SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbiku powodzenia na przeglądzie ;)

zbikowa, aisa, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś, no to dobrze, że nie jest źle ;) To bierz tę nospę i inne specyfiki, trzymaj nogi mocno zaciśnięte - dasz radę!

Ja właśnie zarezerwowałam nam nocleg w Toruniu na dwie noce w połowie września, nie mogę się doczekać aż poznam Gadgetkę i Kubusia :)

zbikowa, Pismak, Shagga_80, Libra, Selena, aisa, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Twoje zdrowie ( i tu biedna Rucia sączy gorącą herbatę do suchych kanapek ) 0bully.gif
    na pocieszenie moge Vi powiedzieć,ze Ty mozesz się cieszyć i delektować pięknie rozwijającą ciążą... Dla mnie takie pocieszenie byłoby zajebiste:)

Beata, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    *bądź sypialnię jak to mówi Ola. a własnie, czy ktoś ją dziś widział? tęsknię.
    Czy ktoś dziś widział Twoją sypialnię..? Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie, skoro Twój men jest teraz o ponad 1000 km od Ciebie...

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Czy ktoś dziś widział Twoją sypialnię..? Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie, skoro Twój men jest teraz o ponad 1000 km od Ciebie...

Się uczepiła.... Olę czy ktoś widział. nie sypialnię. odmeldowuję się. idę wieszać serpentyny na wizytę z panem doktórem

aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aha to dziękuję za doedukowanie - nie miałam pojęcia że tak to wygląda (nigdy nie byłam na takiej wycieczce z biura podróży).
    wchodzimy dzisiaj z m do marketu, a tam wielka promocja piwa calsberg- cztetopak 4x0,5l za 20,99lira (w przeliczeniu na złotówki ok 42 zł) przecież każdy Polak postukalby się w głowę na TAKĄ promocję:D

Shagga_80, Spero, Pismak, Dodi, Selena, Sandraa, aisa, Beata, Rucia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    witam was kochane !!!!
    Rucia super brzusio też chcę taki ;-)
    Libra wykorzystuj swojego m gdzie się da :-)
    a na koniec moja wizyta mój myśliwy pęk !!!! teraz czekamy czy upolował to co trzeba ,a nie przespał tych DNA mojego m ;-)
    SUPER!!!! teraz tylko trzymać kciuki, zeby plemniczki doplynely na czas:)

Dodi, Selena, aisa, Kfjatus, Spero, Beata, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Baby! Jestem z powrotem!
    No więc zrobiło mi się już niewielkie rozwarcie (na 1 palec) ale szyjka ogólnie długa jeszcze więc tragedii nie ma..Pan doktor powiedział,że dobrze by było,żeby do końca 34 tc dotrzymała a najlepiej do końca 36tc..poza tym dostałam końską dawkę magnezu i nospy i to ma złagodzić skurcze, ponadto Pan Doktor stwierdził,że mam sporą anemię i miejmy nadzieję,że do porodu poprawią mi się wyniki bo inaczej jest to zagrożenie dla mnie...te moje omdlenia to na bank z anemii...tyle pokrótce...jutro wykupię leki , dostałam też rozpiskę w co wzbogacić dietę i mam taki zamiar (już od mamy dostałam suszone śliwki,bo w nich jest dużo żelaza :) ).
    Ponadto dostałam "zaproszenie" do rodzenia w tamtejszym Szpitalu...i o dziwo M sam dziś to zaproponował :)Tak jest wkurzony,że moja Ginka tyle spraw zaniedbała a przecież nie mało płacę za wszystko...i tym sposobem może będę znów rodziła w B :D
    Tyle ode mnie...teraz zmykam kąpać nas i może jeszcze zajrzę zobaczyć co u Was :) Ja uspokojona już jestem znacznie :)
    jeszcze czekałam na takie wiesci... Dobrze,ze lekarz konkretnie się Tobie przyjrzał... Teraz astosuj się do zaleceń i odpoczywaj:*

Shagga_80, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ha! ale mam jutro o 17.15!
    to wpadne podczytac dobre wiesci od Ciebie:* o to bede trzymać kciuki!

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra dziewczyny, powoli zmierzam w objęcia Morfeusza.

Pa!

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga dobrze że coś się wyjaśniło. Oszczędzaj się!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • didi Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was miala dlugie cykle? takie po 50 dni?jakie jest wtedy prawdopodobinestwo zajscia w ciaze? pewnie jest ciezko albo cykle moga byc bezowulacyjne prawda?pomozcie

• Pismak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odmeldowuję :) Dobranoc :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen wrażeń wiedzę :D

Ruciu brzuszek piękny :)

Fedra gratuluję zgubienia tych 3,7 kg! Kiedyś próbowałam Chodakowską - Skalpel i nawet nawet te ćwiczenia. Najważniejsze, że masz efekty! Oby tak dalej :D

Shagga dobrze, że już wiesz co jest grane. Trzymam kciuki, żeby maluszek jeszcze posiedział u Ciebie ze 4 tygodnie.

