plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Żbiku, w tym privie pisałam tylko że proponuję na sobotę godzinę 16:00.
Reszta laseczek: powoli zbliża się godzina W, jakby jeszcze która mogła dojechać do Wawki w sobotę na 16:00 to byłoby ekstra
I tym miłym akcentem kończę moja dzisiejszą działalność na Ovu. Zaraz padnie mi bateria, więc mój koniec jest nieuchronny...
Dobranoc!Pismak, aisa, Selena, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:A powiem Ci, że to jest moja AUTENTYCZNA, opatentowana lista. Naprawdę jechałam te punkty po kolei w chwili wkrętu.
W takim razie tym bardziej dziękuję za udostępnienie i wierze 100% w jej skutecznośćShagga_80, aisa, a-koczek, Beata lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Moja energia dzisiejsza też jest już na wyczerpaniu dlatego zegnam się grzecznie i życzę miłych snów. Mówi się że Rucia nawiedza w snach friendki z tego topiku więc spijcie spokojnie i oczekujcie kogo tym razem odwiedzi
Do jutraWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 23:25
aisa, Selena, Agafia, Rucia, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
W najmniej sprzyjających okolicznościach zagnieżdżenie następuje do 14 dnia po ovu i albo już jest termin @ albo za dwa dni maxymalnie... poza tym żeby beta pokazała wynik powinno się poczekać ze dwa trzy dni na wzrost gonadotropiny kosmówkowej we krwi...wówczas beta faktycznie będzie pewna...
cytuję: "Dowiedzialam sie,ze owulacje ktore wykrylo mi owu jest wrecz niemozliwa i pewnie mam jakies zaburzenia...Do tego moje plamienie zostalo przyrownane do nadzerki, torbieli i innych pierdol. "
Nikt tu nie wymyśla chorób a jedynie rozważa co może być przyczyną takiego stanu rzeczy...padają nazwy chorób, w których występują podobne objawy ...to normalka...
Co do wiarygodności ovu i jego wyznaczeń...zajrzyj na mój poprzedni wykres, bo chyba możesz przesunąć go strzałką i popatrz na wyznaczoną owulkę przez ovufrienda....to akurat jest niemożliwe...bo na pewno wtedy ovu nie było...także w niewielkiej ilości procent pokrywa się fakt zaistnienia owulacji z wyliczeniami ovufrienda. Powiem Wam, że data mojej @ wstęnie została wyliczona na 49 dzień cyklu...w sumie niezrozumiała data, bo poprzedni cykl miał 27- 28 dni jakkolwiek by nie liczyć.
Klaudia coś czuję, że teraz ciężko będzie Ci uzyskać konkretną odpowiedź na swoje pytania...stanę w obronie dziewczynek i napiszę tak...
Mauysia bardzo mi pomogła, ginekologii nie skończyła ale ma ogromną wiedzę jeśli chodzi o npr i metodzie Roeztera. Jak trzeba to pocieszy i wskaże błędy w odczytywaniu wykresu a jak w moim przypadku nie miała pojęcia jak odczytać moje wykresy (szczególnie pierwszego trwającego 86 dni) to było mi przykro ale jasno przyznała, że nie wie co i jak.
Fedri jest dla nas mega super woman, bynajmniej nie z powodu przejść, ale one nieodzownie kształtują i nas i ją.
Mam też za sobą wczesne poronienie i jakoś do tego nie wracam , bo tak mi łatwiej jednak każdy inaczej przeżywa to co się dzieje w jego życiu i w życiu koleżanek z ovu.
Poza tym mam syna od ponad 12 lat, również urodzonego przez cc po 25 godzinach chodzenia po korytarzu( a 12 godzin spędziłam w domu od momentu pierwszych skurczy-także w sumie 37 godzin...)w celu takim, by główka zeszła do kanału rodnego, nie zeszła...i cc. Słabe doświadczenie, tak jak i inne, o których tu pisałam otwarcie. Trzeba by wrócić do początku forum.
Postaram się nie oceniać tego co się tu znów dzieje po dołączeniu do nas nowych dziewczynek...musi jakiś czas minąć i same ocenicie czy dacie radę z nami wytrzymać.
Nie dobrze gdy traktuje się nas jako centrum informacyjne a później wytyka się błędy...to nie jest przyjemne ale jeśli to konieczne?
Trzymamy się tu razem...jak wielka rodzinka...wiemy, że niektóre sprawy trzeba brać z przymrużeniem oka...
