X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nie nie bylam. Wydaje mi sie, ze termin owu wyznaczony na moim wykresie jest bledy. Uwazam, ze owulacja miala miejsce 14 badz 15dc bo to raczej malo prawdopodobne zebym ja mialam w 9dc i to 2 dni po @. Co o Tym sadzisz?
    Kochana ovu jest tylko programem i największą wagę przywiązuje do tempki, "zobaczył" 3 dni wyższej temperatury i dopowiedział sobie resztę :) A jako,że śluz na to nie wskazywał to wyznaczył Ci owulację linią przerywaną a nie ciągłą :)
    A tak na marginesie to z tego co pamiętam Libra ma takie krótkie cykle że prawie zaraz po @ ma owu....ale u Ciebie też obstawiałabym,że owu jest później :)

Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Małysz (kurde jestem zdruzgotana że dotąd zawsze mówiłam na Ciebie Majuś :/ ) jak tam,nie stresujesz się,że nie zdążysz z praniem, prasowaniem itd? Bo ja jak widzę jak ta moja kupka maleje stanowczo za wolno to obawiam się,że wcześniej urodzę niż skończę robotę :/
    A jeszcze kilka rzeczy muszę dokupić i uprać i uprasować....
    Majuś też jest zadżebiste :D Oficjalnie dołączam je do listy zatwierdzonych przeze mnie nicków.

Nie, nie stresuję się, dzisiaj - tak z godzinę temu - ogarnął mnie dziwny spokój, że z wszystkim zdążę na luzie. A w ogóle to nie cierpię prasowania, więc jakby co to zrezygnuję z tego procederu, przechodząc na ciemną stronę szkoły, która twierdzi, że rzeczy dla noworodka nie trzeba prasować. Jestem już zresztą bardzo blisko przejścia na tę ciemną stronę ;)
    Właśnie obkupiłam się na Allegro w te różne pierdółki. Wyczekuję kuriera z ciężką paką...

aisa, a-koczek, Kfjatus, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Shaguś miałaś się nie przemęczać :P

A tak w ogóle to jak się poprawnie czyta "Mayusia"???
    Po wizycie ostatniej u Gina wróciłam do swojego wcześniejszego przekonania,że ciąża to nie choroba i nie ma co trząść się nad sobą...zresztą moja "praca" jest w ramach zdrowego rozsądku jak zawsze :)

Pismak, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana ovu jest tylko programem i największą wagę przywiązuje do tempki, "zobaczył" 3 dni wyższej temperatury i dopowiedział sobie resztę :) A jako,że śluz na to nie wskazywał to wyznaczył Ci owulację linią przerywaną a nie ciągłą :)
    A tak na marginesie to z tego co pamiętam Libra ma takie krótkie cykle że prawie zaraz po @ ma owu....ale u Ciebie też obstawiałabym,że owu jest później :)

Wlasnie tak dzisiaj patrzalam na ten moj wykres i doszlam do wniosku, ze za szybko ta owulacja. Ja bym ja jednak dala na 14, 15dc. Wtedy odczuwalam najbardziej klucie jajnikow, bol podbrzusza natoiast w 9dc nic takiego nie bylo. No i cykli 23 dniowych tez nie mam. Sa refularne. No w porywach 1 dzien w ta badz w ta ale wiekszych roznic nigdy nie zauwazylam;p

mauysia, Shagga_80, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nie nie bylam. Wydaje mi sie, ze termin owu wyznaczony na moim wykresie jest bledy. Uwazam, ze owulacja miala miejsce 14 badz 15dc bo to raczej malo prawdopodobne zebym ja mialam w 9dc i to 2 dni po @. Co o Tym sadzisz?

Widzę że zaznaczyło ci przerywaną więc jest to hipotetyczne wyznaczenie. W związku z tym program nie ma pewności czy ovu była 9dc. Masz pozytywny test ovulacyjny 12 dc. Czy 14 dc lub 15 dc też robiłaś test? Myślę patrząc oczywiście na tempkę zaznaczając że ekspertem nie jestem (wystarczy na mój wykres popatrzeć hahahaha) że faktycznie mogłaś mieć ovu tego 15 dc. Kiedy ovu wyznaczyło ci @ za pierwszym razem? Zawsze możesz sama ręcznie wyznaczyć sobie ovu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:56

aisa, Selena lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Majuś też jest zadżebiste :D Oficjalnie dołączam je do listy zatwierdzonych przeze mnie nicków.