Kaja, to teraz czekamy na newsy z pola bitwy :D Trzymam kciuki mooocno!

Libra, powiem szczerze, że nawet nie zdawałam sobie sprawy, że aż taka różnica jest cenowa! Ale najważniejsze, że wypoczywasz :D

Ja dziś po basenie upiekłam ciasto z jabłkami, potem przyjechała siostra, pojechaliśmy do kina na Blue Jasmin (komedia to nie jest, i nie tak mocno allenowskie jakbym się spodziewała, ale w jego stylu).
    Rano muszę morfologię zrobić, potem na zakupy i do rodziców na chwilę, a wieczorem do znajomych i potem jeszcze drink z przyjaciółką, bo mi na rok do Niemiec wyjeżdża :(
    Masakra, w ogóle jestem nie ogranięta, a w czwartek już do Wiednia. Muszę się sprężyć.

Dobrej nocy dziewczyny i miłego jutra :*

Dodi, Shagga_80, Libra, Selena, aisa, Pismak, Beata, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero teraz :) dzień dobry i dobry wieczór :*

Kajuchna super że pęcherzyk pękł, teraz czekamy na dalszy ciąg wydarzeń ;)

Shagga no w końcu jakiś konkretny lekarz się Tobą zajął i oby się Jaskowi za bardzo na świat nie śpieszyło ;) da radę chłopak

Libra... :* (ale z tymi Turkami to na serio mówiłam)

Pismak - niedaleko mnie mieszkasz ;)

Spero a skąd Ty dokładnie, skoro w Kato macie klinikę?

Rutka no mojego brzucha to Ty jeszcze nie dogoniłaś, dziewczynko :D

Fedruś jak mogłabym zapomnieć...jesteś zajebista skoro w takim tempie zrzuciałaś taki kawał tłuszczu (brawoooooo!!!!!!) - ja też tak chcę... poćwicz ze mną :*
    no i nie wiem, ale może wróciłabym do tabelki? co Wy na to?
    jeśli tak to poproszę @ na 09.09 chyba... lat 28, 13 cykl, śląskie, wariatka i takie tam...

ja się poddaję....

dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 00:15

Libra, aisa, Kfjatus, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Rucia, Fedra, AGA 30, a-koczek lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    a ja dopiero teraz :) dzień dobry i dobry wieczór :*

Kajuchna super że pęcherzyk pękł, teraz czekamy na dalszy ciąg wydarzeń ;)

Shagga no w końcu jakiś konkretny lekarz się Tobą zajął i oby się Jaskowi za bardzo na świat nie śpieszyło ;) da radę chłopak

Libra... :* (ale z tymi Turkami to na serio mówiłam)

Pismak - niedaleko mnie mieszkasz ;)

Spero a skąd Ty dokładnie, skoro w Kato macie klinikę?

Rutka no mojego brzucha to Ty jeszcze nie dogoniłaś, dziewczynko :D

Fedruś jak mogłabym zapomnieć...jesteś zajebista skoro w takim tempie zrzuciałaś taki kawał tłuszczu (brawoooooo!!!!!!) - ja też tak chcę... poćwicz ze mną :*
    no i nie wiem, ale może wróciłabym do tabelki? co Wy na to?
    jeśli tak to poproszę @ na 09.09 chyba... lat 28, 13 cykl, śląskie, wariatka i takie tam...

ja się poddaję....

dobranoc :*
    1. Wyciągę to z Ciebie! Tak czy inaczej:P
    2. O jakim Ty brzuchu mówisz? Chyba jak się najesz, to ja też tak mam
    3. Przyjeżdżajcie do mnie, pobiegamy na orbitreku;)

Dodi, aisa, Spero, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    1. Wyciągę to z Ciebie! Tak czy inaczej:P
    2. O jakim Ty brzuchu mówisz? Chyba jak się najesz, to ja też tak mam
    3. Przyjeżdżajcie do mnie, pobiegamy na orbitreku;)

1. nie prędzej jak na kolejnym spotkaniu :D
    2. mój chorobowy, dietetyczny brzuch haha
    3. na skype będziemy jeździć :P tzn. Ty będziesz siedzieć na kanapie i ze mną przez 45 minut rozmawiać :D

aisa, Libra, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni beda pierwszymi he he
    po raz kolejny dzien dobry;)
    Milego dnia dziewczyny zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 07:40

Selena, Sandraa, aisa, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, Ty sypiasz w ogóle, czy zrezygnowałaś z tego nikomu nie potrzebnego zwyczaju?

Dzień dobry wszystkim i odmaszerowuje. miłego dnia Laseczki.

Dodi, Selena, Sandraa, aisa, Libra, Kfjatus, Spero, Shagga_80, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooo co jest? Gdzie Wy wszystkie jestescie?
    Jajecznica i herbata z cytrunka juz na stole.... Kogo nie ma ten pojadl!
    ZBIORKA!!!!!:D

zbikowa, Selena, Sandraa, aisa, Libra, Kfjatus, Spero, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 3887 3888 3889 3890 3891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