Wszystkie tu np. wiedzą, że jak muzi tzn. jeju jest, to nie obejdzie się bez jakiejś propozycji witaminowej czy innej...nerwusom polecam zawsze meliskę...dziś mi ją poleciła Olka-DZIĘKUJĘ OLEŃKO!!!!!!!
Każda tu stara się wspierać koleżanki jak potrafi...
Jak x-ińską boli głowa, Rucia poleci leżakowanie, Shagga odstawienie glutaminianu, Becia poleci ciacha czekoladowe, Olka rozśmieszy, Kwiatek pocieszy, Fedra coś kliknie na lepszy nastrój a jeju poleci ziółka i akupresurę, rosół ze swojskiej kury, Żbikulek podeśle fotkę Józefa do przytulenia...Mauysia coś podpowie, np. jakiś film poleci, by zapomnieć o bólu.
Co do naszej wiedzy, to masz rację, nie jesteśmy lekarzami ale lekarz jak dobrego wywiadu nie przeprowadzi i pacjentka tylko pobieżnie opisze mu swoje objawy g. może zrobić, zdiagnozować, leczyć.
Dziewczyny uwielbiam każdą z Was!
Może nowe dziewczynki napiszcie nam jakie są Wasze oczekiwania tu na tym wątku, bo może my nie jesteśmy w stanie im sprostać. Mam nadzieję, że się tu odnajdziecie...my nie chcemy dla nikogo źle.
ps: dziśw szczerym polu po 21:00 skończyło się wizytą stróżów prawa- w życiu jeju nie jest nudno- uwierzcie, że nie jest...
PISAŁAM TO JA I JA BIORĘ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TO CO NAPISAŁAM.
POZWOLIŁAM SOBIE UŻYĆ SŁÓW "MY, NAM ITD." JAKO OGÓLNEGO ZWROTU O WAS DZIEWCZYNY ALE JEŚLI COŚ NIE TEGES NAPISAŁAM TO PROSZĘ POPRAWIĆ.
POCZUŁAM, ŻE MUSZĘ SIĘ ODEZWAĆ I SORRY ZA CAPSA!
Buzi buzi słoneczka!
Solo komnata maybe rascue nas! -ale ze mnie poliglotka he he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 23:58
Pismak, aisa, a-koczek, Selena, Kfjatus, Sandraa, Ola_czeka, zosia-ktosia, Rucia, magdzia26, Beata, Fedra, mauysia, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzien dobry dziewczyny- ja dzis mam wizyte u gina i dzis sie dowiem czy po badaniu progesteronu byla ta owulka.....
Kiepsko dzis sie czuje taka jakas polamana.....
milego dnia i smacznego obiadku
a wlasnie Shagusia gin powiedzial zeby sie narazie nie przejmowac ale dala juz mojemu G wczoraj skierowanie do szpitala jak beda zle wyniki to bedzie ona chciala pobrac mi wycinek z szyjki - wiec czekamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 07:37
a-koczek, Shagga_80, Beata, Fedra, aisa, Libra lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki i miłego dnia wam życzę
) widzę że wczoraj tu mała wojna na słowa była , dziewczyny chyba poddenerwowane nadchodzącą jesienią
) U mnie temperaturka nadal w górze może w tym cyklu się uda
) Będę wdzięczna za trzymanie kciuków
)) idziemy z pismaczkiem podobnie w tym cyklu . Trzymam za Ciebie kciuki mocno kochana
Buziaki dziewczyny))
Muska, Pismak, a-koczek, Shagga_80, magdzia26, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki
zycze wszystkim milego, slonecznego dzionka. Nie dalam rady was wczoraj nadrobic
. Tyle co pamietam to:
Selenko moje gratulacje kochana z okazji nadchodzacego slubu
Zosi aby wam sie jak najlepiej poukladalo bo zaslugujesz na szczescie. I aby ten sad podjol najlepsza decyzje dla dziecka.a wiadomo ze malej bylo by lepiej z wami.
Ruciu super ze juz 3 trymest teraz to juz z gorki i zaraz maluszka bedziesz mogla tulic.
Sylwiu trzymam kciuki zeby wyniki wyszly jak najlepiej.
Pozdrawiam reszte dziewczynek i sciskam mocno :*
A no I witam serdecznie nowe staraczki kturych nie mialam okazji poznac.