Nie, nie stresuję się, dzisiaj - tak z godzinę temu - ogarnął mnie dziwny spokój, że z wszystkim zdążę na luzie. A w ogóle to nie cierpię prasowania, więc jakby co to zrezygnuję z tego procederu, przechodząc na ciemną stronę szkoły, która twierdzi, że rzeczy dla noworodka nie trzeba prasować. Jestem już zresztą bardzo blisko przejścia na tę ciemną stronę ;)
    Właśnie obkupiłam się na Allegro w te różne pierdółki. Wyczekuję kuriera z ciężką paką...
    Jezu jak ja Cię podziwiam :P
    A tak poważnie to ja przykoloryzowałam :P Nie stresuję się,ale szlag mnie trafia,że ten mój kosz z praniem tak wolno się opróżnia :(
    Ja muszę prasować,bo nie wiedzieć czemu moja pralka wyrzuca rzeczy tak wyplute jak psu z gardła :/ Ale pewnie jak i przy Kubie szybko zrezygnuję z tego procederu :P Za jakiś czas znów przestanie mi przeszkadzać wymięte ubranko :P

Pismak, mauysia, aisa, a-koczek, Kfjatus, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa, jeśli jesteś w ciaży, to beta już niby coś mogłaby Ci pokazać, ale nadal byłby to na tyle niski wynik (choć na pewno przewyższający wynik dla cykli bez ciąży), że i tak byłabyś pełna wątpliwości i w stresie czekałabyś na kolejne dni ;) Ja bym była za tym żebyś zrobiła ok. 2 tygodnie po owulacji (zakładając że ta miała miejsce ok. 15 dnia cyklu), czyli ok. 5 września. Wtedy będziesz miała wszystko czarno na białym.

Shagga_80, Pismak, aisa, Selena, Kfjatus, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wlasnie glupia bylam i nie zrobilam wtedy tych testow owulacyjnych czego dzisiaj zaluje;p 13,14,15,16 jak dobrze pamietam jak wyznaczylo mi na samym poczatku i podejrzewam, ze wlasnie tez tak bylo;p

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Shaguś miałaś się nie przemęczać :P

A tak w ogóle to jak się poprawnie czyta "Mayusia"???

MAUYSIA

Czyli tak jakby MARYSIA, ale przeczytane przez osobę niewymawiającą R (czyli MAŁYSIA).
    Nie wiedziałam, że etymologia mojego nicka wywoła tyle kontrowersji :D

Shagga_80, Pismak, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, zbikowa, Ola_czeka, magdzia26, Rucia, Beata, Fedra, Gunia, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nie wlasnie glupia bylam i nie zrobilam wtedy tych testow owulacyjnych czego dzisiaj zaluje;p 13,14,15,16 jak dobrze pamietam jak wyznaczylo mi na samym poczatku i podejrzewam, ze wlasnie tez tak bylo;p

chodziło mi o to kiedy ci @ wyznaczyło jak zaczęłaś nowy cykl a nie czas owulki :D

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Klaudiaa, jeśli jesteś w ciaży, to beta już niby coś mogłaby Ci pokazać, ale nadal byłby to na tyle niski wynik (choć na pewno przewyższający wynik dla cykli bez ciąży), że i tak byłabyś pełna wątpliwości i w stresie czekałabyś na kolejne dni ;) Ja bym była za tym żebyś zrobiła ok. 2 tygodnie po owulacji (zakładając że ta miała miejsce ok. 15 dnia cyklu), czyli ok. 5 września. Wtedy będziesz miała wszystko czarno na białym.

Naczytalam sie juz roznych opini na internecie i sa dziewczyny co pisze, ze w 23 dc beta byla ujemna po czym nie dostaly @ i i jednak byly w ciazy. Wiec chyba 8dpo to troche za wczesnie na bete nie? 5 wrzesnia to juz bd wiedziala bo wtedy powinnam @ dostac juz;p

Beata lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    MAUYSIA

Czyli tak jakby MARYSIA, ale przeczytane przez osobę niewymawiającą R (czyli MAŁYSIA).
    Nie wiedziałam, że etymologia mojego nicka wywoła tyle kontrowersji :D

aaaa teraz zaskoczyłam to tak jak z Q jakby napisać "ku" zamias "Q" w damym słowie :D z tym r to tak czasem małe dzieci mają :)

mauysia lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    chodziło mi o to kiedy ci @ wyznaczyło jak zaczęłaś nowy cykl a nie czas owulki :D

