodzenia w tamtejszym Szpitalu...i o dziwo M sam dziś to zaproponował :)Tak jest wkurzony,że moja Ginka tyle spraw zaniedbała a przecież nie mało płacę za wszystko...i tym sposobem może będę znów rodziła w B :D
    Tyle ode mnie...teraz zmykam kąpać nas i może jeszcze zajrzę zobaczyć co u Was :) Ja uspokojona już jestem znacznie :)
    jeszcze czekałam na takie wiesci... Dobrze,ze lekarz konkretnie się Tobie przyjrzał... Teraz astosuj się do zaleceń i odpoczywaj:*

Shagga_80, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ha! ale mam jutro o 17.15!
    to wpadne podczytac dobre wiesci od Ciebie:* o to bede trzymać kciuki!

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra dziewczyny, powoli zmierzam w objęcia Morfeusza.

Pa!

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga dobrze że coś się wyjaśniło. Oszczędzaj się!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • didi Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was miala dlugie cykle? takie po 50 dni?jakie jest wtedy prawdopodobinestwo zajscia w ciaze? pewnie jest ciezko albo cykle moga byc bezowulacyjne prawda?pomozcie

• Pismak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odmeldowuję :) Dobranoc :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen wrażeń wiedzę :D

Ruciu brzuszek piękny :)

Fedra gratuluję zgubienia tych 3,7 kg! Kiedyś próbowałam Chodakowską - Skalpel i nawet nawet te ćwiczenia. Najważniejsze, że masz efekty! Oby tak dalej :D

Shagga dobrze, że już wiesz co jest grane. Trzymam kciuki, żeby maluszek jeszcze posiedział u Ciebie ze 4 tygodnie.

Kaja, to teraz czekamy na newsy z pola bitwy :D Trzymam kciuki mooocno!

Libra, powiem szczerze, że nawet nie zdawałam sobie sprawy, że aż taka różnica jest cenowa! Ale najważniejsze, że wypoczywasz :D

Ja dziś po basenie upiekłam ciasto z jabłkami, potem przyjechała siostra, pojechaliśmy do kina na Blue Jasmin (komedia to nie jest, i nie tak mocno allenowskie jakbym się spodziewała, ale w jego stylu).
    Rano muszę morfologię zrobić, potem na zakupy i do rodziców na chwilę, a wieczorem do znajomych i potem jeszcze drink z przyjaciółką, bo mi na rok do Niemiec wyjeżdża :(
    Masakra, w ogóle jestem nie ogranięta, a w czwartek już do Wiednia. Muszę się sprężyć.

Dobrej nocy dziewczyny i miłego jutra :*

Dodi, Shagga_80, Libra, Selena, aisa, Pismak, Beata, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero teraz :) dzień dobry i dobry wieczór :*

Kajuchna super że pęcherzyk pękł, teraz czekamy na dalszy ciąg wydarzeń ;)

Shagga no w końcu jakiś konkretny lekarz się Tobą zajął i oby się Jaskowi za bardzo na świat nie śpieszyło ;) da radę chłopak

Libra... :* (ale z tymi Turkami to na serio mówiłam)

Pismak - niedaleko mnie mieszkasz ;)

Spero a skąd Ty dokładnie, skoro w Kato macie klinikę?

Rutka no mojego brzucha to Ty jeszcze nie dogoniłaś, dziewczynko :D

Fedruś jak mogłabym zapomnieć...jesteś zajebista skoro w takim tempie zrzuciałaś taki kawał tłuszczu (brawoooooo!!!!!!) - ja też tak chcę... poćwicz ze mną :*
    no i nie wiem, ale może wróciłabym do tabelki? co Wy na to?
    jeśli tak to poproszę @ na 09.09 chyba... lat 28, 13 cykl, śląskie, wariatka i takie tam...

ja się poddaję....

dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 00:15

Libra, aisa, Kfjatus, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Rucia, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    a ja dopiero teraz :) dzień dobry i dobry wieczór :*

Kajuchna super że pęcherzyk pękł, teraz czekamy na dalszy ciąg wydarzeń ;)

Shagga no w końcu jakiś konkretny lekarz się Tobą zajął i oby się Jaskowi za bardzo na świat nie śpieszyło ;) da radę chłopak

Libra... :* (ale z tymi Turkami to na serio mówiłam)

Pismak - niedaleko mnie mieszkasz ;)

Spero a skąd Ty dokładnie, skoro w Kato macie klinikę?

Rutka no mojego brzucha to Ty jeszcze nie dogoniłaś, dziewczynko :D

Fedruś jak mogłabym zapomnieć...jesteś zajebista skoro w takim tempie zrzuciałaś taki kawał tłuszczu (brawoooooo!!!!!!) - ja też tak chcę... poćwicz ze mną :*
    no i nie wiem, ale może wróciłabym do tabelki? co Wy na to?
    jeśli tak to poproszę @ na 09.09 chyba... lat 28, 13 cykl, śląskie, wariatka i takie tam...

ja się poddaję....

dobranoc :*
    1. Wyciągę to z Ciebie! Tak czy inaczej:P
    2. O jakim Ty brzuchu mówisz? Chyba jak się najesz, to ja też tak mam
    3. Przyjeżdżajcie do mnie, pobiegamy na orbitreku;)

Dodi, aisa, Spero, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    1. Wyciągę to z Ciebie! Tak czy inaczej:P
    2. O jakim Ty brzuchu mówisz? Chyba jak się najesz, to ja też tak mam
    3. Przyjeżdżajcie do mnie, pobiegamy na orbitreku;)

1. nie prędzej jak na kolejnym spotkaniu :D
    2. mój chorobowy, dietetyczny brzuch haha
    3. na skype będziemy jeździć :P tzn. Ty będziesz siedzieć na kanapie i ze mną przez 45 minut rozmawiać :D

aisa, Libra, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni beda pierwszymi he he
    po raz kolejny dzien dobry;)
    Milego dnia dziewczyny zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 07:40

Selena, Sandraa, aisa, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, Ty sypiasz w ogóle, czy zrezygnowałaś z tego nikomu nie potrzebnego zwyczaju?

Dzień dobry wszystkim i odmaszerowuje. miłego dnia Laseczki.

Dodi, Selena, Sandraa, aisa, Libra, Kfjatus, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooo co jest? Gdzie Wy wszystkie jestescie?
    Jajecznica i herbata z cytrunka juz na stole.... Kogo nie ma ten pojadl!
    ZBIORKA!!!!!:D

zbikowa, Selena, Sandraa, aisa, Libra, Kfjatus, Spero, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 3887 3888 3889 3890 3891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