Selena, Pismak, zosia-ktosia, Rucia, magdzia26, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Selena wrote:Hej
i ja sie witam
dzis tylko 4 godzinki
i weekend
Jeszcze 4 godziny i wesele!
No, tylko o tym myslę! Jesczze Ci tez nei gratulowałam - wielgachne gratulacje!!! I w ogóle superowo się złożyło z tymi nazwiskami. Ominie Cie przyjemność wymiany totalnie wszystkich dokumentów... Ileż ja się za tym nabiegałam...Selena, a-koczek, magdzia26, Beata, Fedra, aisa, Libra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Spakowałam już CV i inne pierdoły, bo mam to dostarczyć do nowego miejsca pracy i objąć stanowisko, znaczy się przejąć je po osobie, która jeszcze dziś tam jest i wprowadzi mnie w tajniki tajnej papierologi. Mam jakiegoś stresa i napięcie w żołądku...
Co do Waszych wczorajszych dyskusji, ja uważam tylko, że jak ktoś pyta to się odpowiada, a że każda przeżyła coś innego lub ma wiedzę inny temat, udziela odpowiedzi pod swoim kontem, ale z pewnością nie am tu osób, które są złośliwe czy takich, które źle życzą.
Pismak ekstra się wpasowałaś i mam wrażenie, że jesteś tu od zawsze
Sylwia trzymaj się i nie załamuj! Jesteśmy z Tobą!
Klaudiaa oby to był ten cykl!
Muzi co z ta policją? Proszę o szczegóły
Shagga, Mauyś - jak kupujecie coś fajnego dla maluszków, to proszę o foty, lubię oglądać takie gadżety i ubranka (np. paczkę Ruci z ubraniami dla Leo)
Wczoraj miałam zajęciaI wiecie co? Naprawdę lubię pracę z dziećmi, bo każde jest inne, potrzebuje innej zabawy i kreatywności, a jak wychodzą uśmiechnięte, to już w ogóle super sprawa
Wczoraj 9latek powiedział :"Ja lubię tu przychodzić" - byłam przeszczęśliwa
- ot tak moja mała refleksja
Muska, Selena, aisa, Pismak, a-koczek, Shagga_80, magdzia26, Beata, Fedra, mauysia, kiti, Libra, Gunia lubią tę wiadomość
-
A ja lubie Twoje kwiatkiKfjatus wrote:Dzień dobry!
Spakowałam już CV i inne pierdoły, bo mam to dostarczyć do nowego miejsca pracy i objąć stanowisko, znaczy się przejąć je po osobie, która jeszcze dziś tam jest i wprowadzi mnie w tajniki tajnej papierologi. Mam jakiegoś stresa i napięcie w żołądku...
Co do Waszych wczorajszych dyskusji, ja uważam tylko, że jak ktoś pyta to się odpowiada, a że każda przeżyła coś innego lub ma wiedzę inny temat, udziela odpowiedzi pod swoim kontem, ale z pewnością nie am tu osób, które są złośliwe czy takich, które źle życzą.
Pismak ekstra się wpasowałaś i mam wrażenie, że jesteś tu od zawsze
Sylwia trzymaj się i nie załamuj! Jesteśmy z Tobą!
Klaudiaa oby to był ten cykl!
Muzi co z ta policją? Proszę o szczegóły
Shagga, Mauyś - jak kupujecie coś fajnego dla maluszków, to proszę o foty, lubię oglądać takie gadżety i ubranka (np. paczkę Ruci z ubraniami dla Leo)
Wczoraj miałam zajęciaI wiecie co? Naprawdę lubię pracę z dziećmi, bo każde jest inne, potrzebuje innej zabawy i kreatywności, a jak wychodzą uśmiechnięte, to już w ogóle super sprawa
Wczoraj 9latek powiedział :"Ja lubię tu przychodzić" - byłam przeszczęśliwa
- ot tak moja mała refleksja
Beata, Gunia lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny
no i faktycznie gitesowo z tymi nazwiskami
zgłosze tylko tam gdzie trzeba zmiane stanu cywilnego i tyle
Kfjatuskupowiodzenia w nowej pracy :)i masz racje jesli chodzi o Pismaczka
tez mi sie wydaje jakby tu zawse była
i od arzu bardzo ja polubiłam
tak jak Was wszystkie
Sylwia trzymam kciuki za wizytei naprawde masz piekne temp w tym cyklu