Na 4 sierpnia:P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Naczytalam sie juz roznych opini na internecie i sa dziewczyny co pisze, ze w 23 dc beta byla ujemna po czym nie dostaly @ i i jednak byly w ciazy. Wiec chyba 8dpo to troche za wczesnie na bete nie? 5 wrzesnia to juz bd wiedziala bo wtedy powinnam @ dostac juz;p
    Ja (po tych "kilku" miesiącach tu na ovu) jestem zdania, że tak jak z betą tak i z testem nie ma co się spieszyć, bo jeśli wyjdzie negatywna to czy to może oznaczać brak ciąży? Może tak, może nie, bo może jednak za wcześnie jest...a do 5tego już niedługo :)

Pismak, mauysia, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    To też moze być racja, bo beta rośnie dopiero po zagnieżdżeniu się zapłodnionego jaja, a to ma miejsce parę dni po owu (której datę też możemy tylko szacować na oko). Więc nie wiemy dokładnie w którym dniu zaczyna wzrastać beta. Dlatego lepiej się nie stresować i poczekać do dnia spodziewanej @ - zaoszczędzi się kasy (mniej testów) i uniknie się częstego kłucia (liczne bety) :) A ciąża - jeśli jest - to i tak przez tych parę dni nie ucieknie, wiec chyba najlepiej zachować cierpliwość - to "zaledwie" (taaa... zaledwie) parę dni różnicy.

Pismak, aisa, a-koczek, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jezu jak ja Cię podziwiam :P
    A tak poważnie to ja przykoloryzowałam :P Nie stresuję się,ale szlag mnie trafia,że ten mój kosz z praniem tak wolno się opróżnia :(
    Ja muszę prasować,bo nie wiedzieć czemu moja pralka wyrzuca rzeczy tak wyplute jak psu z gardła :/ Ale pewnie jak i przy Kubie szybko zrezygnuję z tego procederu :P Za jakiś czas znów przestanie mi przeszkadzać wymięte ubranko :P
    I tak bejbik będzie miętolił i obrzygiwał (przepraszam za obrazowe określenia...) te tetry i ubranka, więc po co się męczyć ;) Maluch będzie miał za nic czas spędzony przez nas przy desce do prasowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 23:06

Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Na 4 sierpnia:P

oj chyba wrzęsnia ;P
    no to masz odpowiedź ode mnie:
    Czekaj spokojnie do 4 września a zatestuj 5 września :) Moim zdaniem nie ma sensu robić wcześniej testu albo testować codziennie :) trzeba cierpliwie czekać :)

hahhahaa tak wiem wiem co mi zaraz napiszecie "pogadamy za parę dni...jak zaczniesz świrować..."
    Na to ja wam powiem że nie zacznę bo dzięki Majuś mam listę antykryzysową którą sobię wydrukuję i będę mieć zawsze przy sobie a co!
    I cierpliwie i pokornie doczekam do 5 września :)

Shagga_80, mauysia, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Beata, Gunia, Libra lubią tę wiadomość

Angelius Provita

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak wrzesnia;p Nie juz nie testuje juz nic nie robie poczekam do dnia @;p

mauysia, Pismak, Shagga_80, Selena, Kfjatus, Beata, Gunia, Libra lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Na to ja wam powiem że nie zacznę bo dzięki Majuś mam listę antykryzysową którą sobię wydrukuję i będę mieć zawsze przy sobie a co!
    I cierpliwie i pokornie doczekam do 5 września :)
    A powiem Ci, że to jest moja AUTENTYCZNA, opatentowana lista. Naprawdę jechałam te punkty po kolei w chwili wkrętu.

Pismak, aisa, a-koczek, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    I tak bejbik będzie miętolił i obrzygiwał (przepraszam za obrazowe określenia...) te tetry i ubranka, więc po co się męczyć ;) Maluch będzie miał za nic czas spędzony przez nas przy desce do prasowania :D
    Może przy trzecim dziecku i ja dojdę do takiego wniosku :P heheh Póki co mega frajdę sprawia mi ta robótka...a jednocześnie mam mega wkurwienie,że to tak idzie jak krew z nosa...ale wtedy wystarczy,że otworzę szufladę w komodzie z już uprasowanymi ciuszkami, pieluszkami i pościelą i przechodzi mi cały nerw :P

a-koczek, Selena, Beata lubią tę wiadomość

‹‹ 3937 3938 3939 3940 3941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